Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Επανερχόμαστε με το Samsung ATIV S, το πρώτο μοντέλο smartphone που ανακοινώθηκε με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 8. Τις παρακάτω φωτογραφίες το πιθανότερο είναι ότι τις έχετε δει, τις συγκεντρώσαμε όμως και εμείς εδώ στο Techblog μαζί με τα πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά της συσκευές για να τις συζητήσουμε παρέα. Η κουβέντα έχει ήδη ξεκινήσει μεταξύ του ATIV S κόντρα στο Lumia 920.

Samsung ATIV S
Λειτουργικό σύστημα: Windows Phone 8
Επεξεργαστής: Qualcomm Krait 1.5GHz διπύρηνος
Μνήμη RAM: 1GB
3G/ HSPA
Οθόνη: 4.8 ίντσες, Super AMOLED, 1280×720 pixels
Κάμερα: 8 Megapixels
Δεύτερη κάμερα: 1.9 Megapixels
Ενσωματωμένη μνήμη: 16GB/ 32GB
Κάρτα μνήμης: micro SD (έως και 32GB)
Wi-Fi n, Wi-Fi Direct, GPS, Bluetooth 3.0, micro USB, NFC
Μπαταρία: 2300 mAh
Διαστάσεις: 137.2×70.5×8.7 χλστ.
Βάρος: 135 γρ.

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

, Samsung ATIV S, Φωτογραφίες hands-on και πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νικος

Ωραιο το νεο iphone

antonhs

χαχαχαχαχαχα

Pi

Χεχεχεχεχεχεχεχ

Pi

Πάντως, (γνώμη μου) μόνο εάν υπάρξει θέμα οικονομικό (το Lumia να είναι κατά πολύ ακριβότερο) θα υπάρχει και θέμα σύγκρισης. Νομίζω ότι το Lumia είναι κατα ΠΟΛΥ καλύτερο overall, μόνο και μόνο γιατί είναι πρωτότυπο σαν σχέδιο και δεν θυμίζει τα δεκάδες άλλα.

Pi

Oops, sorry, δεν ήθελα να ξεκινήσω εδώ τέτοια συζήτηση! My bad, διάβασα στην αρχή για την κόντρα αλλά λόγο κεκτημένης ταχύτητας νόμιζα ότι αυτό ήταν το άρθρο. Μπορείτε να διαγράφεται το παραπάνω σχόλιο μου. 🙂

frastgr

@pi, πολύ πρωτότυπο σχέδιο το νέο lumia σαν να μην το έχουμε ξαναδεί ……..ας πούμε όπως Ν9, lumia 800, 900 κλπ.

panos13

@frastgr Να τος και δω….σε ολα τα forum βρε συ? Θα σε βλεπουν τα lumia και θα αλαζουν χρωμα…χαχαχα. Χωρις πλακα μπαινεις σε ολα τα forum και γραφεις γραφεις γραφεις….επιχειρηματα εναντιον του Lumia. Αυτο ειναι προβλημα να το προσεξεις..ειναι κρυφος ποθος:P. Το design τωρα, ναι ειναι προτωτυπο γιατι το βλεπουμε 1 χρονο και οχι 5 χρονια συνεχεια…

makis88

Ναι το έχουμε ξαναδεί και μας άρεσε. Αυτή είναι η διαφορά. Πάντως πέρα απο τα lumia που είναι κοσμήματα το ATIV S είναι ένα μετρημένο και σοβαρό κινητό. Μου αρέσει

antonhs

εγω παντως πιστευω οτι το κεντρικο κουμπι του samsung επιτελους βρηκε λογο υπαρξης. σορυ αλλα το λουμνια δε μου καθετε,σε φωτο τουλαχιστον,οταν το δουμε live το ξαναλεμε,αλλα σα φωτο μου φανταζει σα ρεπλικα

Pi

@fastgr δεν είπα ότι πρώτη φορά σε ολόκληρο το σύμπαν εμφανίστηκε τέτοιο σχεδιο φίλος… Ο σχεδιασμός των Lumia ειναι πρωτότυπος, εννόωντας ότι δεν ακολουθεί την περπατημένη. Μην τα εξηγούμε όλα, να σκεφτόμαστε και λίγο και να συνενοούμαστε ε?

Αντώνης Μαρίνος

@antonhs: Και όμως, το παλιό καλό καιρό (Omnia) το κεντρικό κουμπί είχε πραγματικό λόγο ύπαρξης, αφού δούλευε ως πλήκτρο και ως cursor…εκπληκτική πρωτοπορία τότε της Samsung, την οποία παράτησε αμέσως με το επόμενο Omnia…που ποτέ δεν κατάλαβε κανένας γιατί το έκανε….?!?!

Pi

@makis88 δε λέω, έχεις δίκιο σ’αυτό, όντως είναι μετρημένα και σοβαρό αλλά γνώμη μου είναι ότι λίγο φαντασία στο σχεδιασμό δε βλάπτει βρε αδερφέ… Και αυτό πάει και για εμάς τους καταναλωτές, εννοώντας ότι ίσως είναι και καιρός να ελευθερώσουμε λίγο τα “στανταρ” μας όταν επιλέγουμε συσκευές κλπ. 🙂

makis88

@Αντώνης Μαρίνος όλοι καταλαβαίνουμε γιατί το έκανε… Τι τον θές τον κέρσορα στην οθόνη αφής? Να χαιδεύεις μια ώρα το κουμπί για να φτάσει ο κέρσορας εκεί που θές? Ρίχνεις ένα χτυπηματάκι στην οθόνη και καθάρισες!

antonhs

καλα απο εμπνευση ας μην το συζηταμε,μαλλον εχουν πεσει περικοπες στο τμημα σχεδιασης…lol αν κ ποιο πολυ με το παμπονηρο μυαλο μου σκεφτομασι οτι απλα θελουν να δημηουργησουν κατι παρομοιο με την apple (μην με πειτε funboy εχω galaxy s κ note ) ετσι ωστε να ειναι κατι σα σημα κατατεθεν..ειδωμεν

Αντώνης Μαρίνος

@makis88: τότε (πριν 4 χρόνια δηλαδή) δεν είχαν τα κινητά proximity sensors και πολλαπλούς sensors επιτάχυνσης, οπότε αυτό που λες δεν γινόταν…με αποτέλεσμα για απλές μετακινήσεις (π.χ. 1-2 χαρακτήρες αριστερά-δεξιά ή μια γραμμή πάνω-κάτω) να παλεύεις να το πετύχεις με την αφή….ενώ στο Omnia γινόταν σε 2ms με μια κίνηση στο κεντρικό πλήκτρο….

Χώρια που είχες κανονικά cursor buttons σε όποιες εφαρμογές/παιχνίδια βόλευαν καλύτερα (το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι φυσικά ο MAME)….

Έχοντας και τα δύο Omnia, και φυσικά μεγάλη εμπειρία από αντίστοιχες συσκευές πριν και μετά, δηλώνω 110% οπαδός του αρχικού κεντρικού πλήκτρου διττής λειτουργίας της Samsung…

Δημήτρης

Φυσικά και ειναι ίδιο με το lumia 800, 900 αφού ανήκει στην ίδια οικογενεια Φίλε μου!! Το ότι όμως ειναι πρωτότυπο και δεν αντιγράφει κανέναν νομίζω πως ειναι κοινώς αποδεκτό! Και να δείτε ότι σε κανά δυο χρονια ο μοναδικός σοβαρός ανταγωνιστής του iOS θα ειναι τα windows mobile και όχι το ήδη παροχυμενο android!

Pi

@antonhs μακάρι να έχει ξυπνήσει τόσο πια η Nokia και μακάρι και οι υπόλοιπες εταιρείες να το κάνουν αυτό κατά τη γνώμη μου. Γιατι το θεωρείς κακό? η κάθε εταιρεία να έχει το δικό της σήμα κατατεθέν σχέδιο και τη δικιά της σειρά. Και μεγαλύτερο κέρδος για τις εταιρείες και (το σημαντικότερο) μεγαλύτερο ώφελοςγια εμάς τους καταναλωτές. Άλλο να εχεις να επιλέξεις μεταξύ 4-5 συσκευών π.χ. Όπου όλες είναι κατα 80% ίδιες (εμφανίσιακά τουλάχιστον) και άλλο να έχεις εναλλακτικές. Τότε θα έχει και “νόημα” το να είσαι “φαν” της μιας ή της άλλης εταιρείας (τώρα μιλάμε για τους gadgetaκηδες όπως εμείς).

Επίσης, σκέψου λίγο, τα “στανταρ” για την εμφάνιση (ενός κινητού π.χ.) δεν τα έχουμε θέσει ΕΜΕΙΣ απλά τα έχουμε αποδεχτεί τόσα χρόνια γιατί δεν ξέρουμε τίποτε άλλο. 🙂

Pi

@Δημήτρης +1

Jim Nti

ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΤΟ LUMIA ΘΑ ΒΓΕΙ ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΔΙΑΦΟΡΑ!!!
ΤΟ SAMSUNG ΘΑ ΦΑΕΙ ΠΟΛΥ ΣΚΟΝΗ

Enzo

Πολύ όμορφο κινητό. Το προτιμώ από το lumia. Ως εκεί όμως…το android δεν το αλλάζω

Ante_geia

Εάν σε αυτο μπορείς να βάλεις Android το περνώ άνετα !!!

makis88

@Ante_geia εγώ λέω οτι δεν έχουμε δει ακόμα πολλά πράγματα απο τα windows phone 8. Πέρα απο την εμφάνιση και τις νέες τεχνολογίες που μας έφερε η nokia και έδωσε έμφαση στην παρουσίαση δεν είδαμε το νεο λειτουργικό σε βάθος.

enigma

Πολυφορεμενο το android, ναι. Παρωχυμενο ομως , οχι… Το ativ φαινεται πολυ καλο αλλα απο κοντα θα κριθει…

ΛουκΑς

Τιμουλα έστω και rumor ξέρουμε ?

Ante_geia

@makis88 Νέες τεχνολογίες η NOKIA … Ας γελασω ειρωνικά … Χαχαχαχα ΧΑΑ. Χαχαα. !!! Τι λες ρε φίλε … Όλα αυτά που μας έδειξε η Nokia τα έχουμε δει σε πολλές συσκευές τις οποίες … Το pure view πρώτα απο όλα το έχει μέσα το galaxy S 3 και πολλές άλλες συσκευές απλα δεν το λένε pure view … Δεύτερον αυτο που τραβας πολλές φοτο μαζί και σου βγάζει την καλύτερη αυτο τι ειναι ? δεν ειναι κλεμμένο και αυτο απο το s3 …. Η ΝΟΚΙΑ μας έφερε καινούργιες τεχνολογίες !!!! Χαχαχαχαχα …. Πολυ καλο !!!!

frastgr

@panos13, σε ακολουθώ όπου πας και συ τι να κάνω δεν μπορώ μακριά σου. σοβαρά τώρα, η γνώμη του καθενός είναι σεβαστή και δεν μπορεί να αλλάζει επειδή το έχει πει και σε κάποιο άλλο φόρουμ, μην ξεχνάς ότι βρίσκομαι στο χώρο των smartphones από το πρώτο σε κυκλοφορία siemens sx1 και με κινητά Νοκια τουλάχιστον 10 χρόνια, νομίζω ότι δικαιούμαι να έχω και τη δική μου άποψη όπως όλοι μας βέβαια.

enigma

Ante geia μην λέμε οτι θέλουμε. Pureview έχει μόνο η Nokia, εκτός αν έχεις άλλο πράγμα στο μυαλό σου. Όσο για το Burst mode της φωτογραφικής, αυτό πρωτοεμφανίστηκε σε συσκευή στην σειρά one x/s….

Πάνος

ok το ATIV S είναι copy του iphone αλλά και η ΝΟΚΙΑ δεν πάει πίσω, δεν είναι δικιά της έμπνευση
το σχέδιο του LUMIA!!!! https://images.apple.com/ipodnano/images/overview_hero.jpg

makis88

@Ante_geia γέλα όσο ειρωνικά θές και συνέχισε να γελάς όταν αναλογιστείς οτι παρουσιάζεις ως παράδειγμα καινοτομίας μια εταιρία που πληρώνει πάνω απο ένα δις πρόστιμου για αντιγραφές. Άν απο όλα αυτά εσένα σου έμεινε το τραβάς πολλαπλές φωτογραφίες με το s3 που το κάνουν και τα αντίστοιχα HTC One καταλαβαίνεις οτι δεν είναι θέμα της samsung αλλά του λειτουργικού της google. Επίσης οι πολλαπλές φωτογραφίες είναι κάτι που δεν χρησιμοποιείται μόνο στα κινητά και ούτε κατα διάνοια χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά στο s3. Το highlight των πολλαπλών λήψεων ήταν η αφαίρεση των περαστικών που χαλούσαν μια προσωπική φωτογραφία. Το είχαμε δει ως καινοτομία στο scalado παλιότερα, το οποίο έχει εξαγοραστεί απο την nokia. Και όχι το pureview δεν το έχει μέσα το s3 και πολλές συσκευές αλλά δεν το λεν pureview. Όπως και το yahoo search δεν έχει μέσα το google search αλλά δεν το λέει google για παράδειγμα.

giorgio

Για να επανέλθουμε στο θέμα, πολύ όμορφη και σοβαρή συσκευή.

Γιάννης

Βλέπω καθαρή νίκη της Nokia..

Γιάννης

Άκυρο το σχόλιο από πάνω.
Εγώ θα αγόραζα το samsung (όπως και το ψήφισα στο poll) αλλά αν η τιμή του ήταν απαγορευτική θα πήγαινα στη nokia με το 820 στα 450 ευρώπουλα.

Kostas

βρε παιδια,ολοι εσεις που συνεχιζετε και ασχολειστε με το προστιμο που επεβαλε ενα δικαστηριο της αμερικης στην samsung, δηλαδη πιστευετε οτι υπηρχε περιπτωση να βγαλει καποια διαφορετικη αποφαση αμερικανικο δικαστηριο? και επισης πιστευω πως δεν χρειαζεται να αντιδικουμε εμεις οσον αφορα αυτο το θεμα.τελικοι καταναλωτες ειμαστε και πρεπει να κοιταμε τα οφελη που μας παρεχει καθε εταιρια.εκτος αν καποιος εχει οφελος απο καποια εταιρια, ή αν πληρωνεται απο καποια εταιρια για να παιρνει το μερος της.
και ειμαι κατοχος ενος samsung galaxy s3 και ενος iphone 4
φιλικα παντα 🙂

spyros

iphone 5 απο τη samsung 😀

GiannisMix

Τα bluetooth του ειναι ξεκλειδωτα;; Ξερουμε;;

kapoios

ΑΗΔΙΑ

GiannisMix

ψαχνω ψαχνω και τιποτα… το πρωτο που ανακοινωθηκε.. τι περιμενει η samsung για να δωσει πληροφοριες πανω στη τιμη;;;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.