Οκταπύρηνος επεξεργαστής Samsung Exynos 5 Octa, Μάντεψε ποιος θα τον φοράει…

H Samsung ανακοίνωσε τον πρώτο οκταπύρηνο επεξεργαστή αρχιτεκτονικής ARM big.LITTLE / Cortex-A15 για τα hi-end smartphones και τα tablets επόμενης γενιάς. Ακούσει στην κωδική ονομασία Samsung Exynos 5 Octa και όλοι ξεκινάνε να ψιθυρίζουν ότι θα είναι αυτός που θα ενσωματώνει το Samsung Galaxy S IV επόμενης γενιάς.

Ο Exynos 5 ειναι κατασκευής 28nm και αποτελείται από δύο τετραπύρηνους επεξεργαστές Cortex-A15 1.8GHz και Cortex-A7 1.2GHz με σκοπό τις επιδόσεις και την καλύτερη διαχείριση της ενέργειας αντίστοιχα.

Ο “Octa” είναι βέβαιο ότι θα συντροφέυσει και τα επόμενης γενιάς tablets της σειράς Galaxy Note αλλά και ότι θα τα βάλει με τον πανίσχυρο NVIDIA Tegra 4 επίσης με 4 πυρήνες Cortex-A15 και 72 πυρήνες GeForce στο επίπεδο των γραφικών.

, Οκταπύρηνος επεξεργαστής Samsung Exynos 5 Octa, Μάντεψε ποιος θα τον φοράει…

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

67 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dimitris

ΔΩΣΤΕ ΚΙ ΑΛΛΟΥΣ ΠΥΡΗΝΕΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ…..λες και εχει σημασια -_- .

Η μαγεια του marketing κυριες και κυριοι

an0nymouS

Σιγά τα ουά.. ποιες επιδόσεις; Λες και εκμεταλλεύονται τα quad core η τα dual core..

Tasos

Η Samsung μίλησε

tasos

Δώσε Κομουνισμό στο λαό!!!
1 πυρήνα όλοι και πολυ τους πέφτει 🙂

antonis

κωστα δουλευουν μαζι η χωρια, αναλογως τι κανεις? γιατι αν λειτουργουν μαζι μιλαμε για 3ghrz!!

Αποστόλης Ρόδος

Όλα καλά ρε Sammy… αλλά βγάλε κανένα design που να τα σπάει όπως το Z
Θα περιμένω πως και πως να δω και το S4 … και αν δεν… έφυγα για το Ζ.

theo

Και ενας διπυρηνος Α15 με μεγιστη συχνοτητα τα 2GHz και καλη διαχειριση ενεργειας με σωστο optimization απο πλευρας software ειναι Τουμπανο. Δεν χρειαζεται κανενας οκταπυρηνος.

σπυρος καραινδρος

εχει δικιο ο an0nymouS λες και χρειαζονται οι 8 πυρηνες! απο καταναλωση? γιατι δεν θυμαμαι κανενα smartphone να κραταει πανω απο 8 ωρες μεγιστης χρησης…

MEDS

Ότι και να βγάλει, 699 ευρώ θα έχει, οπότε γιατί να μην έχει 8 πυρήνες κλπ κλπ?
Και αχρείαστα να είναι, δε νομίζω να χαλάνε κανένα.

Χρήστος

Σα να το βλέπω!!συζήτηση σε λίγο καιρό!
-Καινούργιο κιν;;;
-Ναι!!!
-Μεγάλη οθόνη έχει!!Πόσο;;
-999,99(Λέμε τώρα…)
-Γιατί τόσο;;;οχταπύρινο είναι;;;
-ΝΑΙ……!!!!!
χαχα

lorentzos

Καλοί οι πυρήνες προχωράει η τεχνολογία αλλά εγώ θα εντυπωσιαζόμουν εαν ανακοίνωναν για το S4 μια μπαταρία μικρού μεγέθους π.χ 5000 mAh να κρατάει 3 μέρες το λιγότερο με 8 πυρήνες και 1080hd οθόνη. Πάντως ειμαι περίεργος να δω τη μπαταρία θα του βάλουν και τη κατανάλωση θα έχουν οι πυρήνες και η οθόνη ….

Dtsourlianis

Καλα ολα αυτά και καταλήγουμε μάλλον σε αυτο που είχε πει ο Κώστας στην παρουσίαση του iPhone 5. Οι τιμές στα μαγαζιά θα προσαρμόζονται γύρω απο την τιμή του iPhone. Δυστυχώς!!

texnikos

Η πλάκα ειναι οτι το android ως λειτουργικο συστημα δεν υποστηριζει επισημα πολυπυρινους επεξεργαστές ακομα και δυπυρινους. Η πρωτη εταιρια που το επιβεβαιωσε ηταν η intel στους δικους τις mobile επεξεργαστές.

Giannis Charp

Ρε παιδιά χαλαρώστε λίγο!Αφήστε την τεχνολογία να τρέξει.Όλοι κάνετε λες και ήρθε το τέλος για τα μονοπύρηνα η διπύρηνα κινητά κτλ.Όποιος θέλει δεν το παίρνει,είναι απλό.Δεν είναι ανάγκη να ψωνίσει κάποιος κινητό ντε και καλά επείδη φοράει 5,10,100 πυρήνες,αλλά ψωνίζει ανάλογα με το τι του χρειάζεται πραγματικά.
Και για να ρίξω και λίγο λάδι στην φωτιά(αυτή την φορά θα το κάνω εγώ):αν ανακοίνωνε η apple 8πύρηνο θα την κατηγορούσατε μερικοί μερικοί η όχι;
Η κάθε εταιρία βγάζει ότι της καπνίσει,σημασία έχει στο τέλος τι κάνει ο καταναλωτής.

Ante_geia

Για όλους εσάς που λέτε ”τι να το κανείς τον Οκταπύρηνο” …Είναι σαν να μας λέτε ”’ Τι να την κανείς την κούκλα την γκόμενα που είναι σούπερ μοντέλο αφού και με μια χοντρη πατσοκιλο γ@μ@ς ” Καθίστε λοιπόν με τους μονοπύρηνους και εμείς που έχουμε τρέλα και αγάπη για την τεχνολογία πάμε με Οκταπύρηνο !!! Άντε γεια !!!!

Γιώργος

@texnikos Το λειτουργικό Android υποστηρίζει διπύρηνους επεξεργαστές τέλεια,αλλά οι παραπάνω πυρήνες πολύ απλά δεν χρειάζονται , ειδικά στους Kernel 3.0 υπάρχει καλή υποστήριξη! Δεν νομίζω να ισχύει αυτό που λες!

Teo

@Ante_geia είσαι μοναδικός ρε φιλε….βούλωσες στόματα :P!!!!!!!!!

Νικος

Καταντησε κουραστικο ποια ειλικρινά αυτο το αστειο με τους επεξεργαστες αντε πες διπυρινο ναι αντε πες τετραπυρινο ναι αλλα ειπαμε του γ@#$#%$# την μανα πραγματικα…

texnikos

@Γιωργος Με custom rom και kernel ισχύει εν μέρει με stock rom όμως η χρήση πολλών πυρήνων στο android ειναι απαράδεκτη δεν χρησιμοποιει τους πυρήνες ως mulittasking λειτουργία παρα μόνο οταν 100σταρισει ο πρώτος πυρήνας θα ξεκινήσει να ενεργοποιεί τον επόμενο. Αυτή η λειτουργία μονο multitasking δεν μπορει να θεωρηθεί.

tetra82

Συμφωνώ απόλυτα με τον Ante geia. Αφού η πρόοδος της τεχνολογίας δεν σας αρέσει γιατί δεν έχετε ακόμα το 3310; Να υποθέσω πως οταν ολα τα λεφτά ήταν στους επεξεργαστές των PC και κάθε 2 μέρες κυκλοφορούσε νέος Pentium και AMD και νεα Voodoo εσείς δεν τρελενόνασταν. Υποθέτω φτάσαμε στις GT-680 αλλά εσείς δείχνετε χαρακτήρα. Είστε ακόμα με Εναν Celeron γιατί “αφουν ανοίγει ο Firefox και μπαίνω FB τι τα θέλω τα αλλα”.

Ο επεξεργαστής είναι εκπληκτικός. 4 cpu για επιδόσεις και 4 προηγούμενης γενιάς για τις απλές δουλειές οταν το κινητό κάνει απλά πράγματα. Το S3 εχει ήδη πολύ καλή μπαταρία και αυτό υπόσχεται καλύτερη διαχείρηση.

mprantis

Πάντως εμένα δεν μου φαίνεται κι άσχημο… 4 πυρήνες χαμηλής κατανάλωσης να δουλεύουν για τις καθημερινές απλές εφαρμογές και ναγλιτώνουν αρκετή μπαταρία σε σχέση μ έναν απλό τετραπύρηνο κι ένα θηρίο να κρύβεται απο πίσω, αν χρειάζεται για όποιον θέλει να πάρει το κινητό και να του αλλάξει τα φώτα με υπέρβαρες εφαρμογές κι επαγγελματική χρήση… Λέω εγώ τώρα μια σκέψη κάνω…

Andros

Καίρος ήταν , ένα πραγματικό θηρίο ετοιμάζεται να γεννηθεί από τις πύλες της Sammy κολάσεως . Τρέμε μικρό και ανυπεράσπιστο Iphone , ήρθε το τέλος σου !!

Xaris

Ρε παιδιά τετραπύρινος είναι ο επεξεργαστής για τις απλές εργασίες χρησιμοποιείται ο Α7 και για τις υπόλοιπες ενεργοποιείται ο Α15, δεν χρησιμοποιούνται και οι 8 μαζι…

ΜΑΝΩΛΗΣ

ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ!!!! Εχω s3 και εχω καταφερει να το κρασαρω…οποτε μαλλον χρειαζομαι ενα 8πυρηνο!!!!

island

Τέλεια τέλεια………………… αλλα προτιμώ τέσσερις ΜΟΝΟ !! πυρήνες (φτάνουν και περισσεύουν) με super ποιότητα και τέλειο σχεδιασμό του Sony Z.

Όταν δίνεις τόσα χρήματα απαιτείς ποιότητα και ομορφιά.

nick

ακομα δεν βγηκαν καλα καλα τα τετραπυρηνα και παμε για οκταπυρηνα !!

Βλασης

Ρε παιδιά όλοι εσείς που είστε και καλά δυσαρεστημένοι με τον οκταπύρηνο και αργότερα με τους 16πύρηνους και πάει λέγοντας…Για να καταλάβω,είστε ενάντια της εξέλιξης της τεχνολογίας;Ποιο είναι ακριβώς το ζόρι που τραβάτε;Δηλαδή πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω.Μπαίνω σε ένα καθεαυτού site τεχνολογίας όπως το techblog και στην ανακοίνωση της χρονιάς,του πρώτου οκταπύρηνου επεξεργαστή στην ιστορία της κινητής τηλεφωνίας τα περισσότερα σχόλια είναι αρνητικά παρά θετικά.Τι να πω…Τα συμπεράσματα δικά σας…Ο κλασικός,ο #@$@κας ο Έλληνας που έλεγε και ο Γεωργίου..Μίζερος και ζηλιάρης…Καληνύχτα!!!

manakosrt

Samsung fan τρελος…..αλλά ρε samy design θελουμε, οχι πυρηνες!!!!!

μαρκος xperia

Ρε παιδιά γιατί δεν καταλαβαίνετε πως όλα είναι θέμα marketing. Οι full HD οθόνες, οι πύρινες, η RAM όλα αυτά είναι θέμα marketing. Με το neo V μου τρέχω jb χωρίς κανένα πρόβλημα, και αρκετά παιχνίδια τύπου shadowgun τα παιζει με πολύ ελάχιστο lag και για να θυμόμαστε, φοράει 1 GHz, 512mb ram και adreno 205.
Απ ότι βλέπω με το nexus 10 που φοράει dual core CPU τα καταφέρνει περίφημα ακόμα και με αυτήν την τεράστια ανάλυση οθόνης. Οι οκταπυρηνοι επεξεργαστές δεν χρειάζονται ακόμα γιατί δεν υπαρχουν, ουτε θα υπάρξουν εφαρμογές η ακόμα και παιχνίδια που να χρειάζονται οκταπυρηνο. Στο μόνο που θα χρησιμεύσουν είναι στα benchmarks οπου θα το συγκρίνουν με τον επεξεργαστη του iphone και με διάφορους άλλους επεξεργαστές και θα θαυμάζουν το score των 350000 στο quadrant και θα λένε πως είναι το καλυτερο κινητό στον κόσμο, ξεχνώντας πως το αγοράζουν για μουσική και social network.
Τέλος παντον , θαυμάζω την ταχύτητα με την οποία κινείται η τεχνολογία, αν και θα έπρεπε να υπαρχουν ακόμα πιο καλες GPU στα tablet και smartphones με πολύ πιο μικρές καταναλώσεις ενέργειας……

Λευτέρης

@mprantis Έχει ένα δίκιο μπορώ να πω. Αλλά από την άλλη είναι και λίγο υπερβολικό και φτιαγμένο να προσελκύει κόσμο (marketing). Θα το δούμε εκ του αποτελέσματος και περιμένουμε το Galaxy S4. Αν και πολύ φοβάμαι ότι το iPhone θα υπερισχύσει για άλλη μία φορά.

texnikos

@Βλασης Έσύ λοιπόν φίλε Βλάση που δεν εισαι #@$@κας απο ότι φαίνεται και ειναι όλοι οι υπολοιποι μπορείς να μου πείς που θα σε βοηθησουν εσένα προσωπικα οι 8+ πυρήνες θα προγραματίζεις καλύτερες εφαρμογές ή θα αυξήσει τις γνώσεις σου στο android?
Μια κίνηση marketing καθαρα για κερδοσκοπικούς λόγους οχι μονο απο την Samsung απο όλες τις εταιριες την θεωρούμε εξέλιξη της τεχνολογίας.

Εδώ πάει το Αντε γεία.

Makis

Έλα μωρέ πως κάνετε έτσι, θα γίνει ότι έγινε και με τους υπολογιστές στο τέλος, ούτε πυρήνες θα πολυκοιτάζουμε ούτε συχνότητες! Ας αφοσιωθούν στο software κομμάτι λέω γω!

Βλασης

Ε αφού είσαι τεχνικός πάω πάσο φίλε μου…Αν υπήρχαν μόνο άνθρωποι με τα δικά σου μυαλά,ακόμη θα κινούμασταν με άλογα και θα επικοινωνούσαμε με σήματα καπνού…Ευτυχώς υπάρχουν και άνθρωποι με μη κολλημένα μυαλά.(Βλέπεις για funboys δεν μιλάω αν και σε κόβω για τέτοιον.)Τέλος πάντων,είτε το θέλετε είτε όχι η τεχνολογία προχωρά (δυστυχώς για σένα).για εμένα και όλους τους υγειώς σκεπτόμενους ανθρώπους είναι μεγάλη πρωτιά αυτή και το ίδιο θα έλεγα για όποια εταιρία το έκανε,και πάντα πρέπει να επικροτούμε την εξέλιξη.Άντε γεια λοιπόν που λες κι εσύ και πάρε κάνα 3310,πίστεψε με θα μείνεις ευχαριστημένος και δεν θα χεις και 8 πυρήνες να σου τρώνε την μπαταρία…Δεν περιγράφω άλλο…

versavel

Όλα καλά είναι…. Δεν με πειράζουν καθόλου και οι 64 πυρήνες…. Δεν συγκινούμαι από το νέο… Θα ανατριχιάσω από χαρά όταν δω κάποια από αυτές τις τεράστιες εταιρίες Sammy, Mammy, Sony, Apple, Mapple, να βγάλουν και μπαταρίες με 5000 και 10000 mAh… Εκεί θα παραδεχτώ, ως τότε εγω δεν μασάω από τα κόλπα τους…

Sotiris

Μπράβο στην Samsung και σε όποιον προχωράει την τεχνολογία ένα βήμα πιο πέρα. Γελάει ο κόσμος με τεχνικούς που δεν γουστάρουν εξέλιξη αλλά στασιμότητα. Τι πάει να πει για κερδοσκοπικούς λόγους; Εταιρία είναι και θέλει να βγάλει κέρδος. Αν όμως προσφέρει στην ίδια τιμή του S III αντι για 4, 8 πυρήνες, πού είναι το πρόβλημα; Γιατί να αρκείται κάποιος στα λίγα όταν πληρώνει τόσα λεφτά; Τόσο γελοία λογική έχουν ορισμένοι που ευτυχώς είναι λίγοι μπροστά στους υπόλοιπους. Δωστε μνήμη και πυρήνες στο λαό και οθονάρες. Για τους υπόλοιπους υπάρχει και το 3310.

Andros

@texnikos Η Samsung προχωράει ένα βήμα παραπέρα και δίνει τεχνολογία στο λαό , η Apple από την άλλη βγάζει καινούργια μοντέλα , π.χ Iphone5 που δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα καινούργιο σε θέμα τεχνολογίας , ούτε σε design . Και αυτό που λες για το Marketing , εγώ σου λέω πως όλες οι εταιρίες έχουν την τεχνολογία αλλά δεν την προωθούν για λόγους marketing , για να βγάζουν δλδ περισσότερα μοντέλα με μικρότερες και σταδιακές αλλαγές , έτσι ώστε να κερδίζουν περισσότερο . Η Samsung δίνει ένα γερό χαστούκι σαυτές τις εταιρίες και τους λέει , Άντε Γεια !!

Aris

gg….αντε να πεσουν λιγο οι τιμες του s3 μπας και τσιμπησουμε κανενα που εχω και αχτι…καλα κανει η τεχνολογια και προχωραει με τετοιυς ρυθμους…κακα τα ψεματα υπαρχουν κινητα για ολα τα γουστα… 🙂

Κωστας

Με την κατανάλωση μένει να δούμε, πώς θα τα πάει, γιατί από θεωρία όλοι σκίζουν..

Panos7GR

Βασικά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ οκταπυρηνος! Το λέει και το άρθρο… Είναι ένα σετ τετραπυρήνων. Είναι ΔΥΟ τετραπυρήνοι επεξεργαστές που θα λειτουργούν κατά συνθήκη. Για απλές εργασίες πχ κλήσεις, messaging, μουσική, σερφάρισμα θα λειτουργεί ο A7 και στις βαριές εργασίες πχ gaming, ενεργοποίηση multi-window κτλ θα ενεργοποιείται ο A15 (αν μιλάμε για smartphone). Δεν θα λειτουργούν ταυτόχρονα και οι δύο επεξεργαστές! Έτσι θα εξοικονομεί ενέργεια και θα έχει όσο το δυνατόν περισσότερη απόδοση.

Δεν ξέρουμε ακόμα σε ποιά συσκευή θα ενσωματωθεί και τι λογισμικό θα φοράει, γι αυτό μην προτρεχετε. Μπορεί να το φορέσει σε ένα ένα Windows RT tablet, μπορεί σε κάποια SmartTV, μπορεί σε ένα Chromebook… Αν οι περισσότεροι το θέλουν στο Galaxy S IV είναι άλλο θέμα. Δεν θα με χαλούσε, όμως προσωπικά πιστεύω πως είναι πολύ νωρίς για να το δούμε σε smartphone. Η γνώμη μου είναι πως πρώτα θα το βάλει σε μία “πειραματική” συσκευή να δει πως θα το υποδεχθεί το κοινό. Ίδωμεν!

γιωργος

Οκτω πυρ. ειναι σιγουρα μια υπερβολη…παρ’ολα αυτα θα το παρω! Ε ναι ρε φιλε,γιατι διχως ανταγωνισμο δεν υπαρχει εξελιξη,ουτε καν βελτιωση.Τωρα αν τα παιδια απο πανω ειναι ιδιοκτητες εταιριων κατασκευης κινητων,τους κατανοω να αντιδρουν…το ψωμακι τους τρωει η ζαμζουνγκ! Υ.Γ.προβατα δεν ειμαστε,γουσταρουμε και κανουμε!Υ.Γ.2 συμφωνω με τους αλλους για το design…θελει βελτιωση.

Γιάννης

Θα ήθελα να δω ένα συγκριτικό όσον αφορα την θερμοκρασία σε όλες αυτές τις συσκευές, πχ καλοκαίρι με gps σε αυτοκίνητο χωρίς κλιματισμό…

Πχ ξενερωσα όταν είδα βίντεο στο YouTube ότι το nexus 4 με stability test κλείνει στα 12 λεπτα η συσκευη.

ploumouris

Θα τον φορέσουν το. Note 3 και το Tablet Note 2

texnikos

@Βλασης
Με κόβεις για fanboy βάση όσων έχω γράψει ποιο πάνω και δεν είσαι ΕΣΥ πες μου τουλάχιστον και ποια εταιρία υποστηρίζω για εσένα πάντως καταλάβαμε ούτε μετοχές να είχες.
1.Δεν είμαι εναντίον της εξέλιξης έχω smartphone στην κατοχή μου αλλα θεωρώ το λιγότερο γελοίο να έχω αυτή την τεχνολογία στο κινητό μου και όχι στο pc μου.
2. Τεχνολογία που δεν αξιοποιείται ουσιαστικά σε ένα προϊόν (ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΤΑΙΡΙΑ) παρά μόνο για να πάρει το επόμενο 700αρι το συντομότερο δυνατό είναι MARKETING και όχι εξέλιξη όπως πραγματικά την εννοούμε.
Μην κρύβεσαι λοιπόν πίσω από την δικαιολογία της εξέλιξης απλώς θα καυχιέσαι όπως όλοι στην καφετερία ότι κουβαλάς 8core κινητό.

vaskor

Απλά να θυμίσω στη Sammy να αποτρέψει εκ προοιμίου το φαινόμενο SUDDEN DEATH. Το φαινόμενο αυτό συμβαίνει ακόμα και σήμερα σε S3 smartphones τα οποία είναι με τον Exynos επεξεργαστή και όχι με τον S4. Το φαινόμενο δεν έχει αντιμετωπισθεί και ούτε καν ανακοίνωση έβγαλε η εταιρεία. Σέρνεται η φήμη πως θα κυκλοφορήσει σύντομα(?) firmware update που θα λύσει το πρόβλημα. Εως τότε όταν κρασάρει η συσκευή το στέλνεις και σου αντικαθιστουν τη motherboard…..

texnikos

@Sotiris
Το πρόβλημα είναι ότι ως καταναλωτής (και δεν μιλάω συγκεκριμένα για την samsung αλλά για όλες τις εταιρίες) πληρώνω την εξέλιξη μιας τεχνολογίας η οποία και δεν αξιοποιεί αυτά που υπόσχεται στα χαρακτηριστικά της όπως θα έπρεπε και επίσης δεν υπάρχει ουσιαστικός λόγος ύπαρξης σε τέτοιες συσκευές σε αντίθεση με τα pc οπού εκεί εχεις και κάποιους λόγους να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη τεχνολογία (video editing, 3D rendering). Θα προτιμούσα οι εταιρίες να επικεντρωθούν στην καλύτερη αξιοποίηση του hardware από το λογισμικό και στην καλύτερη αυτονομία των φορητών συσκευών όπου υστερούν αρκετά παρά να προσπαθούν να πουλήσουν μια τεχνολογία πανάκριβα την οποία δεν θα αξιοποιήσω ποτέ αυτό ότι και να λες ονομάζεται MARKETING.

kotsios1998

Όλοι εσείς Sammy fanboys, τώρα που η Samsung ανακοίνωσε 8πύρηνο λέτε ώωωωω τι ωραία καιιλειτουργικός που θα είναι,ενώ αν αυτό το έκανε κάποια άλλη εταιρεία λέγατε ότι σλδεν χρειάζεται σε τίποτα και ότι θα τρώει μπαταρία και μπλα μπλα μπλα. Ξέρετε γατί λοιπόν γιατί εσείς ενθαρρύνεται τη Samsung, γιατί πολύ απλά αυτή εταιρεία σας αρέσει, ότι και να βγάλει

Mourlos

Καλημέρα παίδες. Εχω δουλέψει για ενα μήνα το κάθε ένα τηλέφωνο που θα αναφέρω. (moto razr, s2,xperia s, htc one s, htc one x, s3 xperia p, note 2) . Ολα τα κρασαρα εκτος απο ενα το NOTE 2… Κ ξέρετε γιατί οχι για τους πυρινες του… Αλλα για τα 2g ram!!!!! Οποίος καταλαβε κατάλαβε!!! Φιλια σε ολους.

Γιάννης

Για τις θερμοκρασίες κάνεις δεν μιλάει…

Mourlos

Ρε παίδες λογικά είναι ολα αυτά κ για θερμοκρασία κ για κολλήματα κ για όλα ακομα στην αρχή είναι. θυμηθητε οταν φτιάχναμε ενα υπολογιστή τι βάζαμε μεγά fan cooler γιατί? Για να μην ανεβάζει θερμοκρασία κ να μην κολλάει… Τι διαφορά εχει απο τα smartphone??? Καμια.. Εγω το μόνο που θα ήθελα ειναι ram κ καλη μπαταρία να είμαι φουλ ολοι μερα κ λογο δουλειάς κ ταξίδι ον που κανω να μην εχω το ανχος… Τώρα χωρίς να θέλω να προσβάλω κανεναν οι πυρινες έγιναν οπως κ τα iphone τα θέλουν όλοι χωρίς να ξέρουν το γιατί.. Ειμαι ενας απο του κολλημένους με την τεχνολογία. Αλλά πλέον κοιτάω κ κρατάω οτι μου χρειάζεται για την δουλειά μου κ την ταχύτερη εξυπηρέτηση σε όλα τα θέματα!!!

Γιάννης

Λεω πως υπάρχει βίντεο στο YouTube με το Nexus 4 να κλείνει απο υψηλή θερμοκρασία σε stability test.

Πρόσφατα είδα αρκετα Samsung Sii με προβλήμα στην οθόνη που υποθέτω ότι φταίει η θερμοκρασία, μάλιστα με προβλημάτισε το γεγονός ότι το siii δεν έχει και τόσο φωτεινή οθόνη.
Το να ανεβάζει υψηλές θερμοκρασίες μία συσκευη για μένα σημαίνει ότι σκοτώνει την μπαταρία και ανάλογα τον τύπο οθόνης μπορει να χαλάσει και η οθόνη.

Υπάρχει η εφαρμογη dead pixel είναι η πρώτη επιλογή στο google play εάν βάλετε τέρμα φωτεινότητα θα δείτε σε πολλές συσκευές στο γκρι και στο μπλε να έχει αποτυπωθει η ώρα η καμία μπάρα απο το Facebook κλπ ανάλογα τι χρησιμοποιεί ο καθένας ποιο πολύ.

texnikos

@Mourlos
Βάζω στοιχημα εισαι fanboy άλλης εταιρίας και σκοπός σου ειναι να ζημιώσεις την Samsung και να της παρεις την πελατία αλλίως δεν θα τα έλεγες αυτά επίσης είσαι οπισθοδρομικός και εναντια στην εξελιξη της τεχνολογίας 😉

sexy79male

…σαν πανευτυχής κάτοχος ενος galaxy nexus (απαρχαιωμένη κατα μερικούς συσκεης-με τελευταίας φουρνιας λογισμικό δε) έχω να προσθέσω κ να συμφωνησω με μερικούς σκεπτομενους προλαλησαντες οτι οι πολλοί πυρήνες καλοδεχουμενοι είναι αλλά δεωντος αχρειαστοι αν δε το συνδέσεις σε καμια 42+LCD (το κάνω ηδη με το nexus) κ να παίζεις ασύρματα παιχνίδια κ πραγματικα η μοναδική αναβάθμιση που περιμένω να δω είναι καμια 2+GB ram k καμια τεραστια μπαταρία ή έστω καλύτερη διαχείριση ρεύματος στις υπάρχουσες ώστε να βγάζουν αφόρτιστα καμια βδομάδα σα το e52 μου που ακόμα χρησιμοποιώ σα δεύτερο…
…φιλικά παντα

TechviewGR

@Mourlos +1, γιατί η ram παίζει ερκετα μεγάλο ρόλο… Οσον αφορά τους 8 πυρήνες πιστεύω ότι ειναι κάπως λάθος καθώς αντί να κάνουν κάτι ουσιαστικό με 2 ή τέσσερις βάζουν 8 λες και ότι το κινητό μας θα γίνει Mac Pro! Δεν θελουμε το κινητό για server αλλα για κλήσεις, λίγο Ίντερνετ και λίγο παιχνίδι… Επίσης όσο αυξάνονται οι πυρήνες δίνετε στους developers η ευκαιρία να φτιάχνουν πιο απετιτικα λόγοσμικα και προγράμματα, ενώ θα έπρεπε να φτιάχνουν ελαφριά λογισμικα για να τρέχουν παρά πολύ καλά σε σε συσκευές των 200-300€. Πχ: Αν συνεχίσουν έτσι τα πράγματα και οι ναυραχιδες των εταιριών φορούν 8 πυρήνες, το android 6.0 θα φτιαχτεί για να τρέχει καλά σε συσκευές ανάλογων τεχνικών χαρακτηριστικών!! Για σκέφτηκε σε μια τέτοια περίπτωση τι θα γίνει!!! Ενας που δεν θα μπορεί να πάρει μια τόσο ακριβή συσκευή καθώς η τιμή αντί να μείνει στα 700 θα παει στα 800 (βλέπε τι έγινε από διπυρηνους σε τετραπυρηνους) θα επιλέξει μια διπύρηνη συσεκυη. Αυτή η συσκευή όμως θα έχει προβλήματα με το πως θα τρέχει ένα λογισμικό τόσο βαρύ!!! Επίσης να πω ότι αντί να φτιάξουν λίγο την κάμερα, την μπαταρία και τη ram ασχολούνται με το πως θα κάνουν το… Συνέχεια »

Mourlos

@texnikos. Χαχαχαχα με κατάλαβες 🙂 όχι απλα οπως τα ειπα κ ποιο πανω ξέρω τι θέλω!!! Κ δυστυχώς πολύ δεν ξέρουν οχι τι θέλουν αλλα τι τους προσφέρει!!!!! Αυτο που θέλουν!!! Φιλικά προς όλους.

γιαννης

Ρε παιδιά γτι μιλάτε γ τιμες κ πυρήνες. Όλη Ελλάδα δεν γέμισε μ τ iPhone 4s κ τ 5s??? Μιλάτε κάποιοι οτι γ λόγους μάρκετινγκ έγινε αυτό.. Τοτε γτι τ iPhone πουλάει στην Ελλάδα σαν ΤΡΕΛΟ…. Απλα η τεχνολογία προχωράει. Οποίος δεν γουσταρει δεν τ αγοράζει.. Απλα είναι τ πράγματα

texnikos

@γιαννης
Επειδή απευθύνεσαι σε εμένα γιατί μου φέρνεις ως παράδειγμα το iphone μήπως πήρα το μέρος της Apple και δεν το κατάλαβα;
Εγώ αναφέρθηκα για όλες τις εταιρίες και δυστυχώς όλες μα ΟΛΕΣ προσπαθούν να περάσουν στην αγορά έτσι την τεχνολογία και στο κάτω κάτω όταν αγοράζω μια συσκευή smartphone θέλω η εταιρία να με προμηθεύει με ότι ποιο τελευταίο υπάρχει σε λειτουργικό σύστημα και όχι να μου πετάει δικαιολογίες ότι και καλά δεν αντέχει η συσκευή το τελευταίο os οπότε πήγαινε να αγοράσεις την νέα συσκευή που κατασκεύασα. Μακάρι η Samsung η οποιαδήποτε εταιρία να βγάλει 1000core επεξεργαστή αλλα για λειτουργίες που αξίζει να χρησιμοποιηθεί αυτή η τεχνολογία όχι για να είναι το 60% των πυρήνων απενεργοποιημένο και απλώς να το παίζω μούρη ότι κουβαλάω τούμπανο.

Vagkon

Δεν λεω πως μου χρειαζεται σε προσωπικο επιπεδο.Αλλα πιστευω οτι θα ωφελησει ορισμενους λογω δουλειας για παραδειγμα.και ολοι εσεις που τα βαζετε με τους οκτω πυρηνες,πιστεψτε με δεν ξερετε τι θα γινει στο μελλον.προσεξτε μην βρεθειτε στην αναγκη αυτων των οκτω πυρηνων που τοσο “σνομπαρετε”

Mourlos

Γίνομαι κουραστικός ΑΛΛΑ μέχρι κ 4.2 Android…. Θέλει μόνο rammmmm!!!!!! Τίποτα άλλο….. Φιλακια!!!!

mike

8 πυρηνες για να ανταγωνιστει ενα iphone με 2 και να ειναι και ενα βημα πιο αργο..χεχε

γιαννης

Mike φαίνεται πως ξέρεις παρα πολύ απο κινητά…

Mourlos

Mike@ θα συμφωνήσω με τον Γιάννη @……. Κανενα μα κανενα i phone δεν λέει κατι μπροστά σε οολες μικρότερες εταιρείες!!!! Απλα ειναι το ρητό που λένε το μ…. νι σέρνει καράβι!! Γιαυτό κ όλοι περνούν iphone… Κ είμαι άτομο που ειχα κ iphone κ αυτή την στιγμή εχω το ipad το 3 κ ο μόνος λόγος που το πείρα είναι οτι εχει κοντά 12.000 mah battery… Παρόλο αυτά μου έρχεται να το σπάσω κάποιες φορές. Γιατι δεν ειναι tablet. (android) Καληνύχτα 🙂

alexandros

βασικά 4.5 είναι οι πυρήνες απλά δεν έχει φτιάξει αντίστοιχη τεχνολογία TurboBoost

Μιχάλης

3g Ram θελουμε τιποτα περισσότερο

Δημήτρης

Πολλοί προφανώς και δεν χρειάζονται τόση επεξεργαστική ισχύ (ίσως όχι ακόμα, ίσως να μην την χρειαστούν και ποτέ) αλλά ας μην ξεχνάμε ότι η κυκλοφορία νέων πιο ισχυρών κινητών θα ρίξει και άλλο τις τιμές των παλαιότερων οπότε και κερδισμένοι θα είναι όσοι ξέρουν τι αγοράζουν και γιατί. 🙂

Μιχάλης

Ωραιοι οι 8 πυρηνες ωραια και η amoled οθονη ωραίο 1080×1920 πιστεύω πως θα ξενερωσει πολλές εταιρίες η Samsung δεν ειναι οτι ναναι εταιρεία όπως πιστεύουν πολλοί που εχουν iphone και νομίζουν οτι έχουν κατι το ιδιαίτερο

vkrd

Όλοι μιλάτε για τους πυρήνες στο Android όμως κανένας δε μιλάει για το πιο σημαντικό απ’όλα: τη μνήμη ram! Αυτή είναι που κάνει το σύστημα γρήγορο και χωρίς κολλήματα.

Mourlos

Vkrd@ μάλλον δεν έχεις διαβάσει απο την αρχη τα σχόλια!!! ΉΜΟΥΝ ο πρώτος που ειπα οτι δεν θέλουμε πυρήνες αλλα μνήμη ram!!!!!!!!!…..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Σύντομα διαθέσιμο και στη σειρά Galaxy S22 της Samsung;

Σύντομα το Galaxy AI θα είναι διαθέσιμο σε περισσότερες συσκευές της Samsung, με την εταιρεία να μοιράζεται πληροφορίες για την κυκλοφορία.