Samsung Exynos 5 Octa enhanced, Αυτός που θα φοράει το Galaxy Note III;

Το τμήμα ημιαγωγών της Samsung ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει επίσημα μια “ενισχυμένη” έκδοση του οκταπύρηνου επεξεργαστή Exynos 5 Octa. Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Exynos 5410 που κυκλοφορεί σήμερα αποτελείται από 4 επεξεργαστές Cortex-A15 και 4 Cortex-A7 (σε συδιασμό μόνο οι 4 λειτουργούν ταυτόχρονα) με GPU PowerVR SGX544MP3 και βρίσκεται σε συγκεκριμένες εκδόσεις του Samsung Galaxy S4.

Εν αναμονή του επόμενου μοντέλου Samsung Galaxy Note III που λέγεται ότι θα παρουσιαστεί τον Σεπτέβριο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι ο νέος Exynos 5 Octa “Enhanced” μάλλον θα κάνει ντεμπούτο μέσα από αυτό.

Βέβαια έχει ακουστεί ότι ίσως κυκλοφορήσουν περισσότερες της μία εκδόσεις του Galaxy Note III, άρα δεν αποκλείται να διατεθεί και με τον τετραπύρηνο Qualcomm Snapdragon 800.

Samsung Exynos 5 Octa, Samsung Exynos 5 Octa enhanced, Αυτός που θα φοράει το Galaxy Note III;

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
geohot

μηπως να φταξουν λιγο τις μπαταριες τους εκτος απο το να βαζουν τουρμπινες επεξεργαστες εκει μεσα

μιχαλης362

Απ΄ ότι διάβασα ο ανανεωμένος Exynos 5 Octa θα είναι χρονισμένος στο 1,9GHz και στο Antutu βγάζει score 33.082 :
https://androidspin.com/2013/07/17/samsung-galaxy-note-3-spotted-in-antutu-benchmark/
Χθές διέρρευσαν και η πρώτες φωτογραφίες του Note III :
https://pocketnow.com/2013/07/18/galaxy-note-iii-pics

@geohot ο Exynos 5 Octa καταναλώνει λιγότερη ενέργεια από έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή.

Αυτό το φθινόπωρο θα γίνει μεγάλος ανταγωνισμός περιμένουμε Xperia i1 Honami, LG G2 κτλ.

antonis

exynos octa.. ο επεξεργαστης φαντασμα…!! χεχε.. για να δουμε.. λες? :p

kostas

geohot +1

εμενα στο s4 με ενεργοποιημενο το 4g , η μπαταρια μου κραταει πλεον λιγοτερο απο μια μερα.απαραδεκτα πραγματα

Teo

Μην μπερδεύεστε..Συσκευές με ενεργοποιημένο 4G σε περιοχές χωρίς καθόλου κάλυψη η έστω μικρή κάλυψη σημαίνει ότι η συσκευή ψάχνει συνεχώς να βρει full σήμα με συνέπειες να καταναλώνει περισσότερη ενέργεια,τα ίδια τραβάγαμε και παλαιότερα με το 3G(όχι ότι τώρα είναι full το 3G αλλα λέμε τώρα..Πάντως έχει βελτιωθεί αισθητά).
Μένω σε περιοχή που ακομα και μέσα στο σπίτι μου έχω τέρμα σήμα και το Note II μου έχει πολύ καλή αυτονομία σε σχέση με το πατρικό μου που δεν έχει καθόλου σήμα(ούτε gsm σχεδόν) και η μπαταρία του μετά βίας αντέχει μια μέρα.

*@Κώστα Βλαχάκη..πιστεύεις ότι θα φέρουν στην Ελλάδα το Note III με τον Οcta 5 η θα έχουμε πάλι μόνο τον Snapdragon 800(όπως και στο S4 με τον Snapdragon 600) ?

Darth

@μιχαλης362 το ίδιο έλεγαν και για τον exinos 5 του s4 και βγήκε ότι το sd600 λιγοτερα καταναλώνει…………… ενώ στν θεωρία 35+% λιγότερα έπρεπε το exinos
γινικος φέτος sam κανε μπόλικε πατάτες σε όλα

+ ετσι όπως έκαναν exinos octa είναι επεξεργαστής φάντασμα πολλοί το ακούσανε ένας δύο το είδανε

μιχαλης362

@Darth δεν λέω ότι θα κυκλοφορήσει ή όχι αλλά εγώ προτιμώ τον Exynos 5 Octa από τον snapdragon 800 γιατί άλλο είναι να κάνεις overclocking σε έναν οκταπύρηνο και άλλο σε έναν τετραπύρηνο επεξεργαστή !!!

dark_master

@ Μιχάλης362 σου παραθέτω αυτό που εγραψε ο Κώστας παραπάνω:
Ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Exynos 5410 που κυκλοφορεί σήμερα αποτελείται από 4 επεξεργαστές Cortex-A15 και 4 Cortex-A7 (σε συδιασμό μόνο οι 4 λειτουργούν ταυτόχρονα)
Άρα δεν είναι κανονικός 8πύρηνος αλλά 2 ζεύγη 4πύρηνων…
Οπότε όπως καταλαβαίνεις ό,τι overclocking και να του κάνεις παλι μέχρι 4 πυρήνες θα λειτουργούν και σε καμία περίπτωση και οι 8 μαζί.

Darth

@μιχαλης362 ποιο οκταπυρινο οεο? ελπίζω πλάκα να μας κάνεις…….. το octa είναι δυο τεραπιρινοι επεξεργαστές ένας υψηλών επιδόσεων και ο άλλος χαμηλών ανάλογα τη διεργασία εκτελείτε τρέχει ο αντιστοιχίος επεξεργαστής για να μειωθεί κατά πολύ η κατανάλωση ενέργειας δύστυχος η samsung βιάστηκε και έκανε πολλές βλακείες και πατάτες και αντί να καταναλώνει λιγότερα καταναλώνει στης περισσότερες φορές περισσότερο γιατί δεν γίνεται σωστή ενναλαγη

so πριν πούμε κάτι με τόση σιγουριά λίγο διάβασμα δεν βλάπτει

ούτε με κάποιο tweak μπορουν να λειτουργουν και τα δυο μαζί γιατί είναι στο ίδιο bus ετσι η ένας η ο άλλος

+ το μοναδικό μέρος που αποδίδει υψηλά scores είναι στα benchmark (και αυτό όχι πάντα) σε άλλα τεστ (real life use) που του έκαναν είναι πίσω λογο οτι χρησιμοποιεί διαφορετικά set εντολών για τους επιταχυντές του και κάθε εφαρμογη για να το εκμεταλλευτεί πρέπει να εισάγει της αντιστοιχες ρουτίνες στην λειτουργία της παλιά με το galaxy s2 ήταν επαναστατικό cpu και όλοι ασχολιοντουσαν μαζί του μετά όταν βγήκαν καλά cpu/gpu από την qualcomm που χρησιμοποιούν το generic set εντολών τα ψιλοπαρατισαν τα exinos προγραμματιστές

Δημήτρης

Καντε ενα search στο xda για τον 5410 και μετα μοληστε και για επεξεργαστες…
χωρις bloatware το σ4 (exynos παντα) βγαζει 31000k…δηλαδη στα 1.6 ειναι τερας…στα 1.9 θα ειναι οτι καλυτερο υπαρχει…και σκεφτειτε οτι ο crapdragon 800 στα 2.3ghz ειναι ουσαστικα ενα τιποτα μπροστα στον octa…σκεφτειτε εναν octa στα 2.3 ghz!!!

Dami

@Δημήτρης απαντησε σε αυτο ο Darth 25 λεπτα πριν.Ειναι γνωστο πως τα benchmarks ειναι απλα αριθμοι και δεν ανταποκρινονται τελειως στις πραγματικες αποδοσεις.Και στην τελικη οπως ειπε ο Darth,εχεις 8 πυρηνες εκ των οποιων δουλευουν 4 ή 4 αναλογα με τις αποδοσεις..οπότε ποιος ο λογος να ειναι 8 και να μην ειναι 4 με σταθερη υψηλη αποδοση? για να λεμε οτι εχουμε 8 πυρηνες και ειμαστε super ουαου?Αλλα μιας και ειπες για benchmarks,τσεκαρε το αρθρο του Κωστα που ειχε ανεβασει παλιοτερα https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s4-lte-a-benchmarks-video-4232/

P@NOS

Darth και dark_master παρτε μια γευση απο το τερας!

https://www.androidcentral.com/don-t-try-home-overclocking-all-8-cores-gt-i9500

μιχαλης362

@Δημήτρης συμφωνώ μαζί σου γιατί άλλο είναι όταν έχεις έναν οκταπύρηνο στα 2.3GHz και άλλο έναν snapdragon 800, στο antutu ο Exynos 5 Octa σκοράρει με 27,172 ενώ ο snapdragon
με 29,976
υπάρχει μια μικρή διαφορά στο score 2.804 και μια μεγάλη διαφορά στην συχνότητα τον επεξεργαστών!!!! 😉

μιχαλης362

@P@NOS Σωστός, αχαχχααχαχαχα

dimosxania

ντρεπομαι να πω πως το λαπτοπ μου ειναι διπυρινο στα 2 ghz 🙁

Darth

@dimosxania το οποίο θα είναι τουλάχιστον 20 φορές ποιο δυνατό

theo

@darth ναι αλλα εφόσον δεν εχει 50 πυρήνες η είναι χρονισμένο στα 15 ghz δεν μας απαοσχολει η δύναμη του. το θέμα είναι να λέμε έχω κινητό με 8 πυρήνες…

Darth

@theo κλασσικά κόλπα με marketing που ποιανουν σε μι γνωρίζοντες :p

jk

Την GPU PowerVR SGX544MP3 την βαζουν οι κινεζοι εδω και ενα χρονο στα smartphones απο κινα…αν βελτιωσουν και τον τετραπυρηνο ΜΤΚ6589Τ θα τους εχουν για πρωινο τους κορεατες..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS. 

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.