Samsung Exynos, Κενό ασφαλείας

Ανακαλύφθηκε κενό ασφαλείας σε συσκευές με επεξεργαστή Samsung Exynos (μοντέλα 4210 και 4412) όπως τα Samsung Galaxy S III και Galaxy Note II που επιτρέπει σε εφαρμογές από το Google Play να αποκτούν πρόσβαση σε δεδομένα που αποθηκεύονται στιγμιαία στη μνήμη RAM αλλά και πληροφορίες από τον kernel της συσκευής. Αυτή τη στιγμή έχει προκληθεί αρκετά μεγάλη συζήτηση και αναμένεται η απάντηση και η λύση της Samsung.

, Samsung Exynos, Κενό ασφαλείας

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
stavros

Παει πακετο με το τρυπιο android…

Paul

Stavros, αυτό φταίει.

RaNd

Εχει αποδειξει η ιστορια το ποια εταρια βγαζει “τρυπια” προιντα και ποια οχι 😉

To bug ειναι στο τροπο διαχειρησης του επεξεργαστη, κατι που ειναι ευθυνη της Samsung…

(Αληθεια αυτη δεν βγαζει και το 80% των οθονων που φορανε τα κινητα ? χμμμ… )

Teo

Στα…Παπάκια μας!
Έτσι κι αλλιώς μ’ αρέσει να με κρυφό κοιτάνε 😛
Αν και η Sammy θα το διορθώσει πριν πεις “καινοτομία” 😉

Lefteris

Εξαιρουνται τα LΤΕ μοντέλα από ότι διάβασα! Όπως και να έχει περιμένουμε σύντομα λύση στο πρόβλημα!

mike

ρε παιδια χωρiς να θελω να θυξω καποιους ουτε να ξεσπασει απο κατω κατακερματισμος σχολιων οσο ψυλα και να φτασει δεν παυει να ειναι samsung,δεν εχει την εμπειρια στο sofware οπως η apple,γιατι οι πιο πολλοι απο εμας νομιζουν οτι τη συσκευη την κανει το hardware.

RaNd

Αληθεια, πες μας για την εμπειρια της Apple στo software develοpment κομματι τα τελευταια 20 χρονια, και τι εχει συνεισφερει… ??

Και απ’οσο γνωριζω οι Apple συσκευες εχουν ουκ ολιγες τρυπες… (ακομα ανοιχτες πχ MITM)

Το θεμα ειναι να δουμε τι θα κανει για να διορθωσει το προβλημα, που ανακαλυφθηκε 2 χρονια μετα απο την κυκλοφοριες των συσκευων με Exynos.

Γιάννης

Το πατσάρανε…

Τάκης

Κενά ασφαλείας θα υπάρχουν πάντα και παντού. Ακόμα και σε military grade sw/hw πόσο δε σε καταναλωτικές συσκευές. Σημασία έχει να αναγνωρίζονται και να κλείνουν γρήγορα.

Λορέντζος

Καλα εδω γελαμε ετσι?? Τη κενο ασφαλειας που το 80% των εφαρμογων στο μαρκετ εχει προσβάσεις στο τηλέφωνο που βλέπουν ακομα και ποτε θα το πας τουαλετα!!!! Κενο ασφαλείας ειναι για την ιδια την εταιρεία που κάποιος τρίτος βλέπει δεδομένα που αυτοι μπορούν να ελέγξουν…..να τα λεμε αυτα

johnskr

+1 στον λορεντζο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.