Samsung: Πατέντα για smartphone με… ακόμα πιο edge οθόνη

Samsung πατέντα edge οθόνη, Samsung: Πατέντα για smartphone με… ακόμα πιο edge οθόνη

Η Samsung είναι γνωστή για την προτίμηση που δείχνει στην χρήση εύκαμπτων panels, αναφορικά με τα high-end smartphones της. Ο Κορεάτης κολοσσός παρουσίασε για πρώτη φορά κινητό με κυρτή οθόνη πριν από τέσσερα χρόνια, το Galaxy Round. Έκτοτε, βλέπουμε την υλοποίηση του “Edge” σχεδιασμού σε όλες τις Samsung ναυαρχίδες.

Τους τελευταίους μήνες έχουν κάνει την εμφάνιση τους αναφορές και διαρροές που αφορούν την κυκλοφορία ενός εύκαμπτου smartphone με πιθανή ονομασία Samsung Galaxy X. Όμως οι Κορεάτες φαίνεται να μην εργάζονται μόνο στην υλοποίηση ενός κινητού που λυγίζει. Ο Edge σχεδιασμός ίσως μείνει για αρκετό καιρό ακόμα στους κορυφαίους Samsung εκπροσώπους της κατηγορίας των κινητών τηλεφώνων. Μάλιστα, ενδέχεται η κυρτότητα στα πλάγια να αυξηθεί ακόμα περισσότερο, φτάνοντας την πλάτη της συσκευής.

Samsung πατέντα edge οθόνη, Samsung: Πατέντα για smartphone με… ακόμα πιο edge οθόνη

Σύμφωνα με μια πατέντα που κατέθεσε η Samsung στον Παγκόσμιο Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας (WIPO), ίσως στο μέλλον οι συσκευές Galaxy S και Note να ενσωματώνουν μια κυρτή οθόνη που θα “αγκαλιάζει” όλο το σώμα. Συγκεκριμένα, το κινητό που φαίνεται στο σχέδιο των μηχανικών της εταιρείας μοιάζει σαν άλλο ένα Samsung smartphone, αλλά αντί για τις κλασικές Edge γωνίες της οθόνης, εκείνη φτάνει μέχρι το πίσω μέρος, καλύπτοντας τις πλευρές στα πλάγια. Σύμφωνα με τον Κορεάτη τεχνολογικό γίγαντα, η συγκεκριμένη τεχνολογία θα προσφέρει μια εντελώς νέα εμπειρία χρήσης στους καταναλωτές, ενώ θα βελτιώσει και την αίσθηση της συσκευής στο χέρι.

Είναι άγνωστο το αν η Samsung επιλέξει τελικά να χρησιμοποιήσει την πατέντα της είδησης. Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει αρχικά ο WIPO να εγκρίνει την πειραματική τεχνολογία. Αργότερα, ίσως δούμε την Edge οθόνη στα Galaxy μοντέλα να γίνεται ακόμα πιο… καμπυλωτή. Μπορεί μάλιστα η Sammy να αποδειχθεί σωστή και η συγκεκριμένη πατέντα να αποβεί χρήσιμη στους χρήστες. Όπως και να έχει, ένα είναι σίγουρο. Τα αληθινά κινητά, έχουν καμπύλες..!

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Lsantas

Μέχρι να βάλουν αλεξίσφαιρο τζάμι στα κινητά πιστεύω ότι δεν έχουν νόημα τέτοιες σχεδιαστικές ανησυχίες… Γιατί πολύ απλά πρέπει να έχεις το κινητό συνέχεια σε θήκη οπότε… Τσάμπα το σχέδιο..

geo pap

να δουμε πως θα το κραταμε το κινητο στο τελος

JohnWave

Αν γίνει θα είναι ένα πολύ όμορφο αποτέλεσμα. Ήδη από το S8, κριτικοί και κάτοχοι έχουν λατρέψει τον τρόπο με τον οποίο η οθόνη έρχεται και δένει στα πλάγια με το πίσω μέρος σαν να τυλίγεται (ιδίως στο μαύρο χρώμα). Αυτό που θα πρέπει να προσέξει η Samsung σε αυτό το νέο σχέδιο θα είναι να καταστήσει ανενεργά στο touch τα πλάγια της συσκευής (εύκολο). Το δύσκολο της υπόθεσης θα είναι φυσικά η εύρεση κατάλληλου tempered glass και θήκης. Προσωπικά δεν χρησιμοποιώ τίποτα από τα δύο αλλά γνωρίζω ότι αποτελώ μειοψηφία σε αυτό το θέμα. Για την πλειοψηφία θα είναι πρόβλημα.

jonjon

Ωχ! Και όταν σπάει η οθόνη! Κλαις.
Θα έχει ενδιαφέρον αν υπάρχει μια οθόνη από πολύκαρβονικο άθραυστη με φυσιολογικό κόστος αντικαταστάσεις.

Jack sf

Αστείο σχέδιο

Πετρακος

Πραγματικα αβολο φαινεται.
Αλλα να πω μια σκεψη μου.μην το βλεπουμε σαν ενα τηλεφωνο αλλα σαν μερος 2 οθονων σε ενα τηλεφωνο.και τι εννοω,αν αντι για ευκαμπτη οθονη εχει 2 οθονες το τηλεφωνο και οταν διπλωνουν ακουμπα τελεια η μια στην αλλη κανοντας την μια;
Εχουμε εικονα απο το καινουργιο zte το οποιο ομως στην μεση των οθονων εχει bezel.με αυτο τον τροπο και αυτο γλυτωνεις αλλα και δεν πας σε αναδιπλουμενο πανελ που ακομα μπορει να μην ειναι 100% ετοιμο…λεω εγω τωρα μια ιδεα…
Και θα εχεις και οθονη στο πλαι οταν ειναι διπλωμενη η συσκευη.δεν ειναι κακο…

Theo

Μόνο και μόνο για tempered glass, θήκη, κόστος αντικατάστασης και όλα αυτά, δεν θα αγόραζα. Και γενικά από τα υπάρχοντα με edge οθόνη.

bezilys

Τελείως μη πρακτικό ειδικά για τους Gamers!

Vendetta

Οι games θα αγορασουν smartphone της Samsung το οποιο δεν θα ειναι τοσο curved

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.