Samsung: Η πρώτη αύξηση κερδών από το Galaxy S4

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα σήμερα τα οικονομικά αποτελέσματα για το τρίτο τρίμηνο και, όπως είχε προβλεφθεί, ανακοίνωσε αύξηση κερδών έπειτα από 7 συνεχή τρίμηνα. Αναφέρει ότι έχει λειτουργικά κέρδη γύρω στα 6.4 δισ. δολάρια, πολύ σημαντική αύξηση της τάξης των 3.6 δισ. δολαρίων σε σύγκριση με το ίδιο τρίμηνο πέρσι.

Συνολικά τα έσοδά της ήταν στα 45.6 δισ. δολάρια, ανέβηκαν από τα 41.7 δισ. το τρίτο τρίμηνο του 2014. Ωστόσο, η αύξηση κερδών δεν οφείλεται στις πωλήσεις των ναυαρχίδων της, αλλά προέρχεται από το τμήμα ημιαγωγών και οθονών. Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν κατά 440 εκατ. δολάρια σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, χάρη στην ευνοϊκή ισοτιμία.

Κοιτάζοντας το mobile τμήμα της Samsung, τα λειτουργικά κέρδη ήταν στα 2.1 δισ. δολάρια, αυξήθηκαν από τα 1.54 δισ. το ίδιο τρίμηνο πέρσι, αλλά έπεσαν σε σύγκριση με το δεύτερο τρίμηνο του 2015. Η ίδια αναφέρει ότι είδε σημαντική αύξηση στις πωλήσεις smartphones στο τρίτο τρίμηνο συγκριτικά με το δεύτερο τρίμηνο. Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των Samsung Galaxy Note 5, Samsung Galaxy S6 Edge+ και στις σειρές Galaxy A και J.

Όμως, λόγω του ότι έριξε την τιμή σε Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge και της αύξησης πωλήσεων σε mid-low end smartphones, αυξήθηκαν τα έσοδα σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά τα κέρδη έπεσαν.

Για το επόμενο τρίμηνο η Samsung αναμένει καλύτερες πωλήσεις σε smartphones και tablet, λόγω του ότι πλησιάζει η περίοδος των γιορτών.

Samsung: Η πρώτη αύξηση κερδών από το Galaxy S4, Samsung: Η πρώτη αύξηση κερδών από το Galaxy S4

Samsung: Η πρώτη αύξηση κερδών από το Galaxy S4, Samsung: Η πρώτη αύξηση κερδών από το Galaxy S4

Πηγή: 1,2,

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GT-I9506

Ενταξει σιγουρα το s4 ειχε κανει το μπαμ ειχε το κατι παραπανω που λεμε απο τα κινητα που ανταγωνιζονταν. Air gesturs αισθ/ρες θερμοκρ υγρασιας πιεσης κλπ ειδικα με τον snapdragon 800 πιστευω πως ηταν το ποιο ολοκληρωμενο smartphone του 2013 ειδικα στα 440 ευρω που το ειχα αγορασει τοτε… ακομα και 2 χρονια μετα που το χρησιμοποιω σαν 2ο συνεχιζει να με ενθουσιαζει και ακομη και απο τις σημερινες ναυαρχιδες δεν εχει να ζηλεψει τιποτα (ισως μονο τα 3 ή 4 gb ram που ισως και να μην ειναι και απαραιτητα 100% μιας και εμενα με 2 απαιτει 0.85gb το συστημα και τα αλλα ειναι για μουλτιτασκινγκ) ξερω καποιους που το βλεπουν και τους αρεσει σαν κινητο λειτουργιες κλπ ακομα και εν ετη 2015

GT-I9506

Μακαρι το s7 να ειναι οτι ηταν και το s4 καποτε να κανει το μπαμ εννοω σε πωλησεις αλλα και σε συνδιασμο ποιοτητας αξιοπιστιας τεχνολογιας απ το μελλον και τιμης…

NtinosMD

Ωπα ρε GT …δωσε κ σε μας κανα ψιχουλο απο τις πωλησεις :-Ρ

JohnWave

Νομίζω ότι κάποιο λάθος έχει γίνει στον τίτλο του άρθρου.

VasilisA3

η Samsung οπως βλεπετε ακολουθει την πορεία της Nokia……οταν ήταν στα πάνω της ομως. Οκ τα εχει βρει σκουρα με Huawai Lenovo Xaomi και ΖΤΕ αλλα αν καποιος αντεξει απο τo Android αυτη θα ειναι η Samsung. Επίσης αυτά τα νούμερα είναι με χλιαρές πωλήσεις.

Ιωάννης jb

GT-I9506.. το s4 δεν είναι τοσο ιδιαίτερο οσο νομίζεις.. και δεν αναφέρεις οτι το μοντέλο με τον sd800 είχε βγει μαζί με τα xperia z1 και g2, δυο πολύ ανταγωνιστικές συσκευές!!!!! δλδ τον σεπτέμβριο, το κανονικό s4 ειχε βγει στις αρχες του 13… εντάξει εκανε μπαμ αλλά στη συνέχεια απογοητευσε με τη τραγική ποιοτητα κατασκευής που ξεφλουδιζε, με την πολύ μέτρια κάμερα, με την υπερκορεσμένη οθόνη και τα πολλά λαγγαρισματα..

arislp

@ioannisjb

το s4 ειχε καλητερη καμερα απο τους τοτε ανταγωνιστες…και λαγκαρισματα δεν ειχε..2,5 χρονια το εχω..αν δεν ξερετε να καθαριζετε καμια μνημη που και που και καποια ακομα πραγματακια δεν σας φταιει το κινητο…εχω δει s5 να κολλαει χειροτερα απο το δικο μου…

nik note3

Φυσικό ήταν να οφείλεται στις μεσαίες κ μικρές συσκευές, μιας κ υπερκαλυπτουν τις μειωμένες πωλήσεις σε note5 και s6.Το δε περίεργο κ αυτό καταστροφικό, είναι η φήμη ότι θα ασχοληθεί λιγότερο με τις μικρομεσαίες συσκευές.

Arispan

Το snapdragon 600 φοραει

n. t

Λιγο περίεργη η επικεφαλίδα, μιας κ δεν αφορά το Mobile τμήμα αλλά το τμήμα ημιαγωγών κ οθονών όπως λέει το άρθρο. Υπαρχει η αντίθετη εικόνα λόγω του ότι το s6 κ το note5 δεν τραβάνε ιδιαίτερα.

shadgr

Άρα ο κόσμος δεν χρειαζόταν ραδιόφωνο στα κινητά του, ούτε sd, ούτε αποσπώμενη μπαταρία.. Δώσε μέταλλο στο λαό που λένε κάποιοι.. 😀

Paul

To S4 έβγαινε με Snapdragon 600, Snapdragon 800 και Exynos 5.

gt-i9506

φιλε προτοτυπησε με τα air gesturs μπορει να μην ηταν χρησιμα τοσο πολυ αλλα ηταν κατι που δεν υπηρχε σε αλλο κινητο οπως και σε οθονη αν τα βαλεις διπλα διπλα με το g2 ακομα και το g3 θα παρατηρησεις οτι ειναι ποιο φωτεινη και ποιο λεπτομερης η εικονα εμενα τα κινητα που σου αναφερω τα εχουν φιλοι της παρεας μου και το εχουν επιβεβαιωσει οπως και εγω χωρις να θελω να πω πως και τα κινητα που ανεφερα δεν ειναι καλα η τα υποτιμω ισα ισα απλα με το g2 εγινε το μπαμ με την Lg διοτι ποιο πριν δεν ειχα καποιο τοσο σοβαρο και αξιοπιστο κινητο για ναυαρχιδα.Οσον αφορα την καμερα το 9506 εχει την 13αρα οπως και το απλο s4 ομως με αισθητηρα exmor rs με αποτελεσμα να βγαζει ποιο καλες και ποιοτικες φωτο απο το απλο σε χαμηλες συνθηκες φωτισμου οπως και σε καταστασεις ημερας. επισης ο snapdragon 800 εχει αναμονη για 4κ βιντεο και 60fps 1080p με μια απλη εγκατασταση ενος αρχειου απο την καμερα του Note3 ξεκλειδωνεις αυτες τις 2 λειτουργιες (οπως εχω κανει και εγω) σε θεμα καμερας δεν υστερει καθολου σε σχεση με το g2. Επισης και η οθονη του ειναι καλυτερη… Συνέχεια »

gt-i9506

α και κατι ακομα για ξεφλουδισμα εχω το κινητο 2 χρονια την Black edition εκδοση χωρις θηκη ( μονο τους 3 πρωτους μηνες ειχα θηκη μετα την εβγαλα οπως και τη μεμβρανη της οθονης) σε πληροφορω δεν εχει ξεφλουδισει πουθενα βεβαια ως ενα βαθμο το προσεχω αλλα δεν ειναι λιγες οι φορες που το εχω βαλει σε τσεπη με κλειδια η κερματα και παλι δεν επαθε τιποτα αν θελεις μπορω να σου ανεβασω φωτο να το διαπιστωσεις και εσυ. το μονο καλο ειναι οτι δεν μ εχει πεσει ποτε κατω μονο 2 φορες και αυτες σε μοκετα στο σπιτι οποτε ειναι σαν μην εχει πεσει ποτε..

Fakertis

Τωρα που το διαμάντι το EDGE επεσε στα 550 ευρώ να δεις τσιρους η Samsung ηδη πουλαει σαν ζεστο ψωμι

Γιαννης

Καλά χρυσά τα S6 αλλά η μπαταρία του είναι τεράστιο μειονέκτημα. Αν κάνουν πως αυξάνουν τη χωρητικότητά της στο S7 θα τους γονατίσουν όλους. Κάτι τέτοιο δε θα γίνει όμως οπότε μην ελπίζετε σε θαύματα. Επίσης για εμένα είναι τεράστιο μειονέκτημα το να μην μπορείς να έχεις on screen navigation και να χρησιμοποιείς ακόμα capacitive buttons…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.