Samsung Galaxy A21s και A41: Τα budget smartphones μπορούν να είναι πλούσια σε specs

, Samsung Galaxy A21s και A41: Τα budget smartphones μπορούν να είναι πλούσια σε specs

Το όνομα της Samsung είναι συνδεδεμένο διαχρονικά με τις συσκευές ναυαρχίδες οι οποίες κάθε χρόνο ανεβάζουν τον πήχη προσφέροντας υψηλής ποιότητας smartphones τα οποία καινοτομούν τόσο στον τομέα της εμφάνισης αλλά και των τεχνικών χαρακτηριστικών τα οποία είναι πλούσια και ικανά να ικανοποιήσουν τις ανάγκες ακόμα και των πιο σκληροπυρηνικών χρηστών smartphones σε όλο τον κόσμο.

Όμως, τα smartphone ναυαρχίδες δεν είναι για όλους όπως και όλοι δεν έχουν τα μάτια τους στραμμένα στις high-end προτάσεις της Samsung, καθώς η εταιρεία φροντίζει να ικανοποιεί ακόμα και τις ανάγκες για πιο budget-friendly smartphones τα οποία δε στερούνται βελτιστοποιήσεις και καινοτομίες. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι τα νέα Samsung Galaxy A21s και A41.

Galaxy A21s

Το πρώτο φρεσκάρισμα στα budget smartphones του Κορεατικού κολοσσού έρχεται με την ανανεωμένη σειρά Galaxy A και το Galaxy A21s, το οποίο είναι σχεδιασμένο για να προσφέρει premium χαρακτηριστικά σε προσιτή τιμή και μια εμπειρία χρήσης που δεν περνάει απαρατήρητη.

Το Galaxy A21s έρχεται εφοδιασμένο με TFT οθόνη Infinity-O της Samsung στις 6.5 ίντσες με ανάλυση HD+ στα 720×1600 pixels και αναλογία 20:9, ιδανική για να προσφέρει μια εμπειρία θέασης τόσο στην παρακολούθηση video όσο και στην αναπαραγωγή video games, ενώ η ενίσχυση με τον Dolby Atmos ήχο μέσα από Bluetooth ακουστικά δίνει στο χρήστη μια πολύ αξιόλογη ακουστική εμπειρία.

, Samsung Galaxy A21s και A41: Τα budget smartphones μπορούν να είναι πλούσια σε specs

Στην “καρδιά” της συσκευής θα βρούμε Οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2.0GHz, ο οποίος αποτελείται από 2 τετραπύρηνους χρονισμένους στα 2.0GHz, οι οποίοι συνοδεύονται από 3GB RAM για την έκδοση με τα 32GB και 4GB για την έκδοση με τα 64GB αποθηκευτικού χώρου, ο οποίος μπορεί να επεκταθεί μέχρι και τα 512GB με τη χρήση καρτών Micro SD, ενώ το λειτουργικό σύστημα είναι το Android 10 με One UI 2.0.
Όσον αφορά τα οπτικά μέρη του Galaxy A21s, θα μπορούσε να πει κανείς ότι μόνο budget smartphone δε θυμίζει καθώς η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τετραπλή κάμερα που αποτελείται από τον κύριο φακό των 48MP με κλείστρο f/2.0, καθώς και μια υπερ-ευρυγώνια στα 8MP (f/2.2) για να χωράει όσο περισσότερη οπτική πληροφορία επιθυμεί ο χρήστης. Επιπλέον, έχουμε μια Macro κάμερα στα 2MP (f/2.4) για λήψη φωτογραφιών σε πολύ κοντινή απόσταση αλλά και την κάμερα βάθους στα 2MP (f/2.4), ενώ δε λείπει και η selfie κάμερα των 13MP (f/2.2), ικανή για λήψεις υψηλής ποιότητας.

Στην πλάτη της συσκευής θα βρούμε τον ψηφιακό αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων σε βολική θέση για το ξεκλείδωμα της συσκευής, το οποίο μπορεί να γίνει και με τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου μέσω της selfie κάμερας. Επίσης, το Galaxy A21s διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 5.000mAh, η οποία φορτίζει μέσω της Type-C θύρας, λειτουργία ταχείας φόρτισης 15W, κάτι που σημαίνει πως θα αυξάνει τον χρόνο χρήσης και θα μειώνει το χρόνο φόρτισης, κάτι το οποίο θα ικανοποιήσει όσους περνούν αρκετές ώρες με το smartphone στα χέρια τους.

, Samsung Galaxy A21s και A41: Τα budget smartphones μπορούν να είναι πλούσια σε specs

Το Samsung Galaxy A21s αποτελεί μια προσιτή επιλογή η οποία δεν υστερεί σε ποιότητα χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων που θα ικανοποιήσουν όλους τους χρήστες, και θα διατεθεί μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Samsung εντός του Ιουνίου σε μαύρο, λευκό και μπλε χρώμα.

Galaxy A41

Μεταβαίνοντας στο επόμενο μέλος της σειράς Galaxy A, βρίσκουμε το Galaxy A41 το οποίο έρχεται με Super AMOLED Infinity-U οθόνη την οποία δύσκολα θα μπορέσει να μην εντυπωσιάσει καθώς με την Full HD+ ανάλυση των 1080X2400 pixels στις 6.1 ίντσες με αναλογία 20:9, η οπτική εμπειρία είναι εντυπωσιακή, με τη Samsung ανέκαθεν να ξεχωρίζει για το πόσο έντονα είναι τα χρώματα στις οθόνες της με το συνολικό αποτέλεσμα να είναι πολύ όμορφο, κάτι το οποίο ισχύει και στον τομέα του ήχου μιάς και με το 3D ήχο από την Dolby Atmos, ο χρήστης θα απολαμβάνει κάθε στιγμή αναφορικά με την οπτικοακουστική του διασκέδαση και τα video games, τα οποία θα είναι βελτιωμένης ποιότητας καθώς η αναβαθμισμένη λειτουργία Game Booster, που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, προσφέρει απρόσκοπτη εμπειρία παιχνιδιού.

Το Galaxy A41, το οποίο “τρέχει” λειτουργικό σύστημα Android 10 με One UI 2, έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή ο οποίος αποτελείται από 2 πυρήνες χρονισμένους στα 2.0GHz και 6 χρονισμένους στα 1.7GHz, 4GB RAM, 64GB εσωτερικού χώρου αποθήκευσης με δυνατότητα επέκτασης μέχρι τα 512GB με τη χρήση καρτών Micro SD, διώχνοντας το όποιο άγχος από τους χρήστες αναφορικά με το πως θα χωρέσουν τις φωτογραφίες, τα βιντεο και τη μουσική τους στο smartphone τους, έτσι ώστε να μην τα αποχωρίζονται ποτέ.

, Samsung Galaxy A21s και A41: Τα budget smartphones μπορούν να είναι πλούσια σε specs

Οι λειτουργίες στον τομέα της κάμερας για το Galaxy A4 είναι και αυτές εξελιγμένες καθώς έχουμε μια τριπλή κάμερα που αποτελείται από τον κύριο αισθητήρα των 48MP (f/2.0), ικανός να αποτυπώνει φωτεινές φωτογραφίες ακόμα και τη νύχτα. Στη συνέχεια, ο ευρυγώνιος φακός των 8MP (f/2.2) με δυνατότητα λήψης σε πεδίο προβολής 123⁰ και αναγνώριση σκηνών μέσω τεχνητής νοημοσύνης, εγγυάται λήψεις υψηλής ποιότητας, κάτι το οποίο διασφαλίζεται και από την κάμερα βάθους των 5MP (f/2.4) μιας και παρέχει τη δυνατότητα προσθήκης περισσότερων Live Focus εφέ σε κάθε λήψη. Δε θα πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε και το ότι η Samsung μερίμνησε να μην αφήσει παραπονεμένους τους λάτρεις των selfie φωτογραφιών, μιας και με την εμπρόσθια κάμερα των 25MP (f/2.2), οι λήψεις είναι λεπτομερείς και ποιοτικές, ενώ με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, οι χρήστες θα μπορούν να χρησιμοποιούν AR αυτοκόλλητα, κάνοντας τις φωτογραφίες τους ακόμα πιο “ζωντανές”.

Σε περίπτωση που δεν εντοπίζετε τον αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων στην πίσω πλευρά της συσκευής, αυτό οφείλεται στο ότι πλέον βρίσκεται ενσωματωμένος μέσα στην οθόνη, διασφαλίζοντας τον ασφαλή έλεγχο ταυτότητας και ξεκλείδωμα, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει και με τη λειτουργία αναγνώρισης προσώπου μέσω της selfie κάμερας.

, Samsung Galaxy A21s και A41: Τα budget smartphones μπορούν να είναι πλούσια σε specs

Η μπαταρία του Galaxy A41 φορτίζει μέσω της Type-C θύρας και έχει χωρητικότητα 3.500mAh, ενώ υποστηρίζεται η λειτουργία ταχείας φόρτισης 15W, γλιτώνοντας το χρήστη από το να περιμένει για ώρες μέχρι να φορτίσει πλήρως η συσκευή του, η οποία θα μπορεί να την αποκτήσει μέσα από το επίσημο δίκτυο συνεργατών της Samsung Electronics στις αποχρώσεις Prism Crush Black, Prism Crush White και Prism Crush Blue.

Το Galaxy A41 αποτελεί μια πολύ αξιόλογη επιλογή για όσους επιθυμούν ένα premium budget smartphone που προσφέρει λειτουργίες που η Samsung χρησιμοποιεί στις ναυαρχίδες της, με τους καταναλωτές να έχουν στα χέρια τους μια συσκευή που ξεχωρίζει για τις δυνατότητες και τις λειτουργίες της.

Sponsored by Samsung

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Dimitris

Ποια είναι η γνώμη σας για το A21S επειδή σκέφτομαι να το αγοράσω

Κώστας Βλαχάκης

Καλησπέρα, αυτές τις μέρες ξεκινήσαμε να το δοκιμάζουμε. Πρώτη εντύπωση; Μεγάλη οθόνη, ωραία τιμή. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε κατασταλάξει και θα ανεβάσουμε το video review στο http://www.youtube.com/techbloggr

Stay tuned!

Κώστας Βλαχάκης

Έτοιμο το review! https://youtu.be/PDyzlpw41v0

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.