Samsung Galaxy A53 5G: Αποκαλύφθηκαν από την TENAA οι πλήρεις προδιαγραφές

galaxy a53, Samsung Galaxy A53 5G: Αποκαλύφθηκαν από την TENAA οι πλήρεις προδιαγραφές

galaxy a53, Samsung Galaxy A53 5G: Αποκαλύφθηκαν από την TENAA οι πλήρεις προδιαγραφές

Από τον περασμένο Οκτώβριο ακούμε για το Samsung Galaxy A53 5G αλλά τώρα πήρε πιστοποίηση από την κινεζική TENAA, αποκαλύπτοντας πλήρεις προδιαγραφές στη διαδικασία.

Samsung Galaxy A53: Επίσημα το νέο mid-range που περιμέναμε

Το Galaxy A53 5G, με κωδικό μοντέλου SM-A5360, τροφοδοτείται από έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή με μέγιστη συχνότητα ρολογιού 2,4 GHz. Η TENAA δεν αναφέρει το όνομα του chipset στην καταχώρισή της, αλλά έχουμε δει στο παρελθόν τον SM-A536U στο Geekbench με το Exynos 1200 SoC, με δύο πυρήνες χρονισμένους στα 2,4 Ghz μέγιστη συχνότητα και τους υπόλοιπους έξι περιορισμένους στα 2 GHz.

Το SM-A5360 διαθέτει ενσωματωμένη μνήμη RAM 8 GB. Ωστόσο, το SM-A536U που είδαμε στο Geekbench τον περασμένο μήνα με Android 12 είχε 6 GB RAM, οπότε περιμένουμε το smartphone να έχει διαφορετικές επιλογές μνήμης ανάλογα με την περιοχή. Λέγεται επίσης ότι έχει διαφορετικά chipset σε διαφορετικές αγορές.

galaxy a53, Samsung Galaxy A53 5G: Αποκαλύφθηκαν από την TENAA οι πλήρεις προδιαγραφές

Το Samsung Galaxy A53 5G θα έχει μια οθόνη FullHD+ 6,46 ιντσών. Αν και η TENAA δεν έχει αναφέρει ρητά τον τύπο του πάνελ, μπορούμε να υποθέσουμε ότι θα είναι μια οθόνη AMOLED, καθώς το smartphone θα διαθέτει συσκευή ανάγνωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων στην οθόνη.

Η TENAA λέει ότι το Galaxy A53 5G θα διαθέτει συνολικά πέντε κάμερες – δύο στο μπροστινό μέρος (12MP+5MP) και τρεις στο πίσω μέρος (64MP+32MP+5MP). Ωστόσο, τα renders που διέρρευσαν και οι εικόνες που κοινοποιήθηκαν από την TENAA δείχνουν ότι το smartphone έχει τέσσερις σκοπευτές στο πίσω μέρος και μία μέσα στην κεντρική τρύπα διάτρησης.

Η selfie κάμερα θα χρησιμοποιεί αισθητήρα 32MP, ενώ η κύρια κάμερα 64MP στο πίσω μέρος θα ενώνεται με μονάδες 12MP ultrawide, 5MP macro και βάθους 5MP.

Όσον αφορά στη μπαταρία, η ονομαστική χωρητικότητα ανέρχεται σε 4.860 mAh, που σημαίνει ότι η τυπική χωρητικότητα θα είναι περίπου 5.000 mAh.

galaxy a53, Samsung Galaxy A53 5G: Αποκαλύφθηκαν από την TENAA οι πλήρεις προδιαγραφές

Το Galaxy A53 5G έχει πάχος 8,1 χιλιοστά, ζυγίζει 190 γραμμάρια και διαθέτει δύο επιλογές αποθήκευσης – 128 GB και 256 GB. Βέβαια, διαθέτει και υποδοχή κάρτας microSD για επέκταση αποθήκευσης έως και 1 TB.

Η TENAA αναφέρει ότι το Samsung Galaxy A53 5G θα προσφέρεται σε λευκά και μπλε χρώματα, αλλά οι φήμες υποστηρίζουν ότι το smartphone θα φτάσει σε τουλάχιστον τέσσερα χρώματα, συμπεριλαμβανομένου του μαύρου και του πορτοκαλί.

Σχετικά με την ημερομηνία κυκλοφορίας, προηγούμενη διαρροή ισχυρίστηκε ότι το smartphone θα γίνει επίσημο κάποια στιγμή το πρώτο τρίμηνο του 2022. Τα Galaxy A52 και A52 5G ανακοινώθηκαν τον περασμένο Μάρτιο, επομένως αναμένουμε ότι το A53 5G θα κυκλοφορήσει την ίδια περίοδο και φέτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Φήμες για ακόμα μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη και προστασία Gorilla Glass Armor

Μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη φημολογείται ότι θα έχει το επερχόμενο Galaxy Z Flip 6 της Samsung που περιμένουμε να έρθει το καλοκαίρι.

Gear Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Ring: Τον Αύγουστο και με περιορισμένες λειτουργίες

Το Samsung Galaxy Ring παρουσιάστηκε επίσημα αλλά η εταιρεία δεν το έχει ακόμα κυκλοφορήσει, ούτε έχει ανακοινώσει τις προδιαγραφές.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A55 & A35: Όλα τα επίσημα promo βίντεο για τις συσκευές

Τα Samsung Galaxy A55 και Α35 έγιναν επίσημα και λίγο αργότερα δημοσιεύθηκαν μερικά προωθητικά βίντεο για το δίδυμο μεσαίας κατηγορίας.