Samsung Galaxy A8 και A8+ (2018): Επίσημα με Infinity Display και διπλή selfie κάμερα

Πρόκειται για δύο smartphones που αναμέναμε εδώ και καιρό. Είναι οι συνεχιστές της mid-range σειράς Galaxy A και ήρθαν με ανανεωμένο σχεδιασμό, αξιόλογα χαρακτηριστικά και πολλές λεπτομέρειες που τα κατατάσσουν μόλις λίγο πιο κάτω από τα Galaxy S μοντέλα. Ο λόγος για τα Samsung Galaxy A8 και A8+ (2018).

Τα δύο νέα κινητά είναι οι αντικαταστάτες των Galaxy A5 και A7 (2017), ενώ φαίνεται πως η οικογένεια A3 θα πάψει να υπάρχει αφού δεν ανακοινώθηκε κάποιος συνεχιστής της. Αδιαμφισβήτητα είναι δύο εξαιρετικές συσκευές που ουσιαστικά θέτουν νέα δεδομένα στην super mid-range κατηγορία, γιατί δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απλοί mid-rangers τόσο λόγω τιμής, όσο και λόγω των χαρακτηριστικών τους.

Αναλυτικά, τα A8 και A8+ (2018) ενσωματώνουν AMOLED Infinity Displays ανάλυσης 2220×1080 pixels με 18:9 aspect ratio και μεγέθους 5.6″ / 6.0″ ίντσες αντίστοιχα. Στην ουσία, τα δύο smartphones “περικυκλώνουν” το Galaxy S8, ως ελαφρώς μικρότερες (A8) ή μεγαλύτερες (A8+) προτάσεις. Να σημειωθεί πως τα νέα A8 μοντέλα δεν έχουν κυρτές Edge γωνίες στα πλάγια. Επιπλέον, οι νέοι εκπρόσωποι της σειράς Galaxy A μάλλον θα είναι σε θέση να υποστηρίζουν και το Gear VR.

Στο εσωτερικό των δύο νέων κινητών κρύβεται ο οκταπύρηνος Exynos 7885 με την συνοδεία της Mali-G71 GPU. Για το A8, οι χρήστες θα κληθούν να διαλέξουν ανάμεσα σε 32GB και 64GB διαθέσιμου χώρου αποθήκευσης, με την μνήμη RAM να μένει ίδια και στις δύο επιλογές (4GB). Όσοι όμως προτιμήσουν το A8+, θα διαλέξουν πάλι μεν μια εκ των δύο εκδόσεων χωρητικότητας, αλλά μαζί τους θα κυμανθεί και η μνήμη συστήματος (4GB για τα 32GB και 6GB για τα 64GB).

Αναφορικά με τις κάμερες, το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό των A8 και A8+ (2018) είναι η ύπαρξη διπλού selfie φακού ανάλυσης 16 και 8 Megapixel. Το “Live Focus”, που επιτυγχάνεται φυσικά μέσω των δύο φακών, θα δίνει την δυνατότητα στον χρήστη να επιλέγει αν το περιβάλλον πίσω του φαίνεται θολό ή όχι. Η κύρια κάμερα στο πίσω μέρος των smartphones είναι της τάξης των 16 Megapixel με διάφραγμα f/1.7. Ακριβώς από κάτω του είναι ενσωματωμένος ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων, με την Sammie να λαμβάνει υπόψιν της τα παράπονα των χρηστών για την θέση που είχε ο αισθητήρας στα Galaxy S8, S8+ και Note 8.

Τέλος, οι νέες Galaxy A συσκευές έχουν πιστοποίηση IP68 για αντοχή σε νερό / σκόνη, υποστηρίζουν ταχεία φόρτιση, ενώ η χωρητικότητα της μπαταρίας τους είναι 3000 και 3500 mAh αντίστοιχα. Δυστυχώς, παρά το γεγονός πως θα διατεθούν τον ερχόμενο Ιανουάριο, το λογισμικό των δύο smartphones θα είναι η έβδομη κύρια έκδοση του Android, 7.1 Nougat και όχι 8 Oreo. Η τιμή τους στην Ευρώπη θα ξεκινάει από τα 499 ευρώ για το A8 και 599 ευρώ για το A8+. Αν και τα έχουμε μάθει όλα, ίσως η Samsung γνωστοποιήσει περισσότερες πληροφορίες για τα νέα smartphones στην CES του Ιανουαρίου.

Πηγή

Σχόλια

  • Δεν μπορεί να καταλάβει η Samsung ότι με αυτο που κανει κάθε χρόνο ξεφτιλίζει της ναυαρχοδες της ; Απορώ, δεν μπορεί να καταλάβει ότι ειναι σαν να κοροϊδεύει αυτόν που έδωσε το χιλιάρικο πριν ένα μήνα για να εχει 6gb ram και τωρα τα δίνει και στην μικρή κατηγορία ;

  • ομορφα κινητα , πλεον σχεδον ιδια με τις ναυραρχιδες , αλλα ακομα διαφερουν σε αρκετα πραγματα, ειδικα απο τις επομενες ναυαρχιδες του 18 (γιατι ειναι a8 2018), ειναι σαν να τις μειωνει ισχυει . Μακαρι μεχρι και το πιο φθηνο της να ειναι κινηταρα και να πουλαει. Ακομα και τα J πηραν βελτιωση , αλιμονο , ετσι οπως τα πουλησε, μη δουμε κι εκει τιποτα bezel-less απο το 19 με ονομασια J8

  • @Nikos
    Ρώτησε από περιέργεια 20 άτομα γνωστά σου αν έχουν ακούσει ποτέ την Oneplus , ζήτημα είναι αν την ξέρει 1 στους 20. Έχει πολλά ψωμιά ακόμη μέχρι να μπαίνει στην ίδια πρόταση με την Samsung στο μυαλό του μέσου αγοραστή ανεξάρτητα αν βγάζει καλά κινητά ή όχι.
    Όσο για τα συγκεκριμένα κινητά είναι αρκετά ακριβά αλλά πιστεύω ότι σε 2-3 μήνες θα είναι καλές επιλογές με -200 ευρώ στην τιμή.

  • λιγα τα ατομα που λες , ενταξει δεν ειναι και samsung . Τις αλλες ομως κινεζικες εταιρειες τις ξερουν πλεον το ιδιο καλα

  • @giorgosgek το ότι επιλέγουν ένα τηλέφωνο βάσει μάρκας και όχι επιδόσεων δεν τους κάνει έξυπνους

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.