Samsung Galaxy A80: Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία χαρακτηριστικά

Samsung Galaxy A80, Samsung Galaxy A80: Αυτά είναι τα πέντε κορυφαία χαρακτηριστικά

Η Samsung ανακοίνωσε τα νέα μοντέλα της σειράς Galaxy A, με το ένα από αυτά να είναι το Samsung Galaxy A80. Στον αγώνα εξάλειψης του notch η εταιρεία επέλεξε να κάνει μία τολμηρή επιλογή στον σχεδιασμό, που ίσως να την δούμε και σε επερχόμενα Galaxy smartphones.

Ο slide μηχανισμός με την περιστρεφόμενη κάμερα

Στο παρελθόν η Oppo είχε κυκλοφορήσει τα Oppo Ν1 και N3 τα οποία είχαν περιστρεφόμενες κάμερες. Επίσης, η εταιρεία είχε διαθέσει στην αγορά το Oppo Find X μία συσκευή με slide up πίσω μέρος, το οποίο αποκάλυπτε τις κάμερες του smartphone.

To concept του Samsung Galaxy A80 είναι ένας βελτιωμένος συνδυασμός αυτόν τον δύο στοιχείων, καθώς οι κάμερες είναι μόνιμα γυρισμένες στο πίσω μέρος της συσκευής, κι όταν θέλουμε να τραβήξουμε μία selfie απλώς σύρουμε το πίσω τμήμα του smartphone. Επιπλέον, η ανταπόκριση του μηχανισμού είναι άμεση και κάνει χώρο για μια πλήρη Super AMOLED 6,7 ιντσών οθόνη, με ανάλυση 1.080×2.400 pixel.

Το πρώτο smartphone με Snapdragon 730

Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με έναν από τους τρεις νέους επεξεργαστές της Qualcomm, τον Snapdragon 730. Ο επεξεργαστής του Samsung Galaxy A80 έχει δύο πυρήνες Kryo 460 Gold χρονισμένους στα 2.2GHz, έξι πυρήνες Kryo 460 Silver χρονισμένος στα 1.7GHz και GPU Adreno 618. Ο Snapdragon 730 σε συνδυασμό με τα 8 GB RAM χάρισαν στο Samsung Galaxy A80 207.082 πόντους στα τεστ της AnTuTu.

https://www.youtube.com/watch?v=GzM1FwLV3Ds

Η 3700mAh μπαταρία με 25W γρήγορη φόρτιση

Η Samsung υποστηρίζει ότι η 3700mAh μπαταρία του Samsung Galaxy A80 είναι “έξυπνη” αφού αναλύει τα καθημερινά πρότυπα χρήσης ώστε να βελτιστοποιεί την κατανάλωση ενέργειας του τηλεφώνου. Επίσης, η 25W γρήγορη φόρτιση μπορεί να μας προσφέρει την ενέργεια που χρειαζόμαστε μέσα σε λίγα λεπτά.

Η τριπλή κάμερα

Ένα ακόμη μεγάλο πλεονέκτημα του Samsung Galaxy A80 είναι οι τριπλή κάμερα που διαθέτει. Ο βασικός αισθητήρας είναι 48MP και έχει διάφραγμα f/2.0, έπειτα έχουμε έναν ultra-wide angle 123 μοιρών στα 8MP με διάφραγμα f/2.5 και το σετ συμπληρώνει ο ToF 3D φακός ο οποίος επιτρέπει τα bokeh εφέ σε φωτογραφίες και βίντεο.

Η Samsung ανέφερε ότι το Samsung Galaxy A80 επικεντρώνεται στο να μοιραζόμαστε τη ζωή μας μέσω φωτογραφιών ή live streaming, γι’ αυτό και υποστηρίζει τη λειτουργία Super Steady, η οποία μειώνει το κούνημα στα βίντεο.

Ο in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων

Το τελευταίο δυνατό σημείο του Samsung Galaxy A80 είναι ο in-display αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων. Σίγουρα δεν είναι τόσο τεχνολογικά εξελιγμένος όσο αυτός των Samsung Galaxy S10, αλλά χάρη σ’ αυτόν κατέστη δυνατή η full screen οθόνη στην μπροστινή πλευρά της συσκευής και ο αψεγάδιαστο curved glass σχεδιασμός στη πίσω.

Το Samsung Galaxy A80 θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στις 29 Μαΐου και η τιμή του αναμένεται στα 649 ευρώ.

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚώσταςD.

Τούμπανο! Μόνο οθόνη μπροστά!!!! ούτε νότς ούτε πλιτς πλατς 😂😂😂😂😂!!!!! Δεν έχει όμως τη νέα οθόνη Dynamic Amoled… 🤔

I am

Τζάμπα πάρε κόσμε 650 ευρώ και μοιάζει με πατάτα. Και όλα αυτά για να βγάζεις σελφι με την πίσω κάμερα. Δεν λέω ίσως έχει μέλλον ο μηχανισμός αλλά σίγουρα όχι σε αυτήν την μορφή

VasilisN9

Ρε φίλε τι πατάτα; Μανάβης είσαι;

I am

Εσείς τι επαγγελστε? Γιατί εγώ είμαι πληροφορικαριος. Μήπως είστε πιο ειδικός? Να μου μάθετε το λεξιλόγιο?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S25 Ultra: Mπορεί να μας απογοητεύσει η χωρητικότητα της μπαταρίας

Η χωρητικότητα της μπαταρίας για το επερχόμενο Galaxy S25 Ultra της Samsung δεν είναι πλέον κρυφή και τα νέα δεν είναι καλά.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip6: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις μεγαλύτερες μπαταρίες και το νέο θάλαμο ατμού

Το Samsung Galaxy Z Flip6 φέρνει αρκετές ουσιαστικές βελτιώσεις και μερικές από αυτές αποκαλύπτονται στο teardown βίντεο του PBKreviews.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Fold Slim: Η εξωτερική οθόνη θα έχει την ίδια αναλογία διαστάσεων με το Galaxy S24 Ultra

Το επερχόμενο Galaxy Z Fold Slim της Samsung θα έχει εξωτερική οθόνη με την ίδια αναλογία διαστάσεων με την οθόνη του Galaxy S24 Ultra.

Business Galaxy Samsung

Η Samsung θα αποκτήσει μια startup τεχνητής νοημοσύνης για πιο προσωπικό Galaxy AI

Νωρίτερα φέτος, η Samsung παρουσίασε το Galaxy AI, ένα σύνολο εργαλείων που στοχεύουν στην ενίσχυση της εμπειρίας των χρηστών.