Samsung Galaxy A9 Pro: Επίσημα με οθόνη 6″, 4GB RAM, μπαταρία 5000mAh

Μετά από διάφορα leaks και την πιστοποίηση από την κινέζικη ΤΕΝΑΑ, ανακοινώθηκε και επίσημα το Samsung Galaxy A9 Pro. Είναι μια ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση του Samsung Galaxy A9, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο την παραμονή των Χριστουγέννων.

Το Samsung Galaxy A9 Pro ενσωματώνει οθόνη 6 ιντσών με ανάλυση 1080p. Φορά τον ίδιο οκταπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 652 όπως η κανονική έκδοση ενώ και το design παραμένει ίδιο.

Η διαφορά είναι ότι το Samsung Galaxy A9 Pro έχει μνήμη RAM 4GB αντί για 3GB, η ενσωματωμένη μνήμη είναι 32GB αντί για 16GB που έχει το Samsung Galaxy A9. Επιπλέον, η 13 Megapixel κάμερα έχει αντικατασταθεί από 16 Megapixel στην πλάτη. Η μπαταρία του πήγε στα 5000mAh, έχει υποστήριξη για τεχνολογία γρήγορης φόρτισης και τρέχει Android 6.0.1 Marshmallow.

Το Samsung Galaxy A9 Pro ξεκινά να γίνεται διαθέσιμο από την αγορά της Κίνας και η τιμή του είναι γύρω στα 540 δολ. (3499 yuan).

samsung galaxy a9 pro, Samsung Galaxy A9 Pro: Επίσημα με οθόνη 6″, 4GB RAM, μπαταρία 5000mAh

samsung galaxy a9 pro, Samsung Galaxy A9 Pro: Επίσημα με οθόνη 6″, 4GB RAM, μπαταρία 5000mAh

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Mary

Αυτό μάλιστα! Η πρώτη φορά που θα πω μπράβο στην Samsung!

Άκαρδος

Ακόμα βλέπω αρνείται πεισματικά η Samsung να χρησιμοποιήσει USB type-C σαν θύρα σύνδεσης και φόρτισης και με εκνευρίζει. Όλοι επιτέλους άρχισαν να χρησιμοποιούν το ίδιο πρότυπο και αυτοί στην Σάμυ τον χαβά τους. 800€ ναυαρχίδα το S7 Edge και δεν έχει type c. Κρίμα δεν είναι μια τέτοια υπερπλήρης συσκευή να μου δίνει λόγο να γκρινιάζω?

Panos7GR

Γενικότερα η σειρά Α είναι προσεγμένη. Well done Samsung.
“έχει υποστήριξη για τεχνολογία γρήγορης φόρτισης” την Quick Charge 3.0 (5000mAh είναι αυτά!) ή την 2.0 επειδή τα S7 με Exynos δεν μπορούν να έχουν κάτι ανάλογο; 😂

@Άκαρδος: Κάτσε αδερφέ να ξε-stockάρουν λίγο και αυτοί, μόνο η Apple θα το κάνει; Εξάλλου η θύρα USB Type-C δεν έχει γίνει ακόμα mainsteam. Αλλά πέρα απ την πλάκα συμφωνω.

panos`

Δηλαδή θέλετε να γκρινιάζεται για τα πάντα και επειδή δεν έχει type c τι έγινε δεν θα το πάρετε γιααυτόν τον λόγο?? Εγώ λέω ψάχνεται να βρείτε κατι να λέτε απλά και οχι δεν έχω samsung κινητό!!!

Nick

Πάντως αυτές η nikkon τρώνε τρελή τσαπου από τις SONY DSLRS…

alex

@Ακαρδος,ο επεξεργαστης του, δηλαδη ο SD652 δεν ειναι φτιαγμενος για να υποστηριζει type-c αλλα για να υποστηριζει το micro-usb 2.0,οποτε δεν μπορουσαν να το βαλουν εκτος και αμα αλλαζαν επεξεργαστη.Aλλα ακομα και ο SD810 δεν υποστηριζει type-c και αμα βαζανε τον 820,θα μιλαγαμε για μια νεα ναυαρχιδα πιστευω.

Βασίλης

Η samsung στο θεμα usb είναι απαράδεκτη. Δηλαδή κοτζαμ κολοσσός δεν μπόρεσε να ενσωματώσει το usb Type-C ? Απ’τη συνεργασία που είχε με την Qualcomm για τον 820 δεν μπορούσε να πάρει τη βοήθειά της για να το ενσωματώσει? Να θυμίσω ότι το S7 φορά microUSB v2.0 όταν το S5 υποστηρίζει microUSB v3.0 . Γενικώς παρατηρώ ότι η Samsung (για φέτος) για να βελτιώσει τα χαρακτηριστικά της ναυαρχίδας της επιλέγει είτε downgrade (9.1 Megapixel καμερα στο S7 για 16:9 αναλογία) είτε να κρατήσει τους πόρους της για να αναπτύξει πιο σημαντικά πράγματα (Samsung Gear VR,λογισμικό).

Για το θέμα της μπαταρίας στο A9 Pro ένα έχω να πω. Ε Π Ι Τ Ε Λ Ο Υ Σ ο κολοσσός αποφάσισε να μεγαλώσει τις μπαταρίες. Ακολουθώντας το κινέζικο ρεύμα κυρίως. Apple σειρά σου τώρα να αλλάξεις σχέδιο στα iphone και να βάλεις μεγαλύτερες μπαταρίες.

Ανακιν

Είχατε και στο χωριό σας type c?

Άκαρδος

@panos Για συσκευή 800€ η οποία δεν έχει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, ενώ όλοι οι άλλοι έχουν αρχίσει να το ενσωματώνουν, θα γκρινιαξω όσο θέλω. Καταναλωτής ειμαι. Για δικιά σου πληροφόρηση, το ίδιο κινητό σκέφτομαι να αγοράσω, οπότε δεν ψάχνω κάτι να κράξω, παράνομο να σιγουρευτώ ότι δεν υπάρχει κάτι που με χαλάει τόσο πολύ ώστε να μην σκοτώσω άσκοπα έναν ολόκληρο μισθό. Δεν ξέρω εσείς ποσο εκτιμάτε τα λεφτά που δίνετε, εγώ επειδή τα βγάζω δύσκολα όμως θέλω αυτό που θα πάρω, να αξίζει μέχρι και το τελευταίο ευρώ, για αυτό άλλωστε βρίσκομαι εδώ και κάνω ερευνα καθημερινά.

@alex Δεν ισχύει. Microsoft Lumia 950(XL) και Huawei Nexus 6P δύο από τα πολλά παραδείγματα με τον 810 και type C.

Βασικά τώρα που το σκέφτομαι καλύτερα, με το ρυθμό που η Σάμυ μηλιάζει, παίζει να μην υιοθετήσει το type c για να βγάλει δικιά της υποδοχή σαν το lightning της μηλιάς και να βαράει αβέρτα στα αξεσουάρ.. Χμμμ…ελπίζω να βγώ ψεύτης.

Kostas K.

@ Άκαρδος επειδή τα βγαζεις δύσκολα όπως λες σορυ που θα στο χαλασω αλλά δεν υπάρχει φιλέ μου συσκευή που να αξίζει αυτά τα λεφτά (800€) παρά μόνο υπερκοστολογημενα προϊόντα μάρκετινγκ. Ειδικα στις εποχές που ζούμε και με τις επιλογές που υπάρχουν είναι κοροϊδία απο οποία εταιρεία και αν προέρχεται να σκας 800€ για κινητό

Panos7GR

@Ανακιν: Α, ναι ναι ξέχασα… Ως γνωστόν ό,τι δεν βάζει η Samsung είναι άχρηστο ή όχι απαραίτητο ακόμα.
Quick Charge 3.0 – έλα μωρέ και το 2.0 είναι τέλειο άσε που αυτες οι αηδίες σου χαλάνε την μπαταρία, μη χρήση USB Type C – δεν είχαμε στο χωριό μας, αλλά έχουμε αισθητήρα καρδιακών παλμών, μη δυνατότητα χρήσης της microSD ως εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο – καλά έκανε τα 32GB για εφαρμογές είναι υπεραρκετά.

@panos: Οχι φυσικά, αλλά υποτίθεται έβγαλες το “καλύτερο smartphone του κόσμου” με την αιχμή της τεχνολογίας γι αυτή την κατηγορία. Είναι θέμα prestige.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.