Samsung Galaxy Fold 2: Τελικά δεν θα υποστηρίζει S-Pen λόγω τεχνικών περιορισμών

, Samsung Galaxy Fold 2: Τελικά δεν θα υποστηρίζει S-Pen λόγω τεχνικών περιορισμών

Με την κυκλοφορία της δεύτερης γενιάς του foldable της Samsung να πλησιάζει οι πληροφορίες από διάφορες πηγές μιλούν για αρκετά νέα χαρακτηριστικά. Ρυθμό ανανέωσης 120Hz, μεγαλύτερη εξωτερική οθόνη αλλά και υποστήριξη S-Pen είναι μερικές από τις αναφερόμενες αναβαθμίσεις, με την τελευταία τελικά να φαίνεται πως δε μπορεί να υλοποιηθεί.

Σύμφωνα με την Κορεάτικη ιστοσελίδα Thelec αναφέρει πως το Galaxy Fold 2 δε θα υποστηρίζει S-Pen, κάτι που ήθελαν οι χρήστες από την πρώτη κι όλας γενιά. Ο λόγος είναι ο τεχνικός περιορισμός της foldable οθόνης της συσκευής, καθώς το πάχος της δε μπορεί να αντέξει τη χρήση οποιασδήποτε πένας. Κάτι απολύτως λογικό αν σκεφτεί κανείς πως έστω με το νύχι μπορεί να μείνει γρατζουνιά στην οθόνη.

Να θυμίσουμε πως το πάχος της οθόνης του αρχικού Galaxy Fold ήταν μόλις 0.02mm, με το πάχος του Z Flip, όπως λογικά και του Galaxy Fold 2, με το Ultra Thin Glass να φτάνει τα 0.03mm. Από την άλλη, το πάχος της οθόνης του Galaxy Note 10 που υποστηρίζει S-Pen ανέρχεται στα 0.4mm, οπότε μπορεί κάποιος να καταλάβει γιατί δε μπορεί να υλοποιηθεί στην παρούσα φάση αυτή η υποστήριξη.

Οι υπόλοιπες πληροφορίες που επιβεβαιώνονται για ακόμα μία φορά έχουν να κάνουν με τον αναβαθμισμένο ρυθμό ανανέωσης της οθόνης, ο οποίος θα φτάσει στα 120Hz, όπως τη σειρά S20. Επιπλέον, αναμένεται και μία πιο οικονομική έκδοση με 256GB εσωτερικής μνήμης. Μας χωρίζουν ακόμα 2 μήνες από την αποκάλυψη της συσκευής, η οποία αναμένεται στις 5 Αυγούστου.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.