Samsung Galaxy Fold: Αχρηστεύθηκε μετά από 120.000 αναδιπλώσεις

Το CNET εχθές το βράδυ ξεκίνησε ένα τεστ δοκιμής του μεντεσσέ ο οποίος επιτρέπει το δίπλωμα του display του Galaxy Fold της Samsung που επανακυκλοφόρησε επίσημα στις 6 Σεπτεμβρίου. Η Samsung όταν αποκάλυψε το τηλέφωνο είπε χαρακτηριστικά ότι ο μεντεσές αντέχει να ανοίξει και να κλείσει έως και 200.000 φορές. Πόσες όμως φορές αντέχει να ανοίξει και να κλείσει το Samsung Galaxy Fold χωρίς να υπάρξει κάποιο πρόβλημα; Πάμε λοιπόν να δούμε τα αποτελέσματα.

Samsung Galaxy Fold 120.000 αναδιπλώσεις, Samsung Galaxy Fold: Αχρηστεύθηκε μετά από 120.000 αναδιπλώσεις

Σημείωση: Η ζωντανή αναμετάδοση του CNET διήρκησε συνολικά 15 περίπου ώρες στο Youtube όμως υπάρχουν μόνο οι τελευταίες 4 ώρες του test. 

Εμείς παρακολουθήσαμε εκείνη την ώρα τα αποτελέσματα και σας μεταφέρουμε τα όσα είδαμε. Το CNET χρησιμοποιούσε ένα robot το οποίο άνοιγε και έκλεινε το πρώτο αναδιπλούμενο smartphone της Samsung 2.5 περίπου φορές ανά δευτερόλεπτο. Για λόγους εξοικονόμησης ενέργειας το τηλέφωνο ήταν κλειστό. Από την αρχή μέχρι και τις 100.000 γινόταν ένας έλεγχος στην συσκευή με σκοπό να εξακριβωθεί ότι το display αλλά και ο μεντεσές δουλεύει κανονικά. Γύρω στις 119 χιλιάδες αναδιπλώσεις ο μεντεσές άρχισε να ζορίζεται και να ακούγεται περίεργα σε σχέση με τον πραγματικό ήχο που παράγει ένα ολοκαίνουργιο Galaxy Fold.

Samsung Galaxy Fold 120.000 αναδιπλώσεις, Samsung Galaxy Fold: Αχρηστεύθηκε μετά από 120.000 αναδιπλώσεις

Παρόλο που ο μεντεσές δεν αχρηστεύθηκε τελείως το αναδίπλωμα της συσκευής σύμφωνα με το CNET δεν ήταν το ίδιο. Κατά την ενεργοποίηση του τηλεφώνου εντοπίστηκε μία μεγάλη άσπρη γραμμή ακριβώς στο σημείο που διπλώνει το display από πάνω έως και την μέση ενώ η ίδια γραμμή εξαπλωνόταν και προς το δεξί μέρος του smartphone. Ωστόσο, δεν μπορεί να εξακριβωθεί αν αυτή η γραμμή εμφανίστηκε από τις πολλές αναδιπλώσεις.

Samsung Galaxy Fold 120.000 αναδιπλώσεις, Samsung Galaxy Fold: Αχρηστεύθηκε μετά από 120.000 αναδιπλώσεις

Λίγο αργότερα το μισό αριστερό κομμάτι του display έγινε μαύρο ενώ το υπόλοιπο μισό με την γραμμή λειτουργούσε κανονικά. Το display παρέμεινε σε αυτήν την κατάσταση ακόμη και μετά από μία επανεκκίνηση. Έπειτα το test συνεχίστηκε για 600 περίπου αναδιπλώσεις ακόμη όπου και σταμάτησε να δουλεύει ο μηχανισμός αναδίπλωσης. Με μερικές ακόμη προσπάθειες αναδίπλωσης με το χέρι το τηλέφωνο ξανά άνοιξε ωστόσο η οθόνη του καταστράφηκε εντελώς αφού γέμισε με γραμμές.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Αν υπολογίσει κάποιος έναν υπερβολικό αριθμό αναδιπλώσεων της τάξεως των 100 σε αριθμό ημερήσιος τότε η διάρκεια ζωής του fold είναι 3 χρόνια γεμάτα .

Από την άλλη όμως όταν μια συσκευή έχει κόστος 2000€ ο κάτοχος της όταν την βαρεθεί και θέλει να την αντικαταστήσει απλά δεν θα μπορεί .. Καθότι θα είναι για πέταμα .

Όλο αυτό επιβεβαιώνει το Beta της συσκευής και για εμένα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορήσει ευρέως στο κοινό .

Stelans

Αν και συμφωνώ εν μέρει κάποιος πρέπει να το δοκιμάσει όπως και με όλες τις Τεχνολογίες γενικά παίρνεις το Ρίσκο σαφώς δεν είναι για όλους βέβαια

Βασίλης

Κουκουρουκου τεστ, άλλο 200.000 αναδιπλώσεις σε βάθος 2-3 χρόνων και αλλο σε 15 ώρες με ρυθμό 2,5 φορές το δευτερόλεπτο. Άλλες δυνάμεις και άλλες θερμοκρασίες.

dimitris

σωστα αλλα ο μεντεσες παλι θα τρζει,πραγμα μη αποδεκτο οποτε εισαι εν μερει σωστος!

ΚΝ

Υπερβολή θα ελεγα αυτο το test! Δηλαδη σε 15 ωρες προκάλεσαν πίεση που κατι θα άντεχε σε βάθος 6-10 ετών. Αλλα ακομα και ετσι …θεωρω πολυ ανθεκτικό το τηλ.
Κοινως για καποιον που συνήθως το ανοιγει κατα μέσο όρο 40-50 φορες/μερα (και πολυ ειναι ελεγα πλην εξαιρέσεως) το κινητο θα χαλάσει σε 6-8 χρονια. Αν παμε με βάση τη Samsung 10 χρονια τουλάχιστον. Οπως και να το δεις μια χαρα ανθεκτικό ειναι για μια νεα τεχνολογια.
Πιθανώς σε 6 χρονια θα ειναι κατι ξεπερασμένο και θα υπαρχει κατι πολυ καλυτερο.

Ronnie James Sio

ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΤΟ ΒΓΑΛΟΥΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΟ…ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΕΣΤ ΝΑ ΤΟ ΠΑΤΑ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΜΕ ΣΚΑΡΠΙΝΙ….ΑΣΕ ΡΕ

navarxos

ηλιθιο τεστ. το ανοιγκλειναν πολυ γρηγορα. πιστευω οτι θα αντεξει αρκετα παραπανω κατω απο νορμαλ συνθηκες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.