Samsung Galaxy Fold: Μαζικό πρόβλημα στην οθόνη των review units

Samsung Galaxy Fold, Samsung Galaxy Fold: Μαζικό πρόβλημα στην οθόνη των review units

Εδώ και μερικές ημέρες η Samsung Αμερικής έχει στείλει review units του αναδιπλούμενου smartphone Galaxy Fold σε δημοσιογράφους, bloggers και YouTubers για να το δοκιμάσουν και να πουν τη γνώμη τους εν όψη της επίσημης κυκλοφορίας της συσκευές αρχικά μόνο στην Αμερική στις 26 Απριλίου.

Ξεκίνησαν λοιπόν οι άνθρωποι να το τεστάρουν και οι πρώτες αναρτήσεις ήταν διθυραμβικές, με ωραίες φωτογραφίες στο instagram, boomerang βίντεο με τα άνοιξε-κλείσε του Galaxy Fold και περιποιημένα hands-on video στο YouTube. Δεν πρόλαβαν όμως να περάσουν 2-3 μέρες και ξεκίνησαν τα προβλήματα.

Αρκετοί από όσους πήραν στα χέρια τους το Samsung Galaxy Fold ανεβάζουν σε twitter και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η οθόνη παρουσιάζει πρόβλημα ακριβώς στη μέση και το σημείο που διπλώνει, με αποτέλεσμα το κινητό σε ορισμένες περιπτώσεις να αχρηστεύεται.

Δεν έχει πρόβλημα ο περίπλοκος μηχανισμός που έχει κατασκευάσει η Samsung και επιτρέπει το λύγισμα της οθόνης, το πρόβλημα να υπάρχει με το προσταυτικό φιλμ που καλύπτει την οθόνη και δεν πρέπει να αφαιρεθεί, όμως κάποιοι το έβγαλαν.

Η Samsung απάντησε επίσημα:
A limited number of early Galaxy Fold samples were provided to media for review. We have received a few reports regarding the main display on the samples provided. We will thoroughly inspect these units in person to determine the cause of the matter.
Separately, a few reviewers reported having removed the top layer of the display causing damage to the screen. The main display on the Galaxy Fold features a top protective layer, which is part of the display structure designed to protect the screen from unintended scratches. Removing the protective layer or adding adhesives to the main display may cause damage. We will ensure this information is clearly delivered to our customers.

https://twitter.com/stevekovach/status/1118571414934753280

https://twitter.com/robotodd/status/1118574478009626624

https://twitter.com/backlon/status/1118573836226658304

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Agnostos13

Beta testers everywhere…

vasilisN9

Αν δεν υπήρχαν αυτοί εσυ δεν θα μπορούσες να αγοράσεις στην μισή τιμή το Fold 4. Οπότε μην κατακρίνουμε.

Agnostos13

Ξεκάθαρα θα περιμένω από το να δώσω 2000+ για μια τεχνολογία που είναι ακόμα σε πειραματικό στάδιο όπως φαίνεται…

Greg

Πριν 2-3 εβδομάδες βλέπαμε ένα βίντεο δοκιμών και διαβάζαμε δηλώσεις της Samsung όπου με υπερηφάνεια έλεγε ότι το Galaxy Fold μπορεί να διπλώσει 200.000 φορές χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα, 2-3 εβδομάδες μετά και ενώ οι χρήστες με το ζόρι πρόλαβαν να κλείσουν μερικά 24ωρα με την συσκευή στα χέρια τους σκάνε τα πρώτα περιστατικά όπου η οθόνη παθαίνει αυτό που περιμέναμε και αργότερα θα βγουν και άλλα, όσο για το (το πρόβλημα να υπάρχει με το προστατευτικό φιλμ που καλύπτει την οθόνη και δεν πρέπει να αφαιρεθεί, όμως κάποιοι το έβγαλαν) θυμίζει τις δικαιολογίες της Apple που όποτε χαλάει ή δεν λειτουργεί σωστά ένα προϊόν ρίχνει το φταίξιμο στους πελάτες τους, επίσης να πω πως σε ξένες σελίδες αναφέρονται και περιστατικά όπου το προστατευτικό φιλμ υπήρχε κανονικά αλλά και πάλι χάλασε η οθόνη και μάλιστα μερικά αυτών ήταν και δημοσιογράφων τεχνολογίας.

Teching

Τώρα μου συγκρίνεις την Apple με την Samsung. Τουλάχιστον η δεύτερη ανακάλεσε όλα τα note 7 λόγω των εκρήξεων και δεν τα ξαναέβγαλε στην αγορά. Η apple τι έκανε στο bendgate του iphone 6? Που από το 2015 υπάρχει usb type-c και ακόμα δεν το έχει βάλει στα κινητά της. Το προστατευτικό φιλμ που έχει και δεν πρέπει να αφαιρεθεί ΔΕΝ θυμίζει καμιά δικαιολογία apple. Απλώς κάποιοι ΔΕΝ διάβασαν τις οδηγίες. Από τους κορυφαίους youtubers Brownlee και άλλοι το λένε ξεκάθαρα καθώς δεν είναι οποιοδήποτε προστατευτικό φιλμ μιας και είναι κυριολεκτικά κολλημένο στην οθόνη και συνεισφέρει στην προστασία της συσκευής. Ναι φυσικά υπήρχαν θέματα με την οθόνη (ακόμη και από αυτούς που δεν ξεκκόλησαν το φιλμ) αλλά οι περισσότερες περιπτώσεις είναι λόγω της αφαίρεσης. Να θυμίσω ότι αυτά είναι REVIEW UNITS και όχι αυτά που θα πωληθούν στους καταναλωτές. Τώρα αν θα υπάρξουν θέματα και με τα κανονικά; Πολύ πιθανό. 2000€ κινητό και να πραγματοποιηθεί το φιάσκο του Νote 7, λίγο δύσκολο.

P.S. Κάνουμε κανά review σε κανά βίντεο πριν πούμε ότι μας κατέβει στο μεγαλύτερο ελληνικό τεχνολογικό site. Φιλικά πάντα…

Ιωάννης jb

Σωστός! σου έκανα και like αλλά τις κακίες σου για τη μηλιά να μην έλεγες..
Δε μπορεί να βάζεις τώρα στο ίδιο τσουβάλι τα note που έπαιρναν φωτιά με το λυγισμα συσκευής το οποίο στο κάτω κάτω συνέβαινε γιατί οι χρήστες δεν το πρόσεχαν

Agnostos13

Τώρα μπέδεψες το βόλεϊ με το τρόλεϊ!
Οτί ήταν ίδιας βαρύτητας η ευπάθεια που είχαν τα iPhone 6 Plus στο λύγισμα με το πρόβλημα του Note 7 που έβαλε φωτιά σε σπίτια, αυτοκίνητα κλπ;
Το αστείο είναι οτι μάλλον πιστεύεις οτι η Samsung έκανε ανάκληση στο Note 7 από κοινωνική ευσυνειδησία και όχι λόγω του οτι θα της κόστιζε πολλαπλάσια σε αποζημιώσεις αν συνέχιζε να το διαθέτει με τον ρυθμό που σκάγανε οι συσκευές της!
Εμένα το “είναι λάθος να βγάλετε την προστατευτική ζελατίνα-διαβάστε τις οδηγίες” της Samsung μου ακούγεται αντίστοιχο με το “κρατάτε λάθος τη συσκευή-διαβάστε τις οδηγίες” της Apple…με τη διαφορά οτι εδώ δεν ξέρουμε αν η οθόνη μπορεί να επανέλθει μετά το “λάθος” και με τι κόστος.
Επίσης ούτε το iPhone 4, ούτε το iPhone 6 Plus, ούτε το τελευταίο iPad Pro (που λυγίζει και αυτό εύκολα) κοστίζουν 2000…

teching

Και συ μπέρδεψες τη βούρτσα με τη σκούπα. Μίλησα για τις ενέργειες που έκαναν και οι 2 εταιρείες σχετικά με τα προβλήματα των κινητών. Δεν τα κατατάσσω στην ίδια βαρύτητα σε καμία περίπτωση. Προφανώς η περίπτωση του Note 7 είναι πιο σοβαρή και η πιο επικίνδυνη που έχει γίνει στην ιστορία των κινητών. ΑΛΛΑ τουλάχιστον η samsung βγήκε και ζήτησε συγγνώμη για τα περιστατικά και τα ανακάλεσε όλα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Κοινωνική ευαισθησία για εμένα ναι διότι ενδιαφέρθηκε για τους πελάτες της και για τα οικονομικά της βέβαια. H Samsung αποζημίωσε τους προμηθευτές της, κυρίως δίνοντας τους περισσότερες παραγγελίες για άλλα μοντέλα. Εκτός αυτού, αποπλήρωσε τα εξαρτήματα που κατασκευάστηκαν αλλά δεν χρησιμοποιήθηκαν, τα εξαρτήματα των οποίων η κατασκευή ξεκίνησε αλλά δεν ολοκληρώθηκε, όπως επίσης τα υλικά που αγοράστηκαν για την κατασκευή εξαρτημάτων. Ήδη της κόστισε δισεκατομμύρια καθώς είχε αρνητικό αντίκτυπο και στην φήμη της παρόλο αυτά παραμένει η Νο1 εταιρεία. Η apple είναι στην 3 θέση διότι έχει μείνει πίσω στον ανταγωνισμό και πραγματικά είναι κρίμα διότι έχει απίστευτες ικανότητες. Όπως είπε ο φίλος παραπάνω δεν λέω κακίες για Apple αλλά ΤΑ ΚΑΙΣΑΡΟΣ ΚΑΙΣΑΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΩ ΘΕΩ. Όσο για την περιβόητη ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΗ ΖΕΛΑΤΙΝΑ…υπάρχει στις οδηγίες… Συνέχεια »

Nickolas

Κακά τα ψέματα είναι πρώτη γένια μιας πρωτοποριακής συσκευής και προβλήματα θα υπάρξουν σίγουρα. Τώρα απ’οτι είδα και διάβασα για τα συγκεκριμένα προβλήματα με την οθόνη, οι περισσότεροι έβγαλαν την ειδική προστασία οθόνης που δεν έπρεπε να βγάλουν και καλύτερα που έγινε αυτό για να είναι υποψιασμένοι αυτοί που το έχουν ήδη παραγγείλει και να μην κάνουν την ίδια βλακεία. Διαφορετική ήταν η περίπτωση του συντάκτη του The Verge, η οθόνη μοιάζει λες και έχει μπει κάτι από μέσα. Στο άρθρο λοιπόν που ανέβασε γράφει πως για τις φωτογραφήσεις των κινητών χρησιμοποιούν πηλό ώστε να κάνουν τα κινητά να στέκονται όρθια την ώρα που τα φωτογραφίζουν. Γράφει λοιπόν οτι υπάρχει περίπτωση λίγος πηλός να πέρασε στο μηχανισμό αναδίπλωσης και από εκεί να μπήκε στην οθόνη. Προσωπικά από αυτή την κίνηση βγάζω το εξής συμπέρασμα, ή είναι εντελώς “στόκοι” εκεί στο the verge ώστε να βάλουν πηλό στο σημείο αναδίπλωσης μιας συσκευής και μάλιστα τη στιγμή που φαίνεται ο μηχανισμός ή το έκαναν επίτηδες με σκοπό να γίνει κάτι τέτοιο και τελικά τους βγήκε. Από την άλλη πλευρά το γεγονός οτι έγινε κάτι τέτοιο δεν είναι και πολύ ενθαρρυντικό για τη συσκευή αυτή, καθώς όσοι την πάρουν θα πρέπει να είναι… Συνέχεια »

teching

Σωστός σε όλα.

NikosAr

Οκ σε όσους αρέσει άς το αγοράσουν ….. πελατάκια ψάχνουν …. ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΤΟΧΟΙ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Φήμες ότι η επόμενη γενιά θα παρακολουθεί την αρτηριακή πίεση

Ένα απαραίτητο χαρακτηριστικό για τα μελλοντικά Apple Watch είναι και η παρακολούθηση της αρτηριακής πίεσης.

Gear featured vivo

vivo Pad 3 Pro: Μάλλον εντοπίστηκε στο Geekbench

Ένα νέο tablet vivo έχει πλέον εντοπιστεί στο Geekbench και θα μπορούσε να είναι αυτό που θα πλαισιώσει τα X Fold 3 και X Fold 3 Pro.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.