Samsung Galaxy Note 10+ 5G: Κατέκτησε την κορυφή του DxOMark

Έχουν περάσει λίγες ημέρες από την επίσημη παρουσίαση των Samsung Galaxy Note 10 και το DxOMark δημοσίευσε της αναφορά του για το Samsung Galaxy Note 10+ 5G, το οποίο είναι πλέον το smartphone με τις καλύτερες κάμερες. Βέβαια, από τη στιγμή που η μοναδική διαφορά μεταξύ της 5G και της LTE έκδοσης είναι το 5G modem, η βαθμολογία ισχύει και για τις δύο συσκευές.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Samsung Galaxy Note 10+ 5G: Κατέκτησε την κορυφή του DxOMark

Πρώτα θα ασχοληθούμε με την κύρια κάμερα και στη συνέχεια θα ασχοληθούμε με τη selfie. Η γενική βαθμολογία του Samsung Galaxy Note 10+ 5G είναι 113 πόντοι, δηλαδή μία μονάδα παραπάνω από το Huawei P30 Pro.

Βέβαια, αν εξετάσουμε μεμονωμένα τις βαθμολογίες του βίντεο και της φωτογραφίας το Note 10+ 5G μένει πίσω από το P30 στον τομέα της φωτογραφίας με 118 έναντι 119, αλλά σε επίπεδο βίντεο διατηρεί την πρωτιά με 101 έναντι 97.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Samsung Galaxy Note 10+ 5G: Κατέκτησε την κορυφή του DxOMark

Αν και η βαθμολογία στις φωτογραφίες είναι πολύ κοντά, η Samsung έχει τροποποιήσει τους αλγόριθμους επεξεργασίας εικόνας και τα τελικά αποτελέσματα είναι σχετικά καλύτερα σε κάποιες περιπτώσεις.

Το Samsung Galaxy Note 10+ 5G λαμβάνει εξαιρετικές φωτογραφίες σε ένα ευρύ φάσμα συνθηκών φωτισμού. Ένα σημείο στο οποίο υστερεί έναντι του P30 είναι η αρκετά σκοτεινές σκηνές (1 lux). Επίσης, η εστίαση είναι γρήγορη και ακριβής, και το φλας έχει λάβει αρκετά υψηλή βαθμολογία.

Ο τηλεφακός του Galaxy Note 10+ 5G έχει μεγαλύτερο διάφραγμα από το S10 5G, f/2.1 έναντι f/2.4. Αυτό βοηθά την κάμερα να καταγράφει περισσότερες λεπτομέρειες στις υφές ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Επίσης, η απόδοση bokeh και του δέρματος στις φωτογραφίες πορτραίτου έχει βελτιωθεί αισθητά. Αξίζει βέβαια να σημειωθεί ότι το 2x ζουμ θεωρείται μικρό, σε σύγκριση πάντα με τον ανταγωνισμό.

Όσον αφορά το βίντεο, τα δείγματα των 4K εγγραφών του Samsung Galaxy Note 10+ 5G είναι ενδιαφέρονται και παρουσιάζουν υψηλό επίπεδο καταγραφής λεπτομερειών, ζωντανά χρώματα και ανεπτυγμένο δυναμικό εύρος.

Επίσης, η αυτόματη εστίαση και ο εντοπισμός αντικειμένων εκτελούνται αρκετά γρήγορα και με ακρίβεια. Επιπλέον, αν και το DxOMark μάλλον δεν δοκίμασε τη λειτουργία Super Steady, καθώς λειτουργεί μόνο στα 1080p, η σταθεροποίηση της εικόνας φαίνεται ιδιαίτερα καλή.

Samsung Galaxy Note 10+ 5G, Samsung Galaxy Note 10+ 5G: Κατέκτησε την κορυφή του DxOMark

Περνώντας στις selfie, εκεί το Samsung Galaxy Note 10+ 5G συγκέντρωσε 99 εκθρονίζοντας το Asus Zenfone 6 από την πρώτη θέση. Η αναλυτική βαθμολογία είναι 103 πόντοι για τις φωτογραφίες και 93 για το βίντεο, έναντι 101 και 93 του Zenfone 6.

Η selfie κάμερα του Galaxy Note 10+ 5G δημιουργεί εξαιρετικές φωτογραφίες και βίντεο σε ποικίλες συνθήκες λήψης. Η αυτόματη εστίαση συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων που θα βρούμε και η λειτουργία bokeh είναι σχετικά ικανοποιητική.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι τα μικρά Galaxy Note 10 διαθέτουν την ίδια selfie κάμερα, μία σχεδόν όμοια πίσω κάμερα, και το μόνο που τους λείπει είναι ο 3D ToF, που ούτως ή άλλως δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο στις δοκιμές του DxOMark.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλης

Τέρας λέμε!!!!Άντε ανυπομονώ….Μαζί και ένα fitness band δώρο…Μπράβο στη Samsung,εκτός του καλύτερου κινητού της αγοράς δείχνει ότι προσέχει τους πελάτες της,τυχαίο τόσα χρόνια νούμερο 1 στις πωλήσεις παγκοσμίως…???Όχι φυσικά!!!

chris

Πρωτιά απλά για τους μη γνωρίζοντες. Δε θα σχολιάσω περαιτέρω το DXO…

Vendetta

Chris ανέλυσέ μας πιο συγεκριμένα διότι εγώ είμαι ένας από τους μη γνωρίζοντες. Κάνε μας βρε παιδί μου μία ανάλυση όπως ένας παλιός αναγνώστης και γνώστης φωτογραφίας (μου διαφεύγει όλο το όνομα-John κάτι) έκανε και ο οποίος θα διαβάσει στη συνέχεια τα λεγόμενά σου για να μας πει εάν είσαι στους γνωρίζοντες…

chris

Δε θα ασχοληθω με τις ειρωνιες…
Απλά κανε μια βολτα στο youtube να δεις τα υπερκορεσμενα χρωματα του samsung, τις overexposed φωτογραφιες με τις ασπριλες, το κακό night mode κτλ…
Αυτά τα εχω διαπιστωσει επίσης και ιδίοις όμμασι, δε χρειαζεται να εισαι ειδικος…

Vendetta

Άρα το θέμα δεν είναι η γνώση αλλά ότι έχουμε διαφορετικό όμμα. Τα ίδια βίντεο βλέπω στο youtube…

Chris

Δεν είναι θέμα ομματος .
Άμα δεν μπορείς να αντιληφθείς ότι κάνει overexposed τα πάντα το Samsung, ότι τα χρώματα μοιάζουν με ψεύτικο πλαστικό κισσό από τα τζάμπο, ότι οι σελφι δεν έχουν λεπτομέρειες κ κάνουν blown out το πίσω μέρος, ότι οι night photos είναι υποδεέστερες από τους μεγάλους ανταγωνιστές του και στα ίδια ίδια επίπεδα με το oneplus …

Vendetta

Η αντικειμενικότητά σου η οποία πηγάζει από τη γνώση σου, με το να βγάζεις τα χρώματα της κάμερας του Note10+ για τα τζάμπο, θεωρώ ότι τα λέει όλα. Προχωράμε…

Chris

Άντε καλά. Το Note 10+ έχει την καλύτερη καμερα. εξού και το 113 στο dxo.

ιασωνας

Δεν νομίζω να σε εκβίασε κανείς να το πάρεις ολοι εδώ γνώστες πάρε ενα κινητό εσυ 1000 να βγάζει video όπως το δικό μου 3ετίας..

Σπύρος

Μήπως μπορεί να μου εξηγήσει κάποιος γιατί έχω μπερδευτεί. Για ποιο τηλέφωνο μιλάμε? Το Samsung Galaxy Note10+ 4G+? ή για αυτό που δεν θα το δούμε ακόμη εδώ? επειδή είναι 5G παίρνει και παραπάνω βαθμολογία?
Μπερδέματα.
Η Samsung πάντα ήταν κορυφαία αλλά τώρα έπαθε λίγο κοκομπλόκο λόγω Huawei

Vendetta

Σπύρο η σύγκριση γίνεται με το Note 10+ το οποίο μπορεί να είναι είτε LTE (4G) είτε 5G (που στην Ελλάδα δεν χρειάζεται). Το Note 10 είναι υποδεέστερο και δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Vendetta

Δημήτρη το P30 πέρασε και έγινε πρώτο. Σε ποια προηγούμενα μοντέλα αναφέρεσαι?
Τι έγινε με το DxOMark και τα fun boys της Huawei? Όταν ήταν πρώτο το P30 μέσα στη τρελή χαρά. Τώρα που πήγε στη κορυφή η Sammy είναι για τα γέλια?
Το Note 10 υστερεί έναν βαθμό σε φώτο από το μοντέλο δύο γενεών μπροστά της Huawai.

sakisq_87

Κλασσικη νοοτροπια ορισμενων ατομων!Θα βγαλουν χολη και θα υποτιμησουν ο,τι καινουριο βγαινει,μονο και μονο γιατι δεν μπορουν να το αποκτησουν και θελουν να εχουν την ψευδαισθηση οτι το δικο τους ειναι καλυτερο και δεν το εχουν αναγκη ή δεν θελουν να παραδεχτουν την ανωτερωτητα του,σε σχεση με το δικο τους.Οποιος θελει το αγοραζει και οποιος δεν θελει,δεν το αγοραζει.Απλα τα πραγματα.Ολες οι συσκευες καπου υπερτερουν και καπου χανουν σε σχεση με αλλες.Αν κυκλοφορησει το Mate 30 pro σε δυο μηνες και εχει καλυτερη καμερα απο το Νote 10,ποιος ο λογος να βγω να το κραξω και να το υποτιμησω;Ας σοβαρευτουμε και ας χαρουμε την τεχνολογια,χωρις φανατισμους!

chris

H αληθεια ειναι οτι η Samsung εχει μεινει πισω στο θεμα της φωτογραφιας, θεωρω οτι ειναι στην τριτοτεταρτη θεση.
Οι βαθμολογιες του DXO σιγουρα δεν αναταποκρινονται στην πραγματικοτητα, το συνειδητοποιησαμε περυσι με το P20 Pro καθώς και άλλες συσκευες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.