Samsung Galaxy Note 10: Ίσως απουσιάζει το headphone jack και τα φυσικά πλήκτρα

Galaxy Note 10, Samsung Galaxy Note 10: Ίσως απουσιάζει το headphone jack και τα φυσικά πλήκτρα

Η επόμενη Note σειρά της Samsung τις τελευταίες ημέρες δεν έχει μείνει σε “ησυχία”. Κάθε μερα μία πληροφορία γνωρίζει τα φώτα της δημοσιότητας. Είδαμε την πιθανή όψη της κάμερας, τον σχεδιασμό μέσα από νέα render και μία Ολλανδική ιστοσελίδα αποκάλυψε την 3.400mAh μπαταρία του Note 10e.

Χθες, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μία φήμη η οποία αναμένεται να δυσαρεστήσει τους fans της εταιρείας. Σύμφωνα με αυτήν, απο την σειρά Galaxy Note 10 θα μπορούσε να απουσιάζει το headphone jack.

Το headphone jack μέχρι το 2016 όπου κυκλοφόρησε το iPhone 7 υπήρχε σε όλα τα smartphone ανεξαρτήτου τιμής. Τρία χρόνια μετά ολοένα και περισσότερες εταιρείες ακολούθησαν την κίνηση της Apple και την παράλειψη της 3.5mm θύρας.

Η Samsung ήταν η μόνή μεγάλη εταιρεία που έμεινε πιστή στο headphone jack αφού υπήρχε στην Galaxy S10 σειρά καθώς Google, Huawei, Sony, HTC αλλά και η OnePlus αποφάσισαν να αφήσουν πίσω τους την θύρα για τα ακουστικά.

Galaxy Note 10, Samsung Galaxy Note 10: Ίσως απουσιάζει το headphone jack και τα φυσικά πλήκτρα

Η απουσία της θύρας από τα Galaxy Note 10 πιθανόν να οφείλεται στις μεγάλες μπαταρίες χωρητικότητας 3.400mAh και 4.500mAh που φημολογείται ότι θα ενσωματώσει η Samsung στα smartphone της. Στο κουτί του Note 10 αναμένεται να υπάρχουν USB-C ακουστικά.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι η Samsung θέλει να δημιουργήσει έναν πιο κομψο σχεδιασμό. Έτσι η Νοτιοκορεάτικη εταιρεία εκτός από το headphone jack θα παραλείψει και τα φυσικά κουμπιά.

Αυτό σημαίνει ότι το κουμπί για την Bixby, για την αυξομείωση της έντασης του ήχου αλλά και το power button θα αντικατασταθούν από pressure-sensitive περιοχές ή capacitive κουμπιά. Το ίδιο feature αναμένεται να υπάρχει και στην Pixel 4 σειρά που ετοιμάζει η Google.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pelopidas

Θα ειναι η Samsung η δευτερη εταιρεια που εξαγγελει μη υπαρξη φυσικων πληκτρων και headphone jack, για να την … παρει πισω δυο εβδομαδες μετα; Γιατι … σαν να εκανε το ιδιο η VIVO ενα θυμαμαι καλα!!!! Εαν κατι θελει να φτιαξει, ή να αλλαξει η Samsung καλο ειναι να βγαλει την τρυπα απο οπλο επι της οθονης και να μην την αντικαταστησει με αλλο notch, hole, gun wound or whatever!!!!!

Darth

notch δεν θέλουμε
hole δεν θέλουμε
bezel δεν θέλουμε
pop up δεν θέλουμε

με λίγα λόγια δεν θέλουμε μπροστινή camera σωστά?

Alx23

Έμαα πες τα γιατί σαν να το παρακάνουν ορισμένοι…

Techplanet

Αυτό που μόλις περιέγραψες είναι ακριβώς το Samsung galaxy A80 (rotation camera) και το Asus Zenfone 6

Ναι σε μερικούς αρέσουν αυτά:
όχι notch, bezel, hole, pop-up

Δεν χρειάζεται να έχουμε 2-3 κάμερες σε κάθε όψη του κινητού καθώς η κύρια πάντα είναι καλύτερη από την μπροστινή κάμερα.

Γιατί να μην έχουμε 2 σε 1 λοιπόν?

Darth

τέτοιος μηχανισμός λόγο πολυπλοκότητας του είναι αρκετά ευαίσθητος… δεν είναι popup για να αντέξει…

εκεί που θα ησυχάσουν όλοι είναι κατ απο την οθονη η camera και να γινεται unpolarize οταν παίρνει μπρος… βεβαία τοτε τα kinita θα κανουν 1500 και up….

Techplanet

Ξαναείπα και πιο πάνω ότι αυτού του είδους τα κινητά απευθύνονται σε άτομα που δεν βγάζουν selfie και χρησιμοποιούν μόνο την κύρια κάμερα για φωτογραφίες.

Τώρα όσον αφορά την ανθεκτικότητα του μηχανισμού παίρνεις μια καλή προστατευτική θήκη και καθάρισες. Περισσότερο πολύπλοκο δεν σημαίνει απαραίτητα και πιο εύθραυστο/ευαίσθητο. Αν και αυτό θα το δείξει ο χρόνος μιας και δεν υπάρχουν επίσημα reviews από μεγάλα κανάλια για το κινητό που να το δουλεύουν βδομάδες ή μήνες.
Όλα τα άλλα περί αδιαβροχοποίησης, ο άλλος ξέρω γω έβαλε ατσάλι ή γυαλί gorila glass 150000 είναι καθαρά gimmick και θέμα μάρκετινγκ για να πουλήσουν περισσότερο.
Το one plus 7 μια χαρά αντέχει κάτω από νερό πάνω από μισή ώρα και δεν έχει την αντίστοιχη αδιαβροχοποίηση.
Όπως και να έχει ο χρόνος θα δείξει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad Air

iPad Air (2024): Διαθέσιμο σε μεγέθη 11 και 13″ με τσιπ M2

Το νέο iPad Air (2024) της Apple έρχεται τώρα σε δύο μεγέθη που εξακολουθούν να χρησιμοποιούν οθόνες IPS LCD Liquid Retina 60Hz.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Επίσημο με τιμή από 549 ευρώ

Η Google ολοκλήρωσε τη σειρά Pixel 8 παρουσιάζοντας το Pixel 8a, την πιο προσιτή επιλογή, με ενημερωμένη σχεδίαση.

Gear Apple featured iPad Pro

Apple 2024 iPad Pro: Με οθόνες OLED διπλής στρώσης, chipset M4 και πιο λεπτά από ποτέ

Τα iPad Pro 2024 μπορεί να είναι οι μεγαλύτερες αναβαθμίσεις από τότε που πρωτοπαρουσιάστηκε η σειρά tablet της Apple.

Smartphones featured Sony Sony Xperia 1

Sony Xperia 1 VI: Νέες προωθητικές εικόνες που διέρρευσαν επιβεβαιώνουν specs πριν την κυκλοφορία

To Sony Xperia 1 VI θα παρουσιαστεί επίσημα την ερχόμενη εβδομάδα αλλά, μέχρι τότε, διέρρευσαν μερικές νέες προωθητικές εικόνες της συσκευής.