Galaxy Note 10: Πόσο διαφέρει από το Note 9;

Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10: Πόσο διαφέρει από το Note 9;

Τώρα που τα Samsung Galaxy Note 10 είναι επίσημα μπορούμε να συγκρίνουμε τη βασική έκδοση με το περσινό Galaxy Note 9. Πόσο και σε ποια σημεία διαφέρουν τα δύο phablet; Αξίζει τελικά να κάνει κάποιος την αναβάθμιση;

Τα βασικά χαρακτηριστικά των συσκευών της σειράς Note είναι οι μεγάλες οθόνες, οι μπαταρίες μεγάλης αυτονομίας και φυσικά το πενάκι που κάποτε λεγόταν stylus και τώρα ονομάζεται S Pen.

Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10: Πόσο διαφέρει από το Note 9;

Αρχικά, το Samsung Galaxy Note 9 ήταν ένα και υπέροχο. Ωστόσο, η σειρά φέτος απέκτησε τρεις συσκευές, το Galaxy Note 10, το Galaxy Note 10+ και το Galaxy Note 10+ 5G. Εμείς θα ασχοληθούμε με τις διαφορές που παρουσιάζει το Note 9 με τη βασική έκδοση των Note 10.

Πρώτα από όλα η τιμή και οι μνήμης. Η μικρότερη έκδοση του Samsung Galaxy Note 10 τιμολογείται στα 999 ευρώ και προσφέρει 8GB μνήμη RAM και 256GB αποθηκευτικό χώρο. Την ίδια στιγμή, στα μεγάλα καταστήματα της χώρας θα βρούμε το Samsung Galaxy Note 9 στα 699 ευρώ με 6GB RAM και 128GB χώρο αποθήκευσης.

Το Samsung Galaxy Note 10 έχει Dynamic AMOLED FHD+ με πυκνότητα 401ppi, υποστήριξη HDR10+ και ultrasonic fingerprint scanner. Επιπλέον, είναι σχεδόν bezeless και το punch hole στο κέντρο της οθόνης είναι ιδιαίτερα μικρό. Από την άλλη, το Galaxy Note 9 έχει 6,4 ίντσες Super AMOLED QHD+ με πυκνότητα 516ppi και υποστήριξη HDR10. Ο αισθητήρας βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής και το πάνω bezel δεν το λες και μικρό.

Samsung Galaxy Note 10, Galaxy Note 10: Πόσο διαφέρει από το Note 9;

Σε επίπεδο επεξεργαστών το Samsung Galaxy Note 10 έχει τον Snapdragon 855 ή τον Exynos 9825, ενώ το Note 9 έχει τον Snapdragon 845 ή τον Exynos 9810. Επιπλέον, το δεκάρι δεν έχει θύρα ακουστικών ούτε υποστηρίζει επέκταση μνήμης, δύο χαρακτηριστικά που διαθέτει το περσινό μοντέλο.

Πριν περάσουμε στην μπαταρία και την αυτονομία θα δούμε λίγο τις κάμερες. Πρώτα στα εύκολα, το Galaxy Note 10 έχει 10MP selfie, ενώ του Note 9 είναι στα 8MP. Στο πίσω module του νέου Note 9 βρίσκουμε μία 12MP κάμερα με διπλό διάφραγμα και έναν 12MP τηλεφακό. Ωστόσο, η κύρια κάμερα του νέου μοντέλου έχει τριπλό διάφραγμα και στο module προστέθηκε μία 16MP ultrawide.

Το λειτουργικό και τον δύο συσκευών είναι το One UI βασισμένο στο Android 9 Pie, επίσης και οι δύο διαθέτουν το S Pen. Τι παίζει όμως με την ενέργεια; Το Samsung Galaxy Note 10 έχει 3.500mAh μπαταρία με υποστήριξη 25W ταχυφόρτιση, 20W ασύρματη και 12W reverse wireless charging. Το Note 9 από την άλλη έχει κατά 500mAh μεγαλύτερη μπαταρία με υποστήριξη 15W ταχυφόρτισης και ασύρματη φόρτιση.

Τώρα που τα συγκεντρώσαμε όλα μαζί, τι λέτε αξίζει η αναβάθμιση από το Note 9 στο Samsung Galaxy Note 10;

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Argiris

Σίγουρα όχι

Techplanet

Βασικά τελείως άστοχη η σύγκριση μεταξύ των συγκεκριμένων μοντέλων. Το αντίστοιχο του note 9 από τη νέα σειρά είναι το note 10+ και όχι το απλό note 10 (το οποίο μπορεί να χαρακτηριστεί σαν note 10e καθώς δεν είναι η ναυαρχίδα της σειράς note 10).
Τώρα αν αξίζει η αναβάθμιση αυτό έγκειται στις ανάγκες του καθενός.

Tasos Spanos

Με τις τιμές σήμερα όχι δεν αξίζει
Αύριο μεθαύριο όμως που θα πέσει σαν τιμή και το note 10 τότε ναι θα αξίζει

Επίσης να αναφέρουμε ότι σίγουρα η Samsung δεν στηρίζεται να πουλήσει το note 10 σε ήδη κατόχους Note 9.
Κάποιοι από αυτούς δεν θα αλλάξουν και κάποιοι θα πάνε σε note 10+
Δεν υπάρχει λόγος να σκεφτούν το Note 10+
Είναι μια συσκευή για αυτούς που θέλουν note αλλά πιο οικονομικό

Kmak

Στο επίσημο site της Samsung οι προδιαγραφές γράφουν για διπλό διάφραγμα και όχι τριπλό πείτε μας τι ισχύει

παπαροκας

ποιος ασχολείται ακομα με samsung? ολοι παμε huawei

Lazaros

Δούλεψα και huawei και iphone. Δεν είναι το ίδιο ας μη γελιόμαστε.

Lazaros

Συγνώμη….συγκρίνεις το note9 με το μικρό note10 ενώ έπρεπε να το συγκρίνεις με το μεγάλο….λόγω διαστάσεων να υποθέσω! Γιατί στα specs υπάρχουν πολλές διαφορές υπέρ του note10+ σε σχέση με το note9. Έχω το note9 με τα 512gb και οφείλω να πω οτι έχουμε να κάνουμε με μια καλή αναβάθμιση. Όχι το τελείως over the top αλλά καλή.

Γιωργος

Άμα δεν έχει iris scan το 10+ δεν το αλλάζω το νοτε 9 με τίποτα είναι πολύ βολικό για εμένα

Γιωργος

Και το led ειδοποιήσεων ήταν πολύ βολικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.