Samsung Galaxy Note 20: Η βασική πρόταση της σειράς με FHD+ 60Hz οθόνη και τιμή 999 ευρώ

, Samsung Galaxy Note 20: Η βασική πρόταση της σειράς με FHD+ 60Hz οθόνη και τιμή 999 ευρώ

Μπορεί το Galaxy Note 20 Plus να θεωρείται το απόλυτο smartphone της Samsung για το 2020, όμως και το μικρότερο μοντέλο μοιράζεται αρκετά από τα βασικά χαρακτηριστικά της συσκευής, με μικρότερο μέγεθος και μία πιο προσιτή τιμή.

Χαρακτηριστικά

Το Galaxy Note 20 έρχεται με οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 990, συνοδευόμενο από 8GB μνήμης LPDDR5 RAM και 256GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η οθόνη τεχνολογίας Super AMOLED Plus 6,7 ιντσών της συσκευής είναι αισθητά υποβαθμισμένη από το Ultra μοντέλο, με ανάλυση FHD+ και ρυθμό ανανέωσης 60Hz, ενώ σε game mode μπορεί να φτάσει ρυθμό δειγματοληψίας αφής έως και 120Hz. Η φωτεινότητα της οθόνης φτάνει μέχρι και τα 1050 nits, χαμηλότερη δηλαδή από τα 1200 nits του Galaxy Note 10.

Λόγω των μεγαλύτερων bezel, του chin αλλά και της μεγαλύτερης οπής στην οθόνη σε σχέση με το Ultra μοντέλο, το Galaxy Note 20 φτάνει αναλογία οθόνης με σώμα στο 88.3%. Όμως, έχει σημαντικά μειωμένο βάρος στα 188 γραμμάρια, στο οποίο βέβαια συνεισφέρει και η πλάτη της συσκευής, καθώς είναι κατασκευασμένη από ένα συνδυασμό πλαστικού με στοιχεία γυαλιού και όχι εξ ολοκλήρου γυαλί.

Οι αναβαθμίσεις σε σχέση με το Galaxy Note 10

Η μικρότερη συσκευή προσφέρει όμως αρκετά βελτιωμένες φωτογραφικές δυνατότητες σε σχέση με το περσινό μοντέλο. Στο πίσω μέρος της συσκευής υπάρχει το τριπλό σύστημα κάμερας, με κύρια κάμερα 12MP, ultra-wide 12MP και telephoto στα 64MP, με έως και 3x οπτικό ζουμ και έως και 30x ψηφιακό ζουμ. Στο μπροστινό μέρος της συσκευής υπάρχει η ίδια κάμερα με το Ultra μοντέλο, δηλαδή η selfie των 10MP με εγράφη βίντεο έως και UHD.

Το S Pen είναι σημαντικά βελτιωμένη σε σχέση με την περσινή σειρά, με μειωμένο χρόνο απόκρισης στα 26 ms σε σχέση με τα 42 ms του Galaxy Note 10, αλλά σημαντικά αυξημένο σε σχέση με τα 9 ms του Galaxy Note 20 Ultra. To νέο OneUI 2.5 προσφέρει βελτιωμένη εμπειρία DeX, ενώ η συσκευή μπορεί να συνδεθεί για απρόσκοπτη εμπειρία με Windows 10 PC, ακόμα και για ασύρματη μεταφορά δεδομένων από και προς το smartphone.

Τιμή

Το Galaxy Note 20 θα κυκλοφορήσει μόνο σε ένα συνδυασμό, με μνήμη RAM 8GB και 256GB αποθηκευτικό χώρο, στη τιμή των 999 ευρώ. Τα διαθέσιμα χρώματα Mystic Gray, Mystic Bronze και Mystic Green είναι όλα ματ, ενώ όσοι προπαραγγείλουν τη συσκευή θα πάρουν δώρο τα ασύρματα ακουστικά Samsung Galaxy Buds+ της εταιρείας.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βασιλης

Αν η σειρα s20 ειχε πεσμενες πωλησεις,η σειρα note 20 θα ναι ακομα πιο πεσμενη…αποψη μου.

John

Και μετριο επεξεργαστη , και αυξημενα bezels και 60 hz οθονη και 999 ευρω…μαλλον απευθυνονται σε ηλιθιους η ψωνια οπως και η Apple.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel 9: Κυκλοφόρησαν αποκαλυπτικά render – Θα έρθει και μοντέλο Pixel 9 Pro XL

Η Google προσθέτει ένα νέο premium μοντέλο Pixel 9 στη σειρά και θα παρουσιαστούν συνολικά τρεις συσκευές το ερχόμενο φθινόπωρο.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.