Samsung Galaxy Note 20: Συγκριτικό speed test μεταξύ Snapdragon και Exynos

Ήδη γνωρίζουμε πως η Exynos έκδοση του Galaxy S20 ήταν ελαφρώς πιο “υποβαθμισμένη” σε σχέση με το Snapdragon 865 μοντέλο της Αμερικής, όχι μόνο στις επιδόσεις της, αλλά και στη μπαταρία, ακόμα και στις φωτογραφικές επιδόσεις, τουλάχιστον σύμφωνα με ότι έχουμε δει στα συγκριτικά βίντεο. Το Galaxy Note 20 έρχεται με αναβαθμισμένο επεξεργαστή Snapdragon 865+ στην Αμερική, όμως στην Ευρώπη η Samsung μας προσφέρει ακριβώς τον ίδιο Exynos 990.

Αν και στα χαρτιά υπάρχει διαφορά, δεν είχαμε δει μέχρι σήμερα κάποιο συγκριτικό βίντεο με τις δύο συσκευές. Το κανάλι SpeedTest G στο YouTube ανέβασε το πρώτο συγκριτικό βίντεο μεταξύ των δύο εκδόσεων, όπου τα δύο μοντέλα περνούν από τη benchmark εφαρμογή Speed Test G 2.0, με τα αποτελέσματα να είναι σχεδόν αυτά που περιμέναμε.

, Samsung Galaxy Note 20: Συγκριτικό speed test μεταξύ Snapdragon και Exynos

Η έκδοση με τον Snapdragon 865+ ολοκλήρωσε το τεστ σε 1:32 λεπτά, με την Exynos έκδοση να ακολουθεί με 1:50. Αν και υπήρχε μία διαφορά 6 δευτερολέπτων στο CPU test, η μεγαλύτερη διαφορά ήρθε στο GPU test, με πάνω από 12 δευτερόλεπτα διαφορά. Όπως φαίνεται στο βίντεο, ο Exynos δυσκολεύτηκε αρκετά στο rendering των γραφικών στοιχείων, όπου ο Snapdragon δε δυσκολεύεται καθόλου. Ακόμα και έτσι όμως, δεν υπήρχε διαφορά μετά το αρχικό σημείο. Στο mixed test η έκδοση Exynos 990 ήταν 0.3 δευτερόλεπτα ταχύτερη.

Βέβαια, δεν έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα, απλά ένα benchmark. Θα πρέπει να περιμένουμε ίσως και κάποιο συγκριτικό μεταξύ των μπαταριών ή της κάμερας των δύο συσκευών για να δούμε αν όντως υπάρχει και πάλι μεγάλη διαφορά. Πάντως, τα benchmarks συνήθως δε μεταφράζονται στην εμπειρία χρήσης, καθώς δύσκολα θα βρεθούν διαφορές μεταξύ των δύο εκδόσεων στις καθημερινές εργασίες των χρηστών.

Μεγαλωμένος στην Πάτρα, ο Τάσος Παπανικολάου λατρεύει τα smartphones και οποιοδήποτε gadget μπορεί να κάνει την ζωή του πιο εύκολη και ευχάριστη. Σπουδάζει ηλεκτρολόγος - μηχανικός και συνεργάζεται με εταιρείες Stem στην Ισπανία.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dem

gpu test ουσιαστικά αδιάφορα για όλους τους φυσιολογικούς……… νεναια τυοι που καιγονται με παιχνιδια στο κινιτο αλλο θεμα

Βασιλης

για τους φυσιολογικους κι ενα smartphone 3ετιας μια χαρα ειναι…οταν αγοραζεις συσκευη μ 1,5 χιλιαρικο θες να χει τα καλυτερα πανω,γι αυτο και το παιρνεις,αλλιως παιρνεις με 300-500 κι εισαι μια χαρα

Παυλος

Λάθος. Το systemui βασίζεται σύμφωνα με τη Google , στο android 11 σε vulkan renderer.
Αυτό σημαίνει ότι παντού και σε οτιδήποτε χρειάζεται το καλό GPU.
Φυσικά ισχύει και στα παλιότερα android. Το 10 ήταν vulkan , το 9 skiagl, το 8 opengl …
Η GPU δε χρησιμοποιείται μόνο στα παιχνίδια.
Συνεπώς μια καλή κάρτα γραφικών εγγυάται ταχύτερη εμπειρία σε όλο το λειτουργικό σύστημα.

Βασιλης

o 865+ ειναι καλυτερος σε ολα κι ο exynos υποδεεστερος κι η samsung πουλαει φτηνοτερα στην Αμερικη το μοντελο κι εδω ακριβοτερα.Αυτο.

Popi

Εμενα η απορία μου είναι γιατί το Techblog συνήθως εμπιστεύεται και προωθεί βίντεο από αναξιοπιστους Youtubers των 10-20.000 subscribers. Ασε που πιο πολύ νομίζεις ότι ακούς περιγραφή ποδοσφαιρικό αγώνα

KnightRider

Το πραγματικό test για να δεις απόδοση είναι σε PS2/PSP emulators και σε Games/Eφαρμογές !!
Τα benchmarks δεν είναι και 100% έμπιστα

Last edited 3 years πριν by KnightRider
Moo

Ποτέ ξανά exynos!! Το Note 10 + που είχα ήταν το τελευταίο μου.
Πειράματα στους Ευρωπαίους αγαπητή samsung. Όχι σε μένα όμως ξανά.

John

Κινητα των 1000 ευρω ειναι για ψωνια ή ηλιθιους. Ο εξυπνος θα σγορασει ενα Oneplus Nord ή Poco F2 pro και θα ειναι απολυτα καλυμενος σε ολα.

Solon

12” στο GPU test είναι τεράστια διαφορά και στα παιχνίδια θα φανεί στην καθημερινή χρήση. Και όπως πολύ σωστά ανέφερε ο Βασίλης όταν πληρώνεις ενάμιση χιλιάρικο για smarthpone πρέπει να πετάει από κάθε άποψη. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις τόσα λεφτά και να υπάρχουν κινέζικα με τα μισά λεφτά με snap865 που να τρέχουν τα προγράμματα καλύτερα από αυτό που ακριβοπλήρωσες. Άκυρο κι από εμένα για ναυαρχίδα Samsung εφέτος. Θα πάω σε μια εταιρία που εκτιμά τα λεφτά που τις δίνω.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.