Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Αντίστοιχες επιδόσεις με το Galaxy S20 Ultra στο DxOMark

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Αντίστοιχες επιδόσεις με το Galaxy S20 Ultra στο DxOMark

Το DxOMark απείχε από τις δραστηριότητες του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα, πραγματοποιούσε αλλαγές στον τρόπο αξιολόγησης των smartphones. Τώρα, ο ιστότοπος επέστρεψε και δημοσίευσε την αναλυτικά αναφορά του για το Samsung Galaxy Note 20 Ultra.

Κάμερες και γενική βαθμολογία

Το Galaxy Note 20 Ultra έχει τριπλή κάμερα. Τον κύριο αισθητήρα 108MP με διάφραγμα f/1.8 συνοδεύουν μία ultra-wide 12MP με διάφραγμα f/2.2 και ένας περισκοπικός τηλεφακός 12MP με έως και 5x οπτικό ζουμ και 50x ψηφιακό ζουμ.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Αντίστοιχες επιδόσεις με το Galaxy S20 Ultra στο DxOMark

Το σύστημα κάμερας του smartphone συνοδεύεται από έναν αισθητήρα Laser AutoFocus, για καλύτερη διαμόρφωση της απόστασης στις λήψεις, ενώ υπάρχει και το μικρόφωνο για ζουμ σε συγκεκριμένο ήχο κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Η συνολική βαθμολογία που έδωσε το DxOMark στο Samsung Galaxy Note 20 Ultra είναι 121 πόντοι, που το κατατάσουν μία θέση κάτω από το Galaxy S20 Ultra, το οποίο έχει συγκεντρώσει 122 πόντους.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Αντίστοιχες επιδόσεις με το Galaxy S20 Ultra στο DxOMark

Αξιολόγηση φωτογραφικών επιδόσεων

Για τις επιδόσεις του στη φωτογραφία, το DxOMark βαθμολόγησε το Galaxy Note 20 Ultra με 130 πόντους. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το phablet έχει αντίστοιχες ικανότητες με το Galaxy S20 Ultra και τονίζει ιδιαίτερα τα έντονα χρώματα, τη γρήγορη αυτόματη εστίαση, και τη γενική ακρίβεια στην έκθεση.

Ο ιστότοπος αναφέρει ότι ο τηλεφακός του Samsung Galaxy Note 20 Ultra αποδίδει καλά στις μεγάλες αποστάσεις και καταγράφει καλές λεπτομέρειες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους. Ωστόσο, οι κάμερες του smartphone παρουσιάζουν προβλήματα στις μεσαίου εύρους φωτογραφίες, διότι γίνονται ορατά πολλά αντικείμενα και υπάρχει έντονη απώλεια υφής και λεπτομερειών.

Samsung Galaxy Note 20 Ultra, Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Αντίστοιχες επιδόσεις με το Galaxy S20 Ultra στο DxOMark

Ένα από τα πιο δυνατά στοιχεία του Galaxy Note 20 Ultra είναι η ultra-wide κάμερα του, παρόλο που το οπτικό της πεδίο δεν είναι τόσο ευρύ όσο αυτό των φακών που συναντάμε σε άλλες ναυαρχίδες, όπως το Xiaomi Mi 10 Ultra.

Τέλος, το portrait mode δημιουργεί πολύ καλής ποιότητας bokeh με ισχυρό εφέ βάθους, αν και μερικές φορές η εκτίμηση του βάθους δεν είναι τόσο καλή όσο αυτή που προσφέρει το Galaxy S20 Ultra.

Οι επιδόσεις του στην εγγραφή βίντεο

Όσον αφορά το βίντεο, το DxOMark δοκίμασε το Samsung Galaxy Note 20 Ultra σε λειτουργία 4K στα 30fps και το βαθμολόγησε με 101 πόντους. Η ιστοσελίδα αναφέρει ότι το phablet καταγράφει φωτεινά και με καλή αντίθεση βίντεο σε χαμηλό και έντονο φωτισμό. Ωστόσο, τα βίντεο του είναι πιο σκοτεινά από αυτά του Galaxy S20 Ultra σε συνθήκες ιδιαίτερα χαμηλού φωτισμού.

Ο ιστότοπος τόνισε τα υψηλά επίπεδα λεπτομερειών σε έντονο φως και την αποτελεσματική σταθεροποίηση. Ωστόσο, ανέφερε ότι κατά περίπτωση εμφανίζονται προβλήματα στην εστίαση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Νομιζω εχει ερθει η ωρα να καταργηθει η σειρα Note και απλα να ενσωματωθει το πενακι στην Ultra εκδοση της σειρας S

Vladimiros

Δεν εχεις και αδικο..10 ναυαρχιδες βγαζουν τον χρονο..που να δεις διαφορα μεσα σε 6 μηνες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.