Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Exynos εναντίον Snapdragon σε νέο βίντεο

Μπορεί να είναι ήδη γνωστό σε όλους ότι η Ευρωπακή έκδοση των Samsung Galaxy Note 20 φοράει τον Exynos 990 που είδαμε και στη σειρά Galaxy S20, σε αντίθεση με την έκδοση της Αμερικής που εξοπλίζεται με το νεότερο Snapdragon 865+, όμως έχει ενδιαφέρον να δούμε πόση διαφορά έχουν οι δύο συσκευές, τόσο σε επιδόσεις όσο και σε μπαταρία.

Ο γνωστός YouTuber JerryRigEverything ανέβασε ένα νέο βίντεο στο κανάλι του στο YouTube, όπου δε μένει μόνο στη σύγκριση των δύο συσκευών. Ο JerryRigEverything έτρεξε πολλαπλά τεστ στην εφαρμογή GeekBench 5 για να δει όχι μόνο τη διαφορά στις επιδόσεις, αλλά και κατά πόσο πέφτουν οι επιδόσεις όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία των δύο εκδόσεων του Galaxy Note 20 Ultra. Στο αρχικό test η έκδοση με Snapdragon SoC κατάφερε να φτάσει τους 983 πόντους στο single core και τους 3.152 πόντους στο multi-core, ενώ η Exynos έκδοση έφτασε τους 896 και 2.696 πόντους αντίστοιχα.

, Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Exynos εναντίον Snapdragon σε νέο βίντεο

Το ακόμα πιο ενδιαφέρον είναι πως το Galaxy Note 10 Plus, το οποίο είναι το κινητό που έχει στην κατοχή του ο JerryRigEverything, έφτασε τους 713 πόντους στο single-core και 2.500 πόντους στο multi-core. Αυτό σημαίνει ότι η Exynos έκδοση είναι πιο κοντά στο περσινό μοντέλο παρά στην έκδοση με τον Snapdragon 865+. Η διαφορά παρέμεινε σταθερή σε όλη τη διάρκεια των test, όπως και η διαφορά στις θερμοκρασίες, με τη Snapdragon έκδοση να διατηρεί χαμηλότερες θερμοκρασίες, χωρίς όμως να βλέπουμε μεγάλη διαφορά.

Η μπαταρία των συσκευών της Samsung στο τέλος των test φαίνεται να δίνει ακόμα ένα προβάδισμα στη Snapdragon έκδοση, η οποία ολοκλήρωσε τις δοκιμές με 77% μπαταρία, ενώ η Exynos έκδοση τερμάτισε με 72% μπαταρία. Τέλος, ο JerryRigEverything παρατήρησε μία διαφορά στη θερμοκρασία των χρωμάτων των δύο συσκευών, αν και δε μπορούμε να το καταλάβουμε από το βίντεο.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

20 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
KnightRider

Γνωρίζουμε ήδη πως οι Snapdragon θα είναι πάντα καλύτεροι.
Το πρόβλημα είναι η Samsung που συνεχίζει την ίδια πατάτα στο να μην πουλάει τον Snapdragon παγκοσμίως ενώ παράλληλα δεν κάνουν απολύτως τίποτα γι αυτό παρόλο που υπήρξαν παράπονα !!

Last edited 3 years πριν by KnightRider
SUPS 👨‍⚖️

To oτι εκανε τετοια συγκριση ο agent 47 ενω δεν ασχολειται με τετοια (ειναι κ αμερικανος) δειχνει ποσο βουκινο εχει γινει πλεον το θεμα παγκοσμιως…
ΥΓ: περιμενω να σχολιασουν απο κατω χρηστες s10+ s20 + και ν πουν οτι τ κινητο τους βγαζει μια ολοκληρη μερα αρα δεν υπαρχει και προβλημα με τους exynos

Παύλος Πιαδίτης

Η αλήθεια είναι πως με το note 20 ultra βγάζω κοντά 7+ ώρες screen on time. Σε σύγκριση με το oneplus 7 pro η μπαταρία του κρατάει περισσότερο και παράπονο δεν βλέπω ακόμα. Ούτε είναι και αργό το κινητό. Βέβαια δεν ξέρω πόσο καλύτερα θα ήταν με snapdragon αλλά μπορώ να πω μόνο σε σύγκριση με το oneplus που έχω. Εάν το συγκρίνω με το mate 20 pro που έχω… Πάνω κάτω είναι λίγο καλύτερα από μπαταρία το note. Το κιν όμως ζεστενεται όχι πολύ αλλά ζεστενεται και μάλιστα όχι όταν παίζεις παιχνίδια ή κάτι βαρύ αλλά όταν χρησιμοποιώ την κάμερα. Δεν ξέρω τι παίζει με το app της κάμερας.Βέβαια δεν αναφέρομαι σε χαλαρή χρήση. Λόγω honeymoon του @#£&12@ τη μάνα στη χρήση και πάλι μένω με 15-20% γύρω στις 2.00 πριν κοιμηθώ.

Last edited 3 years πριν by Παύλος Πιαδίτης
Kostas ever

Φίλε μου πες με καχύποπτο αλλά θα ήθελα ένα screenshot με αυτό το 7ωρο sot….
Εκτός κι αν κλείνεις τα πάντα, δεν συγχρονίζεις mail κι έχεις την φωτεινότητα οθόνης στο ναδίρ….

Παύλος Πιαδίτης

Θα ποσταρω αύριο. Υπόσχομαι

Παύλος Πιαδίτης

Μιλάμε για συνεχή χρήση οθόνης όχι με τον τρόπο που μετράει η Samsung από μεσάνυχτα σε μεσάνυχτα.

Παύλος Πιαδίτης

Το μόνο που έχω είναι 60 hz standard δλδ. Δεν μιλάω για 120hz εκεί ναι… Δεν κρατάει. Βέβαια έκανα αυτό το τρικ με τα bixby routines και medium power saving με 120hz. Θέλω να δω πως θα πάει και με αυτό. Θα το κρατήσω αύριο από 100% μέχρι 15-20% και θα ποσταρω μετά.

Last edited 3 years πριν by Παύλος Πιαδίτης
Παύλος Πιαδίτης

Είναι 120hz εδώ. Βγαίνει κάπου 6.30. Καλύτερα με 60hz

Last edited 3 years πριν by Παύλος Πιαδίτης
Kostas ever

Δεν ξέρω αν μου ξεφεύγει κάτι αλλά εδώ βλέπω ότι το φορτιζεις μέσα στη μέρα…… 🙂

Παύλος Πιαδίτης

Ναι αλλά δεν το άφησα καθόλου καθόλου από τα χέρια μου. Το χρησιμοποιήσα συνέχεια. Όχι το Έπιασα και το άφησα για μια ώρα και το ξαναέπιασα. Προσπαθώ να του πίνω το αίμα να δω αν κρατάει πιο πολύ από το oneplus 7 pro και δείχνει να κρατάει κάπου 20% παραπάνω στην ίδια χρήση. Αυτό το σαββατοκύριακο που έχω χρόνο να το τεστάρω χωρίς να το αφήσω λεπτό από τα χέρια μου.

Kostas ever

Παύλο, για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα θα πρέπει να μη το φορτίσεις ΚΑΘΌΛΟΥ. Εκεί θα δεις αντοχή και sot. Αν είναι να το φορτίζουμε κατά την διάρκεια της ημέρες τότε κλαψτα Χαράλαμπε. Ας έβαζαν 2000 μπαταρία……

Παύλος Πιαδίτης

Επίσης το navigation τραβάει πολύ μπαταρία δεν ξέρω γιατί και ζεστενεται πολύ. Ίσως πιο πολύ και από το να παίζεις call of duty όπως και όταν χρησιμοποιείς την κάμερα επίσης τρώει πολύ μπαταρία και ζεστενεται πολύ και δεν μιλάω να τραβάω 8κ, μιλάμε να τραβάς φωτογραφίες τπτ το φοβερό. Θέλει update από Samsung να το βελτιώσουν λίγο. Δεν λέω ότι είναι καλό ή κακό αλλά σίγουρα από θέμα μπαταρίας είναι καλό πρως μέτριο σε 120hz με bixby routines στο medium power saving και καλό στα 60hz. Ωστόσο υπάρχουν κομμάτια όπως η κάμερα που θα έπρεπε να έχουν καλύτερο optimization. Τα κριτήριά μου είναι σε σύγκριση με το oneplus από κει έρχομαι και είναι καλύτερα τα πράγματα για την δική μου χρήση. Τώρα αν κάποιος τραβάει φώτο όλη την ώρα και παίζει βαριά παιχνίδια non stop δεν ξέρω αν θα τον ικανοποιήσει. Αλλά ξαναλέω πιο πολύ εντύπωση μου έκανε η κατανάλωση μπαταρίας στο navi του Google maps με data και GPS ανοιχτό. Τώρα στο YouTube τα πάει καλά σε 1080p. Άλλο που παρατήρησα ήταν ότι το WiFi δεν ήταν τόσο δυνατό το σήμα όσο στο oneplus. Επίσης να αναφέρω ότι ακούω με Bluetooth μόνο και ανοιχτό συνέχεια έχω ακουστικά ή όχι.… Συνέχεια »

Last edited 3 years πριν by Παύλος Πιαδίτης
SUPS 👨‍⚖️

Εγώ από αυτά που έστειλες βλέπω(καθαρά) ότι από περίπου 50% μέχρι κάπου πάνω από το 0 κράτησε 3ωρες και 12 λεπτά.. Βέβαια είναι και τι εφαρμογές έχει μέσα ο καθένας και ποιες από αυτές τρέχουν στο background…Με ελαφριά χρήση όλα τα κινητά κρατάνε ώρες…

Παύλος Πιαδίτης

Πολύ youtube, κάμερα σε φυσιολογικά επίπεδα δοκιμής… Λίγο call of duty… Κανένα μισάωρο γιατί βαριέμαι μετά. Και Web surfing σχετικά αρκετά. Καλύτερα αποτελέσματα με τα 60hz… Πολυ καλύτερα, τα 120 το σκοτώνουν. Δεν κάνει τόση διαφορά το adaptive mode που εχουν, θέλει δουλειά νομίζω. Και ήταν βλακεια να μικραίνει η μπαταρία σε σύγκριση με το s20 ultra. Αλλά και πάλι δεν είμαι και απογοητευμένος. Το oneplus κρατούσε σαφώς λιγότερο, βέβαια είχε και μικρότερη μπαταρία και αυτό το χρησιμοποιούσα σε 60hz 1080p.

SUPS 👨‍⚖️

Ελαφρια χρηση κανεις δλδ χωρις εφαρμογες που τρεχουν συνεχως στο background…

Γιωργος

Ειχα s9+ και μετα s10+ πριν παω σε p30 pro…. Εκτος απο οταν χρησινοποιουσα την καμερα οπως κ εσυ λες…. Ακομα και με απλοτσατ σε μεσσεντζερ η ινστα… Στο δεκαλεπτο πανω και τα δυο samsung ζεστενοταν σε ενοχλητικό βαθμο… Με απλο τσατ. Επιπλέον το s10+ ζεστενοταν πολυ και κατα τη φορτιση (με φορτιστη huawei 10 Watt)…Επισης το s9+ κατεβαζε τη μπαταρια σαν νερο… Τ s10 αντεχε καπως παραπάνω. Ενω τωρα με ακριβως ιδια χρηση με το p30 pro ακομα δν εχω καταφερει να το κανω να ζεσταθει 4 μηνες που το εχω και εχουμε και καλοκαίρι.. Συν οτι για να κατεβει η μπαταρια 1% πρέπει να εχω ανοιχτη οθονη 50 λεπτα και να κανω τσατ(δοκιμασμενο πολλες φορες) . Οποτε αν υπαρχει τοσο μεγαλη διαφορα με exynos και kirin… Φανταζομαι και με snapdragon τι θα γινεται. Σιγουρα δν ειναι αργοι οι exynos… Ουτε υστερουν σε κατι..εκτος απο διαφορες δευτερολεπτων.. Αλλα ειναι κοροιδια να ξερεις οτι καποιος αλλος καπου… Αμερικη πχ παιρνει ιδια συσκευη μ εσενα.. Με καλύτερο επεξεργαστή και πληρωνει λιγοτερα. Γι αυτο και δν ξαναπαω σε samsung…προς το παρον. Παροτι μου αρεσε πολυ το UI της.

Παύλος Πιαδίτης

Και εγω ρε φίλε πριν το oneplus είχα το mate 20 pro… Αλλά με όσα έγιναν το έδωσα. Πολύ θα ήθελα huawei και πάλι μακάρι να καταλήξει καλά όλο αυτό. Ναι τα huawei έχουν καλή μπαταρία οι kirin ήταν λίγο αδύναμοι σε σύγκριση με snapdragon όπως και οι exynos αλλά τουλάχιστον οι kirin δεν έχουν τέτοια κατανάλωση ενέργειας. Ελπίζω στο Note κάτι να έχουν κάνει.

Last edited 3 years πριν by Παύλος Πιαδίτης
Kostas ever

Το s20 Ultra μου βγάζει μέρα (με 7+ sot).
Αυτό βέβαια οφείλεται στην μεγάλη μπαταρία (5000mah) και όχι στον πολύ κατώτερο exynos.
Η Samsung μας κοροϊδεύει (Ευρώπη) αλλά όταν παίζεις μπάλα μόνος σου αυτά είναι τα αποτελέσματα.

Αλεξης

S10 ακριβως εναν χρονο απο την αγορα του, με την μπαταρια στο 93% (φθορα), ξεκινω στις 8 το πρωι και τελειωνω στις 10-10:30 το βραδυ με 25-30% η και λιγοτερο αναλογως την ημερα. Η χρηση μου ειναι μετρια με συχνη χρηση whatsapp, viber, messenger, 3 λογαριασμους email σε push mode ανα 15´, 30´ με μια ωρα video conferencing (zoom), 30´-45´ max τηλεφωνικη χρηση σε galaxy buds, ελαχιστη χρηση καμερας για φωτογραφιες (ισως 2-3 οποτε πρακτικα καθολου), προς το βραδυ ισως 30´ Youtube. Δεν παιζω παιχνιδια καθολου αλλα streamαρω μουσικη 3-4 ωρες καθημερινα σε galaxy buds η εξωτερικο bluetooth speaker. Συνολικη on screen λειτουργια γυρω στις 2-2,5 ωρες max συνηθως λιγοτερο. Bluetooth ανοιχτο ολην την ημερα, WiFi σε αυτοματη λειτουργια, οθονη σε FHD+, dark mode απο τις 8 το βραδυ τον χειμωνα, αργοτερα το καλοκαιρι, NFC ανοιχτο καθως πληρωνων απο το τηλεφωνο, location on με ρυθμιση των εφαρμογων να μην το χρησιμοποιουν συνεχως. Τις πιο δυσκολες ημερες οριζω medium battery mode για να ειμαι ΟΚ, καθως αφηνει την οθονη στο fhd+ και ριχνει την cpu στο 70% (Μια χαρα χωρις games) και την φωτεινοτητα πανω απο εκει που την βαζω εγω ουτως η αλλως. Οποτε, ειμαι ευχαριστημενος καθως δεν εχω μεινει… Συνέχεια »

Βασιλης

Δεν χρειαζεται καμια αναλυση,ο Sd ειναι καλυτερος του Exynos.Ολοι το ξερουν,η Samsung το ξερει,μονο αν πεσουν οι πωλησεις της στην Ευρωπη ,με τους δικους της μετροδεικτες,θα το καταλαβει.Αλλιως θα συνεχιζει να πουλα στην γηραια αυτα που θελει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.