Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Το flagship της σειράς με οθόνη 6,9 ιντσών και μπαταρία 4.500mAh

, Samsung Galaxy Note 20 Ultra: Το flagship της σειράς με οθόνη 6,9 ιντσών και μπαταρία 4.500mAh

Αυτό που εδώ και χρόνια κρατάει το ενδιαφέρον του κοινού για το Unpacked event της Samsung είναι η ανακοίνωση της επόμενης ναυαρχίδας της σειράς Note της εταιρείας. Φέτος, όπως και πέρσι, έχουμε δύο συσκευές στη σειρά, όμως τις εντυπώσεις κλέβει το πιο εξελιγμένο μοντέλο, Galaxy Note 20 Ultra.

Ελάχιστα bezel και μικρότερο μέγεθος

Το Galaxy Note 20 Ultra έρχεται με οθόνη τεχνολογίας Dynamic AMOLED 2X, με ανάλυση 3088×1440, με ρυθμό ανανέωσης οθόνης 120Hz και ρυθμό δειγματοληψίας αφής 240Hz,ο οποίος λειτουργεί μόνο κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Η οπή για τη selfie κάμερα έχει περιοριστεί αρκετά, φτάνοντας τα μόλις 3.5 pi, ενώ η λειτουργία μείωσης μπλε φωτός μειώνει έως και 13% την εκπομπή μπλε φωτός. Η φωτεινότητα της οθόνης έχει πλέον αυξηθεί στα 1500 nits, την υψηλότερη από κάθε άλλο μοντέλο της Samsung.

Χάρη στον περιορισμό των bezel ακόμα περισσότερο, το ύψος της συσκευής ανέρχεται στα 164,8 εκατοστά, με βάρος μόλις 214 γραμμάρια. Σε αντίθεση, το Galaxy S20 Ultra είχε ύψος 166,9 εκατοστά και βάρος 222 γραμμάρια. Επίσης, η αναλογία οθόνης με σώμα έχει φτάσει πλέον στο 91.6%. Το πίσω μέρος του Galaxy Note 20 Ultra είναι κατασκευασμένο από γυαλί, με μεταλλικό περίβλημα στα πλαϊνά.

Γνώριμες επιδόσεις, νέα εμπειρία S PEN

Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ο οκταπύρηνος επεξεργαστής Exynos 990, ο ίδιος δηλαδή που είδαμε και στη σειρά Galaxy S20, συνοδευόμενος από 12GB LPDDR5 μνήμης RAM και 256GB ή 512GB επεκτάσιμου αποθηκευτικού χώρου. Η μπαταρία της συσκευής ανέρχεται στα 4.500mAh, με υποστήριξη γρήγορης φόρτισης στα 45W και γρήγορης ασύρματης φόρτισης στα 15W, αν και μέσα στο κουτί θα περιλαμβάνεται ο φορτιστής των 25W.

Ένα από τα στοιχεία όμως που αναβαθμίστηκαν αρκετά είναι το S Pen, το οποίο πλέον έρχεται με μικρότερο χρόνο απόκρισης, μόλις στα 9ms. Αυτό επιτρέπει εμπειρία γραφής, με την εταιρεία να σημειώνει ότι φαίνεται τόσο ρεαλιστικό όσο ένα πραγματικό στυλό, αν και θα πρέπει να δούμε από κοντά τις διαφορές με τα μέχρι τώρα Galaxy Note 10. Επίσης, υπάρχουν 5 νέα air gestures, για πιο εύκολη πλοήγηση στο λειτουργικό.

Βελτιωμένη κάμερα και νέες λειτουργίες

Στο τομέα της κάμερας, το Galaxy Note 20 Ultra προσφέρει την καλύτερη δυνατή εμπειρία που μπορεί να προσφέρει η Samsung για το 2020, με τριπλό σύστημα κάμερας με κύριο αισθητήρα 108MP με f/1,8, ultra-wide αισθητήρα 12MP με f/2.2 και telephoto 12MP με έως και 5x οπτικό ζουμ και 50x ψηφιακό. Το σύστημα κάμερας συνοδεύεται από έναν αισθητήρα Laser AutoFocus, για καλύτερη διαμόρφωση της απόστασης στις λήψεις, ενώ υπάρχει και το μικρόφωνο για zoom σε συγκεκριμένο ήχο κατά τη διάρκεια του βίντεο.

Με τη λειτουργία Bright Night η Samsung υπόσχεται μεγαλύτερη φωτεινότητα κατά τη διάρκεια των νυχτερινών λήψεων αλλά και μείωση θολώματος όταν βρίσκεστε εν κινήσει, ενώ κάνει λόγω και για Bokeh επιπέδου DSLR με τη βελτιωμένη λειτουργία AI Live Focus Video. Τέλος, το Super Steady δεύτερης γενιάς προσφέρει διπλάσια σταθεροποίηση σε κίνηση και τράνταγμα την ώρα λήψης των βίντεο, χάρη στο αυξημένο FoV των 60 μοιρών.

Το DeX mode έρχεται βελτιωμένο με το OneUI 2.5 και προσφέρει εμπειρία αρκετά κοντά σε αυτή του ηλεκτρονικού υπολογιστή, ειδικά για όσους από εσάς έχετε ChromeOS. Επίσης, υποστήριξη Wi-Fi 6 οι ταχύτητες download αναμένονται έως 1.2Gbps, όπου βέβαια είναι διαθέσιμο αυτό. Τέλος, το Samsung Galaxy Note 20 Ultra θα κυκλοφορήσει μόνο σε 5G μοντέλο, χωρίς καμία 4G έκδοση.

To Samsung Galaxy Note 20 Ultra θα κυκλοφορήσει σε τρία χρώματα, τα glossy Mystic Black και Mystic White, αλλά και το ματ χρώμα Mystic Bronze. Η τιμή της έκδοσης 256GB ανέρχεται στα 1.349 ευρώ, ενώ το μοντέλο των 512GB ανεβαίνει στα 1.449 ευρώ. Όσοι κάνετε προπαραγγελία τη συσκευή θα έχετε δώρο τα νέα TWS Galaxy Buds live.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Μακ

Καλα μαυρο τεραστιο….τον 990 και θελουν χιλιαρικο και βαλε….ενω οι προνομιουχου παιρνουν τον 865+

Giannis

Προσωπικά το θέμα του επεξεργαστή όσον αφορά την ισχύ του δεν με απασχολεί καθόλου. Είναι διαφορές που αν δεν παίζεις βαριά παιχνίδια δεν θα ρις δεις πουθενά και θεωρώ τον εαυτό μου power user. Αυτό που θέλω να δω είναι πως θα είναι η συνεργασία του επεξεργαστή με την μπαταρία και τα 120Hz. Αν η αυτονομία είναι καλή τότε θα είναι μια αξιόλογη πρόταση με κάποια μειονεκτηματα (πάντα υπάρχουν) που είτε οταν πέσει λίγο η τιμή της είτε με καμία καλή προσφορά (επιστροφή στη καρτα ή χωρίς ΦΠΑ) θα το σκεφτώ σοβαρά.

Nickolas

Το θέμα είναι οτι υπάρχει διαφορά και στην μπαταρία λόγω του επεξεργαστή και μάλιστα στα τεστ με το Galaxy S20 φαίνεται ουσιαστική διαφορά υπέρ του μοντέλου με τον 865. Πολύ πιθανό να υπάρχουν και στο Note 20, βέβαια θα δούμε τι παίζει όταν με το καλό αρχίσουν τα τεστ.
Πάντως όταν πήρα πέρυσι το Note 10 Plus δεν είδα να γίνεται τόσο μεγάλος χαμός όσο φέτος, μάλιστα το Note είχε πάρει τον αναβαθμισμένο 9825 σε σχέση με τον 9820 που είχε το S10. Φέτος έδωσε τον αναβαθμισμένο 856+ στις ΗΠΑ και Ευρώπη μας έχει με τον πολύ κατώτερο 990.
Αν και μου αρέσει σαν συσκευή το φετινό Note και έχω τη δυνατότητα για αγορά, δε θα υποστηρίξω τέτοιου είδους πρακτικές.

Παναγιώτης

Γιατί πιστεύω ότι το galaxy s20 ultra είναι ανώτερο;

Vladimiros

Ισαξιο ισως,αλλα ανωτερο δεν νομιζω…λογικα καμερες κατι το παραπανω θα εχει το Note 20,βελτιωμενη λειτουργια AI οπως λεει και στο αρθρο,επισης και καλυτερο bright Nighg,καλυτερη κατασκευη απο ατσαλι (πλαγια) αυτη τι φορα,σε θεμα οθονης παλι το κατι παραπανω θα εχει,εχει και screen to body 92,5% ενω το S20ult 89,9% σε αυτο που τα χαλαει το Note 20 ειναι η μπαταρια που ειναι κατα 500mah λιγοτερη…

Τακης

Γιατι τα 108πιξελ αποδειχτηκαν πατατα

Jimmy's

Πραγματικά πολύ ωραίο τηλέφωνο αλλά θεωρώ ότι η αναφορά στον τίτλο του άρθρου ως “flagship” δεν κολλάει…

Solon

Α είχε τον Snap 865….Τώρα δεν το βλέπω. Ίσως πάω στο Fold 2. Θα περιμένω να δω το βάρος του.

Io

με 25w φορτιστή έρχεται στο κουτί όχι 15

SUPS 👨‍⚖️

Μιλάμε για θράσος να δίνουν στη β Αμερική 865+ και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο να βάζουν τον ίδιο επεξεργαστή με τη σειρά s .Τι να πω ας ελπίσουμε να επικρατήσει η λογική και να πατώσει η σειρά μπας και βάλουν μυαλά στη σειρά s21…

Λεωνιδας

Ρε παιδιά να ρωτήσω γιατί μου φαίνεται απίστευτο. Δεν υπάρχει τρόπος να πάρει κάποιος το note με τον snapdragon στην Ελλάδα? Το έψαξα στο ίντερνετ αλλά δεν βρηκα τίποτα. Επίσης ισχύει ότι η έκδοση με snapdragon έχει θέματα στην Ευρώπη? (να μην πιάνει σήμα και κάτι τέτοια λέγανε μερικοί)

μακ

Το εψαξε φιλος μου που εχει συγγενεις Αμερικη. Κανενα θεμα δεν θα εχεις θα πιανει κανονικα. Το μονο που μπορει να εχει ειναι να ειναι region locked και ξεκλειδωνει με το γνωστο 5 λεπτο κλησης με τοπικη sim googlare το και θα δεις ειναι πανευκολο.

Giannis

Και η εγγύηση θα είναι ένα πρόβλημα.

Λεωνιδας

Η εγγύηση νομίζω έχει επίσημη από Samsung. Αν και δεν με πολύ νοιάζει αφού δεν καλύπτει σχεδόν τίποτα εκτός αν τύχει τίποτα με οθόνη που προσωπικά δεν το έχω πάθει ποτέ. Και από Κίνα έχω πάρει xiaomi που πάλι η εγγύηση ήταν θέμα και δεν έπαθε ποτέ τίποτα.

Βασιλης

ειχα s5 κι εχω s9+,το πρωτο μου εβγαλε burns στην οθονη μετα τη εγγυηση και το s9+ μου εβγαλε μετα απο 1,5 χρονο μεσα στην εγγυηση και μου αλλαξαν οθονη.Πολλοι εχουν θεμα μ αυτο.Πριν αγορασουμε απο ΗΠΑ ,πρεπει να μαστε 100% σιγουροι στο θεμα της εγγυησης,αλλιως δεν…

Λεωνιδας

Από Αμερική τα είχες πάρει?

Βασιλης

Οχι βρε Λεωνιδα,απλα λεω πως αν η εγγυηση δεν ειναι σιγουραντζα,αν σου παθει η οθονη κατι ,ειναι μια περιουσια…αυτο λεω.

Λεωνιδας

Ναι αυτό το ξέρω Βασίλη. Εχεις δίκιο. Αλλά λογικά δίνει η Samsung εγγύηση παντού. Δηλαδή αν κάποιος ζει Αμερική και ταξιδεύει θα πρέπει να το στειλει πίσω Αμερική? Δεν στέκει. Αλλά θα στείλω mail στη Samsung για σίγουρα. Το θέμα είναι από που να το πάρω. Μόνο ebay βλέπω

Λεωνιδας

Μόνο από Αμερική μπορώ? Και δεν πλήρωσε τελωνείο?

GEORGE

Συγνώμη. Dual Sim έκδοση, δεν έχει το Note 20 ultra?? Μέχρι στιγμής βλέπω στην αγορά μόνο Single Sim..!!

Νικος

Γιατί μου θυμίζει sony Xperia? Με γωνιες,πλακακι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones featured Sony Sony Xperia

Sony Xperia 1 VI: Αυτή θα είναι μάλλον η ημερομηνία αποκάλυψης της συσκευής

Πέρυσι, η Sony ανακοίνωσε το Xperia 1 V στις 11 Μαΐου πέρυσι και φαίνεται ότι και φέτος θα τηρήσει σχεδόν ακριβώς το ίδιο χρονοδιάγραμμα.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.