Samsung Galaxy Note 4 και Galaxy Note Edge [specs]

Νωρίτερα σήμερα η Samsung ανακοίνωσε τα δύο υπερόπλα της για τη σεζόν 2014-2015, το πολυαναμενόμενο Samsung Galaxy Note 4 και την έκπληξη Samsung Galaxy Note Edge. Μέσα από τον πίνακα που ακολουθεί θα μπορέσετε να λύσετε ολες τις απορίες σας σχετικά με τα τεχνικά χαρακτηριστικά τους.

, Samsung Galaxy Note 4 και Galaxy Note Edge [specs]

, Samsung Galaxy Note 4 και Galaxy Note Edge [specs]

, Samsung Galaxy Note 4 και Galaxy Note Edge [specs]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ευάγγελος

Άρχισαν επιτέλους να βγαίνουν τα υπερόπλα των εταιριών.
Μάλλον η samsung έθεσε την βάση!

konstantinos99

Δε βλεπω λογο υπαρξης του Note 4 μετα το Edge. Ακριβως τα ιδια χαρακτηριστικα με το δευτερο να προσφερει κατι το διαφορετικα, να ειναι πιο πιασαρικο κ πιθανον πιο πρακτικο αν το εκμεταλευτουν σωστα.

mike

λετε η πλαινη οθονη του edge να ειναι η μπαρα που τραβαμε απο πανω προς τα κατω;

Παναγιώτης

Αυτό ΝΑΙ είναι καινοτομία. ..
μπράβο Samsung (δώσε πόνο)

NLS

Γιατί δεν το έκαναν αδιάβροχο. 🙁 Γιατί ρε Samsung.

Conx

Κώστα το μόντελο με τον exynos 5433 θα κυκλοφορήσει Ευρώπη???

gpower

Ολα ειναι τουμπανο,το μονο που με χαλαει,ουτε ηχεια μπροστα ουτε αδιαβροχο οποτε γιατι τετοια χοντρα μπεζελ??

bill r

Πολύ σωστη επιλογή που έβγαλαν τις δύο αυτές εκδόσεις. Η κυρτοτητα του edge δεν μου αρέσει οπότε προτιμώ το κλασικό σχεδιασμό του note.

NLS

konstantinos99: Τι λες; Θα δεις ότι το edge θα πουλήσει πολύ λιγότερο από το “σκέτο” 4. Είναι καινοτομία, αλλά είναι και ένα πείραμα. Να δούμε συμβατότητες/ασυμβατότητες, πρακτική χρησιμότητα και ένα σωρό άλλα πράγματα…

mike: Όχι, είναι ανεξάρτητη οθονούλα με δικά της widgets κλπ.

Conx: Αμφιβάλλω.

gpower: Ε δεν τα λες και χοντρά… Μόνο το πάνω ίσως. Ήθελα να είναι αδιάβροχο πάντως.

bill: Όπως τα λες (για πολλούς).

bill r

Το home button δεν έχει αναγνώριση δαχτυλικου αποτυπωματος εε;

NLS

bill έχει.

tomtik

Άχρηστο για εμένα:
Το android πάει σε 64bit τι να την κάνω την 32bit CPU;
Θυμάμαι στην ταμπλέτα αναφοράς της Qualcomm να δουλεύει με αισθητήρες ήχου ο 805 και να αναγνωρίζει κείμενο από σημειώσεις που γράφονταν με στυλό δίπλα στην ταμπλέτα.Αρχ… υποστήριξη της λειτουργίας από Σαμσουνγκ.Μια φορά έκανα την μαλ… και πλήρωσα κατασκευαστή με μηδενική υποστήριξη αναβάθμισης λειτουργικού.Μόνο στοκ αντροιντ πλέον.

Giannos

Σαν κυκλωπας ειναι με
Την καμεραρα στην μεση της πλατης…απο desigh μυρωδιαδες στην sammy

Arrow

Μυρωδιαδες χαχαχχαχαχα ωραιος!!!!

MDntinos

Το ταμπλετοφωνο που αναστάτωσε την αγορα απλα έγινε πιο γαμηστερο. Για ολους τους υπολοιπους που τ σνομπαρουν απλα καθηστε με το μηλαρακι… Γαμαει κ αυτό. Φήμες λένε πως ίσως θα έχει multiwindow ( wow παλι θα καινοτομησει ). Σε 4 μηνες που θα έχει πεσει η τιμή του το τσιμπαω ΧΑΛΑΡΑ. ( Δείτε κ συγκρίνετε pricedrop sammy-apple – γτ πλέον μ αυτή τη συγκρινετεβοι περισσοτεροι )

Andrew

@ Arrow Σιγα Arrow εσυ και ο Giorgio Armani Υπερσχεδιαστες

Giannis

Νοταρα και τα μυαλα στα μπλεντερ !!!παμε για νεα bug arismata!!! Elegance και design μοναδικης ομορφιας!!!κιν μιν τσου εισαι μυρωδιας απο αισθητικη!!!πεντε μετανοιες στο αγιο τζωνυ αιβ !!!προ φαγητου παντα !!!

tiamat

το edge να δειτε που θα αφησει εποχη. ολοι για να ξεχωρισουν αυτο θα επιλεγουν και οχι το κανονικο note 4 -να το θυμηθειτε αυτο που λεω!

ειναι κατι πραγματικα καινουριο και δροσερο,ενω δε του λειπει τιποτα απο specs .

Jimyb3

Τελικά εδώ σε εμάς θα έρθει η exynos ή η snapdragon εκδοση. Όπου τις έχουν συγκρίνει φαίνεται καλύτερη η exynos έκδοση.

ιωαννης

δεν εχει usb 3 που ελεγε

Solon

Σχεδιαστικά το Edge είναι πραγματικά υπέροχο. Πρακτικά όμως τι γίνετε με τις εφαρμογές που δεν προβλέπουν την καμπυλότητα της οθόνης του; Η πείρα μου λέει μακριά από περίεργες αναλογίες οθονών. Όποιος θέλει να το αγοράσει καλά θα ήταν να περιμένει μερικούς μήνες να δει αν θα παρουσιαστούν προβλήματα σε εφαρμογές και κατά πόσον θα τα λύσει η Sammy. Αν ήξερα πάντως ότι δεν έχει προβλήματα θα το προτιμούσα από το απλό Note.

Διονύσης

Σαν τα prime S5 και G3 ειναι πάνω κάτω και ίδιο με το Note 3 (το μεταλλικό γύρω γύρω είναι πολύ μικρή αλλαγή δεν λέει τίποτα) και είναι και πανάκριβω…Περιμένεται για Nexus 6 στην μισή τιμή η κάτι άλλο, όλα καλά είναι ποιά τόσα χρήματα με τέτοια κρίση ενώ μπορείς να πάρεισ τα ίδια spec πιο φτηνά δεν…

Antonis

Κώστα θα ήθελα να μου πεις, αν θα βγει έκδοση με τον exynos 5433 που θα είναι 64bit και αν θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη ή όχι…Αν όχι το note είναι ουσιαστικά άχρηστο μια που περνάμε σιγά σιγά σε 64bit λειτουργικό από τον Ιανουάριο και με το android L.

kelloggs

Το νοτε 4 εσπειρε ο βασιλιάς στον θρονο του ξανα δεν εχω κατι παραπανω να προσθέσω. Αλλα ρε antonis για πες και σε μας ποσο χρησιμο ειναι το 64 bit? τι να το κανεις? Για να λες εχω 64 (μωρε συμφωνω και εγω θα ήθελα 64 αλλα δεν με απονθαρρυνει να το αγορασω) αλλα τι να το κάνεις να πεζεις angry bird (16 bit?) Αφου δεν θα βγουν μεχρι το 16 64 bit εφαρμογές, απο οτι καταλαβαμε στην συγκέντρωση που εγινε στο las vegas των developer community. Μην σου πω το πρωτο οριτζιναλ 64bit θα βγει απο την σαμσουνγκ. Δεν μπορει ολες ετερειες απο τι ανακοινώθηκε χτες και σημερα να εχουν 64 με 2 και 3 gb ram ΘΕΛΕΙ 4 GB RAM ενα καθαρο 64 συστημα. Για αυτο τον Οκτώβριο η σαμσουνγκ θα εχει μια ακομα παρουσίαση που πιστευω θα παρουσιασει το 64 bit exynos νοτε 4 version (μα γι αυτο τον παράγει 64 ειναι) με 4gb ram και αυτην θα ειναι η ποιο ακριβη σειρα και ετσι θα τελειωσει με τα μικρο updates που βγαζει 1000αδεσ μοντέλα. Φαντασου 2 με το edge snap 805 kai 3 gb ram και 2 με 64 και 4 gb ram δλδ 4 μοντελα… Συνέχεια »

manolinio7

Καιρος ητανε να παρω το 3..!! Παιδια μη παρετε κινητο τωρα εαν δεν εχει 64 bit γιατι ειναι αχρηστο.. τι αλλο θα ακουσουμε παλι σημερα

Λεωνίδας

Οι διαφορές με το note 3 είναι δηλαδή οι εξής: Μεταλλικό περίβλημα, καλύτερη κάμερα μπροστινή και πίσω, νέος επεξεργαστής, υψηλότερη ανάλυση οθόνης, καλύτερη λειτουργία του s pen, ταχύτερος χρόνος φόρτισης, δακτυλικό αποτύπωμα…Αυτά τουλάχιστον εντόπισα εγώ εν ολίγοις…

ΔΗΜΤΗΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Φοβερα και τα δύο. Μπράβο στη Samsung που επιτέλους αρχισε να λαμβάνει υποψη της του καταναλωτές της. Ειδικά το Edge ειναι απίστευτο.

k.boug

Βλεπω καταργησε τα ηχεια απο κατω και τα εβαλε απο πισω κατι που για μενα ειναι αρνητικο..
Οπως επισης και το usb3..που φορτιζει στο 1/3 του χρονου..
τριπλασιο(!!!) sar παμε καλα?
για μενα τελος συσκευες με δακτυλικο αποτυπωμα αποτελουν λογω αποφυγης
αν εξαιρεσεις την καμερα και ουσιαστικα το OIS αντε και το μεταλλικο περιβλημα,
το note 3 δεν εχει κατι να ζηλεψει..
μην ακουσω για επεργαστες δεν υπαρχει κατι που δεν κανει το ν3
ή για οθονη λιγοι θα καταλαβουν την διαφορα..
δεν βλεπω λογω αναβαθμισης απο ν3 και αυτο ειναι καλο!
Οσο και να ανεβει ο ανταγωνισμος η σειρα Note παιζει μονη και ειναι βασιλιας για ενα χρονο ακομα

Mary

Το καλύτερο που έχω δει. Εδώ τα χαρακτηριστικά
https://versus.com/en/samsung-galaxy-note-edge-vs-apple-iphone-6

nikos

ποσο μουφα αυτα τα sumsung ποσο πια !πολλα χρονια πισω σε θεματα design!πλαστικουρες κ κακασχημα!απορω με αυτους που τα παιρνουνε!ντροπη σου sumsung

sosimple

Κατι δεν πάει καλα εδω, ή ειναι ιδεα μου? Ειναι λιγο μεγαλύτερο απο το note 3 παρολο οτι εχει λιγο μικρότερη οθονη, και έχει και μικρότερη μπαταρια?

Ioannis

Ρε πάρτε το χαμπάρι όλοι…. και η γιγάντια όπως την αποκαλείται samsung απο την google κρέμεται, στο τέλος πάντα υπάρχει ένας Αμερικανός και πιο πιθανώς ειναι να τα βρούνε google apple παρά Apple Samsung αν δεν κάνω λάθος είδη συνεργάζονται κιόλας πάνω σε μια εταιρία που έχει να κάνει με αποκατάσταση σε θέματα υγείας .οποτε και η samsung για τους αμερικανούς δουλεύουν…χαχαχα

Χρήστος

Κανένας απο εσάς δεν παρατήρησε ότι το Edge δεν βολεύει τους αριστερόχειρες? Η κυρτή οθόνη θα βγεί και απο την άλλη πλευρά? Οπότε πιστεύω ότι αυτή τη φορά η Samsung έκανε ένα μικρό φάουλ. Οπότε καινοτομία ΝΑΙ αλλά ΟΧΙ για όλους. Θα το δοκίμαζα όμως ευχαρίστως!!

Δονάτος

Πολύ καλό το Note 4 και πολύ ωραίο concept το edge. Και για όσους λέμε ότι το Note 4 είναι πολύ μεγαλύτερο από το Note 3 που είχε διαστάσεις 151.2 x 79.2 x 8.3 mm, το Note 4 έχει διαστάσεις 153.5 x 78.6 x 8.5 mm. Συμφωνώ βέβαια ότι θα έπρεπε να είναι αδιάβροχο, και να έχει usb 3.0 όπως το Note 3.

Κωνσταντίνος

Ας δούμε πρώτα το hands on και μετά βλέπουμε

Beholder

To SAR από το 0.29 του Note 3 πήγε στο 0.72 στο Note 4 !
Αυτά κάνουν τα μεταλλικά πλαίσια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones featured Nothing

H Nothing ενσωματώνει το ChatGPT της OpenAI στα τηλέφωνά της με το Nothing OS 2.5.5

Το Nothing Phone (2a) έχει ήδη πάρει το Nothing OS 2.5.5 με βελτιώσεις κάμερας, διορθώσεις σφαλμάτων και το security patch Απριλίου.