Samsung Galaxy Note 4, πληροφορίες για έκδοση με Snapdragon 810

Το Samsung Galaxy Note 4 είναι διαθέσιμο σε δυο εκδόσεις μια με octa-core Exynos 7 Octa και μια με quad-core Snapdragon 805. Όσον αφορά στις δυο αυτές εκδόσεις η κάθε μια έχει τα αδύναμα και τα δυνατά της σημεία. Τι θα λέγατε όμως και για μια τρίτη έκδοση η οποία θα έρθει με τον Snapdragon 810;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του SamMobile το Samsung Galaxy Note 4 ίσως να έρθει με το επερχόμενο “τέρας” της Qualcomm το οποίο θα κάνει το ντεμπούτο του το πρώτο μισό του 2015, όπως επιβεβαίωσε η Qualcomm. Όμως η έκδοση αυτή λέγεται ότι προορίζεται για συγκεκριμένους παρόχους της Νοτίου Κορέας.

Σε αντίθεση με τον Snapdragon 805 ο οποίος έχει quad-core CPU και Adreno 420 GPU, ο Snapdragon 810 χρησιμοποιεί 64-bit octa-core CPU ARM big.LITTLE και Adreno 430 GPU.

Ωστόσο τα κακά νέα είναι ότι η έκδοση αυτή προορίζεται για συγκεκριμένους παρόχους της Νοτίου Κορέας, όμως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε πως θα τα πάει ο Snapdragon 810 σε σύγκριση με τον Exynos 7 Octa επεξεργαστή μιας και έχουν παρόμοια διαμόρφωση CPU.

samsung galaxy note 4 snapdragon 810, Samsung Galaxy Note 4, πληροφορίες για έκδοση με Snapdragon 810

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιωργος Παππας

Δεν υπαρχει νοημα.. Αν θελουν να βαλουν snapdragon 810 ας τον βαλουν στο galaxy s6, το note 4 εχει snapdragon 805, δεν υπαρχει λογος να το μπλεξουν ετσι το πραγμα, αφου ουσιαστικα μιλαμε για 2 συσκευες ξεχωριστες!

Sot11

‘Galaxy note 4, πληροφορίες για άλλες 50 εκδόσεις χωρίς καμία ουσιαστική αλλαγή’

Batel

Όταν υπάρχουν 50 εκδόσεις έχεις 50 επιλογές , αλλιώς πας σαν το πρόβατο για υποδεέστερα κινητά που σου δίνουν μόλις 1-2 επιλογές (βλέπε crapple) και λες και ευχαριστώ λόγω ασχετοσύνης.

inblx

Γιατί ρε φιλέ να το αφήσουν? Και πως μπλέκεται το πράγμα δηλαδή δεν κατάλαβα? Γιατί με μην βγει μια “plus” έκδοση ας πούμε με τον 64bit επεξεργαστη της Qualcomm, και όταν με το καλό πάρει την αναβάθμιση σε lollipop, να υποστηρίζει φουλ το λειτουργικό, μιας και ο 64bitος Exynos της είναι κλειδωμένος στα 32….. Εμένα μου φαίνεται πολύ καλη κίνηση , όχι μόνο τις Samsung αλλά και σε άλλες εταιρίες, να μην αλλάζουν τα ήδη ωραία design που έχουν τα κινητά, αλλά να αλλάζουν τους επεξεργαστές για να υπάρχει μελλοντική υποστήριξη και για να πέφτουν και οι τιμές στα παλιότερα μοντέλα. Το τέλειο θα ήταν, η κάθε εταιρία, στα flagship μοντέλα, να βγάζει δύο επιλογές, με δύο επεξεργαστές. Όπως έγινε και με το Note 4. Αλλά χωρίς να υπάρχει ο ανταγωνισμός μεταξύ επεξεργαστών. Απλα ο ένας να είναι φτηνότερος απο τον άλλον, και ταυτόχρονα να έχει καλύτερη αυτονομία. Αυτό για εμένα θα ήταν το τέλειο. Περίπου το ίδιο κανει και η apple με την S line ας πούμε. Που σε κάθε iPhone πλεον βγάζει και την “S” έκδοση με το ίδιο design, αλλά με πιο δυνατό επεξεργαστη, καλύτερη κάμερα κτλ… Σε πολλά ποστ μου αναφέρω την στρατηγική που έχει η… Συνέχεια »

Κωστας

να ενημερωσω για οσους δεν το ξερουν οτι ο exynos θα ξεκλειδωθει με το λολιποπ στα 64-bit! εχει ανακοινωθει και στο xda !

αποστολος

να ρωτησω μηπως γνωριζει καποιος τισ διαφορες του EXYNOS μοντελου με αυτο του Snapdragon 805 >?????

Κώστας Βλαχάκης

αποστολος, Διάβασε τη σχετική συζήτηση σε αυτό το post https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-note-4-unboxing-techblogtv-2572

αποστολος

ευχαριστω και κωστα και μπραβo για την πολυ καλη δουλεια που κανεις με το καναλι

NtinosMD

Ενταξει προφανως το προνομιο με τον 810 και τον νεο exynos ( και 4GB ram ισως και να ειναι πιο πιθανο πλεον στο note 4 ) θα τα εχουν αποκλειστικα οι Κορεατες οπως και με το galaxy s5 lte A G906S που φοραει τον 805 αντι του 801 με 3gb ram και 2Κ oθονη. Κριμα που δεν θα κυκλοφορησουν αυτα εντος Ευρωπης.

Αναστασιος

Αντε να το παρουμε και εμεις με τον snap 810 ομως, καλη κινηση.

Nikos

Ότι επεξεργαστή και να βάλουν , το νοτε 4 όπως και το νοτε 3 είναι φανταστικά τηλέφωνα.

vaggbaba

δεν πειραζει ασ βγει και γρηγορα να πεσουν οι τιμες στα προηγουμενα μοντελα

YES!!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.