Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο

Εχθές έγινε η μεγάλη ανακοίνωση του phablet ναυαρχίδα Samsung Galaxy Note 5, στο οποίο η Samsung έκανε στροφή χρησιμοποιώντας πιο premium υλικά κατασκευής όπως έκανε και στα Samsung Galaxy S6 και Samsung Galaxy S6 Edge. Αυτό όμως σημαίνει ότι για χάρη του design έπρεπε να γίνουν κάποιες θυσίες όπως είναι για παράδειγμα η αποσπώμενη μπαταρία.

Το Samsung Galaxy Note 5 είναι σίγουρα μια από τις πιο δυνατές επιλογές της αγοράς με οθόνη Super AMOLED 5.7 ιντσών ανάλυσης 1440×2560 pixels, 518 ppi, οκταπύρηνο επεξεργαστή Exynos 7420, μνήμη RAM 4GB, κάμερα 16 Megapixel και μπαταρία 3000mAh. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες παραπονιούνται για κάποιες αλλαγές που έκανε φέτος η Samsung.

Τι θα μπορούσε όμως να έχει το Note 5 για να θεωρείται ακόμη καλύτερο;

Αποσπώμενη μπαταρία

Με το Note 5 η Samsung φάνηκε ότι ήθελε να επικεντρωθεί στο design και έφτιαξε ένα κομψό phablet με την χρήση μετάλλου και γυαλιού. Αυτό όμως έχει ως αποτέλεσμα την θυσία της αποσπώμενης μπαταρίας. Οι χρήστες δεν μπορούν να αλλάξουν πλέον μόνοι τους την μπαταρία όταν ξεκινήσει να φθείρεται ή χαλάσει εντελώς.

Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο, Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο

Μεγαλύτερη μπαταρία

Το Samsung Galaxy Note 4 έχει ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία 3220mAh από την 3000mAh μπαταρία του Samsung Galaxy Note 5, που σημαίνει 7% μείωση της χωρητικότητας. Αν και δεν περιμένουμε να υπάρχει διαφορά στην αντοχή, σίγουρα θα θέλαμε να δούμε μια μεγαλύτερη μπαταρία, όπως είχε ακουστεί για παράδειγμα στα leaks για μπαταρία στα 4000mAh.

Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο, Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο

Υποδοχή για κάρτα microSD

Κάτι που δυσαρέστησε πολλούς είναι η αφαίρεση υποδοχής για κάρτες microSD από τη σειρά Note. Αυτό σημαίνει ότι όποιος θέλει μεγαλύτερη χωρητικότητα από 32GB, πρέπει να πάει στο μοντέλο των 64GB δίνοντας περισσότερα χρήματα, απ ότι θα έκανε αν χρησιμοποιούσε μια microSD. Αυτό είναι ένα ακόμη χαρακτηριστικό που δανείστηκε η Samsung από τα Galaxy S6.

Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο, Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο

Μοντέλο με χωρητικότητα 128GB

Εκτός από την αφαίρεση υποδοχής για κάρτες microSD, η Samsung φάνηκε εχθές να καταργεί και την έκδοση με τα 128GB ενσωματωμένη μνήμη κυκλοφορώντας μόνο 32 και 64GB. Αν και τα 64GB για τους περισσότερους είναι αρκετά, υπάρχουν κάποιοι που θέλουν μεγαλύτερη χωρητικότητα στο Note 5 τους βάζοντας video, τραγούδια κλπ. Ωστόσο, έχουν ακουστεί φήμες ότι μπορεί να μην καταργηθεί τελικά η έκδοση των 128GB, μένει να δούμε τι θα κάνει τελικά η Samsung.

Update: Θα υπάρχει και 128GB έκδοση

Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο, Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο

Αδιάβροχο

Αν και από πολλούς δεν θεωρείται απαραίτητο χαρακτηριστικό, δεν θα ήταν άσχημο να βλέπαμε μια IP67 πιστοποίηση στο Samsung Galaxy Note 5.

Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο, Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο

Θύρα USB Type-C

Η Θύρα USB Type-C είναι πιο βολική στην χρήση και οι κατασκευαστές ξεκινούν να την ενσωματώνουν σιγά σιγά στα κινητά τους. Μελλοντικά περιμένουμε να το κάνει και η Samsung, αλλά φαίνεται δεν ήταν έτοιμη για το Galaxy Note 5.

Εσείς ποιο από τα παραπάνω θα θέλατε να δείτε;

Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο, Samsung Galaxy Note 5: Specs που θα το έκαναν καλύτερο

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
jim

Αποσπωμενη μπαταρια, θυρα micro sd,type c

Παναγιώτης

Μπαταρία 4100 έστω και μη αποσπώμενη.
Κάρτα sd
Μικρότερη τιμή

Γ.Κ

Πραγματικά με κουρασε η samsung. Αν δεν είχε τόσό χαμηλο sar , ούτε θά ξανα ασχολούμουν μαζί της. Τεράστια απογοήτευση.

Costas

Νικο έχει ένα κουμπάκι στο πληκτρολόγιο δίπλα στο λ που βαζει τόνους, μάλλον το έχεις πατημένο! Το μόνο που με χάλασε είναι ότι δεν έχει sd, η μπαταρία που δεν είναι αφαιρούμενη δεν είναι τόσο μεγάλο μειονέκτημα για μένα.

kostasb16b

Το μόνο που θεωρώ παράλογο είναι γιατί δεν βαλαν το καινούργιο Usb c

Τα άλλα τόσο καιρό γκρινιάζαμε γιατι δεν έβγαινε με καλύτερα υλικά με ότι αυτό σημαίνει για μπαταρία και SD

Η φετινή μπαταρία θα έχει την απόδοση τίς περσινής σε μικρότερο μέγεθος και αρα και μικροτερο μεγεθος και το κινητό
Πέρσι λέγατε ότι είναι κτήνος σε μπαταρία το note4

Πολύ όμορφο!

ΓιώργοςMclaren

ir blaster θα επρεπε να ειχε και μπαταρια μεγαλυτερη και sd

alexis touba

Αυτο που μου τη δηνει ειναι οτι πριν απο αυτο ολοι κραζανε για υλικα κατασκευης και σχεδιασμο μαπα της σαμσουνκ ενο τωρα γηνεται παλι το ιδιο .Αυτο που εχω καταλαβει ειναι οτι δε γηνεται να ταχεις ολα.Κατι πρεπει να θυσιασεις για να αναδηξεις καποιο αλλο χαρακτηριστικο.Εγωνπροτημουσα αποσπωμενη μπαταρια sd μπαταρια 4000 για πλακα με αυτα που εχει πανω το κηνητο και fust charge σε και μησι ωρα.Να βγαλει τον καρδιακο παλμο και να βαλει δαχτυλικο τυπου mate7 και να εχει αντοχη σκονη νερο.Πολυ πιο καλα για μενα γνωμη μου.

Solon

Μετά από αυτό πάω βολίδα για δίκαρτο κινέζικο phablet με microSD και Premium υλικά (ναι, οι κινέζοι δεν βγάζουν μόνο πλαστικούρες) και θα μου βγει και 350-400 ευρώ.

Θεμης

Εγω θα ήθελα να ηταν αδιάβροχο να είχε μεγαλητερη μπαταρία και micro sd και κάτι ακόμα να έβγαινε έκδοση Samsung galaxy note 5 edge

Θοδωρής

Μου προκαλεί μεγάλη απορία για ποιο λόγο βγήκε το s6 edge+ και το note5 αφού έχουν ακριβώς το ίδιο μέγεθος και τα ίδια χαρακτηριστικά.
Μόνη διαφορά το πενάκι δηλαδή.

Nick

Με λίγα λόγια πρόκειται (σχεδόν) για ένα μεγαλύτερο S6…
Το βασικότερο: Αυτό το αστείο με την μπαταρία που γίνεται όλο και μικρότερη, πρέπει να σταματήσει!
Προσωπικά και τα 32Giga μου είναι αρκετά, αλλά η micro SD θα ήταν χρήσιμη….

Ελπίζω το S7 να είναι καλύτερο.

Πάντως παρατηρώ μια πτώση στην αγορά των κινητών από τις λεγόμενες ναυαρχίδες του χώρου. Το καινούριο HTC ήταν κάκιστο. Το LG το περίμενα πολύ καλύτερο, το iPhone έχει μείνει χρόνια πίσω και η Samsung αλλάζει τα σχέδια της και κάνει τα κινητά ομορφότερα, αλλά στα specs έχει γίνει πολύ προβλέψιμη.

zois

τιποτα ολα καλα το μονο που καπος μου ξυνισε εμενα ειναι μονο η χωρητικοτητα της μπαταριας θα επρεπε τουλαχιστον να βαζανε μια τον 4000 χιλιαδων και μπορουσαν ανετα να το κανουν γιατι το κινητο εχει και ενα α μεγεθος αλα και ενα επισης α παχος εκει πραγματικα θεωρω την samsung αδικαιολογιτη ειχα το g2 της lg και η μπαταρια μου κρατουσε 2 μερες με κανονικη χρηση ακομα και μετα απο ενα χρονο τωρα εχω το s6 και με την ιδια χρηση θελη φορτισμα καθε μερα και καποιες φορες και 2 φορες την ημερα ευτηχος που εχει γρηγορη φορτιση και καπος παλευεται και πιστευω το ιδιο θα ισχυει και για το νοτε 5 μπορη να εχει 450 παραπανω μπαταρια αλα εχει 0.6 ιντσες μεγαλυτερη οθονη και συν το πενακι οποτε η αυτονομια θα ειναι σχεδον ιδια με του s6 θα θελει με νορμαλ χρηση για τον πρωτο χρονο 1 με 2 φορες την ημερα και για τον δευτερο χρονο 3 φορες φορτισμα την ημερα ενω με μια τον 4000 χιλιαδων θα ηθελε 1 φορα καθε δυο μερες για τον προτο χρονο και μια φορα την ημερα για τον δευτερο μεγαλο φαουλ να μην βαλη μεγαλυτερη μπαταρια η samsung.

dialteo

@nikos note3
Η φωτεινότητα φταίει και για τα κεφαλαία να υποθέσω

Versavel

Σαν κάτοχος Νote 2, και βλέποντας το νέο Νote 5 αποφάσισα να κοιτάξω ζεστά το Note 4 το οποίο σε λίγους μήνες θα πάει κάτω από τα 500€. Αν πάρουμε τα πράγματα ανάποδα και έβγαινε πρώτα το Note 5 και μετά το Note 4, και σας έλεγαν αντί για 4G RAM θα έχετε 3G RAM, και αντί για 8 πυρήνες θα έχετε 4, αλλά στην μισή τιμή, ποιό θα αγοράζατε; Νομίζω οι περισσότεροι θα έπαιρναν το Note 4… Τα δύο smartphones δεν έχουν χαώδεις διαφορές. Ίσα ίσα που το 4 έχει αρκετά πλεονεκτήματα παραπάνω. Αυτό μόνο η Samsung μπορούσε να το καταφέρει! Να οδηγεί δηλαδή τους πελάτες της στο προηγούμενο μοντέλο!

george

Απο οτι εχω ακουσει χωρις να γνωριζω ο ιδιος στο εξωτερικο τα πακετα internet ειναι ιδιαιτερα φθηνα με καλες ταχυτητες κ αποθηκη εχουν τον χωρο στα cloud.οποτε εξωτερικες μνημες ξεχαστε τες,για αυτο κ το g4 παει ακλαφτο ποιος νιαζετε για εξωτερικη μνημη στο αμερικα κ την ευρωπη μονο εδω μπανανια πλευρα ας ειναι καλα οι παροχοι κ το κρατος που δεν εχει νομους κ αισχροκερδουν.αλλα αποσπομενη μπαταρια ενα θηριο που μπορεις να κρατησεις κ 4 κ5 ετη (βλεπε νοτε2) επρεπε να ειχε σιγουρα.

,Pavlos M

Απο το κακό στο χειροτερο πανε τα τηλεφωνα της samsung γι αυτό κ οι πωλησεις πέφτουν.Κονομισανε καλά στις αρχές κ τώρα κανουν οτι γουσταρουν αντί να κάνουν μια έρευνα αγοράς να δουν τι θέλει ο πελάτης.Απο τα παραπανω χαρακτηριστικα χρειάζονται ολα.σε 5-6 χρονακια θα τα βαλει στα τηλέφωνα της.μέχρι τοτε οι κινέζοι θα κανουν παπάδες.xiaomi,,oneplus,meizu και αγιος ο θεός….και σε μισές τιμες ηη πιο κάτω.έχουν τελειώσει samsung και λοιποί..

prankster

Ολα τα παραπανω και εναν 7422 να ειχε μεσα τον επεξεργαστη all in one ο οποιος εξοικονομει 30% μπαταρια και προφανως ποιο δυνατος ακομα απο τον 7420…. αλλα απο την στιγμη που δεν εχει αντιπαλο προφανως θα αναπαυτει λιγο. αφου μεχρι και ο σναπ820 που περασε τα τεστ παλι χανει απο τον 7420 ποιος ο λογος για 7422 οποτε παμε για σ7

beer

Exynos 7422

Darth

μεγαλύτερη μπαταρία 4000 4200 (κάτι σαν το mate 7)

καλύτερη μπαταρία ποιοτικά (γιατί samsung μας εχει συνηθίσει στης μπαταρίες που φουσκώνουν για πλάκα)……. αν θέλει να παραμείνει στης σαβουρομπατααριες της ας της κάνει αποσπωμενες τοτε αλλιώς ας ανέβει level (ιδι εχω δει κατι galaxy a5 και a3 να χαλάει η μπαταρία…….. και ειναι αρκετά φρέσκα

micro sd (καθαρά για ultimedia use)

ir blaster

usb type c

ανθρώπινη τιμή (γιατί 1000 ευρω για 32 και 1100 για 64 ειναι ……….. το λιγότερο αστείο ειναι και μαλιστα κακόγουστο )

Darth

@george cloud για 3 λογους δεν θα το προτιμούσα 1. 128 gb (Που το ψάχνουμε εμείς η power users) ειναι για την ωρα ακριβό (σε σχέση με την msd) 3.5 ευρω μηνα παει και αν δεν πλυροσεις τρος ακυρο (δεν μπορεις δλδ να πλυροσεις πχ 40 ευρω και να το εχεις για παντα 2. σχεδόν κανείς δεν παρέχει 2 end encrypted storage (ουσιαστικά τα αρχεία σου γίνονται κόσκινο από κυβερνήσεις εταιρείες κλπ κλπ………. με λίγα λογια τπτ δεν μένει κρυφό) 3.μπαταρία με χριση cloud παει…………….. συνενφα….. (μια φορά ανέβασα ένα video 2γβ 10 λεπτών από camera με 4g στο cloud απο το g3 απο 80% με πιγε 32 και συσκευη ΕΥΡΑΖΕ) με λίγα λόγια…. όταν θα υπαρχουν κινιτα με μπαταρίες 8000 mha και πάνω, με storage που το αγοράζεις μια φορά και το εχεις και να ειναι πλήρως encrypted τοτε ναι κάτι γίνεται μεχρι τοτε μόνο σαν λύση ανάγκης το βλεπω και αν…………. g4 για δυο λόγους πήγε ακλαφτο (3 βασικά) 1. ανύπαρκτο marketing (κόσμος ειναι πρόβατο θέλει να του το χώσουν στην μάπα όμορφα) 2. μπαταρία για τα κλάματα (χειρότερη απο το g3……… ναι εδώ έχασε και τους power users) 3. ειναι άσχημο (ουτε δλδ την μερίδα κόσμου που… Συνέχεια »

Ante_geia

Note 4 another year !!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.