Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Το νέο Samsung Galaxy Note 7 κυκλοφόρησε μόλις πριν δύο ημέρες, βασίζεται είτε σε Snapdragon 820, είτε σε Exynos 8890 – ανάλογα την περιοχή – και ενσωματώνει 4GB μνήμης RAM. Οι πρώτες μετρήσεις ξεκίνησαν και έχουμε νούμερα.

Οι μετρήσεις δε, είναι από την έκδοση με τον Exynos επεξεργαστή, την έκδοση δηλαδή που θα κυκλοφορήσει στην Ευρωπαϊκή αγορά και όχι εκείνη με τον Snapdragon που θα γίνει διαθέσιμη στις ΗΠΑ. Όπως θα δείτε είναι πολύ κοντά με το μικρό αδερφάκι του, Galaxy S7, λογικό μετά την επιλογή της Samsung να κυκλοφορήσει και το Note 7 με την ίδια ποσότητα μνήμης αλλά και τον ίδιο επεξεργαστή με τη ναυαρχίδα των smartphone της.

Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Samsung Galaxy Note 7, Samsung Galaxy Note 7: Τα πρώτα benchmarks

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
VasiliS7edge

Από τότε που ή Samsung δεν φιγουράρει στην πρώτη θέση των benchmarks το λειτουργικό ρολαρει πολύ καλύτερα

Denis XD

Σε σύγκριση με τις παλιές τους συσκευές, μάπα το καρπούζι. Θα μου πεις Sammy είναι, μάπα θα ήταν έτσι και αλλιώς. Αλλά να βλέπω το παλιό τους S7 να βάζει κάτω το note, απλά για τον πεογλου.

xTatty

@Denis XD

To Note 7 με το S7 έχουν τον ίδιο επεξεργαστή και μνήμη. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί περίμενες πολύ καλύτερες επιδόσεις. Ίσως επειδή είναι λίγο πιο καινούργιο μοντέλο; Αλλά το S7 δεν το λες και παλιό! Πρέπει να βγάλουμε από το μυαλό μας την νοοτροπία καινούργιο κινητό=καινούργιος επεξεργαστής! Οι επεξεργαστές πλέον σε αυτές τις κατηγορίες είναι ούτως ή άλλως πανίσχυροι. Για πιο λόγο να βάλει κάτι πιο δυνατό; Μόνο για τις εντυπώσεις;!;!

Μήπως δοκίμασες το S7 και σου φάνηκε αργό ή μάπα; Πρώτα δοκιμάζουμε κάτι και μετά του βάζουμε ετικέτες! Αν πάλι το δοκίμασες και σου φαίνεται μάπα, τότε πες μας πιο κινητό πήρες που το θεωρείς καλύτερο του S7 να το πάρουμε και εμείς!

Αν πάλι δεν συμπαθείς την Samsung, δικαίωμα σου είναι, αλλά δεν είναι τυχαία η πρώτη σε πωλήσεις παγκοσμίως…

Nick

Το moto Z κενταει!!!

Nikos

Δίνει πόνο η Samsung. Αν συνέχιση έτσι θα γίνει μονοπώλιο.

Makis

Denis + 1, Μοντέλο του 2012 το SE του ρίχνει ξύλο για πλάκα σε single core και Manhattan 3.0.

Αιμίλιο

Γεια σας παιδια. Μια ερώτηση; Σκέφτομαι να αγοράσω το note 7 η το iPhone 7 plus. Δεν σας κρίνω ότι δεν εχω την παραμικρή ιδέα ποιο ειναι ανώτερο. Ποιο απο τα δυο θα μου συνιστουσατε να επιλέξω? ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

JohnWave

@Αιμίλιε , δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα το iphone 7 plus. Bάσει πάντως των όσων έχουμε δει τα 2 τελευταία χρόνια η samsung συσκευή θα υπερέχει σίγουρα σε αναλογία οθόνης/μεγέθους συσκευής ( = μικρότερα bezels), θα υπερέχει σίγουρα σε οθόνη και πολύ πιθανόν σε κάμερα και μπαταρία. Ο μόνος τομέας που ίσως χάσουν τα Note 7 και S7 Edge από το iphone 7 plus, ίσως να είναι η απόδοση του επεξεργαστή σε εφαρμογές που απαιτούν χρήση 1 πυρήνα.

Γενικά τα iphone είναι πολύ καλές συσκευές αλλά τα 2 τελευταία χρόνια η Samsung έχει καταφέρει να τα ξεπεράσει σε όλους τους σημαντικούς τομείς. Παράλληλα το android έχει πάψει να λαγκάρει στις ναυαρχίδες οπότε ακόμα και αυτό το πλεονέκτημα που είχαν παλιότερα τα iphones έχει εξαλειφθεί. Πάντως επαναλαμβάνω ότι αυτά που γράφω βασίζονται στην εμπειρία των 2 τελευταίων ετών. Δεν ξέρω αν η Apple κάνει κάποιο μπαμ φέτος αλλά το πιο πιθανό είναι να μην κάνει.

John

Που ειναι το Ζte Axon 7?

Makis

Σωστός ο John Wave, αντικειμενικός, να προσθέσω καλύτερη υποστήριξη η Apple στις αναβαθμίσεις, υψηλότερη μεταπωλητική αξία το Apple. Εγώ βαρέθηκα τα μεγάλα, είχα Note I, κορεάτικο με 4G LTE, θα επιστρέψω σε κάτι με τέσσερις ίντσες, μικρό, βολικό. Έτσι κι αλλιώς όπως και να το κάνουμε και έξι ίντσες οθόνη σε smartphone, πάλι θα ψάχνεις το laptop κάποια στιγμή, οπότε ένα μικρό και σφαίρα για τα βασικά, και τα υπόλοιπα, σπίτι. Εκτός θέματος, αλλά επειδή σκέφτεσαι για το plus…

Νίκος Z5

Άποψη μου πάντα αλλά αυτό με τις επιδόσεις δεν έχει κανένα νόημα εδώ και πολύ καιρό. Όλες οι εφαρμογές τρέχουν άνετα και καλά σε chip όπως οι snapdragon 800-1 και μετά ή mediatek helio x10. Όπα πάνε μια χαρά.Επισης το ίδιο ισχύει και με ram 3 gb. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα όπως οθόνες κάμερες μπαταρια ποιότητα κατασκευής κλπ έχουν μια σημασία. Ας μην το κουράζουμε τόσο το θέμα. Ή μήπως κάποιος έχει εφαρμογή η οποία δεν τρέχει άνετα σε κάποιο από αυτά τα
Chip;

Chris_BMW

Φίλε Αιμίλιο @ Έρχομαι κ εγώ να προσθέσω οτι στο μονο που θα υπερέχει σίγουρα το note 7 θα είναι η οθόνη! Κ μονο αυτό .-Σε ολα τα υπόλοιπα το 7 plus ή pro (θεωρητικά)θα είναι καλύτερο . Στην πράξη βεβαια κ όχι σε αριθμούς καθότι αυτοί δεν ανταποκρίνονται πάντα στην αλήθεια .Πιο δυνατός επεξεργαστής , μάλλον καλύτερη κάμερα (καθότι θα έχει διπλή πίσω )πολυ καλύτερο ήχο κ σε επίπεδο ακουστικών κ σε ποιότητα των στερεοφωνικών ηχείων ( σύμφωνα με τις φήμες)Υποστήριξη για τουλάχιστον 5 χρονια σε αναβαθμίσεις κ αδιάβροχο οπως κ το note βεβαια . Η μεγάλη διαφορά τωρα έγκειται στο γεγονός οτι το ένα τρέχει android (με δυνατότητα παραμετροποίησης ) κ το άλλο iOS ( κλειστό λειτουργικό ) με λίγα λόγια στο note κανεις κ κατεβάζεις ο,τι θέλεις στο I phone εισαι περιορισμένος . Επίσης το note έχει κ επιπλέον λειτουργίες με το πενάκι αλλα το ίδιο ισχύει κ στο I phone με το 3D Touch.Εγω θα σου πρότεινα το I phone 7 plus ή pro αν δεν έχεις θέμα χρημάτων ( καθότι θα παίζει κοντά στα 900€) αλλα κ κλειστού λειτουργικού.Αλλιως αν τα χρήματα παίζουν κάποιο ρόλο κ θέλεις πιο παραμετροποιησιμο λειτουργικό πας κατευθείαν σε s7 edge… Συνέχεια »

χρηστος

αυτο που ειπες για την καμερα δεν στεκει καν αστο το αθλημα

Denis XD

Μωρό μ είναι απλό αυτό που λέω, μιλάμε για το note που η Sammy τα δίνει όλα για ολ. Δεν βγάζει νόημα να μην πατάει τα s7. Δεν λέω από ένα σημείο κ μετά είναι απλά αριθμοί αφού είναι τα κινητά μας τόσο δηνατα που ξεπερνάνε υπερυπολογιστες του 90 κατά πολύ.

Όσο αναφορά τις πωλήσεις, εμ βέβαια αφού κάνει πάνω κάτω πληση εγκεφάλου με τόσους τόνους marketing. Κάτι σαν τα μάπα τα iphoνια. Είναι σαν να μου λες τώρα ότι επειδή ο κόσμος παίρνει πιο πολλά seat, είναι καλητερα απ’ τις Ferrari. Το μεγαλύτερο μέρος των αγοραστών άντρα μου είναι κόσμος που δεν έχει καν ιδέα τι επεξεργαστή έχουν τα κινητά, και μου λες γτ κάνει η Sammy πωλήσεις? Marketing του κέρατα το λένε.

aggelos

φιλε αιμιλιε επειδη εδω παιζει αρκετη αμπαλοσυνη θα σου πω λιγα βασικα πραγματα.με note εχεις τη καλυτερη οθονη στην αγορα και τη μοναδικοτητα της κυρτης η οποια προσφερει ομορφια πολυ ωραια θεαση και ειναι τεχνολογια αιχμης που θα εχουν οι αλλοι του χρονου.εχεις gorilla glass5 που σημαινει θες προσπαθεια να το σπασεις σε αντιθεση με το iphone.εχεις τη καλυτερη καμερα στο κοσμο.εχεις ενα απιστευτα γρηγορο κινητο το ιδιο με ενα iphone εκτος και αν παιρνεις σβαρνα τα παιχνιδια και τα ανοιγοκλεινεις ολη μερα οποτε εκει ειναι ανωτερο το iphone,κατα τα αλλα σε καθημερινη χρηση ειναι αεροπλανο.εχεις αδιαβροχο κινητο!μπορεις να εισαι ησυχος απο νερα και μπορεις να βγαλεις απιστευτα βιντεο και φωτο σαν να εχεις gopro.εχεις απειρη μνημη που επεκτεινετε.εχεις ταχυτατη και ασυρματη φορτιση.εχεις πολυ μεγαλη μπαταρια σε σχεση με το iphone.εισαι ελευθερος να κατεβαζεις οτι θες απο οπου θες και να πετας αρχεια χωρις κανενα προγραμμα ειδικο.εχεις πενακι και μπορεις να κανεις απιστευτα πραγματα απο σημειωσεις εργασιες μεχρι οτι μπορεις να φανταστεις.δε σε βαραινει ετσι κι αλλιως ουτε κοστιζει κατι.μετα απο ολα αυτα τα χαρακτηριστικα απορω τι αλλο θελατε να βαλει η samsung πραγματικα.και μη μου πειτε ηχεια στερεοφωνικα γιατι αν ακουτε μουσικη καπου με το κινητο πραγματικα σας λυπαμαι.

Nick

Έχεις ακούσει κάνα κινητό με stereo ηχεία έχεις δει και βίντεο YouTube η έχεις παίξει κάνα παιχνίδι έχεις δει καμία ταινία ή όσα δεν πιάνει η αλεπού τα κάνει κρεμασταρια; Αυτό σχετικά με την αμπαλοσυνη θα γυρίσει σε σένα όταν το κάνεις αυτό.

Ιωάννης jb

Καλά ε ο άλλος λέει αμπαλους το κόσμο και ο ίδιος δε καταλαβαίνει ότι τα στέρεο ηχεία είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα…

Κώστας Ζ.

@John ελα μου ντε!

@aggelos, χαχαχα εισαι για λυπηση όντως, εκτός αν σε πληρώνει η Sammy. Μια ερώτηση μόνο για το κορυφαίο λογισμικό της Samsung και το ΟΡΘΑΝΟΙΧΤΟ touchwiz της: που ειναι το Mass Storage Mode? Γιατί εγω Samsung κινητό δεν εχω εχω καταφέρει να συνδέσω στην TV μου και να το αναγνωρίσει σαν usb stick.
😘 φιλικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7: Πως να καταστρέψεις ένα brand [Fails]

Ένα λάθος 17 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που θα μπορούσε να καταστρέψει οποιοδήποτε brand, από την “απόλυτη συσκευή” της αγοράς.

Business Samsung Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy Note 7

Η Samsung κέρδισε την ομαδική αγωγή για το Galaxy Note 7

Η δυσάρεστη ιστορία με το Galaxy Note 7 δεν έληξε για την Samsung όταν προχώρησε στην δεύτερη και οριστική ανάκληση πέρσι, ούτε με την κυκλοφορία του refurbished Galaxy Note FE πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones Android Galaxy Note 7 Samsung Galaxy Note 7

Galaxy Note 7: Η ανακύκλωσή του θα δόσει 157 τόνους μετάλλων

Σε μικρό “ορυχείο” αναδεικνύεται το Galaxy Note 7, καθώς η Samsung εκτιμά ότι θα αποκομίσει περίπου 157 τόνους σπάνιων μετάλλων από την ανακύκλωση της συσκευής.

Smartphones Samsung Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy Note 7

Galaxy Note FE: Ξεκίνησαν οι παραγγελίες στη Ν.Κορέα με τιμή 610 δολάρια

Το Samsung Galaxy FE (Fan Edition) ή αλλιώς, Samsung Galaxy Note 7, μετά από πολλούς μήνες επιστρέφει ξανά στην αγορά. Η πρώτη χώρα στην οποία ξεκίνησαν οι προ-παραγγελίες είναι η Ν. Κορέα μέσω του παρόχου LG Uplus. Η τιμή του είναι KRW 700.000, περίπου 610 δολάρια και οι πωλήσεις ξεκινούν από 7 Ιουλίου.