Samsung Galaxy Note 7: Η έρευνα εκτείνεται πέραν της μπαταρίας

Smartphones

Η Samsung είναι αποφασισμένη να βρει την άκρη του νήματος που λέγεται Samsung Galaxy Note 7 και εκρήξεις. Αρχικά είχε την λανθασμένη πεποίθηση ότι το πρόβλημα ήταν η ελαττωματική μπαταρία. Όταν όμως κυκλοφόρησε ξανά το κινητό μετά την ανάκληση, οι εκρήξεις επαναλήφθηκαν. Η Samsung τότε αντιλήφθηκε πως το πρόβλημα είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερο από όσο […]

Η Samsung είναι αποφασισμένη να βρει την άκρη του νήματος που λέγεται Samsung Galaxy Note 7 και εκρήξεις. Αρχικά είχε την λανθασμένη πεποίθηση ότι το πρόβλημα ήταν η ελαττωματική μπαταρία. Όταν όμως κυκλοφόρησε ξανά το κινητό μετά την ανάκληση, οι εκρήξεις επαναλήφθηκαν.

Η Samsung τότε αντιλήφθηκε πως το πρόβλημα είναι μάλλον πολύ μεγαλύτερο από όσο νόμιζε. Ακολούθησε η δεύτερη ανάκληση, που ήταν και οριστική, αλλά και η διακοπή παραγωγής.

Το κύριο μέλημα της Samsung αυτή τη στιγμή είναι να βρει τι έφταιγε. Σύμφωνα με δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, μιλώντας στους επενδυτές της η Samsung επεσήμανε πως η έρευνα δεν περιορίζεται μόνο στην μπαταρία. Η Samsung έχει ανταλλάξει 1.47 εκατ. Samsung Galaxy Note 7 και πήρε στα χέρια της τα 90 από τα 119 καμένα Note 7. Από αυτά, τα 55 φάνηκε ότι είχαν πρόβλημα στην μπαταρία, αλλά υπάρχουν 19 περιπτώσεις που ακόμη ερευνώνται. Γι αυτό αποφάσισε να ανακαλέσει και τα νέα υποτιθέμενα ασφαλή κομμάτια.

Σε αντίθεση με την πρώτη φορά, η Samsung επισημαίνει ότι η έρευνα θα επεκταθεί πέραν της διαδικασίας κατασκευής των μπαταριών. Θα ελεγχθεί και το υπόλοιπο hardware όπως ο ελεγκτής τάσης, η διαχείριση του software και η συναρμολόγηση. Με λίγα λόγια θα ελεγχθεί κάθε πιθανή περίπτωση που θα μπορούσε να φταίει για τις εκρήξεις.

Στην μεγάλη έρευνα που πραγματοποιεί, η Samsung δεν είναι μόνη. Συνεργάζεται με τις αρχές σε ΗΠΑ και Κορέα, που έχουν εμπειρία σε ανακλήσεις προϊόντων. Φέρνει επίσης ανεξάρτητους ειδικούς για να δώσουν τα φώτα τους στην διαλεύκανση της υπόθεσης και να τη βοηθήσουν τα αποφύγει παρόμοια λάθη στο μέλλον.

Προς το παρόν η Samsung δεν φαίνεται να προσπαθεί να αποδώσει ευθύνες ή να προχωρήσει σε απολύσεις, λόγω της αποτυχίας του Note 7. O Kwon Oh-hyun δήλωσε πως η Samsun θα αποφασίσει αργότερα τι θα κάνει με τους υπεύθυνους του φιάσκο. Περιμένει πρώτα να γίνει απόλυτα σαφές τι ήταν αυτό που έφταιγε.

samsung galaxy note 7 investigation

Πηγή: 1,2

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Opinion + deals κάθε Παρασκευή

Το καλύτερο newsletter τεχνολογίας

Γίνε μέλος