Είναι πλέον και επίσημο, η Samsung ανακοίνωσε πως σταματά τις πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7 και ξεκινά διαδικασία ανάκλησης κομματιών που έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Κορέα. Τελικά οι εκρήξεις στη διάρκεια της φόρτισης δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα. Η Samsung είχε υποσχεθεί να λάβει γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες φαίνεται […]
Είναι πλέον και επίσημο, η Samsung ανακοίνωσε πως σταματά τις πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7 και ξεκινά διαδικασία ανάκλησης κομματιών που έχουν πουληθεί σε όλο τον κόσμο και όχι μόνο στην Κορέα. Τελικά οι εκρήξεις στη διάρκεια της φόρτισης δεν ήταν μεμονωμένα γεγονότα.
Η Samsung είχε υποσχεθεί να λάβει γρήγορα αποφάσεις, οι οποίες φαίνεται πως δεν είναι καθόλου εύκολες και ευχάριστες για την ίδια. Σε σημερινή συνέντευξη τύπου ανακοίνωσε πως αποσύρει όλα τα Samsung Galaxy Note 7 που έχουν πουληθεί παγκοσμίως. Οι κάτοχοι θα πάρουν πολύ σύντομα μια νέα συσκευή, ανεξάρτητα με την ημερομηνία που έκαναν την αγορά.
Παράλληλα, σταματούν όλες οι πωλήσεις του Samsung Galaxy Note 7 μέχρι να αποσυρθούν από την αγορά τα ελαττωματικά κομμάτια και να μείνουν αυτά που δεν έχουν πρόβλημα.
Ο επικεφαλής της Samsung, Koh Dong-jin, στην συνέντευξη τύπου διαβεβαίωσε τους δημοσιογράφους πως μόνο 24 συσκευές ανά 1 εκατ. θεωρείται ότι είναι ελαττωματικές, αλλά η Samsung δεν θέλει να ρισκάρει.
Στην επίσημη ανακοίνωση επισημαίνει ότι μέχρι 1η Σεπτεμβρίου έχουν αναφερθεί συνολικά 35 περιστατικά σε Κορέα και όλο τον κόσμο και επειδή βάζει πάνω απ όλα την ασφάλεια των χρηστών της, αποφάσισε να σταματήσει τις πωλήσεις και να προχωρήσει σε αντικατάσταση της συσκευής.
“As of Sept. 1, a total of 35 claims were registered with Samsung’s service centers at home and abroad. Only 24 units on a scale of 1 million were affected by the battery problem. By putting our top priority on customer safety, we’ve decided to halt sales [of Galaxy Note 7] and offer new replacement handsets to all customers”
Η Samsung σχεδίασε μόνη της την μπαταρία του Samsung Galaxy Note 7, αλλά η κατασκευή ανατέθηκε σε άλλες εταιρείες και μια από αυτές θεωρείται υπεύθυνη για τα ελαττωματικά κομμάτια.
Η απόφαση που παίρνει είναι σίγουρα ένα μεγάλο πλήγμα για την ίδια, αλλά δείχνει πως δεν φοβάται να πάρει τέτοιες δύσκολες αποφάσεις.
Η Samsung φέρνει την υπηρεσία Premium+ στην Ελλάδα για Galaxy Z, Galaxy S26 και τηλεοράσεις άνω των 98 ιντσών, με fast track υποστήριξη και προτεραιότητα στο service.
Η Samsung επιταχύνει την τεχνολογία silicon photonics και στοχεύει σε πλήρη ενσωμάτωση με AI chips έως το 2028, με νέο roadmap που φτάνει μέχρι AI XPU συστήματα το 2029.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ
Προσθήκη σχόλιου