Samsung Galaxy Note 7: Ασφαλές κομμάτι έπιασε φωτιά σε αεροπλάνο [photos]

Η ιστορία με την ανάκληση του Samsung Galaxy Note 7 και τις ελαττωματικές μπαταρίες φαίνεται να μην έχει τελειωμό. Την Τρίτη η Samsung ανακοίνωσε την επιστροφή του phablet στην παγκόσμια αγορά με νέα ασφαλή κομμάτια που θεωρητικά δεν κινδυνεύουν να εκραγούν.

Ωστόσο, ένα περιστατικό που συνέβη μέσα σε αεροσκάφος της πτήσης 994 της Southwest Airlines από το Louisville στη Βαλτιμόρη, είναι ο νέος πονοκέφαλός της Samsung. Λίγο μετά την επιβίβαση, ο Brian Green, ενώ είχε απενεργοποιήσει το κινητό του όπως ζητήθηκε από το πλήρωμα, το έβαλε στην τσέπη του και αυτό άρχισε να βγάζει καπνούς. Το έβγαλε από την τσέπη του, το έριξε στο πάτωμα και το Note 7 έκαψε τη μοκέτα του αεροσκάφους.

Το πλήρωμα προχώρησε στην εκκένωση του αεροσκάφους, ενώ κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

Ο Green, μιλώντας στο the Verge ανέφερε ότι το Samsung Galaxy Note 7 ήταν φορτισμένο γύρω στο 80 και από τότε που το πήρε στα χέρια του χρησιμοποίησε μόνο ασύρματο φορτιστή. Το IMEI του κινητού όταν μπήκε στην ειδική σελίδα της Samsung, αναφέρει ότι το κινητό δεν είναι από τα κομμάτια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ανάκλησης.

Παράλληλα, με την φωτογραφία του καμένου Samsung Galaxy Note 7 ο Green έδωσε στο The Verge την εικόνα από το κουτί του Note 7 στο οποίο υπάρχει επάνω το μαύρο τετράγωνο που υποδεικνύει ότι είναι ασφαλές κομμάτι. Ο ίδιος αναφέρει ότι έκανε την αγορά από κατάστημα της AT&T στις 21 Σεπτεμβρίου και επισημαίνει ότι η ένδειξη της μπαταρίας ήταν πράσινη.

Στη δήλωσή της η Samsung επεσήμανε ότι έχει πάρει στα χέρια της τη συσκευή και προς το παρόν δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι στο συμβάν εμπλέκεται το νέο Note 7. Όταν πραγματοποιήσει τη δική της έρευνα θα επανέλθει με περισσότερες πληροφορίες:

“Until we are able to retrieve the device, we cannot confirm that this incident involves the new Note7. We are working with the authorities and Southwest now to recover the device and confirm the cause. Once we have examined the device we will have more information to share”.

Update: Οι αμερικανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι ξεκινούν έρευνα σχετικά με την έκρηξη του νέου Note 7.

safe note 7 exploded, Samsung Galaxy Note 7: Ασφαλές κομμάτι έπιασε φωτιά σε αεροπλάνο [photos]

safe note 7 exploded, Samsung Galaxy Note 7: Ασφαλές κομμάτι έπιασε φωτιά σε αεροπλάνο [photos]

safe note 7 exploded, Samsung Galaxy Note 7: Ασφαλές κομμάτι έπιασε φωτιά σε αεροπλάνο [photos]

safe note 7 exploded, Samsung Galaxy Note 7: Ασφαλές κομμάτι έπιασε φωτιά σε αεροπλάνο [photos]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikolas

Ολο λενε λενε και μετα ξανα εκρηγνητε ελεος βγαλτε ενα τηλεφωνο της προκοπης

ΝΙΚΟΣ

Μια χαρά νέα για τα Pixel . Ψόφο στους κιτρινιάρηδες kings of bloatware και στα θύματα του Marketing επιπέδου πάγκου λαϊκής ! Πάρε παρε παρε παρε καλέ κυρία, καλό καλό καλό για μωρά !!! Πάρτε το s8 ,ξέρετε εσείς

Γιωργος

Ρε sammy ποσο λάθος παιζει να εχεις φτιαξει την χωροδιαταξη σε αυτο το σκαρι;γιατι δε παιζει να ειναι μονο η μπαταριες κατι μεγαλύτερο ειναι.

Chris_BMW

Δεν νομίζω το πρόβλημα να οφείλεται στις μπαταρίες.. anyway τι να πω .. Θεωρώ πως η Samsung πρέπει να το αποσύρει τελείως . Συνεχιζόμενα περιστατικά μονο κακό κάνουν στο image της εταιρείας ..

Giannis

Αρχίζω να πιστεύω πως η συσκευή πρέπει να αποσυρθεί από την αγορά χωρίς αντικατάσταση κλπ. Το κηνυγι του ανατιναγμενου note 7 έχει κουράσει. Και παιδιά χωρίς παρεξήγηση όσοι το έχετε πραγματικά να προσέχετε. Μην το αφήνετε ποτέ χωρίς επιτήρηση.

Παναγιώτης

Ας το αποσύρει επιτέλους.
Καλύτερα να μην υπάρχει στην αγορά, παρά να ακούμε συνέχεια οτι κάνει μπαμ.
Σου κάνει κακό βρε sammy, δεν το καταλαβαίνεις;

Paul

Έχει η samsung ασύρματο φορτιστή ρε παιδιά όπως λέει ο τύπος ;

Dimitris

@paul ναι έχει από εποχή galaxy-s5.

Ρε και να γίνει κανένα τέτοιο σκηνικό σε αεροπλάνο με κανέναν τύπο που έχει κάνει ρουτ και έχει περάσει άλλη ρομ, ισόβια το θα φάει.

Thanasis

Αα καλα…
Οντως βγαλτε το απ την αγορα να τελειωνουμε πριν αρχισουνε τα μπαν απο κινα κλπ.

Και βαλτε μια μπαταρια που βγαινει στο επομενο.. τουλαχιστον να μειωσει το κοστος αντικαταστασης..

@papaki

Αντί να βιάζεται να βγάλει η Samsung πάλι το Note 7, καλύτερα θα ήταν για αυτούς που αγόρασαν το Note 7 να γίνει με συνεννόηση μεταξύ της Samsung και των υπολοίπων εταιρειών που πουλάνε τη συσκευή αυτή, να περιμένουν μέχρι να βγει το Note 8 για να δώσουν τη καινούργια αυτή συσκευή στο πελάτη, για να μπορεί ο χρήστης που θα έχει το Note 8 να το χειρίζεται με απόλυτη ασφάλεια και σιγουριά.

vasilist

Δηλαδή αυτό κάηκε χωρίς να είναι στην φώρτιση?

panos

Χαιρετίσματα έβγαλε κινητο δημόσιο κινδυνο.
Φαντασου να γινοταν εν ώρα πτησης πανικός στην καμπίνα ή να το χει κάποιος στο προσωπο για vr. Ότι να ναι.

VasiliS7Edge

Εγώ πιστεύω οτι απο τότε που μπήκε η USB Type C κάτι παίζει. Συγκεκριμένα θυμάμαι οτι ειχα διαβάσει οτι το πρωτόκολλο αν δεν το χειριστείς σωστά υπάρχει μεγάλος κίνδυνος υπερθέρμανσης. Ευτυχώς ομως λόγω του οτι στην Ευρώπη είναι πολύ ευαισθητοποιημένοι με θέματα ασφαλείας το Note θα έρθει όπως πρέπει.

Αστέριος Στέλιος

Παράλληλα, με την φωτογραφία του καμένου Samsung Galaxy Note 7 ο Green έδωσε στο The Verge την εικόνα από το κουτί του Note 7 στο οποίο υπάρχει επάνω το μαύρο τετράγωνο που υποδεικνύει ότι είναι ασφαλές κομμάτι. Ο ίδιος αναφέρει ότι έκανε την αγορά από κατάστημα της AT&T στις 21 Σεπτεμβρίου και επισημαίνει ότι η ένδειξη της μπαταρίας ήταν πράσινη.

Μα 21 Σεπτεμβρίου , αν δεν κανω λάθος , δεν είχαν δοθεί στην αγορά τα νέα NOTE 7 …αυτός πώς βρήκε συσκευή με την ειδική ένδειξη που δηλώνει (όπως υποστηρίζει η Samsung )ότι το τηλέφωνο είναι από τις νέες παραλαβές άρα και ασφαλές? ??
Τες πα μεγαλύτερη η ζημιά όσο περνά ο καιρός …εκτός και να είναι στημένο …όπως και να χει δύσκολα πάρα πολλοί καταναλωτές θα το προτιμήσουν ακόμη και αν το δώσουν στα 300 ευρώ …
Κρίμα για τη σειρά ΝΟΤΕ….

Gvirginia

@Αστέριος Στέλιος

https://www.att.com/esupport/article.html#!/wireless/KM1122948

https://www.theverge.com/2016/9/21/12998082/new-samsung-note-7-carriers-available-att-sprint-verizon

Όλα στημένα είναι, η ΝΤΠ έχει βάλει στο μάτι τη Samsung ώστε να την αντικαταστήσει με τον Ζερβουδάκη. 2310521010 ήγγικεν η ώρα!

ccypruss000

Να δουμε τι του εκαναν του κινητου αυτοι και αναψε φωτια δεν πιστευω τιποτα απ ολα αυτα αλλα το μελλον θα δειξει. Να μην ερθη Ευρωπη το κινητο το αποκλειω λογικα θα ερθη και θα ναι μια χαρα ολααααααααα.

Zura

Μάπα μπαταρία έχουν πάλι βάλει η Σαμμυ

GS

Κάτι ύπουλο παίζει με αυτό το περιστατικό κάτι δεν ταιριάζει μπορεί να το κάνει ψέμματα δεν νομίζω να είναι 100% αλήθεια.Πάντως αν ισχύει Sammy είσαι offside και πρέπει να το αποσύρεις.

panos

@Gvirginia έγραψες!

Agnostos13

Δεν τα απαγορευσαν στο αεροπλανο αυτα;

One

Απαράδεκτο αν εγινε αυτό το περιστατικο σε αεροπλάνο. Όχι πως αν γινόταν αλλου θα ηταν λιγότερο σοβαρο αλλα εκει παίζεις με τη ζωη πολλων ανθρώπων.

Εγω παντως δε μπορω να καταλαβω γιατι οι αρχες δεν ελέγχουν εξονυχιστικα την ασφαλεια των κινητών αλλα εμπιστεύονται τυφλα τις εταιρείες.
Ολες οι εταιρίες μπορει να κανουν λαθη αλλα οι αρχες πρέπει να κανουν τους απαραίτητους ελεγχους και να δινουν πιστοποιητικά ασφαλείας και κατοπιν να κυκλοφορούν τα προϊόντα στην αγορα.

Αν στην Ευρώπη δώσουν πιστοποιητικο CE και μετα γίνουν ανάλογα περιστατικά τοτε για μενα θα φταίνε οι αρχες της Ευρώπης και όχι η Samsung ή οποιαδήποτε άλλη εταιρεία.

Gvirginia

@Agnostos13
Νομίζω απαγόρευσαν να τα φορτίζουν ή να τα έχουν ανοιχτά μέσα στα αεροπλάνα.

Paul

Και το iPhone 7 δεν έγινε μπουρλότο σβηστό και μέσα στο κουτί του; το ίδιο και με το NOTE ;Μήπως βρέθηκε κανένας δαίμονας των smartphone ?καποιο φάντασμα που τα έχει πάρει στο κρανίο ;
Αλλά εάν είναι αλήθεια για φαντάσου να ειταν το ΝΟΤΕ σε κανένα αμπάρι σε αποσκευή στο αεροπλάνο και να γινότανε αυτό , Ούτε να το σκέφτομαι δεν θέλω

bezilys

Αναρωτιέμαι γτ παίρνουν αυτό το κινητό και πάλι?δηλαδή τι θέλουν ακόμα να καταλάβουν ??!καλύτερα να το αποσορινουν μπας και σώσουν το “χαζό κοσμάκη” που συνεχίζει να περνει αυτό το κινητό!τόσα κινητά ηπαρχουν……

Chris_BMW

Πραγματικά panos @ σε αυτό έχεις απόλυτο δίκαιο .Για μένα πρέπει να αποσυρθούν ολα !!! Μα ολα κ δεν κάνω καθόλου πλάκα . Ταξιδεύω συχνά με αεροπλάνο κ δεν θέλω να σκεφτώ το ενδεχόμενο κάποιος ξεροκέφαλος να το έχει βάλει στις αποσκευές φοβούμενος οτι δεν θα τον αφήσουν να το πάρει μαζί του κ εκει να κάνει κανα μπαμ…

Γιωργος

Paul πολλα για φαντασου υπαρχουν σαν το αλλο το παλικαρι που ειπε φαντάσου να εκανες χρηση vr. Αλλα τα για φαντασου δε γινονται.οποτε εχω αρχισει να πονηρευομαι με τετοιες ειδησεις που περα απο το οτι οντως υπήρξε προβλημα στην αρχη οτι μαλλον πολλοί δικομανεις τυχοδιωκτες στην αμερικη που αυτο εχει γινει μαστιγα το φαινομενο πανε να βγαλουν λαβρακι.
Εγω κραταω μικρο καλαθι σε τετοια νεα κ πιο πολυ κλείνω προς την εταιρεία να πιστεψω παρα τον κάθε που λεει τον παπα του.

Miss. F

Μήπως βγει κάτι καλό από αυτή την ιστορία? Μήπως δηλαδή σταματήσει αυτό το τραγικό με τις ενσωματωμένες μπαταρίες.Με το παραμικρό στη μπαταρία να χρειάζεσαι σέρβις.Τελικα η επιλογή της Samsung να μιμηθεί και τα αρνητικά του iPhone,μπορεί να είναι αρχή κατηφόρας. Κρίμα γιατί ως το note4 η σειρά note ήταν η καλύτερη που υπήρχε.

Tek nick

Πότε δεν ήταν καλή εταιρεία!!!!!

Ιωάννης jb

Όταν έκλεινε λόγο θερμοκρασίας η κάμερα του z2 είχε πέσει μεγάλο κραξιμο…
Ειδικά εκείνος ο tiamat κ η samsungοπαρεα του ακόμα τα κραζουν διότι αυτό συνεχίστηκε κ σε μερικά ακόμη z αλλά σε μικρότερο βαθμό από εκείνα με το z2…
Εκεί όμως ούτε εκρήξεις είχαμε ούτε πτώση απόδοσης ούτε τπτ….
Εδώ που κυριολεκτικά απειλούνται ανθρώπινες ζωές τι πρέπει να βγεί κ να πεί κανείς;;;;
Το σίγουρο είναι ένα…
Ότι κ να πεί κανείς λίγο θα είναι

Παπαροκας tiamat

Και συ τοτε το εκραζες που κρασσαρε ή κάμερα ιωαννης

Nio

Για το Πάσχα είναι ότι πρέπει αυτό το κινητό. Σωστό βαρελοτο.! Αλλά πολύ ακριβό ρε παιδί μου. Ένα κουτί γουρουνες είναι πιο φτηνές. 700 ευρώ για ένα μπαμ δεν τα δίνω. Τις μπαταρίες τις αγοράζει από εταιρεία πυροτεχνηματων. Μου φαίνεται και η Apple από εκεί ψωνίζει. Ο καιρός γαρ εγγύς. Θα πέσει γέλιο….

ccypruss000

Ας μην ειστε απεσιοδοξοι παιδια ειμαι βεβαιος οτι τα περισσοτερα περιστατικα ειναι ΜΟΥΦΑ καθαρα και λογικα αυτοι τα καβουν για να δειξουν οτι η σαμσυνγ ειναι η κακη εταιρια και να βγαλει κακη φημη. Προσωπικα δεν πιστευω τιποτα. Και εγω μπορω να καψω το S7 μου που εχω και να πω οτι εκανε εκρηξη απο μονο του σαν το ειχα εκει και καθοταν. Σιγα το δυσκολο. Ασχετα με το τι λενε κανεις δεν ξερει τι πραγματικα εκανε αυτη η οικογενεια του ΝΟΤΕ 7. Αν ειχε και κατι αλλο στην τσεντα της και επηριαστικε ; Και ευρωπη και Κυπρο θα ερθη και ολα καλα θα πανε. Θα το δειτε.

petros

ΦΡΕΣΚΑ ΝΕΑ 2 IPHONE 7 ΑΝΑΤΙΝΑΧΘΗΚΑΝ Friday Apple Rumors: Two iPhone 7 Devices Explode | InvestorPlace https://investorplace.com/2016/09/apple-rumors-iphone-7-explode-aapl/#.V_bC8LS_zfs

NikosAr

Δε πα να λέτε το Note είναι κορυφαίο … δεν πα να παίρνει φωτιά , να μου κάψει το σπίτι εγω αυτό το πενάκι δεν το αλλάζω με τίποτα … θα το φτιάξει πάλι. η σάμυ υ. :Ρ

Κώστας Ζ.

@VasiliS7Edge, κάνεις λαθπς,υπάρχουν και άλλα κινητά με usb type c που δεν έχουν θέμα… Πρόβλημα της γελοίας,πλεον, Samsung είναι… Σιγά μην σε στείλουν και σε σεμινάριο να μάθεις να φορτίζεις το κινητό σου.

Κώστας Ζ.

ccypruss000, θα έλεγα οτι είσαι ο απιστος Θωμας… Πρώτα πρέπει να πάθεις ενα εγκαυμα και μετά, ισως, να πεις ‘οκ κάτι πάει στραβά ‘

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.