Samsung Galaxy Note 7: Με τρεις νέες λειτουργίες το S Pen

Μέχρι την επίσημη ανακοίνωση του Samsung Galaxy Note 7 έμεινε κάτι περισσότερο από ένα 24ωρο, μιας και θα παρουσιαστεί αύριο 2 Αυγούστου στις 18:00 ώρα Ελλάδος σε ειδικό event στη Ν. Υόρκη. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι θα σταματήσουν να έρχονται οι πληροφορίες.

Σύμφωνα με αναφορές, το νέο S Pen που θα συνοδεύει το Samsung Galaxy Note 7 θα έχει τρεις νέες λειτουργίες. Η πρώτη ονομάζεται “Translate” και θα επιτρέπει στους χρήστες να μεταφράζουν λέξεις κρατώντας από πάνω το πενάκι, χωρίς να χρειάζεται να ανοίξουν μια άλλη εφαρμογή.

Η δεύτερη λειτουργία ονομάζεται “Magnify” (μεγεθύνω) και όπως είναι αναμενόμενο, όταν κρατάς το S Pen πάνω από μια συγκεκριμένη περιοχή της οθόνης, αυτή θα μεγεθύνεται. Το τελευταίο feature είναι το “Glance” και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις την αλλαγή μεταξύ apps.

Με όλες τις ενδείξεις να υπονοούν ότι ο Samsung Galaxy Note 7 θα έχει IP πιστοποίηση, τότε δεν είναι απίθανο να δούμε το S Pen να μπορεί να γράψει στην οθόνη ακόμη και όταν αυτή βρίσκεται κάτω από το νερό.

Περισσότερα θα μάθουμε στο αυριανό Unpacked Event της Samsung.

samsung galaxy note 7 s pen, Samsung Galaxy Note 7: Με τρεις νέες λειτουργίες το S Pen

samsung galaxy note 7 s pen, Samsung Galaxy Note 7: Με τρεις νέες λειτουργίες το S Pen

samsung galaxy note 7 s pen, Samsung Galaxy Note 7: Με τρεις νέες λειτουργίες το S Pen

samsung galaxy note 7 s pen, Samsung Galaxy Note 7: Με τρεις νέες λειτουργίες το S Pen

samsung galaxy note 7 s pen, Samsung Galaxy Note 7: Με τρεις νέες λειτουργίες το S Pen

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
raziel

χααχχααχ μα ποιος θα κατσει να γραψει κατω απο το νερο ελεος

NtinosMD

Αν δεν εχει IR blaster κ καλυτερη αυτονομια απο το s7 edge δεν υπαρχει λογος για upgrade … Ιδιο cpu, ιδοα ram, ιδια camera…. 100mah μικροτερη μπαταρια (?). Nope thnx … Ill pass this year. Το s pen ειναι gimmick σαν το edge feature …μετα απο λιγο αφου το χαρηκες στο κινητο το αφηνεις να υπαρχει. Καλυτερα να βγαλουν κανα note tablet της προκοπης γιατι ξεμειναμε με το 2014 edition απο το…2013!!! Εκει μαλιστα productivity.

Alex

@raziel

Κάτω από το νερό ίσως όχι, αλλά όταν βρέχει;

Λευτερης

@NtinosMD Το S-pen δεν ειναι gimmic απλα επειδη δεν το χρησιμοποιείς εσυ. Υπαρχουν πολλοι επαγγελματιες που το χρησιμοποιουν καθημερινα

Νίκος

Εγώ πάντως τα νέα s pen features τα ζήλεψα, ως κάτοχος note 4, αλλά φυσικά και δεν θα αναβαθμίσω για αυτά. Επίσης Ντίνο δεν θα συμφωνήσω με το περί gimmick για το s pen, προσωπικά μετά από 1,5 χρόνο εξακολουθώ να το χρησιμοποιώ καθημερινά.

shadgr

Αν το κάνεις μέρος της δουλειάς και ταυτόχρονα μάθεις να σκέφτεσαι και να υλοποιείς εργασίες με το πενάκι, δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευκολία.
Τώρα όποιος δεν το έχει και δεν το θέλει; Ε δεν θα του λείψει και λογικά τα αντίστοιχα σχόλια..
Gimmick to s-pen λέει ο άλλος.. Έλεος!!!!!!!

Manolis

ναι κι εγώ συμφωνώ ότι είναι πολύ χρήσιμο το πενάκι άσχετο που κάποιοι ούτε που το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ (δεν αλλάζει κάτι στη κλασική χρήση του κινητού)..

Εγώ πχ το χρησιμοποιώ όταν επεξεργάζομαι φωτογραφίες ώστε να έχει περισσότερη ακρίβεια η επεξεργασία που κάνω..!!!! + Τακτικά σημειώσεις!!! 😉

Raziel

Ελα ρε alex και εγω note 2 ειχα και τωρα note 4 τωρα να βρεχει και να κατσεις να βγαλεις το spen na γραψεις μεσα στην βροχη τη να σου πω εγω θα ετρεχα να βρω καπου να μην βρεχομαι οχι να κατσω να γραφω μεσα στην βροχη

Ekimolaos

@NtinosMD
1ον Το Note 7 δεν βγαίνει για να αντικαταστήσει το S7 Edge. Ούτε 1 χρόνο δεν είναι στην αγορά το S7 Edge, τί upgrade λες;;;;
2ον Gimmick είναι τα Edge, αλλά όχι το πενάκι του Note. Εσύ πχ είσαι για S Edge series, όχι για Note. Το Note το παίρνεις για το πενάκι. Έχω φίλο γραφίστα που κάνει τρελές δουλειές με το Note 4 του. Άμε πες σ’αυτόν πως το πενάκι του που κάνει παπάδες είναι gimmick…

Πέτρος Π

Μα καλά ποιος σοβαρός επαγγελματίας γραφίστας κάθεται και δουλεύει από το Note?? Τι δουλειά μπορείς να κάνεις από το κινητό? Υπάρχουν υπολογιστές γιαυτά τα θέματα, με σοβαρά σχεδιαστικά προγράμματα.. Για κάνα πρόχειρο σκίτσο, αντί να το κάνεις στο χαρτί είναι, και μέχρι εκεί μόνο… Το οτι θα κάθεται ο άλλος στη βροχή να γράφει με το pen μόνο ως αστείο μπορώ να το εκλάβω…
Γενικά έχει παραγίνει το κακό με τα κινητά, και ειδικά με το note που είναι και καλά συσκευή για επαγγελματίες, και ψαγμένους κλπ κλπ… Κινητό τηλέφωνο είναι, και στο τέλος της μέρας στο Facebook μπαίνουν όλοι , και παίζουν Clash of Clans… Μη τρελαθούμε κιόλας!!

dreamfighter

Όπως έχω ξαναγράψει είμαι απογοητευμένος κάτοχος note 4 για 3 λόγους: 1) Το ένα πλήκτρο αφής δεν λειτουργεί όπως πρέπει. 2) Τουλάχιστον 2 φορές την ημέρα εκεί που κάνω διάφορα κολάει και με πάει στην οθόνη κλειδώματος. Ξεκλειδώνω και με πάει πάλι εκεί που ήμουν. 3) Η οθόνη μερικές φορές (όχι συχνά είναι η αλήθεια) δεν εκτελεί την περιστροφή με αποτέλεσμα μια φορά που ήθελα να κάνω επίδειξη σε ένα φίλο την φωτογραφία και το κινητό έγινα ρεζίλι:). Πάντως το έχει κάνει αρκετές φορές. Για να τα αποδείξω όλα αυτά στο service είναι λίγο δύσκολο οπότε το κρατάω παρά τις ασθένειες του και πιστεύω ότι απλά μου έκατσε προβληματική συσκευή. Το s-pen όμως είναι όλα τα λεφτά και για μένα κάνει την διαφορά σε σχέση με τα άλλα κινητά. Δεν είναι για να γράψεις βιβλίο αλλά μπορείς να κρατήσεις κωδικοποιημένες σημειώσεις και να παίζεις κάθε μέρα. Εγώ πάντως το χρησιμοποιώ τακτικά μετά από 1,5 χρόνο και με βοηθάει και στην δουλειά μου ( δεν είμαι σχεδιαστής). Από ότι διαβάζω το 4 είναι ακόμα ανταγωνιστικό και οι νέες λειτουργίες του 5 και 7 δεν νομίζω ότι σε ωθούν στην αλλαγή αλλά μάλλον σε κάνουν να περιμένεις το 8. Ας περιμένουμε μέχρι… Συνέχεια »

NtinosMD

Νταξει σας εθιξα το s pen εδω μεσα… ειναι που μερικοι εχουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ απαιτησεις κ δε θελουν κατι να παιζουν. Κακα τα ψεμματα και στο Note 2014 δε διευκολυνε και τοσο παρολο που ηταν σε μεγαλυτερες ιντσες και πολυ πιο βολικο για πραγματικη δουλεια. Οποτε ναι τ θεωρω gimmick γι αυτο ακριβως το λογο απο τη στιγμη που δε μου προσεφερε τιποτα ουσιαστικο προσωπικα οπως θεωρω κ gimmick το edge feature. Και ναι ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ενα upgrade απο το s7 μιας κ ειναι η επομενη ναυαρχιδα κ ας εβγαινε κ 1 μηνα μετα το s7. Αλλα δε το θεωρησα ετσι αλλα σαν προσωπικο upgrade ΓΙΑ ΜΕΝΑ σαν συσκευη…. τεσπα…. δλδ αν θεωρω εγω τον Γαπ ή τον τσιπρα καθυστερημενο κανω λαθος επειδη δε συμφωνει κανεις αλλος? Τι λογικη ειναι αυτη?

Makis

Ντινος, Πέτρος, dreamfighter….+1….. Ωραίοι….

dreamfighter

Ρε Ντίνο πάλι λίγο λάθος το πας. Κανείς από εμάς δεν πληρώνεται από την samsung και έτσι δεν θίγεται. Αντίθετα την πληρώνουμε.
Το ότι δεν χρησιμοποιείς εσύ το spen δεν σημαίνει ότι είναι και άχρηστο. Όλοι από εδώ είχαν να πουν κάτι καλό ( και ότι το χρησιμοποιούν).
Όλοι θα συμφωνήσουμε ότι οι πολιτικοί που ανέφερες έχουν θέμα και δεν είσαι τρελός. Αναφορικά με το πενάκι όμως εεεεε δεν νομίζεις ότι κάνεις λάθος.?? Εφόσον 4+ άτομα σου λένε ότι το βρίσκουν χρήσιμο πιστεύεις ότι έχεις δίκιο.???

Εσύ μπορεί να μην το χρησιμοποιείς γιατί κάνεις άλλη χρήση και είναι σεβαστό. Συνεπάγεται όμως ότι δεν έχεις και ολοκληρωμένη γνώμη για τις δυνατότητες του και κατά προέκταση για την χρήση του.
Άλλοι όμως από την στιγμή που έχουν την δυνατότητα του spen το χρησιμοποιούν, το χαίρονται και δεν είναι και λίγοι.

Taz_dev

Είναι πραγματικά αστείο σε ενα site τεχνολογίας κάποιοι να μην αντιλαμβανονται ότι οι δικές τους αναγκες είναι διαφορετικές από κάποιους άλλους. Με τη λογικη αυτή θα έπρεπε να να είχαμε όλοι απλά feature phones. Προσωπικά δεν χρειάζομαι το πενακι (πρώην κάτοχος note 4) αλλά μπορώ να αντιληφθω ότι για κάποιους μπορεον να είναι πολυ χρήσιμο. Πάντως πιστεύω οτι αν κάποιος δεν το χρησιμοποιει δεν υπάρχει λογος απόκτησης. Μικρότερη μπαταρία απο το s7 edge (μάλλον) και ακριβότερο για μολις 0.2 ίντσες μεγαλύτερης οθονη. Η samsung έπρεπε να δώσει κατι παραπάνω για μενα. Το πενακι μόνο δεν φτάνει.

Denis XD

Ότι τώρα έκαναν και διαφήμιση για το πενακι.. Μιλάμε για ανακαληψη εδώ όχι μαλακιες!

Αν έπαιρνα ποτέ note θα ήταν γιατί θέλω μια μεγαλύτερη συσκευή, και επειδή είναι μεγάλη συσκευή η Sammy θα έπρεπε να κοιτάξει να κάνει κάτι με το πολύ εβεστητο design. Γυαλί μπρος πίσω μόνο κακό αποτέλεσμα θα έχει σε πτώση, άσε που το edge το κανει ακόμα πιο επικίνδυνο. Γτ αν πέσει κάτω με την μούρη, το πρώτο πράγμα που θα χτυπήσει είναι το γυαλί, οπότε παπαλα το τόσο καλό note που με ένα πεσηματακι η οθόνη του πάει bye bye.

Αφού κάνουν μεγάλη συσκευή θα έπρεπε να την κάνουν τουλάχιστον πιο γερή. Δείτε το v10.. Η lg κάτι ήξερε παίδες, η Sammy πάλι αφού πείθει με 100 τόνους marketing γιατί να κάνει κάτι? Αφού ο κόσμος θα το πάρει έτσι και αλλιώς!

Κρίμα γτ στις μέρες μας πολλά γίνονται. Τουλάχιστον να μην έχουμε την έννοια της παντοφλας στην τσέπη μας.

Giannisanag

Ως κατοχος τριων συσκευων note εχω να πω τα εξης:
1. αν καποιος θεωρει μη χρησιμο το spen ειναι δικιαωμα του
2. Γιαυτους τους σχετικα λιγους που τους ειναι χρησιμο επαγγελματινα πιστεψτε οτι δεν υπαρχει τροπος να κανεις αντιστοιχα πραγματα με κατι αλλο
3. Αν αφιερωσεις λιιιιγο χρονο να το μαθεις θα βρεις πολλες χρησιμοτητες αλλα πρεπει να το χρειάζεσαι σαν εργαλειο για να τα σταξεις
4. Το 7 πρεπει να εχει πιο μεγαλη οθονη (6″) απο το S7 edge, 6GB ram, πιο γρηγορο επεξεργαστή και μεγαλυτερη μπαταρια για να αναβαθμίσω απο το 4αρι μου (για να μην πω και 4κ οθονη)

Nik

@Πετρος
Σαν γραφίστας με πολυετή εμπειρία μπορώ να πω οτι κανένας σοβαρός γραφίστας δε θα κάνει ούτε πρόχειρο σκίτσο στο νοτε. Έχω δοκιμάσει και στο νοτε4 και στο νοτε 10.1 2014. Κανένα δεν κάνει για σοβαρή δουλειά. Αντε στο νοτε 10.1 μερικές φορές βάζω τον πελάτη να γράψει κείμενο οταν θέλει ενα κειμενάκι στην μακέτα γραμμένο με το χέρι του. Για παραπάνω δεν κάνει. Καθημερινά λόγω δουλειάς βλέπω παιδιά που δηλώνουν γραφίστες και φέρνουν μακέτες σε word, οποτε μην το ψάχνεις. Αυτοί ίσως κάνουν και τρελές δουλειές με το νοτε4.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.