Samsung Galaxy Note 7: Αντέχει στις πτώσεις, αλλά όχι στις γρατζουνιές

Το Samsung Galaxy Note 7 είναι το πρώτο smartphone που κυκλοφόρησε με το νέο Corning Gorilla Glass 5. Η κύρια βελτίωση του Gorilla Glass 5 από το Gorilla Glass 4 είναι η αυξημένη αντοχή από πτώσεις στο ύψος των ώμων.

Ωστόσο, το λεγόμενο “άθραυστο” γυαλί, δεν είναι γνωστό για την ιδιαίτερη αντοχή του στις γρατζουνιές λόγω της χρήστης χρήσης πιο μαλακού και πιο εύκαμπτου υλικού.

Πρόσφατα είδαμε drop test video, ενώ σήμερα ο γνωστός JerryRigEverything, αποφάσισε να κάνει video με τα δικά του βασανιστήρια και να μας δείξει πόσο αντέχει το Samsung Galaxy Note 7.

Τελικά δεν τα πήγε τόσο καλά, καθώς ενώ όλα τα smartphones με Gorilla Glass 4 κατάφεραν να αντέξουν μέχρι το επίπεδο 6 (της κλίμακας Mohs), το Samsung Galaxy Note 7 με Gorilla Glass 5 γρατζουνίστηκε στο επίπεδο 3. Για να καταλάβουμε στην καθημερινότητα, θα γρατζουνιστεί από μέταλλα όπως σίδηρο, ατσάλι, χαλκός, νικέλιο και από άλλα είδη γυαλιού, υλικά που υπάρχουν εύκολα γύρω μας.

Επομένως, από τα test φαίνεται πως το Samsung Galaxy Note 7 θα μπορεί πιο εύκολα να σωθεί από πτώσεις, παρά από γρατζουνιές. Στην προκειμένη περίπτωση μιλάμε για το Note 7, αλλά αυτό θα ισχύει για όλα τα smartphones που θα έχουν Gorilla Glass 5.

Δείτε το video:

samsung galaxy note 7 scratch test, Samsung Galaxy Note 7: Αντέχει στις πτώσεις, αλλά όχι στις γρατζουνιές

samsung galaxy note 7 scratch test, Samsung Galaxy Note 7: Αντέχει στις πτώσεις, αλλά όχι στις γρατζουνιές

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Max91

Τι ελληνικά είναι πάλι αυτά…
“λόγω της χρήστης χρήσης”

Agnostos13

Θα εχουμε scratchgate?

Μάκης

@Max91 τώρα σοβαρά μιλάς ρε συ! αυτό κατάλαβες από το άρθρο που έγραψε η συντάκτρια?? Αλλά ακόμα και έτσι, μπορείς να εκφραστής πιο κόσμια! ΔΕΝ είμαστε Νεάντερταλ εδώ. ντροπή απλά. ((ένας απλός χρήστης του Techblog είμαι και τίποτα παραπάνω))

Mary

1 βήμα μπροστά, 5 πίσω…

JohnWave

Ξεφτίλα για το Νote 7. Το ότι το θέμα μπορεί να λυθεί αν βάλει κάποιος tempered glass δεν μου λέει τίποτα. Δλδ αν ήταν πλαστικό και ξέβαφε, θα μου έλεγε κάποιος “ε βάλε μια θήκη και ουδέν πρόβλημα” ; Θαυμάζω τη Samsung τα δύο τελευταία χρόνια για τα S6 και S7 αλλά τώρα μας τα χάλασε με το Note 7 ιδίως σε όσους απολαμβάνουμε τις συσκευές μας στο πραγματικό τους design ( χωρίς θήκη δλδ ) και στην αίσθηση του πραγματικού τους γυαλιού ( χωρίς tempered glass).

Κώστας Ζ.

Μην έχει βάλει ζελατίνα απο πάνω όπως είχε κανει η Sony?

παπαροκας tiamat

Την ευθύνη την εχει αποκλειστικά η corning! Ντροπη της ! Περιμεναμε το glass5 ως μεσσια! Να εχουμε τα κινητα!μας προστατευμενα!

Σταύρος Χρι

Το είπα και σε άλλο άρθρο… Έχουμε να κλαφτουν πολλά 800ρικα… Φάτε ματιά ψάρια από την Samsung…. Δεν υπάρχει λόγος γενικότερα να δώσεις τόσα λεφτά για κινητό, όμως έστω ότι σου περισσεύουν και θες να τα χαλάσεις, τότε καλύτερα πάρε ενα iPhone 7 plus 64gb σε μερικούς μήνες

Ιωαννης

Χα χα περιμένετε κανένα update με την αναγνώριση ίριδας μπάσκετ και κάνει και άλλες εργασίες και δεν χρειάζεται να πιάνετε το κινητό μονο με το μάτι…

giannogeorge

Δεν νομίζω πραγματικά να περίμενε κάποιος να πάρει ένα νέο κινητό φτιαγμένο από γυαλί και να την γλυτώσει την θήκη, έτσι; Δυστυχώς έτσι είναι η κατάσταση για όλα τα κινητά. Εγώ προσωπικό δεν θα το διακινδύνευα. Έχω περάσει την φάση ‘δεν θα βάλω θήκη’ και παρατήρησα ότι όσο προσεκτικός κι αν ήμουν, στο τέλος κάτι πάντα θα συνέβαινε.

Sotiris

Χωρις να ειμαι φαν της σαμσουνγκ και το ξεκαθαριζω.Θελω να εκφρασω τις αποριες μου.Γνωριζουν αραγε τι σημαινει κλιμακα Mohs;Μας λεει οτι το οριο αντοχης ειναι στο 3 δηλαδη στον ασβεστιτη.Αυτο σημαινει οτι μπορει να χαραχθει απο ολα τα ορυκτα που βρισκονται μετα το 3.Επομενως ειναι ανθεκτικο μονο στο1 και στο 2.Προστασια δηλαδη απο ταλκη και γυψο.Για να μην μπορουσε να χαραχθει απο κανενα υλικο θα επρεπε να ηταν φτιαγμενο απο διαμαντι.Δεν. χαρασεται απο τιποτα.Αν βεβαια δεν ειναι τεχνητο
Επισης η κατασκευαστρια εταιρις δεν εκανε δοκιμες;Κατι δε μας λενε καλα.Τα υλικα που υποτιθεται ειναι επικινδυνα για να μας χαραξουν την οθονη θα ηταν το ιδιο επικινδυνα κ για παραπανω οριο της κλιμακας.

Nick

Θα συμφωνήσω με τον Sotiris αλλά το διαμάντι αδερφέ είναι πανάκριβο.

One

H Dragontrail είναι η καλύτερη μου φαινεται. Η Gorilla Glass την εχει δει μονοπώλιο και αντι να βελτιώνεται χειροτερεύει.

αγγελος

Αγαπητοι ασχετοι…οταν θα κανετε εργοστασιο οπως η κορνινγκ με τεχνολογια αιχμης ωστε να μη σπαει ενα γυαλι απο τοσο υψος που ειναι και το βασικο προβλημα ολων τοτε ελατε να τα πουμε.κατα τα αλλα ναι θυσιασε 3 επιπεδα στις γρατζουνιες που δεν ειναι προβλημα για να μας σωσει απο σπασμενες οθονες που ειναι καθημερινο προβλημα.

JohnWave

Αγαπητέ σχετικέ Άγγελε…Το να γρατζουνιέται εύκολα ένα κινητό μπορεί για σένα να μην είναι θέμα και να ενδιαφέρεσαι μόνο για τις πτώσεις αλλά για άλλους ισχύει το αντίστροφο.

Προσωπικά 6 χρόνια τώρα έχω τις συσκευές μου αθήκωτες και χωρίς tempered glass και ποτέ δεν έχει σπάσει η οθόνη. Αντίθετα τα πρώτα 2 χρόνια αντιμετώπιζα θέματα με γρατζουνιές που ευτυχώς λύθηκαν με τις συσκευές που αγόρασα τα επόμενα 4 χρόνια.

Και με τη λογική να το πάρεις, η πιθανότητα γρατζουνίσματος της οθόνης λόγω κακού γυαλιού είναι πολύ μεγαλύτερη ( καθημερινά στην τσέπη με κλειδιά ή κέρματα κτλ) από την πιθανότητα πτώσης και σπασίματος της οθόνης. Και αν πεις ότι ναι αλλά στη μία περίπτωση αποκτάς μια γρατζουνισμένη οθόνη ενώ στην άλλη μια σπασμένη οθόνη, θα σου απαντήσω ότι προσωπικά αν είχα μια καταγρατζουνισμένη οθόνη θα την άλλαζα. Το ότι εσύ δεν θα την άλλαζες, ποσώς μας απασχολεί και σαφώς δεν σε κάνει πιο σχετικό. Λίγη ευγένεια, λίγη σκέψη και λιγότερος φανατισμός δεν βλάπτουν.

enki

ρε σεις ..μην πιστευεται το καθε βλακα που κανει ολο εξυπναδες..οποιο κινητο και να παρεις λογικο να αφησει γρατζουνιες..μια χαρα ειναι το κινητο

Ioannis

με νορμαλ χρηση γρατσουνιες εχω να δω σε οθονη κινητου απο εποχες πριν το gorilla glass τωρα αν παρεις ενα κατσαβίδι και αρχισεις να το γρατσουνας με μανια σιγουρα θα γρατσουνιθει η αν παρεις ενα σκεπάρνι κ το χτυπας θα σπασει οκ και τι να λεει οταν το 90% εχουν το κινητο με ζελατινη στην οθονη κ μεσα σε θηκη προσωπικα δεν μ λεει τπτ αυτο το τεστ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.