Smartphones

Galaxy Note 7: Η T-Mobile Αμερικής επιστρέφει τα χρήματα σε όσους το γυρίσουν πίσω

Η ανάκληση όλων των μοντέλων Galaxy Note 7 από την Samsung έχει καταστροφικές συνέπειες για εκείνη. Εκτός από την άμεση οικονομική ζημιά, η ζήτηση για το phablet του Κορεάτη κολοσσού μοιάζει να υποχωρεί, ακόμα και από εκείνους που το είχαν προ-παραγγείλει ή το πήραν στα χέρια τους.

Το πρόβλημα είναι φανερό από το γεγονός πως η T-Mobile Αμερικής αποφάσισε να προχωρήσει σε πλήρη επιστροφή χρημάτων όσων επιστρέψουν το Samsung Galaxy Note 7 τους ή ακυρώσουν την προ-παραγγελία που έκαναν από εκείνη.

Ενώ η πλειονότητα των όσων γυρίσουν πίσω το Galaxy Note 7 τους θα περιμένει να λάβει ένα νέο μοντέλο, φαίνεται πως πολλοί είναι απογοητευμένοι και η T-Mobile το κατανοεί. Έτσι, ο δρόμος ανοίγει διάπλατα για την Apple που έχει απέναντι της μια “λαβωμένη” Samsung. Άλλωστε, όσοι πάρουν τα χρήματα τους πίσω από το Note 7, είναι πολύ πιθανό να προτιμήσουν ένα εκ των πολυαναμενόμενων iPhone 7 / iPhone 7 Plus. Εν κατακλείδι, η Sammy θα πρέπει να υπολογίζει σε μερικές εκατοντάδες χιλιάδες, ή ακόμα και εκατομμύρια λιγότερα Note 7 σε χέρια καταναλωτών.

Αναφορικά με την κίνηση της T-Mobile, ο πάροχος κινητής τηλεφωνίας τονίζει πως θα υπάρξει πλήρης επιστροφή χρημάτων, ακόμα και αν κάποιος είχε αγοράσει αξεσουάρ για το νέο phablet. Μάλιστα η εταιρεία αναφέρει πως οι απογοητευμένοι χρήστες μπορούν να κρατήσουν στην κατοχή τους το smartband Galaxy Gear Fit ή την κάρτα MicroSD που έλαβαν από την προ-παραγγελία, ενώ όσοι δέχθηκαν και κωδικό δωρεάν συνδρομής στο Netfilx, εκείνος θα ισχύει κανονικά.

Πηγή

Επεξεργάστηκε την 5 Σεπτεμβρίου 2016 20:02

Σχόλια

  • οποιος θελει νοτε θα παρει νοτε και θα περιμενει ενα μηνα ακομα,το να αφησει το νοτε να παει σε iphone ειναι πολυ χαζο και δεν νομιζω να το κανει κανενας.δεν περιμεναν να παρει φωτια το νοτε για να πανε σε iPhone

  • Είναι για γέλια εκεί στην Αμερική. Προσπαθούν να πουλήσουν αυτό πού θέλουν αυτοί και όχι αυτό που θέλει ο καταναλωτής. Σε λίγο θα κατεβάσουν και τα παντελόνια τους για να τους πουλήσουν iphone. Note7 και ας έρθει τα Χριστούγεννα γιατί είναι κινητό που κάνει τα κέφια του καθενός. Το ότι έτυχε ενα πρόβλημα δεν σημαίνει ότι τα πάντα είναι άχρηστα όπως λένε μερικοί.

  • @ Πεζοναύτη φαντάσου μόνο να έχεις δώσει 879 ευρώ ζεστά πριν περίπου ένα μήνα, να είσαι μέσα στη χαρά και κρατώντας το να σκάσει η μπαταρία στα χέρια σου και να πάθεις έγκαυμα...Να μείνεις δηλαδή ξαφνικά χωρίς κινητό, να έχεις καεί και παράλληλα να πρέπει να μπεις στη διαδικασία να πας στην εταιρεία να αποδείξεις το τι έγινε και να πρέπει να ακούς το μακρύ και το κοντό κάθε πωλητή ή υπευθύνου μέχρι να δικαιωθείς και να σου αποκατασταθεί η ζημιά καθώς και άλλη ζημιά.
    Άσε λοιπόν τις σοβαρές εταιρείες στην Αμερική να κάνουν σωστά αυτό που πρέπει, σεβόμενοι απολύτως τους πελάτες τους και τα χρήματά τους όπως τους αρμόζει και μην μπαίνεις σε λογικές Ελλάδας.

  • Αυτό είναι μεγάλη καταστροφή για τη Samsung και το κακό ειναι οτι δυσφημίζεται και το Android με αυτή την ιστορία δυστυχώς. Μπράβο τους πάντως που έκαναν ανάκληση όπως και σε όλες τι εταιρείες που κάνουν ανακλήσεις, σε οποιοδήποτε προϊόν, γιατί δείχνουν οτι σέβονται τον καταναλωτή.

  • Humble Opinion: ΣΟΒΑΡΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΠΕΛΑΤΗ ΤΟΥΣ?????? Λογικά μιλάς για Apple. Μας δουλεύεις μου φαίνεται.

    Θυμίσου λίγο τι είχε γίνει με το Iphone 6 το οποίο λύγιζε με το παραμικρό συν ότι και σε αυτό είχαν παρουσιαστεί εκρήξεις(όχι τόσες πολλές βέβαια). Αν σέβονταν η Apple τους πελάτες της θα είχε κάνει ανάκληση χωρίς δεύτερη σκέψη. Εδώ βλέπουμε την διαφορά των 2 εταιρειών.
    Λογικά σε όλες τις χώρες θα γίνεται επιστροφή χρημάτων (ακόμη και στην Ελλάδα) άρα τα 879 ευρώ που θα δώσει ο οποιοσδήποτε θα πιάσουν σίγουρα τόπο.

    Και κάτι τελευταίο όσον αφορά αυτό με την μπαταρία. Σίγουρα δεν αμφιβάλλω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για να γίνει ανάκληση από μια εταιρεία σαν τη Samsung (καθώς το ποσοστό είναι μικρό 24 στο 1 εκατομμύριο, αλλά και πάλι υπάρχει κίνδυνος) αλλά μερικά από τα περιστατικά έγιναν σίγουρα εσκεμμένα με σκοπό να χτυπήσουν τη Samsung.

    Δες το από την πλευρά μάρκετινγκ όπου εκεί ο ανταγωνισμός δίνει και παίρνει. Μην ξεχνάς ότι οι 2 εταιρείες έχουν βρεθεί στα δικαστήρια αρκετές φορές.

  • Αν κάποιος διαβάσει το άρθρο καταλαβαίνει μια διαφορά σε σχέση με τα προηγούμενα σχετικά άρθρα. Η εταιρία δεν προχωράει σε αντικατάσταση του κινητού Αλλά σε επιστροφή χρημάτων. Αυτό είναι αρκετά σοβαρό γιατί σημαίνει ότι δεν είναι σίγουροι αν το πρόβλημα έχει λυθεί και στις επόμενες παρτίδες ή είναι κατι γεινικευμένο πια. Θεωρώ ότι θα αποσυρθεί όλη η σειρά Note τελικά.
    Το πλήγμα για την εταιρια είναι τεράστιο και δεν είναι μονο οικονομικο αλλά και αξιοπιστίας.Το κινητο είναι επικινδυνο για σωματικες βλαβες και ακόμα περισσότερα.

  • Μεγάλο πλήγμα για μια εταιρία κολοσσό σαν την Samsung. Και σκεφτείτε ότι παλιά κατηγορούσαν κάποιες ανώνυμες Κινέζικες εταιρίες ότι τους έσκαγαν τα τηλέφωνα. Τελοσπάντων, στην Ελλάδα του 2016 αυτοί που δίνουν ένα κάρο λεφτά για note και για τηλέφωνα άνω των 500 ευρώ είναι μειονότητα. Οι περισσότεροι που θέλουν Android είτε θα πάρουν κάποιο καινούριο mid-range, είτε κάποια περσινή ναυαρχίδα, είτε κάποιο πολύ καλό Κινέζικο (Huawei και Xiaomi κυρίως), πολύ δυνατά τηλέφωνα δηλαδή, και οικονομικότερα κατά πολύ συγκριτικά με τα 700άρια και βάλε για μια καινούρια Samsung ναυαρχίδα.

  • Το Note 7 τελείωσε. Ακόμη δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση για το ποιο είναι τελικά το πρόβλημα. Γίνονται ανακλήσεις, επιστροφές χρημάτων και δεν φαίνεται φως στο τούνελ. Καλό είναι να βγάλετε τις παρωπίδες και να το καταλαβετε. Κάποια στιγμή θα ξεκαθαρίσει η κατάσταση αλλά τότε θα είναι αργά. Μόνο τα fanboys που βρίζουν στο techblog θα το αγοράσουν.

    Υ.Γ. Συγχαρητηρια στο techblog που επιτρέπει υβριστικά σχόλια να περνάνε.

    • Flash, δεν υπαρχει καποιο ρομποτ 24/7 πανω απο το site για να τσεκαρει τα παντα. Οταν βλεπουμε υβριστικα η αλλα σχολια που δεν ανταποκρινονται στους Ορους Χρησης του Techblog τα αφαιρουμε αμεσα. Οποτε σε παρακαλω.........

  • Απότι φαίνεται αν το κινητό είναι κατασκευασμένο στην Κίνα είναι ασφαλές. Άν είναι στο Βιετνάμ ή την Κορέα κλπ...πρέπει η μπαταρία να αλλαχτεί. Στα tests φαίνεται οτι δεν υπήρξε πρόβλημα που ίσως δειγματοληπτικά μπορεί να ήταν απο την Κίνα. Την δουλειά την έκανε τρίτος με ελλατωματικές μπαταρίες αλλά η ευθύνη ανήκει στην Samsung ξεκάθαρα.
    Θα το ξαναπώ. Κινητό χωρίς αποσπώμενη μπαταρία δεν είναι κινητό. Γλιτώνεις ένα κάρο φασαρίες και σε τέτοιες περιπτώσεις βγαίνεις με μία αποστολή χωρίς ανάκληση, Λάδι. Αυτό θα πρέπει να της γίνει μάθημα και να το σκεφτεί πολύ σοβαρά. Φαντάζομαι οτι πολλοί χρήστες Note 3 και Note 4 δεν αλλάξανε note σειρά λόγω αυτού.
    Σημασία έχει που δεν τραμαυτίστηκε άνθρωπος ή χειρότερα να λέμε. Αυτά συμβαίνουν σε όλους και συνέβησαν. 25-30 κινητά σε 2,5 εκατομμύρια μπορεί να είναι μηδαμινό αλλά δεν πάυει να δείχνει οτι υπάρχει πρόβλημα. Τέλος.
    Θα διορθωθεί το πρόβλημα και όλοι θα πάρουν την συσκευή σε λίγες μέρες ή εβδομάδες. Σιγά τα ωά. Μακάρι όλοι να αναγνωρίζανε τα προβλήματα και σε αποζημιώνανε. Απο τα λάθη μαθαίνει κανείς.

  • Το σχόλιο του @Γιαννη παραπάνω είναι σωστότατο μέχρι αιδιας... Τα ειπε πολύ σωστά ακριβώς έτσι είναι και συμφωνώ απόλυτα.....

  • @Cenjo η εταιρεία που απευθύνεται το άρθρο είναι η t mobile. Καλό είναι να διαβάζουμε το άρθρο πριν πούμε κάτι. Όσο για την εταιρεία που λες εσύ πως δεν είναι σοβαρή, δεν εδώ να πω κάτι άλλο πέρα από το ότι αυτά που λες είναι φαιδρά...

  • Και ομως αυτο που εγινε τα παθος μας να αποκτησουμε το Note ειναι μεγαλυτερο γιατι αυτα που προσφερει δεν τα βρισκεις πουθενα.Οσο για το Iphone που αναφερετε ελεος βρε παιδια αυτο ειναι για τα παιδακια 15 ετων ποιος ασχολειτε ακομα με ενα ξεχασμενο λειτουργικο ?

  • Περιμενουμε ανακοινωσεις τις επομενες μερες για να λαβουμε το τερας Note 7 στα χερια μας .Κατοχος του S7 .Οσο για το iphone πρωην κατοχος αυτο που εχω να πω ειναι ενα : Ειμουν μεγαλο κοροιδο και ταλαιπωρηθηκα πολυ μεχρι που επιασα το S6 στα χερια μου και μετα το S7 .Μακρια απι iphone παιδια.

  • Humble opinion:
    Ξαναδιάβασε το τι έχω γράψει. Για την Τ-mobile αναφέρομαι απλώς υπέθεσα πως λογικό θα είναι ότι ισχύει για αυτήν θα ισχύσει και για άλλες εταιρείες άλλων χωρών (σχετικά με την επιστροφή χρημάτων).

    Δεν θα υπάρχει μόνο στην Αμερική το πρόβλημα. Μην το βλέπεις μόνο από τόσο μικρή οπτική γωνία. Κυκλοφορεί σε όλο τον κόσμο όχι μόνο σε μία ήπειρο. (Πολλοί που το έχουν παραγγείλει από ελληνικά καταστήματα μετά την ανάκληση δεν τους έχει έρθει ακόμη και τους έχουν πει να περιμένουν, όπως και σε εμένα. (Δεν είναι σίγουρο ότι θα μας επιστρέψουν τα χρήματα απλώς υποθέτουμε).

    Λες ότι αυτά που λέω είναι φαιδρά. Οκ. Άντε επιχειρηματολόγησε τώρα. Τι δεν ισχύει δηλαδή και σου έθιξα το μηλαράκι??
    Αναφέρθηκα στα μειονεκτήματα που παρουσιάζει η εταιρεία όπως και αρκετές άλλες.

    Για αυτό λοιπόν πριν κρίνεις κάποιον άλλον δεν είναι κακό να το σκεφτείς λιγάκι παραπάνω.
    (Φιλικά πάντα).

  • @cenjo, μια εταιρεία που έχει πουλήσει μονάχα σε συσκευές τηλεφώνου, 1 δισεκατομμύριο τεμάχια όπως έγινε πρόσφατα, μόνο εσύ με τη λογική σου τη βρίσκει ασόβαρη. Όποια άλλη κουβέντα είναι περιττή. Μπορείς να λες ότι θέλεις αλλά τουλάχιστο μην τα λες και δημόσια γιατί εκτίθεσαι.
    Φιλικά.

  • Humble opinion:

    Πάλι αλλάζεις θέμα για να μην εκτεθείς εσύ μου φαίνεται. ΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
    Αν το πας έτσι να σου υπενθυμίσω πως πρόσφατα η Samsung απέκτησε μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς από την Apple στην Αμερική.

    Που στην Αμερική που θεωρείται η πατρίδα της Apple. Τι να το κάνω το 1 δις όταν μου ανακοινώνει πτώση 20% φέτος. Όταν μου βγάζει κινητά με χαρακτηριστικά τα οποία υπάρχουν σε μοντέλα 2-3 χρόνια πριν. Οι περισσότεροι αγοράζουν iphone λόγω του ονόματος και όχι λόγω χαρακτηριστικών και ουκ ολίγες φορές το κλαίνε μετά.

    Εδώ μιλάμε για αξιοπιστία και όχι για νούμερα. Άλλα αν θες για νούμερα νομίζω σε κάλυψα. Η apple τα τελευταία 2-3 χρόνια έχει πάρει την κατρακύλα. Δεν το λέω εγώ τα νούμερα το λένε. Η αλήθεια πονάει μερικές φορές τι να κάνουμε.

    Και τελευταίον δεν έχεις το δικαίωμα ούτε εσύ ούτε κανένας άλλος να μου απαγορεύσει να εκφράζω τη γνώμη μου. Είναι ελεύθερο forum και ο καθένας μπορεί να εκφράζει τη γνώμη του ελεύθερα πάνω στα πλαίσια της δημοκρατίας είτε αν αυτό πιστεύει αν τον έθιξε είτε όχι. Τώρα αν εσύ ξέσπασες επειδή σου θίξαμε την εταιρεία δικό σου πρόβλημα όχι δικό μου.

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Τάσος Νικολακόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.