Samsung Galaxy Note 7: Τι μπορεί να φταίει για τις νέες εκρήξεις;

Το φιάσκο με το Samsung Galaxy Note 7 συνεχίζεται με τον τεχνολογικό κολοσσό να σταματά για δεύτερη φορά τις πωλήσεις μέσα σε περίπου έναν μήνα και να ζητά από τους κατόχους της ανά τον κόσμο, να σταματήσουν να χρησιμοποιούν το smartphone μετά και τις νέες εκρήξεις.

Όταν έγινε η πρώτη ανάκληση, αυτό που θεωρήθηκε ότι φταίει ήταν ένα κατασκευαστικό λάθος στην μπαταρία. Οι μπαταρίες ήταν κατασκευασμένες από τμήμα της Samsung, στη συνέχεια ανατέθηκε η κατασκευή τους στην κινέζικη ATL, που αρχικά είχε αναλάβει την κατασκευή του 30% των μπαταριών του Samsung Galaxy Note 7.

Φτάνουμε στο σήμερα όπου τα νέα υποτιθέμενα ασφαλή Samsung Galaxy Note 7 πιάνουν φωτιά το ένα μετά το άλλο, η Samsung σταμάτησε την παραγωγή και τις πωλήσεις ξανά. Το ερώτημα είναι τι φταίει αυτή τη φορά;

Η Samsung δεν έχε δώσει κάποια επίσημη εξήγηση, όμως φαίνεται πως το πρόβλημα εκτείνεται πέραν ενός προμηθευτή μπαταριών. Η Wall Street Joutnal μίλησε με κάποιους ειδικούς προκειμένου να διερευνήσει την υπόθεση και να δει τι μπορεί να φταίει τελικά. Σύμφωνα με την άποψη του καθηγητή μηχανολογίας στο Carnegie Mellon University, αυτό που φταίει είναι το σύστημα ελέγχου τάσης της μπαταρίας. Ο καθηγητής υποστηρίζει επίσης πως η χαμηλή ποιότητα υλικών που χρησιμοποιούνται στις μπαταρίες μπορεί να είναι επίσης ένας λόγος για τις εκρήξεις.

Ο Cho Jae-phil, διευθυντής στο Future Batteries Research Center, αναφέρει πως το να παράγεις τον τεράστιο αριθμό μπαταριών που απαιτούνταν για τα νέα κομμάτια αντικατάστασης του Samsung Galaxy Note 7 σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, είναι πολύ πιθανό να έχει οδηγήσει σε κάποιες ελλείψεις στον έλεγχο ποιότητας. “More quality issues can surface when you have a supplier trying to mass produce batteries in a short amount of time”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η όλη ιστορία με την δεύτερη διακοπή πωλήσεων σίγουρα θα κοστίσει στη Samsung και σε χρήματα αλλά και σε αξιοπιστία, όμως οι αναλυτές αναφέρουν ότι αν είναι να δούμε κάτι θετικό στην υπόθεση είναι ότι συνέβη στη σειρά Note και όχι στη σειρά Galaxy S. Επισημαίνεται ότι η σειρά S πουλά τα τριπλάσια από τα Note.

Δείτε τα video:

samsung galaxy note 7 explosion, Samsung Galaxy Note 7: Τι μπορεί να φταίει για τις νέες εκρήξεις;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Thanasis

Δηλαδη φταιει ο καπιταλισμος και η αισχροκέρδεια.. ποιος θα το φανταζονταν.

Θόδωρος.

να μην αγοράζεις εσύ λοιπόν τηλέφωνα,γιατί είναι είδη πολυτελείας τελικά.

Akis

Τεράστια πτώση του εμπορικού ονόματος της Samsung…

socrates

+1000000 @Thanasis Καλόν ύπνο @Θόδωρος

Κατα τ άλλα οι μ@@@@κίες πληρώνονται…πολύ ακριβά όπως φαίνεται, σε χρήμα και σε αξιοπιστία.

CheistosT

Σιγά την πτώση της αξιοπιστίας. Θα βγάλει με περισσότερη προσοχή και καλύτερη ποιότητα το επόμενο μοντέλο και τέλος. Στραβές συνέβησαν και γίνονται ακόμη και μέχρι σήμερα σε όλους σχεδόν. Κυκλώματα είναι και ηλετρονικές συσκευές.
Άνθρωποι να μην παθαίνουν τίποτε και ποιός κοιτάει τα άψυχα αντικείμενα;
Προσωπικά για εμένα δεν άλλαξε τίποτα. Όχι επειδή είναι η samsung αλλά επειδή η αξιοπιστία μίας εταιρείας ποτέ δεν μετριέται με μία δύο στραβές. Άν συμβεί ξανά κανά 2 φορές τότε θα αρχίζω να αλλάζω άποψη. Με τις μπαταρίες την πάθανε πολλοί. Αυτό δεν μου λεει τίποτε.
Ηδη διαβάζω σκάσανε και iphones 7 6s 6 plus.
Και; Δεν θα αγοράζει κάποιος ξανά apple που είναι ευχαριστημένος; Αυτά μόνο 10χρονα τα λένε…εδώ γνωστός φίλος μου με 20 χιλιάδες χλμ σε Toyota του καηκε Moter καινούριο και πήρε πάλι το ίδιο κ.ο.κ…
Αυτά είναι οικονομικά τερτίπια των χρηματιστηρίων.
Δεν έχουν σχέση με τους καταναλωτές.
Θέλετε να μου πείτε οτι δεν σας καηκε καινούρια ΕΠΩΝΥΜΗ συσκευή ποτέ λόγω οποιασδήποτε αστοχίας;
Δηλαδή…οκ…

Ανέστης Αλέξανδρος

Μήπως γνωρίζει κανείς εαν το sony xz θα έρθει και σε 64 GB στην Έλλάδα ;

george

οταν βιαζεσαι να βγαλεις ενα κινητο μονο και μονο για να χτυπησεις την apple αυτα γινονται απο εκει κα περα προς γνωση και συμορφωση για τα επομενα..

vladimiros

@Ανέστης Αλέξανδρος Ισως να το φερουν αλλα το κοβω αρκετα πιο αργα,και το πιο πιθανον να μην ερθει..αλλα τι να το κανεις απλα θα εχεις αντι για 32,64 εσωτερικη..δεν αλλαζει ουτε ραμ ουτε τιποτα..αφου παιρνει και SD

ccypruss000

Μαλιστα δηλαδη αυτο ειναι το τελος του Note 7 για φετος δεν θα ξανα βγει στην αγορα ουτε σε ενα μηνα ουτε σε δυο μηνες ουτε σε τρεις μηνες ποτε παει το Note 7 στον καδο δηλ για παντα τελος με αυτη την ιστορια ; ΜΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ειπα να παρω και εγω NOTE τωρα που βγαινει και τα εκανε σκατα η σαμσυνγ για να μην το παρω με τις μπαταριες της α ρε τυχη καμια φορα ατυχη. Τωρα θα κλαψουν πολλοι που το εχουν και θα το αποχωριστουν χαχαχα γουσταρωωωω γιατι δεν το πειρα και εγω και καποιοι που το πειραν το παιζαν υπερανω ολων α εχω ΝΟΤΕ 7 YEAHHHHHHHHH κλπ. Τωρα παρτε S7 EDGE ή CAT S60 Κορυφαια κινητα. Μεχρι νεοτερας απο την σαμσυνγ αλλα σκεφτομαι να παρω ενα απ τα δυο που αναφερα ή υπαρχει πιθανοτητα επιστροφης του ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΝΟΤΕ 7 ;

Gvirginia

Απίστευτο… οι μπαταρίες της SDI ήταν πολύ μεγάλες σε σχέση με τη συσκευή με αποτέλεσμα να τσακίζονται οι γωνίες για να χωρέσουν.

https://www.bloomberg.com/news/articles/2016-10-12/investigators-said-to-suspect-new-battery-flaw-in-samsung-note-7

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.