Samsung Galaxy Note 8: Ανεβαίνει σε πωλήσεις παρά την υψηλή τιμή

samsung galaxy note 8 sales, Samsung Galaxy Note 8: Ανεβαίνει σε πωλήσεις παρά την υψηλή τιμή

Το Samsung Galaxy Note 8 είναι αδιαμφισβήτητα ένα από τα κινητά της χρονιάς και βασικός υποψήφιος για το καλύτερο όλων. Ως ο συνεχιστής του αποσυρμένου Note 7, το νέο phablet καλείτο να κερδίσει ξανά την εμπιστοσύνη χιλιάδων απογοητευμένων φίλων της σειράς.

Μπορεί ο συνδυασμός των τεχνικών χαρακτηριστικών με το φουτουριστικό design να κέρδισαν τις εντυπώσεις, το τσουχτερό της τιμής όμως άφησε μια πικρή γεύση στους υποψήφιους αγοραστές… Τουλάχιστον αυτό νομίζαμε μέχρι τώρα.

samsung galaxy note 8 sales, Samsung Galaxy Note 8: Ανεβαίνει σε πωλήσεις παρά την υψηλή τιμή

Σύμφωνα με το δίκτυο διαφήμισης AppBrain, το Samsung Galaxy Note 8 κατάφερε να σκαρφαλώσει ταχύτατα στην λίστα με τα Best-Selling Android smartphones, μόλις μερικές εβδομάδες μετά την διάθεση του. Συγκεκριμένα, η κύρια ναυαρχίδα της Sammy κατέχει τουλάχιστον το 1% του μεριδίου αγοράς Android συσκευών σε σημαντικές αγορές ανά τον κόσμο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, στο νέο Note αντιστοιχεί ακριβώς το 1%, καθιστώντας το την 21η δημοφιλέστερη συσκευή στην χώρα. Στην Αυστραλία το ποσοστό παραμένει ίδιο, με το Note 8 να είναι η 15η δημοφιλέστερη συσκευή. Όσον αφορά την… μητέρα πατρίδα Νότια Κορέα, εκεί το smartphone έχει το 1.7% του Android μεριδίου αγοράς και θεωρείται η 17η δημοφιλέστερη πρόταση κινητού.

samsung galaxy note 8 sales, Samsung Galaxy Note 8: Ανεβαίνει σε πωλήσεις παρά την υψηλή τιμή

Αναφορικά με την Ευρωπαϊκή αγορά, εκεί η Samsung φαίνεται προς το παρόν να χωλαίνει, αφού ακόμα το Note 8 δεν έχει ξεπεράσει το 1%. Αξίζει να σημειωθεί πως η Ευρώπη έχει να δει επίσημη διάθεση Note κινητού σε χώρες της από την εποχή του Note 4, αφού το Note 5 δεν κυκλοφόρησε ποτέ (αντικαταστάθηκε από το Galaxy S6 Edge Plus με το οποίο ανακοινώθηκαν μαζί) και το Note 7 αποσύρθηκε λόγω του… εκρηκτικού ταπεραμέντου του. Είναι λογικό λοιπόν οι καταναλωτές να προτίμησαν και φέτος μοντέλα της σειράς Galaxy S ή άλλου κατασκευαστή, έχοντας συνηθίσει ουσιαστικά την απουσία της Note οικογένειας. Δεν αποκλείεται βέβαια μέχρι το τέλος του έτους το μικρό ποσοστό να μεταβληθεί, φτάνοντας ίσως αρκετά πάνω από το 1%.

samsung galaxy note 8 sales, Samsung Galaxy Note 8: Ανεβαίνει σε πωλήσεις παρά την υψηλή τιμή

Παρά την εξαιρετικά υψηλή τιμή στην οποία διατίθεται το Note 8, αυτό φαίνεται πως τελικά δεν αποτελεί απωθητικό παράγοντα για την πλειοψηφία των καταναλωτών. Όταν σε κορυφαίες αγορές, τουλάχιστον ο ένας στους εκατό χρήστες Android κινητού έχει στην κατοχή του το νέο Note, αυτό δεν μπορεί παρά να θεωρείται μεγάλη επιτυχία για την Samsung, η οποία βλέπει άνοδο και στις πωλήσεις των Galaxy S8 / S8+. Η απτόητη ζήτηση για το ακριβό phablet του Κορεάτη κολοσσού ίσως να αποτελεί οιωνό και για την πορεία του επερχόμενου iPhone X, για το οποίο πολλοί προβλέπουν χαμηλές πτήσεις λόγω τιμής. Ο κόσμος των ανεπτυγμένων αγορών δείχνει ακόμα ικανός να προμηθεύεται τα κορυφαία smartphones, όσο αυτά και αν κοστίζουν. Τουλάχιστον για τώρα.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros

Στις Android συσκευές δεν υπάρχει αυτο που συμβαίνει με την Samsung

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.