Samsung Galaxy S hardcore tests

Το αίμα τους πίσω, φαίνεται ότι παίρνουν οι φανατικοί φίλοι των κινητών iPhone. Ένα από τα καλύτερα Android smartphone που βρίσκονται σήμερα στην αγορά, το Samsung Galaxy S, έχει περάσει από εξαντλητικά τεστ χρηστών στο ίντερνετ και εμφανίζοντας και αυτό με τη σειρά του “προβλήματα” στη λήψη σήματος ενώ σε ένα πιο hardcore test, η οθόνη του γίνεται κομμάτια σε πτώση από 1.60 μέτρα ύψος.

Δεν είμαστε εδώ για να κατηγορήσουμε ούτε να εξυμνήσουμε κανένα κινητό. Τα βγάζουμε όλα στη φόρα και τα συμπεράσματα δικά σας. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με το τι πιστεύουμε και το τι όχι. Αυτό το επισημαίνω και για το νέο iPhone 4 αλλά και για οποιοδήποτε άλλο smarthone ή συσκευή τεχνολογίας.

, Samsung Galaxy S hardcore tests

Αφορμή για αυτό το άρθρο είναι το σχόλιο του επισκέπτη Tek, ο οποίος spammαρε κατ’ εξακολούθησιν όλα τα σχετικά άρθρα του Techblog για το Galaxy S! Ελπίζω τώρα να σταματήσεις!

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

25 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
konstantinos

ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΝΟΚΙΑ 5800 ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ 1000ΑΔΕΣ ΦΟΡΕΣ , ΑΝ ΗΤΑΝ ΤΟ GALAXY S ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΙΧΑ ΠΑΡΕΙ 20 ΤΕΤΟΙΑ (GALAXY S) 😉

pastoras

καμιά δοκιμή με πρέσα κυκλοφορεί ?
Για να ξέρουμε δηλαδή πόση πίεση αντέχει το κινητό αν κάποιος καθίσει πάνω του :))

Μάνος

payback!!

3ftw

παιδια στο πρωτο βιντεο ο σχιστοματης δεν μοιαζει με τον χιρο απο την σειρα heroes?

giannis

μα εγω δεν καταλαβα γιατι περνουν το αιμα τους τα fan boys,οπως κραζω την apple για τις πατατες της ετσι θα κραξω και οποια αλλη εταιρεια κανει πατατες
Γιατι δηλαδη μονο τα apple fanboys θιγονται λες και ειναι η εταιρεια του μπαμπα τους η να περνουν ποσοστα
Εμεις ειμαστε πελατες,αυτοι ειναι εταιρειες,ειμαστε “απεναντι” και θελουμε τα καλυτερα στην καλυτερη τιμη
Α και οσο για τον Tek μας τα εκανε μπαλονια για να μην πω αεροστατα,μ’αρεσει που δινεις και συ σημασια Κωστα,μου ηρθαν 10 μειλ με την @@ρια που εγραφε ακριβως τοι ιδιο παντου

Fadasma

Ας ρίξει κάποιος ένα laptop κάτω από το ίδιο ύψος να δούμε τι θα πάθει. Επειδή και τα smartphones ένα είδος laptop είναι. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω ποιο νόημα έχουν αυτά τα τεστ.

Poulis

Εγώ πάντως χωρίς να είμαι φαν καμίας εταιρίας το βρίσκω ύποπτο που στο βίντεο νο1 που σπάει η οθόνη απο την πτώση απο 1,60μ που ο κινέζος δεν το σηκώνει να το δείξει στην κάμερα αμέσως αλλά παρεμβάλεται κείμενο… Μπορεί κάλλιστα να έπεσε απο πολύ μεγαλύτερο ύψος και αυτό απλά να είναι ισχυρισμοί ή να έσπασε η οθόνη με άλλον τρόπο..

νικος

Αφου ρε παιδια ειχα δει σε ενα σιτε οτι οι αμο λεντ δεν σπανε.. πως εγινε αυτο? συνκεκριμενα χτηπουσαν την οθονη μεχρι και με σφυρι για να δειξουν την αντοχη τους σε σχεση με τις λσντ. το τεστ εγινε με ενα ομνια. ακομη εβγαζαν την οθονη και την λυγιζαν εν ωρα λειτουργειας και επαιζε κανονικα. ψαξτε το στο youtube.

Φανης

Εμενα παντως δεν με αποτρεπει το βιντεο απο το να παρω το Galaxy,γιατι δεν προκειται να μου πεσει απο 1,60…….το αυτι μου ειναι πολυ πιο ψηλα.

Jimmy

Συμφωνο με τον fadasma ποιο το νοημα;;;Ποιος ψυχακιας θα χαρακωνε με βιδα και κοπιδι;;;Και σε ποιον θα πεσει απο το αυτι;;;Ειναι ελεος

Spyroscesarsc

Το πρώτο βίντεο είναι διαφήμιση για το Galaxy S? Τελικά ρε Tek, είσαι τόσο καμένος που δεν σκέφτεσαι καν… Τί μας απόδειξες με το βίντεο? ‘Οτι η οθόνη του Galaxy S σπάει? ΦΟΒΕΡΟ! To iphone4 στις 3 πτώσεις από 90cm δεν άνοιγε και στην 4 έσπασε η οθόνη. Το GalaxyS πέρασε γρατζούνισμα από μεταλλικά εξαρτημαατα, βίδα, χαρτοκόπτη, 4 πτώσεις από 90cm και έσπασε σε πτώση από 160cm. Βλέπετε καμία διαφορά ή είναι που είμαι χαζός? Ας απαντήσει και ο Tek το αλάνι μας! 😀 ‘Οπως έχω ξαναπεί έχω χρησιμοποιήσει 3 κινητά αφής από της Samsung και οι οθόνες (3.2″, 3.2″ και 3.5″ κατά σειρά) δεν είχαν πρόβλημα. Η μόνη οθόνη που έσπασε, αυτά τα 2.5 χρόνια που χρησιμοποιώ Samsung touch κινητά, ήταν του F700 (κατασκευασμένο το 2007) που έσπασε όταν πέταξα το κινητό από το ύψος του χεριού με μεγάλη δύναμη πάνω σε μάρμαρο. @νικος, οι οθόνες που λες δεν είναι οι Amoled. Είναι νέες εύκαμπτες οθόνες που στο μέγεθος των 3-4″ η Samsung έχει τελειοποιήσει εδώ και μήνες. Πιστεύω ότι μπορούν άνετα να μπούνε σε non-touch κινητά εδώ και περίπου μισό χρόνο. Και να δουλέψουν άψογα. Αν έχουν φτιάξει ήδη και touch έκδοση δεν το ξέρω, αλλά πιστεύω ότι… Συνέχεια »

enigma

Άνοιξες ολόκληρο thread προς τιμήν του παιδιού και ούτε που σου έγραψε τίποτα και εδώ….:p

Λοιπόν παίδες όλα τα κινητά σπάνε, άλλα σπάνε πιο δύσκολα άλλα πιο εύκολα. Μπορεί να σου σπάσει την 1η μπορεί και στην 100ή. Για να βγάλεις σαφές συμπέρασμα, πρέπει το πείραμα να μην επηρρεάζεται από εξωτερικούς παράγοντες που δεν έχουμε λάβει υπόψην μας και βασικά να έχει τα ίδια αποτελέσματα σε κάθε επανάληψη. Τώρα ότι και να κάνουν στα τεστ αντοχής δεν μου λένε και πολλά (εννοώ το τεστ πτώσης), μια μυρωδιά μόνο μπορεί να πάρεις.

Ας σταματήσουν όμως και οι στυγνοί οπαδισμοί γιατί καταντάει κουραστικό και γραφικό όταν δεν έχει αντιπαράθεση στοιχείων και γνώμεων παρά μόνο χαρακτηρισμών….

panagiotisXII

Κωστα τσαμπα εχασες την ωρα σου πιστευω. Προσωπικα για να πω και την εμπειρια μου το Galaxy S μου επεσε κατα λαθος απο το υψος της τσεπης του παντελονιου και δεν επαθε απολυτως τιποτα. Τι νοημα εχουν ολα αυτα δεν καταλαβαινω.

hraklhs

οριστε το βιντεο με την ανθεκτικοτητα της amoled:
https://www.youtube.com/watch?v=f8S8tbQMp2k&feature=player_embedded

hraklhs

παλι καλα που το ειπες διοτι ειχα αυτη την εντυπωση…δηλαδη η οθονη αυτη (στο βιντεο) ειναι ευκαμπτη…υπαρχουν συνεπως,δηλαδη και μη-ευκαμπτες amoled….τωρα κατατοπιστικα…thanks..

Marios Basileiou

Εγω παντως θα συμφωνησω με τον @Poulis γιατι το προσεξα και εγω και επισης θα προσθεσω αλλο να πεσει μια με δυο μπαρες το σημα και αλλο να μην εχεις καθολου σημα!!! Αλλα ρε Κωστα αδικα παιδευεσαι να γραφεις αρθρο για καποιους που ειναι τοσο πονεμενοι και πικραμενοι που θελουν σονι και καλα να βρουν κατι για να νιωσουν αυτοι καλυτερα 😛 δεν πειραζει ομως τωρα θα μετραμε ποσες φορες εχουμε περιθωριο να το ριξουμε κατω lool….

Κωνσταντίνος Κ

όπως έιπε και το Σπύρος, του πήρε 3 πτώσεις από 90 εκατοστά,και αφού δεν έπαθε τίποτα, το έριξε από 160 εκατοστά(σχεδόν τα διπλά) και τότε έσπασε!
αναρωτιέμαι πόσο αφελής μπορεί να είστε!
και Κώστα,όχι τα παιδιά που έχουν Iphone δεν μπορούν να χαίρονται διότι αν ρίξεις το Iphone από τόσο ψηλά,θα σπάσει!
και όχι κώστα,δεν υπερασπίζομαι την Samsung. απλά το θεωρώ παραπλυροφόριση να γράφει ο καθένας ότι του κατεβαίνει! και αυτός ο ΤΕΚ πρέπει να έχει τόσο μεγάλο πρόβλημα που πιστεύει ότι με το να κάνει το Galaxy S να δείξει ότι έχει πρόβλημα(ενώ άλλα όντως έχουν) θα καταφέρει κάτι! newsflash το Wave έφτασε τις 1 εκατομμύριο πωλήσεις και το ίδιο και το Galaxy S.
Your iphone era, is finally over!

ΔημήτρηςΧ

Συμφωνώ με τον Spyroscesarsc ότι το πρώτο video περισσότερο διαφήμιση κάνει στο SGS παρά δυσφήμιση μετά από τόσες γρατζουνιές και πτώσεις.
Επίσης συμφωνώ ότι η τελευταία πτώση είναι λίγο ύποπτη αφού δεν το σηκώνουν κατ’ευθείαν από το δρόμο αλλά μεσολαβεί κείμενο πριν δείξουν ότι έσπασε.
Αλλά ακόμη και να μην είναι fake το video, κατά τη γνώμη μου, όποια ηλεκτρονική συσκευή πέσει από τα 1,6 m και σπάσει δεν θα μου κάνει εντύπωση. Anyway, είναι ένα άψογο κινητό που το περιμένω με ανυπομονησία.

psarrism

Σε ότι αφορά το 2ο βίντεο, νομίζω ότι η πτώση των 20 και κάτι db είναι σημαντική και ανάλογη με αυτή του iPhone 4. Αν το κινητό ξεκινούσε αντί για -81 από το -91 (αν βρισκόταν σε περιοχή με χειρότερο σήμα δηλαδή), θα είχε πρόβλημα με dropped calls και θα βλέπαμε τις μπάρες να πέφτουν ακόμα περισσότερο.

Μήπως τελικά, όλα τα κινητά τελευταίας γενιάς με την κεραία εκεί κάτω έχουν μικρότερα ή μεγαλύτερα προβλήματα όταν τα πιάνουμε καλύπτοντας ή αγγίζοντας (ανάλογα με το αν η κεραία είναι εσωτερική ή εξωτερική) με το χέρι μας;

TazGR

Δοκίμασα να κάνω το ίδιο και στο Nokia 6300 που έχω.Δηλαδή αγκάλιασα με την παλάμη μου την περιοχή όπου βρίσκεται η κεραία και το σήμα έπεσε 2 μπάρες από 4.Τα συμπεράσματα δικά σας.

Nikos Papanikolaou

ΚΩΣΤΑ ΜΗ ΑΣΧΩΛΗΣΕ…. ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΜΕ ΕΣΤΗΛΕ ΜΗΜΗΜΑΤΑ Ο ΤΕΚ… ΔΗΛΑΔΙ ΤΙ; ΕΧΩ ΤΟ ΚΑΛΗΤΕΡΟ ΚΙΝ. ΤΗΣ ΑΓΩΡΑΣ ΣΗΓΟΥΡΑ ΟΧΙ!! ΣΗΜΕΡΑ ΜΕ ΕΠΕΣΕ ΑΚΡΙΒΩ ΑΠΟ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΠΑΘΕ ΤΙΠΟΤΑ + ΟΤΙ ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΝΑ ΚΑΛΗΨΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΛΕΥΡΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΦΤΕΙ ΤΟ ΣΗΜΑ!! (ΤΟ ΥΨΟΣ ΜΟΥ 1.85) (ΚΙΝΗΤΟ MILESTONE) ΤΑ ΣΠΑΣΗΜΑΤΑ ΑΝ ΤΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΠΟ ΠΤΩΣΗ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΧΤΗΠΗΜΑΤΑ! ΤΟΤΕ ΝΑ ΠΑΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΣ ERICCSON ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΚΕΡΑΙΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΤΟ ΘΗΜΑΣΤΕ…ΟΛΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΠΑΝΕ ΚΙ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ!

*>:>>

Δεν με παραξενευουν αυτα που κανουν.Γιαπωνεζοι ειναι αυτοι.Τρελλαρες………………….

antonis13

χωρις να ειμαι ιδικος πιστευω πως αν καποιος καταφερει να το ριξει απο 1.60 με τετοιο τροπο ςστε να σκασει με την οθονη τελιως κατω και του γινει ετσι δν θα δωσει περισωτερα απο 100 ευρω για φτιαξιμο διοτι δν εχει παθει καποιο εσωτερικο προβλημα εκτως απο το περιβλημα της !!!!!

DVader

Το επόμενο τεστ θα ναι να το θάψουν 10 μέτρα μέσα σε τσιμέντο και να πουν ότι το παίρνεις τηλ και είναι εκτός δικτύου. Αλλά ο στιβ τζομπς επειδή είναι μηχανικάρα και το ίδιο και όλοι οι υπόλοιποι της apple το επόμενο κινητό τους θα έχει εξωτερική κεραία μη σας πω και πιάτο και για να μη σπάει θα είναι και αλεξίσφαιρο. Θα κάνει βέβαια 15000 ευρώ χωρίς να έχει κάτι καινούριο από λογισμικό ή hardware αλλά αφού είναι Apple είναι καλό ε? Android FTW!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.