Samsung Galaxy S II vs. LG Optimus 2X, Benchmark results

Το Phonearena έβαλε κάτω τα δύο κορεάτικα superphones και συνέκρινε τις αποδόσεις τους μέσα από 4 γνωστά και αξιόπιστα benchmark tests. Αν και τα περισσότερα εξ’ αυτών είναι κατάλληλα για μετρήσεις πάνω σε μονοπύρηνους επεξεργαστές, μπορούμε να πάρουμε μια ένδειξη σχετικά με το τι μπορούν να κάνουν οι δύο συσκευές στους τομείς των γραφικών, της επεξεργασίας δεδομένων και του browsing.

, Samsung Galaxy S II vs. LG Optimus 2X, Benchmark results

Το Samsung Galaxy S II και το LG Optimus 2X εκπροσωπούν δύο διαφορετικές σχολές αν μπορούμε να το πούμε έτσι, με το πρώτο να ενσωματώνει τον dual-core Exynos 2410 με την Mali-400 GPU και το δεύτερο τον δημοφιλή NVIDIA Tegra 2. Και οι δύο επεξεργαστές είναι τεχνολογίας ARM Cortex-A9, ενώ όσο αφοράς τις μνήμες των δύο συσκευών, εκείνη του Galaxy S II φτάνει το 1 GB και του Optimus 2X τα 512 MB.

Στο video που ακολουθεί το Samsung Galaxy S II φαίνεται να κερδίζει στις περισσότερες κατηγορίες με το highscore του στο Quadrant Benchmark να φτάνει στο εντυπωσιακό 3732. Από την άλλη η GPU του LG Optimus 2X μοιάζει πιο ισχυρή, με την τεχνογνωσία της NVIDIA πάνω στην επεξεργασία των γραφικών να αντανακλάται στα αποτελέσματα. Στο κομμάτι του browsing οι συσκευές μοιάζουν εφάμιλλες και πάντως πολύ ισχυρότερες έναντι των μονοπύρηνων μοντέλων.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Να Αναφερω πως το Πλαισιο εμφανισε μολις πριν απο λιγα λεπτα στην σελιδα του το
Samsung Galaxy S2 με τιμη —-> 599,90

TOMKAR1

Αυτές οι δύο συσκευές έχουν αφήσει κάποια χιλιόμετρα πίσω το i-os.

george

απο την στιγμή που το ένα έχει 2.2 και το άλλο 2.3 android τα benchmarks με απλά λόγια είναι σαν να μην έγιναν ποτέ!ας περιμένουμε να μπεί και στο lg το 2.3 και μετά κάνουμε ξανά τα τεστ

Retrob

Έχουμε κανα νεότερο ποτε βγαινε το SGS2 στην Ελλάδα ??

Κωνσταντίνος

Ναι,στο πλαίσιο το πουλάν.

Nik0s

Οκ πολυ δυνατα κινητα δεν λεω οποιο και να παρει καποιος θα κανει την δουλεια του,αυτο που παρατηρησα ειναι πολυ καλη οθονη του lg στα χρωματα ειναι σχεδον σαν την super amoled plus

Retrob

“Ναι,στο πλαίσιο το πουλάν.”

Και ξαναρωτάω , έχουμε μάθει τίποτα καινούριο για το πότε βγαίνει-κυκλοφορεί ?

ioannig

@TOMKAR1 κανεις μεγαλο λαθος.
το ios ειναι λειτοργικο.
αλλα ακομα και ετσι δε πρεπει να ξεχναμε οτι ειναι κινητα!
θελεισ ενα γρηγορο, εργονομικο με καλη μπαταρια και καποια καλουδια παραπανω (π.χ. apps).
μετα το ios που ειχα εκανα το λαθος και πηγα σε android, κατεληξα να το πουλησω σε 3 μιση μηνες. οποτε μη μπερδευουμε τα πραματα.

ολα αυτα εμενα μου φαινονται ψιλοπραματα και διαφοροι μεθοδοι marketing, και απο τις 2 πλευρες.

Κωνσταντίνος

Οχ, ότι να ναι.Φίλε κατάλαβες όμως ότι κυκλοφόρησε με αυτό που είπα .Έχει κυκλοφορήσει στο πλαίσιο και στο wap5 από όσα ξέρω με τιμή στα 600 €

Έχετε δίκιο για το πλαίσιο, αλλά στα χαρακτηριστικά λέει ότι έχει επεξεργαστή 1 GHz και όχι 1,2 GHz… Εγώ θα περιμένω την COSMOTE…

Rikos

Παιδια το LG Optimus 2X Αθηνα εχει βγει?????????

Retrob

Δεν έχει κυκλοφορήσει παιδια ! Προπαραγγελίες είναι. Ούτε η samsung hellas δεν ξερει ποτε θα κυκλοφορήσει όπως φαίνεται.

Μάνος

Το samsung πραγματικά δείχνει ότι καλύτερο για αυτή την εποχή (καλύτερο και από το iPhone 4 … που βγήκε πέρυσι… οπότε άστοχη η σύγκριση). Το μόνο που με προβληματίζει είναι το μέγεθός του, έχετε καταλάβει πόσο μεγάλο είναι; Δε ξέρω αν θα ήθελα κάτι τόσο μεγάλο, θα περιμένω να το δω από κοντά.

fred

Πρεπει κ το lg να παρει 2.3 για ποιο αξιοπιστα αποτελεσματα

Marios Basileiou

Ειχαν κανει το ιδιο στο gsmarena πριν λιγο καιρο και παλι κερδισε το galaxys2!!
https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s_ii_vs_lg_optimus_2x-review-585p7.php
Αλλα εγω θα συμφωνησω με τα παιδια στο οτι δεν μπορεις να συγκρινεις δυο κινητα με διαφορετικη εκδοση!!!Συγκρινονται τα vista με τα 7?:P
Λιγο υπερβολικος το ξερω αλλα συγκριναν το ιδιο λειτουργικο με διαφορετικη εκδοση το καθενα!!
Ασχετο αν και οι 2 ειναι πολυ καλες εκδοσεις καμια απο αυτες δεν εκμεταλλευεται τον 2ο πυρηνα!!

ΓΙΩΡΓΟΣ

SGS2 ΔΑΓΚΩΤΟ ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΚΑΛΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ Κ ΤΟ ΠΗΡΑ ΑΠΟ COSMOTE.

johntsia

Και εγώ το SGS2 περιμένω πολύ καλό κινητό και τελικά η τιμή του στα 600 ευρώ, θα ήθελα να ρωτήσω κάτι με βάση car home που έχουνε τα android κινητά για GPS είναι δωρεάν και χρειάζεται internet για να δούλεψη, ξέρω ότι είμαι off topic είμαι κάτοχος omnia 2 και δεν γνωρίζω και πολλά από android και με βάση το θέμα πρέπει όταν συγκρίνουμε 2 συσκευές να έχουνε την ιδία έκδοση λογισμικού.

mmpampiss

3144(χωρις overclock) βγαζω με το hd2…κοντευει να κλεισει 2 χρονια και τρωνε τη σκονη του ακομα!!

Φιλιππος

το galaxy s2 δεν εχει gorilla glass οθονη?

tsamo

Φίλιππε το SGSII έχει οθόνη Gorilla Glass .
Όσο για τα benchmarks … benchmarks είναι δεν αποκαλύπτουν πάντα την αλήθεια (αν και στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορείς παρά να χαρείς από αυτά τα νούμερα με stock roms) .

argiriscuderias

Αυτη η gorilla glass τι ειναι ακριβως ρε παιδια;

georgecm

Παιδια παντως μολις μιλησα με Πλαισιο και μου ειπαν οτι αναμενεται τελη Μαιου! Δεν ηταν 100% σιγουρο, δηλαδη παιζει να ερθει και λιγο πιο πριν, αλλα μαλλον μετα απο την Cosmote που ειχε πει για μεσα Μαιου 😉

giorgos

Το LG optimus 2X είναι ήδη εδώ είναι το πρώτο κινητό με διπύρηνο επεξεργαστή κι αυτο για μένα είναι πολύ σημαντικό.
Το SII δεν το ‘χουμε δει ακόμη.
Καλές οι μετρήσεις και τα υπόλοιπα αλλά το LG με 499ευρώ (και κατω από 300 ευρώ με επιδότηση) κουβαλώντας όλα αυτα τα χαρακτηριστικά που έχει, θεωρώ πως είναι κελεπούρι.

sdaoulas

βρηκα για μενα προσωπικα ενα μειον του Galaxy S II
δεν εχει HDMI, κριμα.

georgecm

To Galaxy S 2 από το οποίο σου γράφω έχει Hdmi μέσω της θύρας mhl-usb που ενσωματώνει…

nimAR

θα ήθελα να δώ μία σύγκριση των galaxy S II και του Motorola Atrix (με video αν γίνεται)
Αν σου δωθεί η ευκαιρία cVlachakis μην με ξεχάσεις 🙂

Κώστας Βλαχάκης

nimAR, θα γίνει αυτό. Πρέπει να γίνει αυτή η κόντρα και θα επιδιώξω να έχω και τις δύο συσκευές ταυτόχρονα! 😉

SakisProHD

Δύο χρόνια μετά και ακόμα το LG Optimus 2x είναι στα χέρια μου και θεωρώ ότι είναι κλάσεις ανώτερο από τις “κινεζιές” εκεί έξω.Και δεν αναφέρομαι στα κινέζικα κινητά τύπου Xiami,Meizu κτλ αλλά στις μεγαλοεταιρίες (Samsung,Sony,HTC) που το κάθε κινητό που βγάζουν (κάτω των 250 ευρώ) έχουν Novathor επεξεργαστές που είναι κατώτεροι και από μερικούς μονοπύρηνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Από το πρώτο Galaxy S μέχρι τα νεότερα Galaxy S21 series, πάμε να κάνουμε μία ιστορική αναδρομή στο παρελθόν της σειράς και πως φτάσαμε στο σήμερα.

Business Samsung Samsung Galaxy Note 2 Samsung Galaxy S II

Apple: Δικαιώθηκε έναντι της Samsung για slide to unlock και το autocorrect

Οι δικαστικές διαμάχες μεταξύ Apple και Samsung δεν είναι κάτι νέο και ούτε μπορούμε να πούμε με ακρίβεια ποια από τις δυο έχει αναδειχθεί νικήτρια. Αυτή τη φορά η Apple προσθέτει μια ακόμη νίκη στο ιστορικό της, για το slide to unlock και το autocorrect. Το ομοσπονδιακό εφετείο στις ΗΠΑ έκρινε ότι η Samsung παραβίασε […]

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Note 3 Samsung Galaxy S II

Samsung G9098, Android flip συσκευή για την China Mobile

Νέο Android flip smartphone με κωδικό G9098 ετοιμάζεται να λανσάρει η Samsung στην αγορά της Κίνας μέσω της China Mobile. Η συσκευή έχει τετραγωνισμένες γωνίες, θυμίζοντας το Samsung Galaxy S2, ενώ το “δέρμα” στο καπάκι δίνει την αίσθηση του Samsung Galaxy Note 3.

Smartphones Android Samsung Samsung Android Smartphones

Samsung Galaxy S II με Android 4.1 Jelly Bean, Το manual

Βιάζεστε να “κουμπώσετε” την έκδοση Android 4.1 Jelly Bean στο αγαπημένο σας Samsung Galaxy S II; Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας και περιμένουμε και εμείς μαζί με τις περισσότερες χώρες την έναρξη του seeding από την μαμά Samsung. Έως τότε μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο εγχειρίδιο χρήσης (manual) που δημοσιέυτηκε στην ιστοσελίδα της Samsung Ινδίας. […]