Samsung Galaxy S III, Αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean για τα Cosmote

Την Παρασκευή που μας πέρασε ξεκίνησε η ελληνική αναβάθμιση του Samsung Galaxy S III με τους πρώτους κατόχους να αναφέρουν ότι είναι το μοντέλο που αγόρασαν από τη Vodafone (και το Πλαίσιο). Σήμερα φίλος του Techblog μας ενημερώνει ότι και στο δικό του Galaxy S III αγορασμένο από Γερμανό (Cosmote) έφτασε η ενημέρωση ΟΤΑ για αναβάθμιση.

Κάτοχοι Samsung Galaxy S III από Cosmote, παρακαλώ τσεκάρετε τα κινητά σας και επιβεβαιώστε.

, Samsung Galaxy S III, Αναβάθμιση σε Android 4.1 Jelly Bean για τα Cosmote

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

41 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Pangiotis

Ναι απο μενα, εχω ξεκινησει το download!

Nickolas

Το ίδιο και μένα, αγορασμένο από media mark.

Χρήστος Τσ

Είναι και για το ελληνικό S3 εγώ μόλις το έκανα αναβάθμιση σε jb

Γιωργος Αγριανιτης

Παιδια τι build version ειναι?(πχ I9300XXDLIH)
Το λεει στο about phone!
Ευχαριστω. 🙂

ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Και εγώ από Cosmote (Γερμανός) και μόλις την κάνω την αναβάθμιση. (294,62ΜΒ)

Γιωργος Π.

μολις πηρα την 4.1.1 το χα παρει απο πλαισιο ειναι ξεκαθαρα πιο γρηγορο!!

επιβεβαιωση κι απο μενα,αγορασμενο απο γερμανο.συμβουλη,να κανετε back up αρχεια σας!πριν το update.εγω σωθηκα.ειχα παρειμια εφαρμογη απο ενα φιλο και μου κολουσε το κινητο.εκανα επαναφορα εργοστασιακων ρυθμισεων restore το back up μεσω kies και τωρα ειμαι ενταξει.πεταει το κινητο!!!!!!

Γιώργος

Παιδιά μια ερώτηση και όποιος ξέρει ας μου απαντήσει. Γιατί έχει σχέση από ποια εταιρεία αγοράζεις το κινητό ή ποιο είναι το δίκτυο σού; Οι αναβαθμίσεις δεν έρχονται κατευθείαν από την samsung; Επίσης γιατί παίζει ρόλο και η χώρα. Ας μου απαντλησει όποιος μπορεί. Ευχαριστώ 🙂

miros1234

Κωστα ποτε ερχεται το galaxy I9305 ??????

gkagman

εμένα βγάζει το μύνημα “aceess to the software update service is provided to users in the order in which they request it . Try later” είναι θέμα χρόνου …..

κωστας

Σημερα εγινε και στο δικο μου s3 αγορασμενο απο wind.

Ιωαννης

μολις εγινα4.1.
απο πλαισιο αγορα.
ηταν και ειναι σφαιρα μα προσεξτε τη διαφορα στη ram .
περιπου 50mb αυξησι

left

σημερα εγινα και εγω 4.1 ! αγορα απο γερμανο..
ποσο πιο γρηγορο πια? 😀

Χαρης

Ξέρουμε πότε θα γίνει η αναβάθμισει στο Galaxy SII??????

αλκης

επιβεβαιωση κι απο μενα

Kostas

Ρε παιδια εμενα με το που μου εκανε την αναβαθμιση μου βγαζει μερικες φορες ενα κοκκινο λεπτο πλασιο στις ακρες της οθονης.Γιατι γινεται αυτο??

pzami

Μια ερώτηση σχετικά με το Google now. Δεν φαίνεται να λειτουργεί έτσι όπως το έχω δει στα βιντεάκια (σαν το siri) αλλά σαν να κάνει αναζήτηση στο Google.έρχεται παρατηρήσει κάτι παρόμοιο στο δικό σας s iii? Εννοείται android 4.1 ! Και αν μπορώ να κάνω κάτι για να το αλλάξω?

Γιώργος

Για να λειτουργεί σαν το siri πρέπει η γλώσσα του συστήματος να είναι στα αγγλικά!

mafiasx

@Γιώργος
θα σου φέρω παράδειγμα από το εξωτερικό..
πχ. άμα πάμε στην T mobile τα κινητά της έρχονται με ένα εκατομμύριο καλούδια από την εταιρία.
σκέψου σε μια περίπτωση αναβαθμίσεις…. εδώ παίζει ρόλο το μέρος αγοράς…(επίσης παίζουν και διαφορετικά τσιπάκια παρτίδες)
τώρα όσο για τον πάροχο αυτό γίνετε μονο για λόγους ενδοεταιρικούς p.x. άμα δοκιμάσεις να βάλεις κινεζικη sim σε zte και κανεις οτα xexna τα ελληνικά… (το εράτα με ένα htc και μια κάρτα από την T mobile -.-)
άμα έχει ακόμα απορία grapsetin να στην λύσω… φιλικά mafiasx

Γιώργος

@mafiasx σε ευχαριστω πολυ φιλε μου. Φια να καταλαβω καλα καλα τι γινεται σε παρακαλω απαντησε μου και σε αυτην την ερωτηση. Με λιγα λογια αμα δεν εχει πειραξει ο παροχος κινητης τηλεφωνιας το κινητο οπως μου για παραδειγμα η T-mobile ο μονος λογος που αργει να ερθει η αμαβαθμιση ειναι επειδη υπαρχουν διαφορετικες παρτιδες σε hardware;

andreas kor

Eνταξει και απο εμενα…Σαφως πιο βελτωμενο το κινητο!!

Aggelos

Μόλις αναβάθμισα … πολύ καλό και νομίζω και πιό γρήγορο

Seba

κομπλε το σ3

GrandeJim

Έγινε και σε εμένα αλλά το εκνευριστικό σκάλωμα στα widget όταν γυρνάς τις δύο-τρεις πρώτες σελίδες συνεχίζει να υπάρχει όπως συνεχίζει να καθυστερεί στο άνοιγμα της εφαρμογής του τηλεφώνου..κατά τ’άλλα και στο σκρολάρισμα και στο άνοιγμα των επιμέρους μενού καταλαβαίνεις
διαφορά!Έχουν γίνει επίσης και ωραίες προσθήκες και βελτιώσεις σε αρκετά σημεία!

ΚΡΙΚΕΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Όπως λέει και ο GrandeJim το ίδιο κάνει και σε μένα. θα διορθωθεί λέτε κάποτε αυτό. Δεν νομίζω να το έκανε πριν την αναβάθμιση, ε?

GrandeJim

To έκανε και πριν το κάνει και τώρα δυστυχώς!

gatoulis

παιδια εχω και εγω ενα θεμα με την εκδοση jelly beam σημερα εκανα και εγω την αναβαθμιση
και οταν ανιγω την συσκευη μου ειπαρχει ενα κοκκινο πλαισιο γιρο γιρο απο τιν οθονη μου διλαδη αναυωσβινει. και οταν παω να μπω σε καπια εφαρμογι το κανει επισης. ξερει καπιοσ να μου απαντισει γιατι βγενει αυτω

gatoulis

λιπον παιδεσ εγω βρεικα τη βλαυη που αναφερω παραπανω τελικα ειναι μια ρυθμιση. πασ
1 ρυθμισεις . 2 επιλογεσ προγραμματιστη. 3 και πανω πανω εχει ενα που γραφει επιλογεσ προγραμ.. 0 1 αν ειναι στο 1 το κανεισ 0 διλαδι το απενεργοπιεις. και τελως οκ ελπιζο αν εχει καπιοσ αφτω το προβλιμα να τον help.

mafiasx

@Γιώργος κοίτα η διαδικασία του update είναι… 1 φεύγει από την samsung και πάει στους παρόχους. 2 από εκεί κάθε πάροχο υποχρεούται να αναγνωρίσει το ακριβές μοντέλο του κινητού.(η διαφορες μπορεί να είναι παο κάτι έσω τίποτα,,, δηλαδή μπορεί να έχει διαφορετικό παρ number μονο και μονο για στατιστικούς λόγους p.x. 30 συσκευές από τα public) 3 εφόσον εντοπίσουν το μοντέλο (συνήθως αυτόματα) 4 ο ευνοημένος πάροχος τις ετεrias (vodafone για εμάς και ιταλία)παίρνει με push πρώτος το update και το προωθεί πιο κάτω (σε εμάς). η καθυστέρηση υπάρχει για πόλους λόγους όπως …. ο πάροχος τσεκάρει άμα είναι συμβατές oi ρυθμίσεις (ξέρεις τις αυτόματες ρυθμίσεις για το internet… παλιά έπαιρνες τηλέφωνο να στις στείλουν) να βάλει κάποιο app που θα χρειαστεί (η vodafone συγκεκριμένα περνα ένα service που παράγει ένα μοναδικό αναγνωριστικό ώστε να χρησιμοποιηθεί στις υπηρεσίες μουσικής που παρέχει *κάτι σαν itune*) όλα αυτά γίνινται για να μην πέσει πολύ κίνηση στους server … κάτι παρόμοιο είναι και το content delivery network (CDN) για τα site (όπου κάθε επισκέπτης εξυπηρετείται από το πιο κοντινό server άσχετα αν το πρωτότυπο είναι αυτραλία άμα έχει CND πιθανότατα θα εξυπηρετηθείς από κάποιον στην ευρώπη ) συγγνώμη για την καθυστέρηση άργησα να… Συνέχεια »

Γιώργος

Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου για τις πληροφοριες σου αλλα τι γινεται οτι δεν το παρεις απο καποια εταιρια κινητης τηλεφωνιας; θα σου ερθει κατευθειαν η αναβαθμιση;

mafiasx

λοιπόν… ας πούμε πως το πήρες από τα media markt (πλασίο είναι vodafone/γερμανός-κοσμοτέ/public-wind) το κινητό σου θα σου ζητήσει επίμονα για sim στο πρώτο άνοιγμα… (άμα δεν του δόσεις θα έχει κάποια κωλύματα στους συγχρονισμούς πίστεψε με συμβαίνει) άμα του βάλεις (p.x) κοσμοτέ θα ενημερώσεις την κοσμοτέ και η κοσμοτέ θα ενημερώσει την (p.x.) samsung για την ενεργοποίηση τις συσκευή σου οποτε όταν έρθουν τα update η παρτίδα (p.x) xdhj (που αντιστοιχεί στα κινητά από mediamarkt η τα ουδέτερα μοντέλα) δεν θα πάρουν το update γρήγορα καθώς οι server θα πρέπει να ρωτήσουν ποιος πάροχο είναι υπεύθυνος για την προωθήσει του update σε αυτό το ID (εκτος αν το κανεις από pc όπου παίζει να το πάρεις και πρώτος αν δεν υπάρχει προηγουμενη συμφωνία με την vodafone να είναι η πρώτη) η λειτουργία του παρόχου είναι παρόμοια με αυτή του DNS στο internet ..(τα site αντιστοιχούν σε μια ip … οποτε το pc σου πρέπει να την βρει για να πάρει το page που ζήτησες… εδώ μπαίνει ο DNS ,,, το pc ρότα τον DNS (πρώτα τις εταιρίας σου ΠΧ οτε και eta τους παγκοσμιους )όταν πάρει απαντήσει ο DNS κάνει την αναδρομολόγηση ώστε να πάρεις την σελίδα χωρίς να… Συνέχεια »

Γιώργος

Φιλε μου ειλικρινα σε ευχαριστω παρα πλ! Κατι τελευταιο… η ιδια διαδικασια γινεται και στα nexus;

ισαακ

Μολισ τελειωσε κι η δικη μου αναβαθμηση… αλλα εχω μια απορια… βγαζει ενα κοκκινο περιγραμμα στην οθονη μερικεσ φορεσ… οταν παει να εκκινησει καποια ςφαρμογη η οταν ειναι κλειστη η οθονη κι το ξεκλειδωνω…. ειχε κανεισ αλλο κατι παρομοιο??

gatoulis

παλικαρι διαβασε το 28 εκι λεει για το κοκκινο πλαισιο τι να κανεισ

Seba

παιδια το root σε τι βοηθαει?

mafiasx

@Seba το root είναι ο διαχειριστής συστήματος (ο μέγιστος χρηστης”)σου επιτρέπει την πλήρη διαχείριση τις συσκευής καθώς επιτρέπει και apis linux λειτουργίες… (απότι φαίνεται το χρησιμοποιούν πολλές εφαρμογές λόγο μειωμένων δικαιωμάτων από το android και λόγο linux εντολών) δες περισσότερα εδώ
https://en.wikipedia.org/wiki/Root_(Linux)
https://en.wikipedia.org/wiki/Android_rooting

@Γιώργος

για τi συγκεκριμένη συσκευή δεν ξέρω καθώς δεν έχω κανένα είδους επαφή (οτε υλικά ούτε λογισμικά).
ωστόσο στην αμερική ξέρω πως περνούν κατευθείαν update από την google με push …όπως το gmail κάνει push το μήνυμα στο κινητό σου…
για ευρωπαίοι νομίζω το ανλαμβάνει ο κατασκευαστής p.x. samsung … αποκεί σε γενικές γραμμές ισχύουν τα ίδια καθώς ξέρω πως υπάρχουν μοντέλα vodafone..
η μονη διαφορα είναι πως το update το αναλαμβάνει η google ..(οποτε το παίρνεις και πιο γρήγορα) ενώ στα αλλα κινητά πχ galaxy παίρνει τα αρχεία η samsung και πρέπει να το προσαρμόσει στο hardeare τις..

Μάνος

Εγώ σας πρόλαβα όλους το έχω κατεβάσει μόλις βγήκε στην πολωνία…χαχα

Νίκος

Θα ήθελα να ρωτήσω σε εμένα γιατί δεν έχει έρθει ενημέρωση τόσο καιρό που περιμένω.έχω πατήσει πολλές φορές ενημέρωση λογισμικού και δεν υπάρχει τίποτα..το προσπάθησα και μέσω kies αλλά και πάλι τα ίδια.’αν μπορεί κάποιος να με βοηθήσει παρακαλώ.

Sofia

Καλησπέρα σε όλους και καλή χρονιά!! Μετά την αναβάθμιση, το MyWeb της Vodafone δεν λειτουργεί πλέον, μου βγάζει μήνυμα ότι η συσκευή μου δεν υποστηρίζεται (Samsung Galaxy I9300). Επίσης, δεν υπάρχει στη μπάρα στο πάνω μέρος της αρχικής σελίδας, την επιλογή “Λειτουργία οδήγησης”. Παρακαλώ για τη βοήθειά σας, αν κάποιος γνωρίζει…

Αθηνα

γεια σας,θελω να ρωτησω εγω που ειμαι στην Γερμανια αν παρω το samsung galaxy s3 και βαλω γερμανικη καρτα,και αν τυχών θελω να βαλω ελληνική θα την δεχτή????Και κατι ακομα τις ενημερώσεις θα τις κανει κανονικά?

mafiasx

θα πρέπει να λειτουργήσει κανονικά (εκτος και αν είναι κλειδωμένο αν και στην ελλάδα δεν έχω δει κανένα κλειδωμένο)
πρόσεχε όμως να είναι συμβατό με το BAND του δικτύου (p.x. το ελληνικό 4G είναι σε ali συχνότητα από τις ιταλίας οποτε στην ιταλία δεν θα έχεις 4G p.s. συνήθως τα κινητά που φτιάχνονται στην ελλάδα έχουν όλες τις συχνότητες gsm για να μπορέσεις να επικοινωνήσεις κανονικά )
για τον χρόνο του update (ναι κανονικά update) θα ισχύσει ο πάροχος (άμα είναι αγορασμένο από vodafone p.x που ξέρουμε ήδη την διαφορα στο build) “εναο” αλλιώς θα ισχύσει ο πάροχος που θα τοποθετήσεις μέσα (η sim)p.x. T Mobile

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.

Smartphones Apple Galaxy iPhone

Ξανά στην κορυφή η Samsung – Οι αποστολές iPhone της Apple έπεσαν το 1ο τρίμηνο του 2024

Οι αποστολές iPhone της Apple μειώθηκαν σχεδόν κατά 10% παγκοσμίως το A τρίμηνο του 2024, λόγω της αύξησης των αποστολών από ανταγωνιστές.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S22 Samsung Galaxy S22 Ultra

Galaxy AI: Επίσημο! Έρχεται στη σειρά Galaxy S22, τα tablet Tab S8 και τα foldable του 2022

Το Galaxy AI παρουσιάστηκε με τη σειρά Galaxy S24 και στη συνέχεια η Samsung το κυκλοφόρησε στις ναυαρχίδες του 2023.