Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

Με την ανακοίνωση των Galaxy S21, η σειρά Galaxy S μετράει πλέον 11 χρόνια στην αγορά, με τη Samsung να μας κάνει μία ιστορική αναδρομή. Από το πρώτο “Super Smart” smartphone της σειράς, μέχρι το Space Zoom η σειρά έκανε αρκετές αλλαγές πρόσθετε συνεχώς νέα στοιχεία, μέχρι που φτάσαμε στο σήμερα, με τρεις νέες ναυαρχίδες. Πάμε να δούμε τα νέα στοιχεία που εισήγαγε η κάθε σειρά μέχρι σήμερα.

Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

2010-2011: Galaxy S και Galaxy S2

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν μετά από 20 χρόνια εμπειρίας στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας η Samsung παρουσίασε το Galaxy S, δίνοντάς του τον τίτλο “Super Smart”. Η τότε νέα συσκευή έφερε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις οθόνες, με την ονομασία Super AMOLED, λεπτό (για την εποχή) πάχος μόλις 9,9 χιλιοστών αλλά και ήταν προσβάσιμο προς όλους τους καταναλωτές.

Με την επιτυχία του Galaxy S ήρθε το Galaxy S2 το 2011, το οποίο ήρθε με βελτιώσεις σε πολλά σημεία. Αρχικά είδαμε καλύτερη ποιότητα κατασκευής, η Super AMOLED οθόνη αναβαθμίστηκε σε Super AMOLED Plus, ενώ είδαμε και το (τότε) ισχυρότερο chipset στην αγορά των smartphones, το Exynos 4 Dual. Η αλλαγή στην κατασκευή έφερε το πάχος ακόμα πιο κάτω, σε μόλις 8,49 χιλιοστά.

Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

2012-2014: Galaxy S3 έως το Galaxy S5

Το 2012 ήρθε το πρώτο redesign της σειράς Galaxy S με το Galaxy S3. Η νέα πρόταση είχε πιο στρογγυλεμένο design σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα, έφερε μεγάλη οθόνη 4,8 ιντσών και 2.100mAh αποσπώμενη μπαταρία. Επιπλέον, έφερε έξυπνες λειτουργίες όπως το Smart Stay, που χρησιμοποιούσε τη μπροστινή κάμερα για να βλέπει πότε κοιτάτε τη συσκευή και να μην κλειδώνει, αλλά και το Direct Call, που πραγματοποιούσε κλήση σε συγκεκριμένη επαφή μόλις φέρνατε τη συσκευή στο αυτί σας.

Ένα χρόνο μετά ήρθε το Galaxy S4, το οποίο πήρε το σχεδιασμό του S3 και έκανε αρκετές διορθώσεις. Μικρότερα bezels αλλά και μεγαλύτερη οθόνη 4,99 ιντσών, πάχος μόλις 7,9 χιλιοστών, αλλά και καινοτόμες λειτουργίες, όπως στο Smart Scroll και το Smart Pause. Η επιτυχία του Galaxy S4 οδήγησε σε 40 εκατομμύρια πωλήσεις σε μόλις 6 μήνες.

Το Galaxy S5 ήταν το τελευταίο smartphone αυτού του design, με αρκετά όμως νέα στοιχεία. Αρχικά, η συσκευή είχε πιστοποίηση IP67 για αντοχή σε νερό και σκόνη, κάτι που βλέπαμε πρώτη φορά στη σειρά. Επιπλέον, είχε αισθητήρα καρδιακών παλμών στο πίσω μέρος, ενώ είδαμε και το ντεμπούτο του αισθητήρα ISOCELL σε smartphone της εταιρείας.

Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

2015-2016: Galaxy S6 και Galaxy S7

Το 2015 είδαμε και το πρώτο, δραστικό redesign της σειράς Galaxy S με την κυκλοφορία των Galaxy S6 και Galaxy S6 Edge. Γυαλί στην πλάτη και αλουμίνο περιμετρικά, ασύρματη φόρτιση αλλά και κυρτή οθόνη στα πλαϊνά, για μία μοναδική εμπειρία προβολής, η σειρά Galaxy S6 έφερε την πρώτη αλλαγή πλεύσης και τον ανασχεδιασμό που ζητούσαν τόσο οι χρήστες, όσο και η αγορά.

Ένα χρόνο μετά ο σχεδιασμός αυτός τελειοποιήθηκε με την κυκλοφορία των Galaxy S7 και S7 Edge. Η Samsung κατάφερε να συνδυάσει τα θετικά του παρελθόντος με το νέο design. Οι νέες συσκευές είχαν πιστοποίηση IP68 για προστασία από νερό και σκόνη και υποστήριξη microSD (που είχε αφαιρεθεί από τα S6). Επιπλέον, ήταν η πρώτη συσκευή της σειράς με τεχνολογία dual pixel στον αισθητήρα της, για ακόμα καλύτερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

2017-2018: Galaxy S8 και Galaxy S9

To 2017 ήταν η νέα, μεγάλη αλλαγή της σειράς Galaxy S. Αρχικά, είδαμε για πρώτη φορά ελάχιστα bezel, με τα γνωστά πλήκτρα στο κάτω μέρος να εξαφανίζονται, αλλά και τη νέα αναλογία οθόνης 18,5:9. Το Galaxy S8 ήρθε επίσης όχι μόνο με νέο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και με facial recognition, ενώ μας έφερε και το… Bixby button.

Το Galaxy S9 όμως πήρε όλα αυτά και τα βελτίωσε. Καλύτερη τοποθέτηση του αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, AR Emoji και Super Slow-mo στην κάμερα. Επιπλέον, ήταν η πρώτη φορά που βλέπαμε στη σειρά Galaxy S τη λειτουργία Samsung DeX, η οποία μπορούσε (με την αγορά του κατάλληλου αξεσουάρ) να μετατρέψει το κινητό σας σε PC όταν συνδεόταν με monitor ή τηλεόραση.

Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

2019-2020: Galaxy S10 και Galaxy S20

Με τη σειρά Galaxy S10 η Samsung θέλησε να διώξει εντελώς τα bezels, φέρνοντας την οθόνη Infinite-O σε κάθε συσκευή, δηλαδή μία οπή στην οθόνη για τη selfie κάμερα. Η Dynamic AMOLED οθόνη των συσκευών ήταν πιστοποιημένη για να προσφέρει 100% της χρωματικής γκάμας DCI-P3, Επιπλέον, ήταν η πρώτη φορά που είδαμε τέσσερις συσκευές σε σειρά Galaxy S (S10e, S10, S10+, S10 5G).

Τα Galaxy S20 ήρθαν για να προσφέρουν υποστήριξη 5G σε όλα τους τα μοντέλα. Επιπλέον, είδαμε οθόνες 120Hz σε FHD+ ανάλυση για smooth εμπειρία, όπως και τον αισθητήρα των 108MP για zoom έως και 100x. Ένα ακόμα χαρακτηριστικό ήταν η ασφάλεια, με τα Galaxy S20 να προσφέρουν ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια. Τέλος, είχαμε ελάχιστα bezel και την οπή να αλλάζει μέρος και να έρχεται στο κέντρο.

Samsung Galaxy S, Samsung Galaxy S: Μία ιστορική αναδρομή στη σειρά που ξεκίνησε το 2010

2021: Galaxy S21

To Galaxy S21 θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι η τελειοποίηση του S20 σε πολλά σημεία. Το νέο design ενώνει το (μικρότερο) camera bump με το πλαίσιο περιμετρικά, ενώ βλέπουμε ακόμα μικρότερα bezels. Το zoom πλέον φτάνει όχι μόνο έως 100x Space Zoom, αλλά προσφέρει και οπτικό zoom μέχρι 10x. Το S Pen εισβάλει στη σειρά Galaxy S με την υποστήριξή του στο Galaxy S21 Ultra.

Στον τομέα της κάμερας, η Samsung έχει εξελίξει την τεχνολογία AI για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα στις λήψεις, ενώ παράλληλα έχει αναβαθμιστεί και η εγγραφή βίντεο σε ανάλυση 8K. Τέλος, ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων παραμένει ενσωματωμένος στην οθόνη, όμως έρχεται 1,7 φορές μεγαλύτερος, για ακόμα πιο εύκολο ξεκλείδωμα των συσκευών σας.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Oh hi Mark

Σαμσουνγκαρα μου!

Υπερικανοποιημενος κατοχος του S8+ εδω και 2 και κατι χρονια!

Alkis

Γειά σας.Εγώ έχω ακόμα το galaxy core 2 και το συγκεκριμένο μοντέλο βγήκε θηρίο αλλά το άφησαν χωρίς αναβαθμίσεις κι έμεινε ακόμα στο 4.4.2.Καλά θα ήταν να το ανέβαζαν κι αυτό όπως άλλα μοντέλα.Είναι κρίμα που παράτησαν το συγκεκριμένο μοντέλο.Έτσι κι αλλιώς καινούργιο μοντέλο θα αγοράσει κάποιος για πολλούς λόγους,αλλά και το παλαιότερο είναι κρίμα να μπει στο συρτάρι.Άκουσα ότι κάτι θα κάνουν με τα παλαιότερα μοντέλα για να μην τα αποσύρουν οι κάτοχοί τους.Μακάρι να δούμε μια καλή αναβάθμιση και στο Core 2 γιατί ήταν και είναι δυνατή συσκευή.

SUPS 👨‍⚖️

Samsung S3 πιστευω οτι ηταν το πιο σημαντικο απ ολα,αυτο που εβαλε τα θεμελια για τη samsung mobile σημερα…Κινητο κορυφη…αυτα…

Dimpsy

Αφοσιωμένος φίλος της Samsung από το galaxy s 1 (i9000 αν θυμάμαι καλά). Μετά, galaxy s plus και galaxy s3 για τη σύζυγο (τότε σύντροφο) και τώρα galaxy m21. Για μένα note 1, note 4 (τώρα πήγε στο γιο:), note 10.1 2014 Ed. LTE, πλέον note 10 plus (φετιχιστης του spen).
Με διαφορά η καλύτερη εταιρεία Android για μένα (2η η one plus) παρά τα όποια προβλήματα προκύπτουν ανά διαστήματα σε κάποιες συσκευές. Θελει πάντα λίγο ψάξιμο πριν την αγορά λόγω των πολλών μοντέλων αλλά πάντα θα βρίσκεται μια αξιόπιστη και καλή επιλογή midrange, ενώ για premium android συσκευή δε χρειάζεται απλά να δεις κάτι άλλο.

xarisgru

Να σημειωθεί ότι το s8 και s9 με τις plus εκδόσεις ήταν (και εξακολουθουν να είναι) οι μοναδικές συσκευες της sammy με αναγνώστη ίριδας. s8 <3

Solon

To S2 ήταν το μοντέλο που πραγματικά ήταν πολύ ποιο μπροστά από την εποχή του! Κατά πολύ ανώτερο του αντίστοιχου iPhone και όλων των άλλων Android συσκευών. Και έβγαζε απίστευτο video!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Fold 6: Η φθηνότερη έκδοση μπορεί να κοστίζει πολύ λιγότερο από όσο περιμέναμε

Εδώ και καιρό ακούγονται φήμες ότι η Samsung σχεδιάζει να κυκλοφορήσει το καλοκαίρι μια φθηνότερη έκδοση του Galaxy Z Fold 6.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Software featured LinkedIn

Το LinkedIn θέλει να προσθέσει παιχνίδια στην πλατφόρμα του

Το LinkedIn, η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης που ανήκει στη Microsoft έχει περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο χρήστες.