Samsung Galaxy S, Επίσημα αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread

Όπως μας είχε προετοιμάσει η Samsung, ακριβώς στα μέσα Απριλίου ξεκίνησε η διαδικασία διάθεσης του Android 2.3 Gingerbread για το Samsung Galaxy S. Οι πρώτες χώρες που θα λάβουν την αναβάθμιση θα είναι όπως είθισται οι σκανδιναβικές, ενώ στη συνέχεια θα ακολουθήσουν η Ολλανδία και η Γερμανία. Για την Ελλάδα δεν γνωρίζουμε κάτι περισσότερο, όμως δεν αναμένεται να υπάρξει μεγάλη καθυστέρηση.

, Samsung Galaxy S, Επίσημα αναβάθμιση σε Android 2.3 Gingerbread

To Android 2.3 Gingerbread αποτελεί έναμεγάλο βήμα προς τα μπροστά για το λειτουργικό της Google και ο συνδυασμός του με ένα από τα δυνατότερα smartphones της περσινής χρονιάς είναι κάτι που αξίζει την προσοχή μας. Η Samsung τήρησε την υπόσχεση της και έφερε το Gingerbread στον γαλαξία στα μέσα Απριλίου. Φυσικά όπως πάντα κάθε χώρα παίρνει τις αναβαθμίσεις σε διαφορετικό χρονικό σημείο, όμως η κυκλοφορία της επίσημης Rom θα ωθήσει του developers στην κυκλοφορία custom Roms με βάση την επίσημη.

Aν είστε κάτοχος του Samsung Galaxy S τότε έχετε πολλούς λόγους να είστε χαρούμενοι, αφού το Gingerbread φέρνει αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις. Η πρώτη και σημαντικότερη από αυτές είναι η βελτίωση της ταχύτητας της συσκευής, κυρίως σε ότι αφορά την επεξεργασία γραφικών. Με το Android 2.3 θα δείτε κατά πάσα πιθανότητα μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας, σημείο στο οποίο το Android 2.2 Froyo υστερούσε σημαντικά. Εξ’ ίσου σημαντική αλλαγή είναι το νέο πληκτρολόγιο, όπως και το βελτιωμένο copy & paste του Gingerbread.

Το πότε θα ξεκινήσει η αναβάθμιση για τις ελληνικές συσκευές δεν το γνωρίζουμε, όμως σύντομα αναμένονται οι τελικές custom Rom των διάφορων developers είτε από το XDA είτε από αλλού. Εσείς θα προτιμήσετε την original ή μια custom Rom;

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

52 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Petros xalkida

Εμείς με τα Desire ακόμα στο περίμενε είμαστε…..:-(

ZJ HELLAS

Αληθεια για το desire γνωριζουμε κατι;

Master Chief Gr

Εννοείται πως θα βάλουμε την Gingerbread ROM του Darky…;)

michalis_Mclaren

Aν περιμέναμε τόσο καιρό για την επίσημη και βάλουμε τελικά custom έχουμε πρόβλημα! Εγώ αναρωτιέμαι αν μπορούμε να βάλουμε μια απο αυτές που θα κυκλοφορήσουν στις σκανδιναβικές χώρες και απλώς να βάλουμε μετά το swype. Πάντως εγώ μόνο και μόνο που έχω βάλει το lancher pro το κινητό μου εκτός απο πολύ πιο όμορφο σε όλα! Εφε,φόντο,δυνατότητες και λοιπά είναι και πολύ πιο γρήγορο! Ελπίζω η 2,3 να είναι μελετημένη ώστε να μην το αφήσω ως έχει!

giorgio

Έχοντας πάρει μόλις πρόσφατα το Galaxy S, έχω να πω πόσο πέταγε το κινητό με την 2.1. Περιμένω να δω τι θα κάνει με την 2.3! Το θέμα της διαχείρισης της μπαταρίας είναι εξίσου σημαντικό μιας και είναι ένα μεγάλο μείον..

γιάννης

και εις ανώτερα
φίλε domi ακονίσε τα μαχαίρια

Κώστας Βλαχάκης

Υπομονή έως άυριο! Ο domi μας ετοίμασε ένα οδηγό βήμα-βήμα για Gingerbread στο Samsung Galaxy S 😉

Paulinho

Επιτέλους!!! Εγώ την πρώτη 2.3 που θα μπορώ να βάλω θα την βάλω είτε είναι custom είτε η επίσημη…Μακάρι να βελτιωθεί έστω και λίγο η εξοικονόμηση μπαταρίας γιατί είναι μεγάλο θέμα αυτό…

fred

Μπραβο,ευχαριστη ειδηση.αντε κ στο desire

mastor10

να πω αντε και στο blade η θα με φατε?

domigr

λιγο ακομη υπομονη και σε λιγες ωρες θα ανεβει ο οδηγος 😉

LambrosN

Επιτελους!!! Τρομερο κινητο με τρομερα χαρακτηριστικα που το αδικουσε τρελλα η 2.2. Ειδικα η διαχειρηση της μπαταριας ηταν τραγικη. Ελπιζω να εχουν βελτιωθει στον τομεα αυτο!!!! Αναμενοντας λοιπον!!

Terry-Athens

Αυτά και αν είναι νέα! Άντε να παίρνουμε σειρά, να γίνει ακόμα καλύτερος ο Γαλαξίας μας!!

vasilis.

Αυτη την στιγμη εγκαθιστω την official gingerbread για Γερμανια.
εξαλλου και το κινητο μου γερμανικο ηταν αλλα προτιμησα να περιμενω λιγο γιατι το πρωι κυκλοφορησε η Αυστραλιακη.

Θελω να δω αν εχω παλι ενα θεμα με τις κλησεις οπως στις custom gingerbread.

ααα,η samsung μαθαινει διαρκως.
δεν υπαρχει ανταγωνισμος σε αυτη την κατηγορια.τον αφανισε.

giannis

Όποιος έχει γνώσεις, χρόνο και φυσικά όχι υπομονή να δοκιμάσει τις custom rom που έχουν ήδη βγει σε galaxy s (έχω την darkys v10 -2.3.3). Η συσκευή πετάει, έτσι έπρεπε να ήταν από την αρχή! Πραγματικό multitasking και χωρίς συμβιβασμούς. τα πολλά λόγια περιττά, όποιος δε πιστεύει να δοκιμάσει και να πει μετά..

Βακρατσας Ιωαννης

Ερχονται και παρερχονται συσκευες απο τα χερια μου αλλα το SGS το κρατησα και τωρα ειδικα χαρηκα γι αυτο πολυ περισσοτερο… Εχω προπαραγγειλει το SGS2 αλλα κατι μου λεει οτι ο ενθουσιασμος δεν θα ειναι ο ιδιος ποτε ξανα το SGS ειναι πια All time classic

Τάσος

Μπορεί κάποιος που έχει βάλει την επίσημη να μας πει αν έχει touchwiz 4.0 και ext4 filesystem;

Johnkollaros

Ρε παιδιά, για htc legend android 2.3 ποτέ θα κυκλοφορήσει ;

dext_er

Για το desire τελικά γνωρίζει κανείς τίποτα?

thodoris

TPT KAINOURGIO GIA TO BLADE?????

idnik

πάντως έτσι όπως παει θα χάσει την μπάλα η google. Tόσες συσκευές με android (ακόμα και το carefour tablet???) και δε θα ξέρει ποια να πρωτοαναβαθμιση….
Δεν θα έπρεπε να το ελέγξει λίγο και να βγάλει μια για όλα τα κινητά τουλάχιστον;

teodore88

μια βγαζει! ..μετα αναλαμβανουν οι ιδιεσ οι κατασκευαστριες εταιριες να την προσαρμοσουν σε καθε συσκευη..

tomkar1

Γνωριζούμε ποτέ ξεκινούν οι “γερμανικές” συσκευές ?

Stavros

ΕΠΙΤ¨ΕΛΟΥΣΣΣΣ!!!!! Αντε να ερθέι και στην Ελλάδα!

Ben

Galaxy S (Gingerbread) full user manual. https://goo.gl/bFqG2

korto51

Πολύ καλά νέα!!!

Νίκος

Παιδια η gingerbread για τα desirakia μας θα βγει περιπου στα μεσα του Μάη..οποτε υπομονη, θα ‘ρθει κι η σειρα μας..Τυχερακηδες οι κατοχοι του γαλαξια!

Νικος

Γκρρρ….το DESIRE μου κλαίει…θέλει και αυτό!!!

Anna

Να κάνω μια ερώτηση που μπορεί να φανεί χαζή?! Αγοράζουμε Galaxy S με την εργοστασιακή rom 2.1. Για αναβάθμιση σε Gingerbread πρέπει να περάσουμε και τη 2.2 ή την παίρνει απευθειας?

kostas

καλη ερωτηση φιλοσ,δεν ξερω να σε βοηθησω

Paris

απευθείας ακόμα και την 1.6 να είχες θα πήγαινες κατευθείαν στην 2.3

Anna

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση.

korto51

Περιμένουμε με ανυπομονησία τις οδηγίες για 2.3!! Τυχεροί -κατά κάποιον τρόπο- όσοι κατευθείαν θα πάνε από 2.1 σε 2.3 χωρίς τις ενδιάμεσες “στάσεις”. Εγώ είμουν έτοιμος να βάλω 2.2.1 μια βελτιωμένη έκδοση αλλά τώρα θα περιμένω λίγο.

Τάσος

Μπορεί να επιβεβαιώσει κάποιος αν βγήκε η γερμανική rom μέσω KIES;

Τάσος

Κάπου διάβασα σήμερα ότι θα καθυστερήσει το release του gingerbread στο Galaxy S….:(

korto51

Παιδιά θέλω να ευχηθώ Καλό Πάσχα και Καλή Ανάσταση σε όλους (έστω και καθυστερημένα) ιδίως σε όσους όπως ο domigr μας βοηθούν να …ξεστραβωθούμε

Panos1973

Αυτα κι αν ειναι καλα νεα! Γιατι η 2.2 ειναι ελειπης. Και συγκεκριμενα εχω τα εξης προβληματα, για τα οποια σας παρακαλω αν ξερετε να μου πειτε κατι, θα το εκτιμουσα.
1. Το bluetooth οταν μπαινω στο αυτοκινητο δε συνδεεται μονο του (Εννοειται πως ειναι ανοιχτο) , αλλα πρεπει καθε φορα να μπω στις ρυθμισεις και να πατησω “συνδεση”. Το ΒΤ εχει ηδη ρυθμιστει απο πριν για συνδεση με το κιτ αυτοκινητου (Mitsubishi Outlander Communicator/Navi) .
2. Το ΒΤ δεν μενει μονιμως ορατο, παρα μονο για τα δευτερολεπτα που αναφερονται στην αναλογη επιλογη.
3. το ιστορικο κλησεων περιεχει και εμαιλ μαζι με κλησεις και σμσ. Εγω επιλεγω να φαινονται μονο κλησεις και σμσ αλλα μολις ξαναμπω στο ιστορικο κλησεων, παλι ειναι ολα εκει (τα περισσοτερα εμαι ειναι σαβουρα και με ενοχλουν).
4. Οταν κανω restart το κινητο για οποιονδηποτε λογο (πολλες φορες και απο κολλημα που εχει φαει) ανοιγει, δονειται, ξανασβηνει, ξαναανοιγει και ξανα απ την αρχη. καποια στιγμη ζηταει ΡΙΝ και δουλευει κανονικα.

Παρακαλω αν μπορειτε να με βοηθησετε θα το εκτιμησω διοτι ασχετα με τη νεα εκδοση, αμφιβαλω αν αυτο το πρωιμο λειτουργικο θα καταφερει να λυσει αυτα τα προβληματα.

Ευχαριστω
Panos1973

korto51

Σιγά σιγά και με προσοχή ξεκίνησα να κάνω την αναβάθμιση σε 2.3.3.Ηδη η πρώτη ερώτησή μου είναι να βάλω την I9000XWJVB? η κάποια άλλη?

Giannis

Έχουμε κάποιο νεότερο; Έχει αργήσει αρκετά, από τα μέσα Απριλίου που ξεκίνησε σε άλλες χώρες 🙁

Σταυρος

Ναι οτι σταμάτησε να γινεται το update 3ης μερες μετά το κατευάσαν ακομα και εκεί που είχε βγει.
https://www.electronista.com/articles/11/04/19/galaxy.s.update.to.android.23.halted.by.google/

drazil7

καλημερα σε ολους…ρε παιδια λιγο ασχετο αλλα εδω και καιρο,εχω ενα θεματακι με την φορτιση της μπαταριας (galaxy s) ….. για μια πληρης φορτιση χρειαζεται περιπου 7-8 ωρες. Απευθυνθηκα στο καταστημα απο οπου το αγορασα,του φανηκε περιεργο ,κατι μετρησε,κοιταξε και τον φορτιστη και μου ειπε οτι χρειαζεται αντικατασταση μπαταριας…οπως και εγινε!!! Εχθες πηρα στα χερια μου την καινουργια και στην πρωτη της φορτιση μου πηρε παλι 7 ωρες….ειναι φυσιολογικο ? Dοmigr τα φωτα σου φιλε….

Γιώργος

Γεια όσους ενδιαφέρονται.. για δείτε αυτό https://www.engadget.com/2011/05/16/official-samsung-galaxy-s-and-galaxy-tab-getting-gingerbread-up/ Official μέσα του Μάη το update για το Gingerbread, UK τουλάχιστον..

lampros

βρε παιδια ποτε με το καλο θα μας ερθη η αναβαθμιση σε 2.3?????

Γιώργος

Ρε συ lampros αυτο το post που έκανα το είδες καθόλου?=p

lampros

οκ τωρα το ειδα sorry….:))))

Antonis Goumas

Εχουμε καποια ενημερωση για το update στο sgs? το 2,3

Κώστας Βλαχάκης

Ακόμα δεν έχουμε κάτι χειροπιαστό. Θα έρθει… ακριβώς το πότε δεν ξέρουμε…

korto51

μάθαμε τίποτε για την αναβάθμιση 2.3 μέσω kies??

dchris91

προσπαθώ να συνδέσω το κινητό μου με το pc αλλά για κάποιο λόγο όταν το βάζω στο usb δεν μου αναγνωρίζει τίποτα και απλά φορτίζει το κινητό ενώ πριν λίγο μια χαρά το έβρισκε. λίγη βοήθεια;;;

luigi

υπαρχει update για το galaxy tab 2.3 ??? δεν εχω βρει τπτ .

Μόλις έκανα update στην Gingerbread,τα αποτελέσματα λαμπρά!

δημητριαδης αβρααμ

calaxy s εχει βγει η 2,3 αναβαφμιση εχω μεινη πισω τεχνολογικα εχουμε 25/9/11 εχει βγει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Samsung Galaxy S24: Έφτασε η ενημέρωση που βελτιώνει την κάμερα

Η Samsung κυκλοφόρησε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας Απριλίου 2024 για τη σειρά Galaxy S24, που συνοδεύεται από βελτιώσεις της κάμερας.

Gear featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Tab S6 Lite (2024): Κυκλοφόρησε αθόρυβα με νέο chipset

Το Samsung Galaxy Tab S6 Lite είναι τόσο καλό που η Samsung το επανακυκλοφορεί για τρίτη φορά, με νέο chipset.