Samsung Galaxy S10 5G: Teardown αποκαλύπτει πόσο δύσκολη είναι η αλλαγή της οθόνης

Πριν έναν μήνα είχαμε δει ότι τα Samsung Galaxy S10 επισκευάζονται ιδιαίτερα δύσκολα, και ότι γενικότερα η κατασκευή τους κάνει πιο δύσκολη την επισκευή των συσκευών από την άνεση του σπιτιού μας. Ένα πρόσφατο teardown αποκαλύπτει την περίεργη αρχιτεκτονική του Samsung Galaxy S10 5G και το πόσο δύσκολο είναι να αντικατασταθεί ακόμη και η οθόνη του.

Αρχικά, το Samsung Galaxy S10 5G έχει σχεδιαστεί με ένα γυάλινο “sandwich” στο πίσω μέρος, η αφαίρεση του οποίο απαιτεί τη χρήση θερμοπίστολου. Έπειτα, με ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να αφαιρεθεί ολόκληρη η πλάτη της συσκευής, ώστε να δούμε το περιεχόμενο της.

Samsung Galaxy S10 5G, Samsung Galaxy S10 5G: Teardown αποκαλύπτει πόσο δύσκολη είναι η αλλαγή της οθόνης

Το πρώτο πράγμα που αντικρίζουμε είναι το module της τριπλής κάμερας, μαζί με τον D ToF αισθητήρα και την πλακέτα της ασύρματης φόρτισης. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν διάφορα καλώδια, η μπαταρία, και τα λοιπά.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι πρέπει να αφαιρέσουμε σχεδόν τα πάντα πριν φτάσουμε στην οθόνη του Samsung Galaxy S10 5G, ή τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγαίνει από το βίντεο. Επίσης, υπάρχει ένας μυστηριώδης connector επάνω στη mainboard, ο οποίος ενδέχεται να αποτελεί hardware μίας ειδικής έκδοσης του Samsung Galaxy S10 5G.

Τέλος, όσον αφορά το σύστημα ψύξης του Samsung Galaxy S10 5G, εδώ δεν παρατηρούμε τίποτα περίεργο ή αξιοσημείωτο. Η ψύξη στο Samsung Galaxy S10 5G επιτυγχάνεται με ένα στρώμα θερμικής πάστας, το οποίο έρχεται σε επαφή με μία μικρή ψήκτρα χαλκού.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
keysmith

πες και πόσο έχει το ανταλλακτικό της οθόνης για samsung κινητά καθώς μιλάμε για amoled οθόνες..
μια περιουσία έχουν που όταν παλιώσει λίγο η συσκευή ξεπερνούν κατά πολύ το μισό της εμπορικής τους αξίας καθιστώντας την επισκευή ασύμφορη.
Κινητά 1000€ που σπάνε σαν.. πιάτα για να τα αλλάζεις πριν την ώρα τους.

Εννοείται είναι κομμάτι της στρατηγικής (ας πούμε “συνωμοσίας”) των εταιριών για γρηγορότερη αλλαγή συσκευής όλη αυτη η φιλοσοφία “δύσκολης” και “ακριβής” (τελικά ασύμφορης) επισκευής.

Darth

300 με 350 οπος παντα δεν νωμιζω να αλλαξε κατι (προς φτινοτερα γιατι amoled παραμενει amoled………)

Darth

το δύσκολο που το είδαν οεο? (σε σχέση με τα υπόλοιπα samsung)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.

Gear Samsung

Η Samsung λανσάρει φορτιστή 50W που κοστίζει 70 ευρώ

Εάν αγοράσετε ένα smartphone προηγμένης τεχνολογίας της Samsung ή και ένα μεσαίας κατηγορίας, δεν υπάρχει φορτιστής στη συσκευασία.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.