Samsung Galaxy S10 και Note 10: Έρχεται fix update, μην χρησιμοποιείτε προστατευτικό

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 και Note 10: Έρχεται fix update, μην χρησιμοποιείτε προστατευτικό

Πρόσφατες αναφορές αποκάλυψαν ότι τα Samsung Galaxy S10 και Note 10, τα οποία διαθέτουν ultrasonic fingerprint sensor, ξεκλείδωναν με οποιοδήποτε δακτυλικό αποτύπωμα, σε περίπτωση που ο κάτοχος του smartphone χρησιμοποιούσε προστατευτικό οθόνης. Η Samsung ανακοίνωσε ότι γνωρίζει τόσο την ύπαρξη όσο και την πηγή του προβλήματος, και εργάζεται ήδη σε ένα software update.

Η πηγή του προβλήματος

Κάποια προστατευτικά οθόνης, τα οποία είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη, έχουν στην εσωτερική επιφάνεια τους ένα dotted μοτίβο. Αν ο κάτοχος ενος Samsung Galaxy S10 ή Note 10 προσπαθούσε να καταχωρήσει νέα δακτυλικά αποτυπώματα ο ultrasonic fingerprint sensor κατέγραφε ως δακτυλικό αποτύπωμα το dotted μοτίβο και όχι το τρισδιάστατο μοτίβο του δακτύλου του.

Ποιες συσκευές επηρεάζονται

Η κατασκευάστρια ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο πρόβλημα παρουσιάζεται μόνο αν ο κάτοχος χρησιμοποιεί τα συγκεκριμένα προστατευτικά οθόνης. Τα smartphone που επηρεάζονται από το σφάλμα είναι όλα τα Samsung Galaxy S10, S10+, S10 5G, Note 10 και Note 10+.

Ποια είναι η λύση

Η εταιρεία κυκλοφόρησε ήδη ένα μικρό update, με όνομα έκδοσης N976BXXU1ASJ2, το οποίο βελτιώνει την απόδοση του ultrasonic fingerprint sensor. Επίσης, στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας θα κάνει διαθέσιμο ένα ακόμη update το οποίο θα διορθώνει οριστικά το πρόβλημα.

Μέχρι τότε, η κατασκευάστρια προτείνει στους κατόχους Samsung Galaxy S10, S10+, S10 5G, Note 10 και Note 10+ να μην χρησιμοποιούν προστατευτικά οθόνης. Τουλάχιστον όχι όσα είναι κατασκευασμένα από σιλικόνη.

Όσοι έχουν τοποθετήσει προστατευτικό οθόνης από σιλικόνη στο smartphone τους, θα πρέπει να το αφαιρέσουν, να διαγράψουν όλα τα καταχωρημένα δακτυλικά αποτυπώματα, και να καταχωρήσουν νέα. Έπειτα, θα πρέπει να αποφύγουν τη χρήση προστατευτικού οθόνης μέχρι την κυκλοφορία του fix update.

Το μέλλον

Μετά την κυκλοφορία του update, την ερχόμενη εβδομάδα, οι κάτοχοι Samsung Galaxy S10, S10+, S10 5G, Note 10 και Note 10+ θα πρέπει να διαγράψουν όλα τα καταχωρημένα δακτυλικά αποτυπώματα και να καταχωρήσουν νέα. Ωστόσο, σύμφωνα με την εταιρεία, από εκεί και έπειτα θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι προστατευτικό οθόνης θέλουν.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy S10

Samsung Galaxy S10 series: Έφτασε στο τέλος της ζωής της

Η Samsung παρέχει την καλύτερη υποστήριξη λογισμικού για τηλέφωνα, tablet και wearables στον κόσμο των Android.

Smartphones Android Samsung Samsung Galaxy Note 10

Samsung Galaxy S10: Αποκτά το One UI 4 beta που βασίζεται σε Android 12

Η Samsung συγκεντρώνει δοκιμαστές One UI 4 beta για τα Galaxy S10, Galaxy S10 5G, Galaxy S10e και Galaxy S10+ στη Νότια Κορέα και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα beta μέσω της εφαρμογής Samsung Members.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Η σειρά Samsung Galaxy Note10 αποκτά One UI 4 beta

Με βάση τον οδικό χάρτη ενημέρωσης λογισμικού της Samsung που διέρρευσε, τα Note 10 και Note 10+ θα λάβουν τη σταθερή τους ενημέρωση OneUI 4 κάποια στιγμή τον Ιανουάριο.

Software Android 11 Galaxy S10 Samsung

Samsung Galaxy S10 series: Ξεκινάει εκ νέου η αναβάθμιση σε Android 11

Η Samsung διέκοψε προσωρινά την αναβάθμιση Android 11 για τις συσκευές της σειράς Galaxy S10, ενώ φαίνεται πως ξεκινάει εκ νέου από σήμερα.