Samsung Galaxy S10 και Note 10: Σφάλμα τα κλειδώνει οριστικά

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10 και Note 10: Σφάλμα τα κλειδώνει οριστικά

Η Samsung ξεκίνησε τη διάθεση της beta έκδοσης του Open UI 2.0 το οποίο είναι βασισμένο στο Android 10. Ωστόσο, εκτός από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά που εισάγει η νέα έκδοση, διαρκώς παρουσιάζονται αναφορές για διάφορα προβλήματα στα Samsung Galaxy S10 και Note 10, μικρά και μεγάλα.

Το Open UI 2.0 κλείνει την πόρτα στους χρήστες

Ένα από τα πιο σοβαρά σφάλματα που παρουσιάζει το Open UI 2.0 beta είναι ότι κλειδώνει τους κατόχους των Samsung Galaxy S10 και Note 10 έξω από το smartphone τους. Για την ακρίβεια, όταν ο χρήστης κλειδώσει το smartphone τότε αυτό δεν δέχεται τον κωδικό PIN, το password, ή το μοτίβο ξεκλειδώματος. Μάλιστα, το πρόβλημα παραμένει ακόμη και μετά την επανεκκίνηση του τηλεφώνου.

Η πλάγια λύση

Σύμφωνα με το SamMobile, όσοι χρήστες έχουν ενεργοποιημένο το χαρακτηριστικό Remote lock μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο smartphone τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Samsung Find My Mobile. Έπειτα, πρέπει να διαγράψουν όλα τα στοιχεία ταυτοποίησης, όπως το password, τον κωδικό PIN, το μοτίβο κλειδώματος, το δακτυλικό αποτύπωμα και τα δεδομένα προσώπου.

Ωστόσο, η παραπάνω μέθοδος αποτελεί μία πλάγια λύση η οποία δεν λύνει το πρόβλημα. Μόλις ο χρήστης καταχωρήσει νέα στοιχεία και κλειδώσει το Samsung Galaxy S10 ή Note 10, τότε μένει και πάλι κλειδωμένος έξω από το τηλέφωνο του.

Η μόνη διαθέσιμη λύση, προς το παρόν, είναι η χρήση του Samsung Smart Switch ώστε να γίνει επαναφορά του Samsung Galaxy S10 ή Note 10 στο Android 9 Pie. Βέβαια, αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή όλων των δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο smartphone, αλλά μέχρι να διορθωθεί το bug οι χρήστες δεν μπορούν να κάνουν κάτι άλλο.

Πότε θα διορθωθεί το σφάλμα

Μέχρι τώρα, η Samsung δεν έχει σχολιάσει το θέμα και δεν έχει γίνει γνωστό πόσοι beta testers του Open UI 2.0 έχουν επηρεαστεί. Ωστόσο, ακόμη και να βγει κάποιο patch update οι κάτοχοι των Samsung Galaxy S10 και Note 10 θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν την πλάγια μέθοδο που περιγράφεται παραπάνω. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να ξεκλειδώσουν το smartphone τους, ώστε να εγκαταστήσουν την ενημέρωση.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Chris_BMW

Τραγικοί απλά …
Με αυτό έκλεισε οριστικά η όποια σκέψη για αγορά note …

Υ.Γ Αν η είδηση αφορούσε i phone Θα γινοταν πολεμος απο κατω ..
Τώρα τουμπεκί …

Vendetta

Chris_BMW σε καταλαβαίνω απόλυτα. Και εγώ ήθελα να αγοράσω iphone αλλά μετά την κοροϊδία με τον επεξεργαστή και την μπαταρία μου έφυγε κάθε σκέψη…

Chris_BMW

Η διαφορά μας μάγκα μου είναι ότι εσυ ΔΕΝ θέλεις να αγοράσεις I phone .
Με haters για να μην πω τίποτα άλλο δεν συζητάω .
Κατά τα αλλά εγώ είμαι fanboy…
Νομίζω πως απαντάω σε επίπεδο νηπιαγωγείου .

Υ.Γ Διάβασε προηγούμενα σχόλια μου σε συζήτηση με τον παπαροκα για να καταλάβεις αν ήθελα να αγοράσω η όχι Note …

Υ.Γ 2 Εγώ το fanboy της Apple σε άλλο σχόλιο μου που αφορά την 13.2 εκραξα την αγαπημένη μου εταιρεία για την απαράδεκτη κίνηση να μην δώσει την επιλογή να αλλάζεις την ανάλυση και τα FPS στην εφαρμογή της κάμερας .(που δεν συγκρίνετε καν με αυτό το τραγικό περιστατικό)
Εσείς οι αντικειμενικοί πάλι σε αυτήν την τραγική κατάσταση με κινητό 1000€ ++ ούτε ένα αρνητικό σχόλιο … απεναντίας απαντάτε με αστεία σχόλια σε άλλους ..
Απλά για γέλια …
Και απαντάω σε σένα που έχω κάνει κ μια σοβαρή συζήτηση γιατί οι άλλοι οι… μάγκες του πληκτρολογίου με τη φορά που παίρνουν …

Vendetta

Κάτσε ρε συ Chris_BMW. Θέλεις να μου πεις ότι το πρόβλημα της beta έκδοσης είναι σοβαρός λόγος για να πεις ότι δεν θα πάρεις Note? Να μου λάβεις υπόψη το σχόλιο του παπαροκά που είχε πρόβλημα, το δέχομαι. Να μου πεις ότι σε χαλάνε οι διαστάσεις, το δέχομαι. Να μου πεις χίλια δύο προβλήματα που έχει το Note, τα δέχομαι. Όχι όμως τέτοια πρόφαση. Είναι σαν να σου λέω ότι δεν θα πάρω iphone γιατί με χαλάει η συσκευασία…
Beta σημαίνει ότι την λαμβάνεις με δική σου ευθύνη γιατί είναι δεδομένου ότι έχει προβλήματα που πρέπει να λυθούν. Μήπως μπερδεύεις τι σημαίνει beta (που σίγουρα έχει προβλήματα) και stable με προβλήματα?

Chris_BMW

Είναι σοβαρός λόγος τα απανωτά κενά ασφαλείας για εμένα .
Από το κινητό διακινώ καθημερινά ποσά μέσω e banking με πολλούς λογαριασμούς και κωδικούς και τα απανωτά προβλήματα (σοβαρά) σε ασφάλεια λειτουργούν αποτρεπτικά για εμένα .
Θα μου πεις τώρα ποια είναι ασφαλέστερη από τη Samsung σε επίπεδο Android?
Είναι και αυτό ένα ερώτημα .
Υ.Γ Και για να ξέρεις γιατί είσαι πιο νέος στο σάιτ (ο παπαροκας κ ο άγνωστος είναι σειρές μου(!) )
Samsung είχα κάποτε galaxy s3 .. και ήμουν hater της Apple σε μικρότερη ηλικία …
Γιαυτο είμαι πολύ επιφυλακτικός …

Κινητομανής

Από κάτι τέτοια περιστατικά έχει καταντήσει πλέον αστεία εταιρία η Samsung. Απλά γελοίο να μην έχεις τον πλήρη έλεγχο της συσκευής σου και να πρέπει να καταφύγεις σε μπακαλίστικες μεθόδους για να την επαναφέρεις.

Zak

Η λέξη beta είναι κινεζική για εσάς.

Chris_BMW

ΚΙ τι σχέση έχει αν είναι Beta η όχι εφόσον διατίθεται ευρέως στο κοινό ;
Και η 13.1 έκδοση του iOS στη Beta μορφή της είχε ένα σορό κενά .

raziel

εχω σταματησει πολυ απλα τις αναβαθμισεις εδω και χρονια με αυτα που βλεπω πλεον πιστευω μονο κακο κανουν στο κινητο σου

Nickolas

Καλά έτσι κι αλλιώς μιλάμε για μια beta έκδοση και όχι την επίσημη αναβάθμιση και όσοι μπαίνουν στη διαδικασία να βάζουν beta εκδόσεις στο κινητό τους γνωρίζουν οτι μπορεί να υπάρξουν και προβλήματα.

Άλεξ

Κάτοχος ενός Samsung galaxy A10 .Μέχρι τον Αύγουστο λειτουργία άψογη. Στέλνουν αναβάθμιση ασφαλείας και το κινητό έγινε για πέταμα. Το κινητό έκλεινε μόνο του ζητώντας το pin το οποίο δεν το αναγνωρίζει και σου λέει ότι σου μένουν άλλες 12 προσπάθειες. Δεν κάνω ξανά καμία ενημέρωση.

Antonis3

Τι σχέση έχει η απόφαση της αγοράς του Note που παρεμπιπτόντως είναι ότι καλύτερο αυτή την στιγμή με διαφορά, ενα πρόβλημα στην beta έκδοση που για να την κατεβάσει κάποιος παίρνει τα ρίσκα του χωρίς λόγο μάλιστα, Chris κάνε την κίνηση και δεν θα το μετανιώσεις, ειδικά το s pen άμα ασχοληθείς μαζί του θα τρελαθείς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.

Smartphones Samsung

Η Samsung αποκάλυψε την πιο γρήγορη μνήμη RAM LPDDR5X στον κόσμο

Πριν από μερικά χρόνια, η Samsung ανακοίνωσε RAM 8,5 Gbps LPDDR5X που εκείνη την εποχή ήταν η ταχύτερη στον κόσμο.