Samsung Galaxy S10: Οι εκδόσεις με επεξεργαστή Exynos έχουν πρόβλημα με τη μπαταρία

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10: Οι εκδόσεις με επεξεργαστή Exynos έχουν πρόβλημα με τη μπαταρία

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10: Οι εκδόσεις με επεξεργαστή Exynos έχουν πρόβλημα με τη μπαταρία

Τα chipset της Samsung δεν είχαν ποτέ τη φήμη ότι είναι ιδιαίτερα αποδοτικά σε θέμα μπαταρίας και τα φετινά Samsung Galaxy S10 επιβεβαιώνουν αυτή τη φήμη. Σύμφωνα με δοκιμές που έγιναν, τα Samsung Galaxy S10 με Snapdragon 855 όχι μόνο πιάνουν μεγαλύτερα σκορ στα benchmark test, αλλά καταναλώνουν την μπαταρία με πιο αργούς ρυθμούς από τα S10 με επεξεργαστές Exynos.

Τις τελευταίες εβδομάδες οι χρήστες αναφέρουν πολλαπλά bug τα οποία επηρεάζουν την διάρκεια της μπαταρίας όλων των Samsung Galaxy S10 εκδόσεων. Το πρώτο bug λέγεται “σφάλμα αισθητήρα εγγύτητας”, το οποίο αναγκάζει το τηλέφωνο να ενεργοποιήσει την οθόνη ενώ το έχουμε στη τσέπη ή τη τσάντα μας. Η μοναδική λύση που έχουν στη διάθεση τους οι κάτοχοι των S10 είναι να απενεργοποιούν εντελώς τις λειτουργίες “Lift to Wake” και “Tap to Wake”.

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10: Οι εκδόσεις με επεξεργαστή Exynos έχουν πρόβλημα με τη μπαταρία

Όπως βλέπουμε στο γράφημα του XDA, εξαιτίας του σφάλματος ο επεξεργαστής λειτουργούσε στα 442 MHz τις 24 από τις σχεδόν 32 ώρες που η συσκευή ήταν ενεργή.

Οι χρήστες αναφέρουν ότι όταν έχουν το Samsung Galaxy S10 στην τσέπη τους, με την οθόνη γυρισμένη προς το πόδι, η συσκευή μπερδεύει την επαφή με τα πόδια ως tap και να ενεργοποιεί συνεχώς την οθόνη. Από την άλλη το “Lift to Wake” σφάλμα φαίνεται να προκαλείται από τυχαίες κινήσεις τις οποίες η συσκευή της θεωρεί σκόπιμες, με αποτέλεσμα να ξυπνά διαρκώς την οθόνη.

Εκτός από όλα αυτά υπάρχει ένα ακόμη σφάλμα που επηρεάζει τις εκδόσεις του Samsung Galaxy S10 με Exynos επεξεργαστή, το οποίο αναμφισβήτητα είναι ιδιαίτερα πιο ανησυχητικό. Πολλοί νέοι κάτοχοι των S10 διαμαρτύρονται αυξημένη κατανάλωση της μπαταρίας όταν η συσκευή είναι σε αδράνεια. Οι χρήστες του XDA, και του Reddit, βρήκαν ότι το σφάλμα προκαλείται όταν λαμβάνουμε VoIP κλήσεις στα Samsung Galaxy S10 με Exynos. Το σφάλμα ενεργοποιείται όταν κάνουμε ή λαμβάνουμε κλήσεις μέσω εφαρμογών όπως το WhatsApp, το Viber, ή το Facebook Messenger, και αποτρέπει την συσκευή να μπει σε λειτουργία deep sleep όταν την έχουμε standby, ίσως γιατί ο επεξεργαστής ή το σύστημα γενικότερα αδυνατεί να τερματίσει τη διεργασία της κλήσης.

Αυτό σημαίνει ότι η CPU συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλότερη από ότι χρειάζεται συχνότητα ακόμη και όταν το τηλέφωνο είναι αδρανές. Ο μόνος τρόπος για να λυθεί το σφάλμα είναι να κάνουμε restart τη συσκευή. Ωστόσο, όταν λάβουμε εκ νέου κάποια VoIP κλήση, ή έστω φωνητικό μήνυμα, το σφάλμα ενεργοποιείται και πάλι, κι εμείς πρέπει να κάνουμε restart τη συσκευή για να τερματίσουμε τη διεργασία της κλήσης. Να σημειωθεί ότι ευτυχώς το σφάλμα ενεργοποιείται μόνο σε VoIP κλήσεις και όχι στις συμβατικές κλήσεις φωνής.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
παπαροκας tiamat Enûma elis

o exynos έχει μεινει πολύ πισω στις τελευταίες γενιες

Σταύρος Χρι

Είναι λυπηρό για εμάς τους καταναλωτές να έχει μείνει μονοπώλιο η Qualcomm εν έτη 2019.

John Real

Κανεις λαθος η Huawei βγαζει εξαιρετικους επεξεργαστες (Kirin) και δεν μιλαω μονο για benchmarks αλλα συνολικη λειτουργια. Στο mate 20 pro ο Kirin 980 βγαζει ΑΝΕΤΑ 2 ημερες χρησης και το κινητο δεν κολαει η λαγκαρει ΠΟΤΕ.

Γιάννης

Εχουν ακουστει πολλα ομως για ασυμβατοτητες του συγκεκριμενου επεξεργαστη! 😉

Χρηστος

Εγω με το Mate 20 Pro και Kirin 980 ειμαι πιο ευχαριστημενος απο ποτε: μπαταρια τερας και κανενα προβλημα αποδοσης. (κατοχος Note8, S7 Edge, Xiaomi A1, S5, LG G2)

Δημήτρης Μαρ

Ποιος ο λόγος που βγάζει τα μοντέλα με 2 ξεχωριστούς επεξεργαστές παιδιά;
Μόλις είπα αντίο στη σκέψη να αγοράσω το s10.. Με βλέπω για mate20pro μεριά…

Ηρακλής Ηλιάδης

Μαλακες λένε να ξέρεις φίλε μου!! Άμα παει ο κάθε βρωμιαρης και αφήνει 50 εφαρμογές ανοιχτές να τρέχουν και χωρις να καθαρίζουν το cashe χειροκίνητα, χωρίς να καθαρίζουν την ram από χίλιες 2 λειτουργίες αυτά παθαίνουν!! Έχω το s10 plus και μου κράτησε μπαταρία από 52% για 12 ώρες και με πήγε στα 14 όπου το φορτισα για την επόμενη μέρα!!

John Real

Ο χαρακτηρισμος “βρωμιαρης” θα μπορουσε να λειπει. Δεν ειναι αναγκη να υποβαθμιζεις την συζητηση σε επιπεδο πεζοδρομιου.

Αλέξανδρος

Πάρτε Huawei mate 20 pro 2 μέρες η μπαταρία χωρίς να παίζω παιχνίδια άνετα….

paparokasafrangos

1000+ κινητο κ να εχει κ θεματα . ρε σαλτα κ……………………….

George

Από την μία είναι αρχή και σίγουρα θα υπάρχουν προβλήματα από την άλλη όμως δεν επιτρέπεται σε 1000+ ευρώ κινητό αυτά .. Δυστυχώς πάντα βιάζονται οι εταιρίες και κάνουν πατάτες…

navarxos

εφόσον με επανεκκίνηση διορθώνεται είναι πρόβλημα λογισμικού και να φανταστώ θα λυθεί με κάποια αναβάθμιση.

Γιάννης

Με την τελευταία αναβάθμιση τα παραπάνω έχουν λυθεί και ο exynos δεν έχει να ζηλέψει σχεδόν τίποτα από τον snapdragon σε χρήση γιατί προσωπικά δεν πιστευω στα benchmarks.

Πασχαλης

Γιάννη μου πάλι έχω θέματα με την μπαταρία και με την ξαδέρφη μου που ήρθε από έξω και έχει την snaodragon έκδοση έχουμε αποκλίσεις.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S24

Galaxy S24 Series: Με τη δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης

Τα νέα Galaxy S24, S24+ και S24 Ultra είναι εδώ και η Samsung φέρνει ένα νέο φρέσκο αέρα στην εμπειρία χρήσης των ναυαρχίδων της, μιας και η τεχνητή νοημοσύνη, ήρθε στη νέα σειρά της Samsung.

Smartphones Samsung Android Smartphones Samsung Galaxy S24 Samsung Galaxy S24 Ultra

Το Galaxy AI στα Samsung Galaxy S23, Galaxy Z Flip5 και Galaxy Z Fold5

Το Galaxy AI φέρνει νέες τεχνολογικές δυνατότητες στον χρήστη, με καινοτόμες λειτουργίες όπως διαδραστική αναζήτηση με το “Κύκλωσε για αναζήτηση στο Google”.

Smartphones Samsung Galaxy S23 Ultra Samsung Galaxy S23+ Samsung Galaxy S23

Samsung Galaxy S23 Series: Premium εμπειρία smartphone μια για πάντα

Νέα σειρά στις ναυαρχίδες της Samsung, με τη σειρά Galaxy S23 να κάνει το βήμα παραπάνω στους τομείς των επιδόσεων, της λήψη φωτογραφιών και video και της ποιότητας κατασκευής.

Smartphones Samsung Samsung Android Smartphones

Try Galaxy: Ανακαλύψτε τις εμπειρίες της σειράς Galaxy S23 και One UI 5.1.

Η εφαρμογή Try Galaxy της Samsung σας καλέι να εξερευνήσετε τις προηγμένες εμπειρίες της σειράς Galaxy S23 και One UI 5.1.