Samsung Galaxy S10: Σφάλμα επιτρέπει το ξεκλείδωμα με οποιοδήποτε δάχτυλο

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10: Σφάλμα επιτρέπει το ξεκλείδωμα με οποιοδήποτε δάχτυλο

Η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια δήλωσε ότι γνωρίζει για το σφάλμα ασφαλείας που επιτρέπει σε οποιοδήποτε δακτυλικό αποτύπωμα να ξεκλειδώνει τα Samsung Galaxy S10. Επίσης, η εταιρεία υποσχέθηκε ότι θα κυκλοφορήσει μία ενημέρωση λογισμικού η οποία διορθώνει αυτό το σφάλμα.

Το πρόβλημα και ο εντοπισμός του

Το πρόβλημα των Samsung Galaxy S10 αναφέρθηκε πρώτη φορά από μία βρετανίδα της οποίας το τηλέφωνο ξεκλείδωσε με επιτυχία ο σύζυγος της. Η κάτοχος του smartphone αγόρασε ένα φθηνό gel προστατευτικό οθόνης από το eBay.

Μόλις τοποθέτησε το προστατευτικό στην οθόνη του Samsung Galaxy S10 διαπίστωσε ότι μπορούσε να ξεκλειδώσει το smartphone με ένα δακτυλικό αποτύπωμα το οποίο δεν είχε καταχωρήσει. Ομοίως, ο σύζυγός της μπορούσε να ξεκλειδώνει το έξυπνο τηλέφωνο με τα δικά του δάχτυλα.

Επίσης, το ίδιο πρόβλημα αντιμετώπισε και ένας συγγενής της, ο οποίος αφού τοποθέτησε προστατευτικό οθόνης στο Samsung Galaxy S10 μπορούσε να το ξεκλειδώνει με όλα τα δάχτυλα του.

Η πηγή του προβλήματος

Το Galaxy S10 κυκλοφόρησε φέτος τον Μάρτιο και ήταν το πρώτο smartphone της εταιρείας που διαθέτει ultrasonic fingerprint scanner, τον οποίο η κατασκευάστρια χαρακτήρισε ως “επαναστατικό” κομμάτι τεχνολογίας. Ωστόσο, η λειτουργία ελέγχου ταυτότητας με τη χρήση δακτυλικών αποτυπωμάτων είναι εξ αρχής ένα από τα πιο αμφιλεγόμενα χαρακτηριστικά του Galaxy S10.

Samsung Galaxy S10, Samsung Galaxy S10: Σφάλμα επιτρέπει το ξεκλείδωμα με οποιοδήποτε δάχτυλο

Τον Ιανουάριο που μας πέρασε, η κατασκευάστρια αξεσουάρ Armadillotek δοκίμασε να χρησιμοποιήσει το ultrasonic fingerprint scanner του Samsung Galaxy S10 έχοντας τοποθετήσει στην οθόνη προστατευτικό οθόνης.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο σαρωτής δεν λειτουργούσε καν, διότι το προστατευτικό αφήνει ένα μικρό κενό μεταξύ του ίδιου και της οθόνης. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ο σαρωτής να αποτυγχάνει να εκτελέσει σωστά τη ανάγνωση των δακτυλικών αποτυπωμάτων.

Επιπλέον, παλαιότερα κάποιος κατάφερε να ξεκλειδώσει το Galaxy S10 χρησιμοποιώντας ένα 3D printed δακτυλικό αποτύπωμα. Βέβαια, η περίπτωση διαφέρει αρκετά, διότι έγινε πάνω σε γυμνή οθόνη και το ομοίωμα ήταν βασισμένο στο δακτυλικό αποτύπωμα του ιδιοκτήτη του smartphone.

Η λύση στο πρόβλημα

Η Samsung αναφέρει ότι θα διορθώσει το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό. Μέχρι τότε, οι κάτοχοι Samsung Galaxy S10 θα είναι καλό να αποφεύγουν τη χρήση φθηνών αξεσουάρ και φυσικά να ταυτοποιούν τα στοιχεία τους κατά την εκτέλεση οικονομικών συναλλαγών χρησιμοποιώντας πιο ασφαλείς μεθόδους.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Εγώ νομίζω ότι δεν είναι και τόσο τυχαία αυτά.. Θα βάζουν τον κόσμο να αγοράζει αυθεντικά τζαμάκια να παίρνουν και από εκεί λεφτά.. Δεν μιλάω μόνο για Samsung.. Χτυπάνε στην ανάγκη για προστατευτικό οθόνης γιατί αν σπάσει η οθόνη πιο φθηνά θα σου έρθει να πάρεις άλλο κινητό…

Γιώργος

Το 70% του κόσμου, για να μην πω και παραπάνω, τοποθετεί φτηνά τζαμάκια στο κινητό του. Δηλαδή, ενώ ήταν θέμα χρόνου ν’αποκαλυφθεί αυτό το σοβαρότατο κενό ασφαλείας, το οποίο έχει προκαλέσει άλλο ένα τεράστιο πλήγμα στη φήμη της εταιρίας, εσύ πιστεύεις πως έγινε επίτηδες? Καταλαβαίνω ότι σίγουρα δεν είσαι πολύ έξυπνος (πράγμα όχι απαραίτητα κακό), αλλά άλλη φορά, πριν γράψεις κάποιο σχόλιο, βάλε τον εαυτό σου πρώτα να σκεφτεί λίγο.

George

Μα δεν λέω μόνο για την samsung και στα xiaomi που έχουν κάτω από την οθόνη, υπάρχει θέμα με τα φτηνά τζαμάκια.. Δεν είπα ότι έγινε επίτηδες αλλά είναι πολύ πιθανόν στο μέλλον να πρέπει να βάλεις αυθεντικά για να λειτουργούν όλα σωστά

Greg

Εγώ πάλι καταλαβαίνω και δέχομαι πως ένα φθηνό προστατευτικό οθόνης μάλλον δεν θα σου προστατεύσει τόσο καλά όσο ένα ακριβότερο την οθόνη του κινητού από πτώση και ότι θα έχεις ποιο πολλές και ποιο εύκολα δαχτυλιές, δεν νομίζω όμως πως φταίει και τόσο πολύ το φθηνό προστατευτικό οθόνης για το ξεκλείδωμα με οποιοδήποτε ξένο δάχτυλο όσο ο αισθητήρας του fingerprint scanner του ίδιου του κινητού, μάλλον τα σκάτωσε η Samsung με τον αισθητήρα και ρίχνει το φταίξιμο αλλού και γιαυτό θα βγάλει κάποια ενημέρωση όπου σχεδόν σίγουρα θα ξεκλειδώνει ποιο αργά πλέον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 7: Φήμες ότι θα έρθει με σύστημα τριπλής κάμερας

Το Galaxy Z Flip 6 δεν έχει κυκλοφορήσει ακόμα, αλλά οι φήμες για το Z Flip 7 έχουν κάνει ήδη την εμφάνισή τους.

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy Z Flip

Samsung Galaxy Z Flip 6: Ανατροπή στην ανατροπή – Με Snapdragon 8 Gen 3 και 8GB RAM

Πρόσφατες φήμες ήθελαν το Samsung Galaxy Z Flip 6 να έρχεται με ξεπερασμένο επεξεργαστή Snapdragon 8 Gen 2 αλλά και τεράστια μνήμη RAM 12 GB.