Samsung Galaxy S11: Θα χρησιμοποιούν το νέο SAMOLED panel της εταιρείας

Samsung Galaxy S11, Samsung Galaxy S11: Θα χρησιμοποιούν το νέο SAMOLED panel της εταιρείας

Τα smartphones της Samsung είναι γνωστά για τα AMOLED panel των οθονών τους και η εταιρεία έχει βελτιώσει σημαντικά την οθόνη Active-Matrix OLED τα τελευταία χρόνια. Τώρα, φαίνεται ότι η κατασκευάστρια προχωρά ακόμη παραπέρα και θα εξοπλίσει τα επερχόμενα flagships smartphones της, Samsung Galaxy S11, με ακόμη πιο βελτιωμένα AMOLED panels.

Οι οθόνες AMOLED έχουν γίνει αρκετά δημοφιλείς, με τους κατασκευαστές smartphones να τις προτιμούν, εξαιτίας των πλεονεκτημάτων τους σε σχέση με τα LCD panels, όπως η καλύτερη γωνία θέασης, το καθαρότερο μαύρο και η καλύτερη ενεργειακή απόδοση.

Η οθόνη SAMOLED

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά, τα Samsung Galaxy S11 θα έχουν οθόνες SAMOLED. Η εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει σύντομα αυτόν τον νέο τύπο οθόνης, διότι η κατασκευάστρια υπέβαλε αίτηση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος στο Κορεατικό Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας (KIPO).

Samsung Galaxy S11, Samsung Galaxy S11: Θα χρησιμοποιούν το νέο SAMOLED panel της εταιρείας

Στην περιγραφή της αίτησης αναφέρονται οι χαρακτηρισμοί OLED οθόνη, οθόνη smartphone, οθόνη, monitor, ψηφιακή σήμανση, και οθόνη υπολογιστή. Την ίδια ημέρα, η Samsung υπέβαλε αίτηση κατοχύρωσης εμπορικού σήματος και στο Αμερικανικό Γραφείο Διπλωμάτων Ευρεσιτεχνίας και Εμπορικών Σημάτων.

Είναι ξεκάθαρο ότι η εταιρεία ετοιμάζει ή έχει έτοιμη μία νέα έκδοση της δημοφιλούς οθόνης AMOLED. Ωστόσο, δεν είναι ακόμα γνωστό τι σημαίνει το S στην ονομασία SAMOLED. Θα μπορούσε να είναι «Super AMOLED», αλλά αυτό το σενάριο είναι απίθανο δεδομένου ότι η οθόνη Super AMOLED έχει κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό και χαρακτηρίζεται ως “sAMOLED”.

Samsung Galaxy S11, Samsung Galaxy S11: Θα χρησιμοποιούν το νέο SAMOLED panel της εταιρείας

Θα έχουν τα Galaxy S11 SAMOLED;

Ωστόσο, περιμένουμε σύντομα να γίνουν γνωστές αρκετές λεπτομέρειες για τη SAMOLED, η οποία αναμένεται να φέρει επανάσταση στον χώρο των smartphones. Επίσης, περιμένουμε η εταιρεία να χρησιμοποιήσει το νέο panel στα επερχόμενα flagships της Samsung Galaxy S11, και ίσως στο Galaxy Fold 2.

Άλλωστε, τα σημερινά flagships της εταιρείας, Galaxy S10 και Galaxy Fold, έρχονται και τα δύο με οθόνη Dynamic AMOLED. Επιπλέον, η εταιρεία χρησιμοποιεί την Super AMOLED οθόνη για τα mid-range και premium mid-range τηλέφωνα της. Οπότε, το μόνο που μένει είναι να δούμε τι είναι αυτή η επερχόμενη οθόνη SAMOLED και πώς είναι καλύτερη από αυτές που προσφέρει τώρα η εταιρεία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bandit

Smooth Amoled

Agnostos13

Σαν το Super AMOLED που είχε παλιά…

Nassos

Special Amoled αλλά στον Γκιώνη μου τι σημαίνει γιατί δεν ασχολούμαι με την Samsung Και την κάθε σαπια εταιρία Android

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy A55: Αποσυναρμολογείται σε βίντεο και παίρνει εντυπωσιακή βαθμολογία επισκευασιμότητας

To Samsung Galaxy A55 βρέθηκε στα χέρια του καναλιού το Youtube PBKreviews, το οποίο ετοίμασε ένα αποκαλυπτικό βίντεο συναρμολόγησης για τη συσκευή.