Samsung Galaxy S11: Θα έχουν ενσωματωμένο φασματογράφο;

Samsung Galaxy S11, Samsung Galaxy S11: Θα έχουν ενσωματωμένο φασματογράφο;Έχουν περάσει έξι μήνες από την κυκλοφορία των Samsung Galaxy S10 και ήδη κυκλοφορούν φήμες για τα χαρακτηριστικά και τον σχεδιασμό των διαδόχων τους, τα Samsung Galaxy S11. Αυτή τη φορά, ένα δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δείχνει ότι τα επόμενα flagships της εταιρείας θα έχουν φασματόμετρο.

Η Samsung κατέθεσε την πατέντα στις 20 Μαρτίου 2019 και τελικά δημοσιεύτηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 2019. Αυτό μας κάνει να πιστεύουμε ότι η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το φασματόμετρο σε κάποια συσκευή η οποία θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Σύμφωνα με τα έγγραφα, το smartphone που σχεδιάζει η Samsung θα έχει υπέρυθρο φασματογράφο. Σε γενικές γραμμές ένας φασματογράφος είναι μία συσκευή που επιτρέπει την αξιολόγηση της φύσης του συστατικού υλικού των αντικειμένων που αναλύει. Για παράδειγμα, μία τέτοια συσκευή θα μπορούσε να εκτιμήσει την ποσότητα των σακχάρων σε ένα φρούτο ή την ενυδάτωση του δέρματος, ακόμη και τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα.

Samsung Galaxy S11, Samsung Galaxy S11: Θα έχουν ενσωματωμένο φασματογράφο;

Η φασματομετρία δεν είναι κάποιου είδους μαγεία, αλλά βασίζεται σε μία χημική φυσική αρχή. Το φασματόμετρο εκπέμπει φωτεινή ακτινοβολία προς ένα αντικείμενο, το οποίο σύμφωνα με τη χημική και φυσική του διαμόρφωση απορροφά με κάποιο τρόπο την προαναφερθείσα ακτινοβολία. Το αντικείμενο ή μάλλον το υλικό που το συνθέτει, μπορεί να αντανακλά ή να απορροφά μέρος της ακτινοβολίας, παρέχοντας στον παρατηρητή ένα είδος εύκολα αναγνωρίσιμου “δακτυλικού αποτυπώματος”.

Σύμφωνα με τη LetsGoDigital, που ανακάλυψε το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας, η Samsung έχει σκεφτεί την ενσωμάτωση μιας τέτοιας συσκευής σε ένα smartphone. Αν αυτό ισχύει τότε περιμένουμε το φασματόμετρο να χρησιμοποιηθεί στα Samsung Galaxy S11 ή S12, και αυτό διότι ως τεχνολογία είναι σχετικά ακριβή για να μπει σε ένα midrange smartphone.

Στα έγγραφα αναφέρεται ότι η πηγή της ακτινοβολίας φωτός θα είναι δύο LED που ενεργοποιούνται από τη σχετική φωτοδίοδο. Σε συνδυασμό με δύο ανιχνευτές και την αξιολόγηση της ανακλώμενης ακτινοβολίας μέσω λογισμικού θα είναι δυνατή η εκτίμηση των φυσικών και χημικών παραμέτρων του αντικειμένου.

Samsung Galaxy S11, Samsung Galaxy S11: Θα έχουν ενσωματωμένο φασματογράφο;

Αν όντως η εταιρεία ενσωματώσει τον φασματογράφο στα Samsung Galaxy S11 τότε θα έχει κάνει ένα μεγάλο βήμα προς την εξέλιξη των μέσων παρακολούθησης της σωματικής δραστηριότητας. Γιατί ο φασματογράφος δεν είναι μόνο χρήσιμος για την αξιολόγηση της σύστασης των τροφίμων, αλλά προσφέρει πολύ πιο ακριβή στοιχεία για τα ανθρώπινα όργανα και τη λειτουργία τους.

Δεν γνωρίζουμε σε τι φάση βρίσκεται η ανάπτυξη της συσκευής. Όμως, με δεδομένο ότι το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας δημοσιεύτηκε ήδη, ίσως η νοτιοκορεάτικη κατασκευάστρια προλάβει να ενσωματώσει τον φασματογράφο στα Samsung Galaxy S11 το 2020.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
I am

Δεν νιώθω μόνο εγώ Περίεργα

Greco

Μια συσκευή που παρουσιάστηκε μόλις πριν από 6 μήνες και στοιχίζει ένα σκασμός λεφτά πάει να περάσει στο ντουλάπι ύστερα από την ανακάλυψη της επόμενης. Τελικά μόνοι σας απαξιώνεται τα προϊόντα ψηλής τεχνολογίας, μιας και είναι φήμες από σάιτ του εξωτερικού. Όπου το έγραψε κάποιος συνάδελφος σας. Έχει καταντήσει αηδία το όλο θέμα, και στην τελική αφού οι εταιρείες είναι τόσο σημαντική εφευρέτες στον τομέα των φωτογραφικών μηχανών γιατί δε βγάζουν μόνο μηχανές; Η απάντηση είναι πολύ απλή. Όταν η κορεατική εταιρεία έβγαλε απέτυχε παταγωδώς σε πωλήσεις και τις τερμάτισε άρον άρον. Τωρα πάτε να μας πείσετε ότι ανακάλυψαν τον τροχό…. Τον είχε βρει άλλος πριν..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Exynos Samsung Snapdragon

Samsung Exynos 2500 3nm: Θα έχει καλύτερη απόδοση από τον Snapdragon 8 Gen 4;

Η Samsung φαίνεται πως έχει κάνει μεγάλα βήματα με τις επιδόσεις των Exynos επεξεργαστών της και φέτος λέγεται πως θα αγγίξει κορυφή.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Z Flip 6: Λίστα benchmark επιβεβαιώνει specs

Μια νέα λίστα benchmark επιβεβαιώνει κάποιες από τις προδιαγραφές που περιμέναμε για το Samsung Galaxy Z Flip 6.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy M15: Αυτή θα είναι η τιμή του στην Ευρώπη

Το Galaxy M15 της Samsung έγινε επίσημο τον περασμένο Μάρτιο, στη συνέχεια έφτασε στην Ινδία και τώρα ετοιμάζεται για την Ευρώπη.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy Samsung Galaxy S21

Χρήστες συσκευών Samsung Galaxy παραπονιούνται για πράσινες γραμμές στην οθόνη μετά από ενημέρωση

Οι περιβόητες πράσινες γραμμές έχουν επιστρέψει για να στοιχειώσουν ορισμένους χρήστες Samsung Galaxy μετά από ενημέρωση του τηλεφώνου.