Samsung Galaxy S20: Μειωνέμες οι αποστολές σε σχέση με τη σειρά Galaxy S10

, Samsung Galaxy S20: Μειωνέμες οι αποστολές σε σχέση με τη σειρά Galaxy S10

Παρά τον εντυπωσιακό ρυθμό ανανέωσης της οθόνης στα 120Hz και το αναβαθμισμένο σύστημα καμερών, η σειρά Galaxy S20 της Samsung δεν κατάφερε να εντυπωσιάσει. Πέραν των προβλημάτων σε οθόνη και κάμερα, αλλά και τις μειωμένες επιδόσεις των Exynos μοντέλων, πολλοί θεώρησαν πως οι συσκευές ήταν αδικαιολόγητα ακριβές.

Τα νούμερα επιβεβαιώνουν το μειωμένο ενδιαφέρον για τη σειρά Galaxy S20. Η ιστοσελίδα The Elec δημοσίευσε τις αποστολές συσκευών της σειράς Galaxy S20 για το πρώτο τρίμηνο του 2020, μέσα από τα στοιχεία της εταιρείας Omdia. Το πιο δημοφιλές μοντέλο της σειράς ήταν το Galaxy S20 Plus, του οποίου η ζήτηση άγγιξε τα 3.5 εκατομμύρια τεμάχια. Την ίδια περίοδο πέρσι, το δημοφιλέστερο μοντέλο της σειράς Galaxy S10, το οποίο πούλησε περίπου 5.2 εκ. τεμάχια.

Με λίγα λόγια, η εταιρεία είδε μείωση 32.6% σε σχέση με το περσινό δημοφιλέστερο μοντέλο, κάτι που μόνο θετικό δεν είναι. Όλη η σειρά Galaxy S20 μέτρησε 8.3 εκατομμύρια αποστολές τεμαχίων το πρώτο τρίμηνο του έτους, την ίδια εποχή που τα Galaxy S10 και S10 Plus πέρσι έφτασαν τις 10.3 εκατομμύρια αποστολές. Αν συμπεριλάβουμε και τις αποστολές του οικονομικού Galaxy S10e, τότε το χάσμα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερο.

Βέβαια, σε μεγάλο βαθμό η μείωση των αποστολών και κατ επέκταση των πωλήσεων οφείλεται στην πανδημία του COVID-19, που επηρέασε αρνητικά όλες τις αγορές παγκοσμίως. Ένα ακόμα λάθος της εταιρείας ήταν οι μικρές αναβαθμίσεις σε σχέση με το περσινό μοντέλο, αλλά και η αύξηση της τιμής, χωρίς κάποια οικονομική πρόταση όπως το περσινό S10e. Μένει να δούμε αν οι πωλήσεις ανακάμψουν με την κυκλοφορία της επόμενης ναυαρχίδας, του Galaxy Note 20.

Πηγή

Ο Κώστας Λεοντιάδης ασχολείται με την τεχνολογία εδώ και μια δεκαετία και έχει συνεργαστεί μεταξύ άλλων με μεγάλες ιστοσελίδες όπως το Game20.gr και το Autonomous.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
G.J.

Περιμένει να πουλήσει πχ Ευρώπη με exynos 990? Φέτος είναι χειρότερος πιο πολύ από κάθε φορά.

Anon

Δεν ειναι θεμα exynos. Οι περισσοτεροι δεν ξερουν καν τι επεξεργαστη φοραει και τι διαφορες εχει ο exynos με τον sd. Το θεμα ειναι οτι πλεον ο κοσμος δεν δινει τοσα λεφτα για κινητο. Εχουν ξεφυγει οι τιμες τα τελευταια χρονια και φτανουμε στα 1500. Ασε που πλεον οι διαφορες ειναι υπερβολικα μικρες για να αλλαξει καποιος συσκευη σε ενα χρονο. Ανετα βγαζεις 3 χρονια με τετοια συσκευη

SUPS 👨‍⚖️

Μια χαρα τα δωσανε στο Q1 του 2020 για iphone 11 pro max.Οσοι παιρνουν android πλεον ψαχνονται και το θεμα exynos εχει αρχισει και ακουγεται φουλ κ στο εξωτερικο κυριως UK.

mp

Για την οθόνη πρώτη φορά ακούω προβλημα η κάμερα ναι έχει αλλα μόνο στο ULTRA.Ποιος exynos λέτε πλακα κάνετε αυτη τη στιγμη ειναι ο δεύτερος καλύτερος επεξεργαστής της αγοράς με μικρή διαφορά από τον snapdragon και ναι έχει αρκετές διαφορές σε κάμερα από το s10 ιδικά σε χαμηλό φωτισμό και σε zoom η απόκριση της οθονη ειναι ακαριαία πρώτη φορά σε samsung κινιτο design μπροστινή καμερα καλύτερα ηχεία καλύτερη μπαταρία δεν είναι διαφορές αυτά,οκ δεν έχει κάτι καινούργιο ούτε κάποια εταιρία δεν έχει βάλει κάτι καινοτόμο
απλά κάνουν βελτιώσεις.πρωιν κάτοχος iPhone 11 pro max και τωρα galaxy s20

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Software Android Google

Gemini για Android: Θα σας επιτρέπει να ανεβάσετε αρχεία PDF

Η εφαρμογή Gemini στο Android λαμβάνει συνεχώς βελτιώσεις από όταν κυκλοφόρησε στις αρχές του έτους, αποκτώντας νέες δυνατότητες.

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.