Samsung Galaxy S20: Πουλάνε 40% λιγότερο σε σχέση με τα Galaxy S10

, Samsung Galaxy S20: Πουλάνε 40% λιγότερο σε σχέση με τα Galaxy S10

Η πανδημία του κορονοϊού έχει “χτυπήσει” όλο τον κόσμο, με αποτέλεσμα η κοινωνία να υπολειτουργεί, να ακυρωθούν συνέδρια και μεγάλες εκθέσεις τεχνολογίας. Σημαντικό χτύπημα εξαιτίας της πανδημίας δέχθηκαν και οι τεχνολογικές εταιρείες οι οποίες είδαν τις πωλήσεις τους να μειώνονται. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, η σειρά Galaxy S20 της Samsung πουλάει κατά 40% λιγότερο σε σχέση με τα τρία Galaxy S10 τα οποία κυκλοφόρησαν πέρυσι.

Σε αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι η Κίνα βρίσκεται ήδη στο στάδιο της ανάκαμψης από την πανδημία ωστόσο ο υπόλοιπος πλανήτης έχει ξεκινήσει αυτό το διάστημα να παίρνει πιο δραστικά μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων και δεν γνωρίζουμε αν θα επηρεαστούν καθόλου οι πωλήσεις το επόμενο διάστημα.

Συνολικά, η Samsung έχει σημειώσει πτώση στις πωλήσεις τις τάξεως του 39% κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020 σε σχέση με το 2019, νούμερο που πραγματικά εντυπωσιάζει δεδομένου ότι η Samsung έχει την πρωτιά στην αγορά των smartphone.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS

Καλο νεο αυτο μπας και ριξουν τις τιμες στα ηδη υπαρχοντα και αναθεωρησουν γ τις τιμες των μελλοντικων ναυαρχιδων.

Pap

Κάποια στιγμή πρέπει και μεις να σταματήσουμε να σιγονταρουμε αυτές τίς τιμές… Όσο και καλά να είναι τα κινητά.
Με τον ανταγωνισμό που υπάρχει… αντί να πέφτουν οι τιμές, πάνε στο θεό!

SUPS

Συμφωνώ. Στην αρχή κοιτάνε όλοι να αποκτήσουν μερίδιο αγοράς και μετά βαράνε τις τιμές. Ας ελπίσουμε ότι το όλο θέμα με την Huawei πχ να τη οδηγήσει σε απώλεια μεριδίου αγοράς τότε ίσως αναγκαστεί να ρίξει τις τιμές της.

VasiliS20

Είναι πανάκριβα, ποσοστό ρόλο και ο Covid-19 κατά 80% για την πτώση. Σίγουρα θα ήταν πιο κάτω όπως και να ‘χει. Η Samsung έχει πλέον ανταγωνισμό. Δεν παίζει μόνη της όπως παλιά, που όλα τα κινέζικα ήταν σαν τη Huawai, χωρίς Google services.
Μπορεί να έχει τις καλύτερες οθόνες και γενικά το καλύτερο Hardware, αλλά ο κόσμος κοιτάζει το Value for Money. Επίσης με τον Exynos που έχουμε στην Ευρώπη κάτι πρέπει να γίνει, ή θα φέρει παντού το SD ή να φτιάξει το throttling στον Exynos άμεσα.

Τακης

Εντωμεταξυ μια παρατηρηση που εκανε μια γνωστη μου ασχετη με την τεχνολογια ειναι οτι στην διαφημιση το μονο που δειχνει ειναι η καμερα , αρα τι αλλο καινουργιο εχει για να πληρωσεις 1000+ ευρω για το συγκεκριμενο να το αγορασεις? Σε αλλο σαιτ ειχα διαβασει οτι οι μετοχοι της σαμσουνγκ ειχαν διαφορα ζητουμενα και το ενα ηταν γιατι να χρησιμοποιει τον Exynos στην ευρωπη και οχι τον sd που εχει καλυτερες επιδοσεις.

KnightRider

Ναι φταίει ο κορονοϊός που πέφτουν οι πωλήσεις….

Όχι ότι ας πούμε φταίει η Samsung σε κάποια πράγματα όπως:
– Πουλάνε τους Exynos αντί να πουλάνε μόνο Snapdragon ή έστω να δώσουν την επιλογή για το αν θέλουμε exynos ή SD
– Οι τιμές τους έχουν φτάσει στο Θεό
– Βγάζουν 100 μοντέλα το χρόνο που τα 3/4 είναι κάτι άθλια midrange
– Στο ότι κάνουν ότι να ναι στρατηγικές νομίζοντας πως τάχαμ όλος ο κόσμος θα κάθεται να αγοράζει καινούργια συσκευή κάθε χρόνο

JR

Πολυ σωστο σχολιο. Ημουν κατοχος Samsung πολλα χρονια απο το Note 3 μεχρι και το S7 αλλα καθε χρονο οι τιμες ανεβαιναν 100 ευρω μεχρι που φτασαμε στο χιλαρικο+ ενω τα update στις νεες εκδοσεις του Android ακομη και στα επιπεδα ναυαρχιδας που αναφερομαι με το ζορι 1-2. Τελικα το γυρισα σε huawei και xiaomi που αισθανθηκα οτι τα λεφτα μου επιασαν τοπο.

Vendetta

Note 3 και 4. Απο τα καλύτερα κινητά. Μετά χάθηκε η μπάλα. JR ρίξε και μία ματιά σε OnePlus (πέρασα και εγώ από Huawei και Xiaomi αλλά με κέρδισε η OP).

JR

Τα oneplus ειναι κινηταρες αλλα τακτικη μου ειναι να μην δινω πανω απο 300-400 ευρω γιατι αλλαζω κινητο καθε χρονο το πολυ οποτε ειναι πανω απο την κατηγορια τιμης. Τωρα εχω το redmi Note 8 pro που στα λεφτα του και οχι μονο ειναι απιστευτο. Φιλος μου πχ εχει το S9 και βγαζαμε μια ημερα φωτογραφιες και video για συγκριση και το κοντραρει ανετα να μην πω οτι το περναει σε ποιοτητα.

Ιωάννης jb

Έτσι όπως είναι ποιος θα πάει να το πάρει?
Άσε που είναι και πανάκριβο!
Δείτε πονηριά οι βλακες της Crapsung!
Δε βάζουν ένα λευκό φόντο να φανεί η σελφι και να δει ο κόσμος καθαρά την κακογουστιά της συσκευής!
Μου βάζει σε μαύρο φόντο νερό κ σταγόνες!!!
Πόσο άθλιοι..

Ghad21

Εχεις καταντησει γραφικος, sonyfanboy.

Ιωάννης jb

Γραφικός εννοείται!
Εγώ κ τα γραφικά χωρια!
Εξου κ η αηδία μου για κάτι τόσο άσχημο

Ghad21

Πιο ασχημα απο τα μπεζελοsony δεν υπαρχουν.Εξου και το 0,0000000001% στις πωλησεις αυτων.

Ιωάννης jb

Όμορφο αυτό που έχει τρύπα μέσα στην οθόνη..
Ok!
Να μου λείπει τέτοια ομορφιά!
Χίλιες φορές μπεζελ που στην ουσία αυτά είναι που δίνουν το design!
Που ξέρετε εσείς από design..
Πρόβατα που σας πάει όπου θέλει ο τσοπάνης!
Έχουν καταντήσει όλα μα όλα ίδια και σχεδόν τα μοναδικά που διαφέρουν είναι τα Sony

Ιωάννης jb

Όταν εγώ ο γραφικός έλεγα πριν αρκετά χρόνια ότι θα φτάσουμε να είναι όλα ίδια με αυτά τα κολλήματα περί περιθωρίων!
Εδω είμαστε, ένα βήμα πριν να βγαίνουν ολοιδιες συσκευές εμφανισιακά!
Αυτό δεν είναι πρόοδος!
Αυτό όπως είχα πει είναι το φτάσαμε σε τέλμα και δεν έχουμε τι άλλο να βάλουμε και κάνουμε όλο σαχλαμάρες!
Κοιτάζω της συσκευές στις αρχές τις περασμένης δεκαετίας και αναρωτιέμαι γιατί καταντήσαμε έτσι!
Που πήγαν οι πανέμορφες συσκευές της htc?
Που πήγαν οι ωραίες κ διαφορετικές lumia συσκευές..
Κύριοι υπεύθυνοι οι δυνατοί της αγοράς Samsung, Apple και φυσικά οι ανερχόμενοι Κινέζοι λόγο της μεγάλης δύναμης που αντλούν από την εγχώρια αγορά τους!!!

Ghad21

Ας ειμαι προβατο και να χαιρομαι την υπερκινηταρα(οντως ακριβο)που λεγεται samsung galaxy s20 ultra!Μονο να βλεπεις multimedia σε αυτη τη θεικη οθονη χαλαλι!

Ιωάννης jb

χαχαχαχα ας ειμαι προβατο χαλαλι μου δινουν το καλυτερο σανο!
οτι να ναι! Κλαίω!!!!!!!

Vendetta

Εχει καταντησει οποιο αρθρο μιλαει για τη Sammy, Xiaomi, Huawei να μπαινει και να τρολάρει και να μιλαει για τη Sony. Μην του δινετε αλλο σανο να μασάει. Μην του δινετε σημασία. Τετοια ατομα σε μικρες εταιριούλες αυτό ψάχνουν. Νιωθουν μοναδικοί!!!

Ghad21

Μεχρι κεραιας!

Τακης

Sony ε? Τι μου θυμισες , εβγαζε ωραια walkman παλια.

Χρήστος

Αφου πρέπει να πουλήσεις νεφρό για να σκάσεις τόσα λεφτά που λένε, υμαρτον

jonjon

Φυσικό είναι οι τιμές έχουν ξεφύγει! Με 250 ευρώ πια παίρνεις ένα τηλέφωνο που κάνεις το 90% των εργασιών που Θες. Μόνη εξαίρεση τα αναδιπλώμενα των οποίων οι τιμές είναι γελοίες αλλά εκεί θα πάει η αγορά! Η κρίση φέρνει ευκαιρίες αν βάλουν δυνατές εκπτώσεις μόνο θα δουν άσπρη μέρα.

Ιωάννης jb

Πάλι μου σβήνετε τα σχόλια?

Κώστας Βλαχάκης

Γιάννη δεν επιτρέπουμε σχόλια με ύβρεις. Σβήνουμε και θα συνεχίσουμε να σβήνουμε τόσο τα δικά σου όσο και οποιοδήποτε άλλου δεν σέβεται το καλό κλίμα που θέλουμε να έχουν οι συζητήσεις στο Techblog. Μου κάνει εντύπωσει που αναρωτήθηκες.

Όσο συνεχίζεις να κράζεις και να βρίζεις τόσο θα σου σβήνω – εγώ προσωπικά – τα σχόλια. Το ίδιο ισχύει και για τα σχόλια όλων όσων δεν βοηθάνε στην ομαλή διεξαγωγή των συζητήσεων στο Techblog. Όποια βλέπουμε τα σβήνουμε, κάποια μπορεί να μας ξεφύγουν. Πάντως σχόλια με προσωπικούς χαρακτηρισμούς δεν επιτρέπονται από κανέναν.

Ιωάννης jb

Στη συγκεκριμένη περίπτωση είσαι λάθος και το ξέρεις!
Ο παραπάνω όπου δει σχόλιο μου με προσβάλει συνεχώς και δε κάνεις τπτ!
Δεν το επιτρέπω σε κανέναν αυτό

Κώστας Βλαχάκης

Ιωάννης jb, όπως είπα και προηγουμένως. “Όποια σχόλια βλέπουμε τα σβήνουμε, κάποια μπορεί να μας ξεφύγουν”. Αν δεν σε καλύπτει αυτό και επειδή δυστυχώς δεν προλαβαίνω να κάνω τον τροχονόμο σε ενήλικες, μπορείς και να σταματήσεις να σχολιάζεις.

Σχόλια που δεν σέβονται το καλό κλίμα που θέλουμε να έχουν οι συζητήσεις στο Techblog, σβήνονται χωρίς ενημέρωση.

Vendetta

Ιωάννης έπειτα απο παράκλησή σου και επειδή πραγματικά τεντώνω τα νεύρα του Κώστα, αποφάσισα να μην σου ξαναπαντήσω σε σχόλιο. Δεν πρόκειται να σου δώσω ξανά αξία (τη μυρίστηκα τη δουλειά – τι ψάχνεις). Όσο για το τι επιτρέπεις και τι όχι. Κάνε μια αναζήτηση στο google με τις λέξεις “Ιωάννης jb” και “techblog”. Θα σου βγάλει πολλά σχολια σου που δίχως λόγο και αιτία (το μονο που έκανε ο χρήστης ειναι να διαφωνεί με τα λεγόμενα σου η να μην αγοράζει Sony) τον έχεις αποκαλέσει ψακασμένο, μαθητή του δημοτικου και άλλους χαρακτηρισμούς. Επίσης, υπήρχε και περιπτωση να κάνεις και δυσφήμιση σε εταιρίες όπως το Skroutz κ.α. χωρις αποδειξεις και χωρίς να σου έδωσε κανείς το δικαίωμα ουτε να στο επέτρεψε κανείς. Οπότε από εδω και πέρα θα περιμένω νοσταλγικά οταν θα κάνεις το επόμενο μεγάλο λάθος σου (δόξα το Θεό υπάρχουν πολλοι που σε εχουν πάρει πρέφα). Κουράστηκα να ασχολούμαι με φανατισμένους (Bezilys, Ιωαννης Jb, νωντας) και ανθρώπους που πιστεύουν σε εξωγήινους και συνομωσίες (Κωστας D.). Από τα σχολια μας αντλείτε τη δύναμή σας. Υπάρχουν χρηστες (Chris_BMW, Dj κ.α.) που μπορούν να δεχτούν και τις απόψεις των άλλων και να απαντουν με επιχειρήματα. Κλείνοντας να σου τονίσω ότι με… Συνέχεια »

Liosantos13

Μετά από το s4 που για την εποχή του ήταν τέρας ξεκίνησαν να βγαζουν τα s5 s6 s7 τα οποία δεν έβλεπα κάτι το φοβερό για να αλλάξω συσκευή και να δώσω ένα σκασμό λεφτά παρά μόνο όταν είδα το πανέμορφο s7 edge τότε είπα Ναι θα το πάρω και ακριβώς μετά από τρία χρόνια έπαθα το ίδιο.Το s8 αλλά και το s9 μου φαίνονταν ίδια και μην πω και χειρότερα σαν να ήθελαν να κοροϊδέψουν τον κόσμο που έχει καταναλωτική μανία,τελικά έβγαλαν το s10 που για εμένα άξιζε να κάνω την κίνηση και να το πάρω ,έτσι παιδιά μην τρελαθούμε κιολας ένα τρικ είναι . Καλό είναι να αγοράζεται για εμένα πάντα μιλάω κάθε τρία χρόνια συσκευή Γιατί έχουν τα εξυπνοπουλια τόση τεχνολογία στα χέρια τους και την φρενάρουν Όσο και Όσο για να τσιμπάν κάποιοι κάποιοι με τα 120 ghz και τα 5g δίκτυα (εδώ γελάμε) αλλά και με αλλά άχρηστα πράγματα …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Samsung One UI

One UI 6.1: Διαθέσιμο στις σειρές Galaxy S22 και S21 & στα Fold 4, Fold 3, Flip 4 και Flip3

Μαζικές ενημερώσεις One UI 6.1 εξαπέλυσε σήμερα η Samsung, με το skin να είναι πλέον διαθέσιμο σε πολλές περισσότερες συσκευές.

Smartphones Galaxy Google Play Store Samsung

Η εφαρμογή Samsung Good Lock διαθέσιμη στο Google Play Store

Η εφαρμογή Good Lock της Samsung, η οποία προοριζόταν για την προσαρμογή των τηλεφώνων Galaxy, βρισκόταν αποκλειστικά στο Galaxy Store.

Software Galaxy Samsung Samsung One UI

One UI 6.1: Η ενημέρωση έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια Galaxy συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε ότι η ενημέρωση One UI 6.1 έχει ήδη φτάσει σε 8,8 εκατομμύρια συσκευές από τότε που ξεκίνησε την κυκλοφορία της.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.