Samsung Galaxy S20 Ultra: Πόσο επηρεάζουν τη διάρκεια της μπαταρίας τα 120Hz

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά που έχουμε δει σε πολλά flagships του 2020 είναι ο ρυθμός ανανέωσης 120Hz. Η μεγαλύτερη ανησυχία όλων είναι το αν καταναλώνει περισσότερη μπαταρία από ότι θα έπρεπε. Το YouTube κανάλι Phonebuff πραγματοποίησε μερικές δοκιμές για να δει πόσο επηρεάζει τη διάρκεια της μπαταρίας του Samsung Galaxy S20 Ultra ο συγκεκριμένο ρυθμός ανανέωσης.

Η διαδικασία δοκιμής περιελάμβανε δύο σκέλη, μία μέτρηση με την οθόνη του Galaxy S20 Ultra ρυθμισμένη στα 60Hz και μία μέτρηση στα 120Hz. Τα αποτελέσματα των δοκιμών πραγματικά θα σας εκπλήξουν.

Δεν ήταν αναμενόμενη τέτοια διαφορά στην αυτονομία

Είναι ξεκάθαρο ότι οποιοδήποτε smartphone καταναλώνει περισσότερη μπαταρία με το ρυθμό ανανέωσης στην οθόνη ρυθμισμένο στα 120Hz, όμως η διαφορά στους χρόνους είναι εκπληκτικά μικρή.

Συγκεκριμένα, το Phonebuff ανακάλυψε ότι το Samsung Galaxy S20 Ultra έφτασε τις 10 ώρες και 24 λεπτά συνεχόμενης λειτουργίας με την οθόνη μόνιμα ενεργή και ρυθμισμένη στα 60Hz. Ο αντίστοιχος χρόνος για των ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz ήταν 9 ώρες και 25 λεπτά. Η διαφορά είναι μόλις 59 λεπτά ή περίπου 9,5%.

Samsung Galaxy S20 Ultra, Samsung Galaxy S20 Ultra: Πόσο επηρεάζουν τη διάρκεια της μπαταρίας τα 120Hz

Το Samsung Galaxy S20 Ultra δεν καταναλώνει ούτε 10% περισσότερη μπαταρία με την οθόνη στα 120Hz, σε σύγκριση με την κατανάλωση στα 60Hz. Οι σχεδόν 10 ώρες αυτονομία με ενεργή την οθόνη μπορούν να καλύψουν και τους πιο απαιτητικούς χρήστες, προσφέροντας άνετα μία ημέρα χρήσης με την οθόνη ρυθμισμένη στον υψηλότερο ρυθμό ανανέωσης.
Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
SUPS 👨‍⚖️

Φαινεται λοιπον οτι αν δεν παιζεις συχνα παιχνιδια που υποστηριζουν τα 120 hz μαλλον δεν θα εχεις κ τοση μεγαλη απωλεια αυτονομιας.Βεβαια η sammy θα πρεπει να μας εξηγησει γτ δεν ειχε διαθεσιμη την ταυτοχρονη επιλογη με τον υψηλοτερο ρυθμο ανανεωσης κ αναλυσης εικονας. Μαλλον ο exynos τραβαγε ζορια στα τεστ και ειπαν να τ αφησουν μην εκτεθουν κ αλλο…

Chris_BMW

Ο τύπος είναι αρκετά έξυπνος παρουσιάζοντας μας αυτά τα αποτελέσματα πλην όμως δεν μας είπε σε τι ανάλυση ήταν στα 60hz….
Γιατί εγώ είμαι σίγουρος πως ήταν σε 2k+..

Κάτι κερδίζεις κάτι χάνεις καθότι η όλη υλοποίηση είναι Beta και πρόχειρη για μένα

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
John

Οτι δεν βγαζει η Apple ειναι beta , οταν θα βαλει σε 2-3 χρονια και αυτη 120 hz θα ειναι innovation.😂

Chris_BMW

Όταν βγάλεις τα γυαλιά της πόρωσης σου και διαβάσεις τεχνολογικά νέα που αφορούν αυτό το κομμάτι θα δεις ότι οι οθόνες που θα βάλει η Apple φέτος στα pro μοντέλα της θα υποστηρίζουν αυτήν την δυνατότητα (των 120hz) θα την ενεργοποιήσουν όμως μόνο αν δουλεύουν απροβλημάτιστα και σύμφωνα με τα στάνταρ της .

Σε απλά λόγια όχι Beta tasters οι χρήστες της .

John

“Γυαλια της πόρωσης” , αχαχαχα , είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα. Μόνο όσοι φοράνε παρωπίδες αγοράζουν Apple , όλοι οι αντικειμενικά σκεπτόμενοι το ξέρουν ότι είναι υπέρ υπερτιμημένα προϊόντα που προσβάλουν την νοημοσύνη των καταναλωτών και με τις τιμές τους και με τα χαρακτηριστικά λειτουργίας τους. Αλήθεια τα ροδάκια των 600 ευρώ και την βάση οθόνης 1000 ευρώ τα αγόρασες; Η αγαπημένη σου εταιρεία σε χρειάζεται , στην ανάγκη κόψε το φαγητό και τον καφέ!!!

Chris_BMW

Κατάλαβα ..
Μιλάμε τα επιχειρήματα σου είναι αποστομωτικά .

Θα σου απαντούσα αλλά δεν νομίζω πως έχω να πω κάτι με κάποιον που θεωρεί πως πρέπει να κόψω καφέ και φαγητό για να αγοράσω κάτι ..
Την καλημέρα μου

Υ.Γ Ξέρεις γιατί η Apple είναι νούμερο ένα εταιρεία ;
Γιατί άτομα σαν και εσένα την αναφέρουν ακόμα και σε άρθρο που δεν έχει καμία αναφορά σε αυτήν, απαντώντας σε σχόλιο που επίσης δεν έχει καμία αναφορά σε αυτήν 😉

Last edited 3 years πριν by Chris_BMW
Anonymous

👍👏👏👏

keysmith

και γιατί το 9,5% θεωρείται “λίγο”? Ούτε 1% νομίζω δεν αξίζουν τα έξτρα hertz.
Αυξάνουμε τις μπαταρίες τις φτάσαμε 5000mAh κάνουμε τα κινητά βαριά >200gr και πάλι 1 μέρα κρατάνε γιατί έχουμε ιδέες να βρούμε κόλπα να φάμε μπαταρία χωρίς λόγο.

SUPS 👨‍⚖️

Διαφωνω, τα 90-120 Hz ειναι πραγματικα η καλυτερη καινοτομια των τελευταιων ετων στα κινητα και προφανως δεν ειναι μονο για games. Ειναι πολυ πιο ξεκουραστο για τα ματια αν περνας πολλες ωρες στο κινητο σου, που κακα τ ψεματα πολλοι εχουν αντικαταστησει και τα προσωπικα (οχι επαγγελματικα)pc τους με ενα κινητο.Απο κει και περα ενας σημαντικος λογος που δεν μεγαλωνει η αυτονομια των κινητων ειναι οτι υπαρχει γιγαντισμος στις οθονες οπου σημερα ενα mid-range κινητο φτανει τις 6.4 ιντσες+ το οτι δεν υπαρχει optimization στις συσκευες.(βλεπε 11 pro max με μπαταρια κατω απο 4000mah )
 

Last edited 3 years πριν by SUPS 👨‍⚖️
forneverarrow

Γενικά το Phonebuff κάνει εξαιρετική δουλειά στις συγκρίσεις. Προσωπική μου άποψη, ωστόσο, είναι ότι εφόσον πληρώνεις για κάτι (όσο και να κοστίζει) πρέπει να παίρνεις το 100% από αυτό. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με το να αλλάξω την ανάλυση στο S10 Plus για χάρη μπαταρίας, απλά το έβαλα στο WQHD+ από την αρχή και τέλος! Το ίδιο θα έκανα αν είχα κινητό με 120Hz + WQHD+ ανάλυση, και τα δύο στο τέρμα. Βέβαια, δεν με πείθει ακόμα σαν feature το refresh rate, όχι τουλάχιστον στο βαθμό που θα το έχω σαν βασικό κριτήριο για αγορά smartphone. Αν σε 1-2 χρόνια που θα πάρω κάτι καινούργιο έχει γίνει standard σε όλα τα flagships δεν θα με χαλάσει, αλλά δεν θα τρελαθώ κιόλας αν το καταργήσουν. Για εμένα μετρά πολύ περισσότερο η ανάλυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Z Flip 6: Αυτές θα είναι οι χρωματικές επιλογές – Με Snapdragon 8 Gen 2 και 12GB RAM

Το Galaxy Z Flip 6 της Samsung αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του τον Ιούλιο στo Unpacked μαζί με το Galaxy Z Fold6 και το Galaxy Ring.

Smartphones featured Qualcomm Snapdragon Snapdragon

Αυτό θα είναι το πρώτο smartphone με Snapdragon 8 Gen 4

Το Snapdragon 8 Gen 4 θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο ως το νέο κορυφαίο chipset για κινητά από την Qualcomm.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Ολοκληρωτική αποκάλυψη σε hands-on βίντεο

Το Google Pixel 8a συνεχίζει να διαρρέει σαν τρελό και σήμερα έχουμε νέο leak από κατάστημα πώλησης κινητών τηλεφώνων στην Καζαμπλάνκα.