Samsung Galaxy S20 Ultra: Στην πέμπτη θέση του DxOMark το flagship

Το DxOMark χρειάστηκε αρκετό καιρό για να ολοκληρώσει τις δοκιμές του Samsung Galaxy S20 Ultra, αλλά τελικά η ιστοσελίδα αξιολόγησης καμερών και smartphones δημοσίευσε την αναφορά της για το θηρίο της νοτιοκορεάτικη κατασκευάστριας.

Οι κάμερες και η βαθμολογία

Το Galaxy S20 Ultra έχει στο module τέσσερις κάμερες. Η κύρια είναι στα 108MP με διάφραγμα f/1.8, PDAF και OIS. Το module συμπληρώνουν, ένα τηλεφακός 48MP με διάφραγμα f/3.5, μία ultra-wide 12MP με διάφραγμα f/2.2, και ένας ToF αισθητήρας.

Η συνολική βαθμολογία που έδωσε το DxOMark στο Samsung Galaxy S20 Ultra είναι 122 πόντοι, κατατάσσοντας το πέμπτο στη λίστα των smartphones με τις καλύτερες κάμερες. Αναλυτικότερα, το S20 Ultra πήρε 132 πόντους για τις επιδόσεις του στη φωτογραφία και 102 πόντους για την απόδοση του στο βίντεο.

Τα σχόλια του ιστότοπου

Το DxOMark δήλωσε ότι οι κάμερες του Galaxy S20 Ultra καταγράφουν ζωντανά χρώματα, έχουν ευρύ δυναμικό εύρος, και σχεδόν το καλύτερο noise control που έχει συναντήσει σε smartphone. Επιπλέον, η ιστοσελίδα θεωρεί την ultra-wide του flagship ως την καλύτερη στην κατηγορία.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο, το Samsung Galaxy S20 Ultra δεν έχει καλή αυτόματη εστίαση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, και παρόλο που θεωρείται κατώτερη από τον ανταγωνισμό παραμένει ακριβής.

Το δυναμικό εύρος του Galaxy S20 Ultra, αν και είναι ιδιαίτερα ευρύ, δεν είναι τόσο καλό όσο του Huawei P40 Pro. Επιπλέον, η ευκρίνεια είναι ελαφρώς κατώτερη από αυτή του Xiaomi Mi 10 Pro.

Πηγή

Σχόλια

  • Οκ, το περιμενα στη 2η θεση να πω την αληθεια, η εστω στη 3η. Η 5η θεση και οι 122 βαθμοι ειναι ''καπως''

  • Και εγω το περιμενα δευτερο..πρωτο με τιποτα..αλλα τελικα ισως χανει περισσοτερα πραγματα απο το P40...ασχετα που εχει 100x zoom ειναι χειροτερο απο huawei,και σε night mode επισης..αλλα σε θεμα βιντεο αποτι εχω δει υπερτερει το S20 ultra αποδισει καλυτερα..δεν μιλαω για 8κ, για βιντεο 4κ60fps κερδιζει το P40.. αλλα Dxomark εισαι....

    • Δεν ξερω για το βιντεο.. Αλλα και ultra wide βγαζουν καλυτερο το s20 ultra πχ που ειναι 12mgpixel χωρις auto focus ενω τ p40 pro ειναι 40 mgpixel f1.8 και με auto focus... Οποτε... Λιγο οτι να ναι μ φαινεται.. Επισης για τα προβληματα στο focus του s20 ultra γραφει μονο σε συνθηκες κακου φωτισμου... Ενω λενε πως ειναι μονιμα σε ολες τις συνθηκες.

      • Εχεις δικιο για τον ultra wide του p40 pro,δηλαδη τα αυτονοητα δεν ισχυει σε αυτο το Dxo,αυτη ειναι ικανοι να βγαλουν καλυτερο π.χ σε νυχτα το Samsung,που μεχρι ενα παιδακι 10 χρονον ξερει πιο ειναι καλυτερο...εδω το Pixel 4 που ειναι τοπ,το βγαλανε κατω απο το S10 δηλαδη τι να πει κανεις...

  • Μην ασχολείστε με dxomark οι άνθρωποι είναι πουλημένοι! Βάζουν ότι βλακεια σκεφτούν για κριτήρια και βγάζουν αυτόν που δίνει το περισσότερο χρήμα!
    Οι άνθρωποι είναι τραγικοί μιλάμε!
    Έχουν δώσει στις κάμερες του xz3 κ xperia 1 σκορ 79 κ 94 αντίστοιχα!!!
    Μακάρι να τους δώσει κανα φράγκο να ανεβάσουν λίγο και τις βαθμολογίες όπως γινόταν παλιότερα γιατί δε πρόκειται να δούμε καλό σκορ από συσκευές xperia!
    Επί του θέματος πιστεύω πως αν η Samsung έδινε το s20 ultra 10 δολάρια φθηνότερο και αυτά τα δολάρια τα έδινε σε αυτούς εδώ, το σκορ που θα βλέπαμε μπορεί κ να ξεπερνούσε το 200

    • Τι σε νοιαζουν τα σκορ? Αν καποιος ειναι ευχαριστημένος με τις φωτογραφιες που τραβάει το κινητο του για να τις ανεβασει στα social media αυτο αρκεί, τα σκορ ειναι για αυτούς που θελουν να κανουν διαγωνισμό ποιος την εχει μεγαλυτερη... Εεε καλυτερη την καμερα εννοώ

      • Να ανεβάσω στα σοσιαλ μιντια? χαχαχαχα! Οχι ρε φίλε δε το κάνω αυτο, απλα για το γαμώτο! Δε θέλω να μου τι λεει ο κινεζος πως εχει τόσο μεγαλύτερο σκορ

        • Κοίτα, ένας κινέζος με P40 pro ή Mi 10 Pro δεν έχει ανάγκη να σου την πει για το σκορ.. σου την λέει έτσι κι αλλιώς γιατί βγάζει πολύ καλυτερες φωτογραφίες από εσένα(S20 Ultra) κι είναι ξεκάθαρο αυτό χωρίς να χρειάζεται κανένα DXOmark για να το αποδείξει!!

  • Υπερβολικη καλη βαθμολογια για το auto focus και τις νυχτερινες φωτογραφιες.

  • Μαλιστα dxo!O ορισμος του κυριολεκτικα οτι να ναι!Επειδη δεν εχει γρηγορο autofocus τη νυχτα το ριχνει στα ταρταρα γενικοτερα!Ενω ουσιαστικα αναφερει οτι εχει το καλυτερο βιντεο του βαζει κατωτερη βαθμολογια απο τα αλλα!Και βγαζει καλυτερη την ultrawide απο του p40 pro που κατα γενικη ομολογια ειναι η ανωτερη απο ολα!Γενικως περιγραφη και βαθμολογια για γελια!
    Υγ.Τοσο καιρο τι περιμενε αφου ουτως η αλλως θα το χαντακωνε.Δηλαδη αν δε περιμενε τοσο, θα του εβαζε σκορ 90??
    Η σελφι που ειναι οεο?

Κοινοποίηση
Συντάκτης:
Χάρης Αναγνωστόπουλος

Χρησιμοποιούμε cookies για να παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.